Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 18. јануар 2012.

Милорад Додик у посети Израелу | Хроника

Милорад Додик у посети Израелу | Хроника


ЕВО КАКО СЕ ПОНАША ДРЖАВНИК, ПРАВИ А НЕ КАО ОНАЈ У БЕОГРАДУ ШТО МИСЛИ ДА ЈЕ ПРЕДСЕДНИК

Хроника

Милорад Додик у посети Израелу

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 18. јануар 2012.

ТЕЛ АВИВ - Председник Републике Српске Милорад Додик састао се данас с патријархом јерусалимским Теофилом III, у склопу четвородневне посете Израелу, с којим је разговарао о потреби јачања духовног идентитета православних хришћана.

Додик је с поглаваром православне цркве у Јерусалиму разговарао о ситуацији на Балкану и Блиском Истоку, али и потреби за јачањем духовног идентитета православних хришћана, саопштено је из кабинета председника РС. Председник РС је посетио Музеј холокауста "Јад Вашем", који се бави истраживањем феномена холокауста и чувањем сећања на уништење више од шест милиона Јевреја.

Председавајући музеја "Јад Вашем" и патријарх Теофил III прихватили су Додиков позив да посете РС. Додик је ће током боравка у Израелу, како је најављено, разговарати с председником Шимоном Пересом и израелским шефом дипломатије Авигдором Либерманом.

Како је изјавио стручни саветник Представништва РС у Израелу Александар Николић, Додик је у Израелу дочекан срдачно и пријатељски, на црвеном тепиху, уз заставе БиХ и Репубике Српске, а домаћини су већ током првих сусрета исказали спремност на сарадњу у свим релевантним областима.

Теме разговора Додика и израелских званичника биће сарадња у области економије, образовања, здравства, те борба против тероризма и сарадња безбедносних агенција. Ово је друга Додикова посета Израелу. У време прве посете, у августу 2010. године, Додик је био премијер РС.

(Танјуг)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар