Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 02. јануар 2012.

Барикаде на северу Косова постоје и постојаће и без Веселиновића: Глас Русије

Барикаде на северу Косова постоје и постојаће и без Веселиновића: Глас Русије


Барикаде на северу Косова постоје и постојаће и без Веселиновића

Игор Гојковић
22.12.2011, 19:12
Photo: EPA
Одштампајте прилог Испричајте пријатељу Додати на блог

Срби који дежурају на барикади у Зупчу, на магистралном путу Косовска Митровица - Зубин Поток, спречили су у среду поподне пролазак колоне возила Кфора, у којој су били и џипови Еулекса.

Након заустављања колоне и двадесетоминитног задржавања, Срби су возилима Кфора понудили да прођу, под условом да се џипови Еулекса врате, али су они то одбили и сва возила су се вратила у правцу јужног дела Косовске Митровице.

За то време на пункту у суседном селу Јагњеница припадници Кфора контролисали су сва возила која су из правца Звечана саобраћала према Зубином Потоку и обрнуто.

Пре неколико дана, Срби су, такође, зауставили конвој Кфора, у којем су били припадници Еулекса. Тај конвој је наставио пут према крајњем северу Косова, али тек пошто су се возила Еулекса вратила назад.

Срби су недавно померили барикаду која се налази у Зупчу за око 500 метара према Зубином Потоку, тако да сада дежурају на барикади која се налази на раскрсници пута који води према Јагњеници, односно Звечану и према јужном делу Косовске Митровице.

А међу посланицима у Скупштини Србије тема расправе је било хапшење браће Звонку и Жарка Веселиновића из Звечана, које је Кфор оптужио да су главни организатори нереда на Јарињу, а полиција Србије ухапсила на Копаонику.

Напредњаци сматрају да ово хапшењеличи на почетак укидања српских институција на северу Косова. Према речима Томислава Николића ако је у питању чист криминал, наравно да нико не треба да их брани, а ако је разлог тај што је Веселиновић направио бар два алтернативна пута којима су се Срби хранили четири месеца, онда је то шкакљиво и личи на почетак укидања институција, односно предају Косова и Метохије.

И у ДСС-у имају слично мишљење, па тако шеф посланика те странке Милош Алигрудић каже да то хапшење не види као правни већ као политички чин, што је нека врста улагивања Западу, јер барикаде на северу Косова постоје и постојаће и без Веселиновића што показује да хапшење нема везе са тим, а са чим има, треба да одговори власт", каже Алигрудић.

Радикали, такође, сматрају да је реч о маркетиншком потезу владајуће већине, а полиција је саопштила да су Веселиновићи ухапшени због производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја, као и због сумње да су злоупотребили службени положај подстрекавањем.

Please rate:

Total votes: 18

Нема коментара:

Постави коментар