Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 29. јануар 2012.

Борба за веру: Застрашујући звуци са неба | Србски ФБ Репортер

Борба за веру: Застрашујући звуци са неба | Србски ФБ Репортер


Борба за веру: Застрашујући звуци са неба

6 Votes

О природи ових непознатих звукова појавиле су се различите теорије. Једни говоре да они настају услед померања земљиних тектонских плоча, други да их производи систем ХААРП са Аљаске, трећи да су део пројекта НАСА-е „Плави зрак“, а постоји чак и мишљење да се ради о звуцима труба ангела који најављују крај света. Шта је права природа ових звукова и шта их узрокује, не може се с потпуном сигурношћу рећи. Но, то и није најважније. Пресудно је да су они реалност и да нешто велико најављују.
***********************

Звуци „са неба“ (видео)

Уредништво Борбе за веру
27. Јануар 2012.

Када смо, крајем септембра 2011., написали и објавили текст под насловом „Знаци са неба“, сматрали смо да је прерано говорити о једном феномену који је по први пут забележен у августу 2011., а који се, заправо, може сврстати у „знаке са неба“. Но, пошто је ова појава у последње време знатно интензивирана (немудро би било игнорисати је), одлучили смо да наше цењене посетиоце упознамо са њом. Јер, „Борба за веру“ пажљиво прати знаке времена.

Ради се, наиме, о појави непознатих, јаких и застрашујућих звукова у различитим деловима света (Канада, Швајцарска, Мађарска, Данска, Костарика, Чешка, Украјина, Русија, Пољска, Велика Британија, Француска, Норвешка, Белорусија, САД, Бразил, Чиле, Белгија, Португалија, Грчка…), чије се исходиште не може прецизно одредити. Људи који су имали прилику да их чују, а таквих сведока је много, говоре да звуци „долазе са неба“. Ради илустрације навешћемо два сведочанства о томе. Учитељ Мохд Фердауш Џемајн из Кмпуг Меранека са острва Борнео, један је од људи који су 11. јануара слушали необјашњиви феномен. Он је, у изјави листу „Борнео пост“, рекао: „Било је око 2 часа после поноћи када ме је пробудио непознати звук. Скочио сам из постеље и изашао из куће ван, да бих видео шта се догађа. Био сам устрашен. Нисам могао да одредим одакле долазе ови непознати звуци… Рекао бих да су долазили право са неба“. Како би доказао да не измишља, Фердауш је звуке забележио својим мобилним телефоном, и показао аудио запис новинару листа Thesundaypost. „Житељи осталих насељених места такође су чули ове непознате звуке“, додао је Фердауш.

Аутор видео записа о непознатим звуцима у Олборгу, у Данској, каже: „У ноћи на 10. јануар 2012, чуо сам потпуно непознати звук како долази негде споља. Изашао сам да погледам шта би то могло да буде. Изгледало је да овај звук долази са неба, и трајао је неколико минута. Звук сам забележио камером. Уверен сам, потпуно, да то није механички звук хеликоптера, авиона, или воза, зато што тачно знам какве они звуке стварају.“

О природи ових непознатих звукова појавиле су се различите теорије. Једни говоре да они настају услед померања земљиних тектонских плоча, други да их производи систем ХААРП са Аљаске, трећи да су део пројекта НАСА-е „Плави зрак“, а постоји чак и мишљење да се ради о звуцима труба ангела који најављују крај света.

Шта је права природа ових звукова и шта их узрокује, не може се с потпуном сигурношћу рећи. Но, то и није најважније. Пресудно је да су они реалност и да нешто велико најављују. Говорећи својим ученицима о знацима који ће претходити крају света, Христос је рекао: „…И земља ће се трести врло по свијету, и биће глади и помори и страхоте и велики знаци биће на небу“ (Лк.21,11). У тексту под насловом „Знаци са неба“, написали смо да је очигледно да за нас, православне хришћане, наступају (и већ су наступила) она смутна и тешка – последња времена, о којима су говорили Господ Исус Христос и Свети Оци. Но, то, свакако, није разлог за страх (Господ нас је упозорио: „Гледајте да се не уплашите“ (Мт. 24,6)), али јесте разлог за наше неодложно покајање, јер већ је близу код врата (ср. Мк.13,29). Нема разлога за страх (осим страха Господњег, који је почетак мудрости, Приче 1,17), ни за панику, али има разлога за умножавање наших молитава, постова, милостиња, исповести, за причешћивање Светим Тајнама Христовим, како бисмо задобили благодат Божију која нас једино може сачувати неповређеним у часу искушења који долази на сав васиони свет. С обзиром на умножавање зла и греха у свету, несумњиво је да ће таквих и сличних појава „са неба“ бити све више и више на читавој планети. Земаљске слуге онога који је пуштен да вара народе на четири краја земље (сатане), отпочеле су пројекат преваре и обмане читавог човечанства. Како не бисмо остали у тами незнања, и постали лак плен Антихристових лажних чудеса, Господ Исус Христос нас је упозорио да ће лажни христоси и лажни пророци „показати знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране“ (Мт. 24,24).

Поменутим пројектом НАСА-е „Плави зрак“, предвиђена је „свемирска представа“ великих размера, где би се небо користило као велики екран. Реч је о плану да се уз помоћ сателита и ласерских пројектора холографских слика, производе тродимензионални оптички холограми и звуци, као што су, на пример, холограми „НЛО“ и други „знаци са неба“. Претпоставља се да ће на тај начин свету бити представљен и сам лажни спаситељ. Прецизније речено, представа ће се, вероватно, састојати од вишеструких холографских слика у различитим деловима света, где ће свако примати различиту слику „спаситеља“ у складу са доминантним религијским веровањима у том подручју. „Божји” глас моћи ће да се чује на неколико језика (план је да се ово постигне емитовањем преко веома ниских фреквенција помоћу ХААРП комплекса). Све ово биће симулација Апокалипсе, током које ће свим народима бити приказане циљане сцене (за хришћане – библијске). Рачунари ће координисати сателите који ће пројектовати слике, а софтвер за представу, кажу, одавно је спреман. Са компјутерском анимацијом и звуковима који се јављају ради подражавања осећаја дубине простора – свемира, они који не буду ограђени благодаћу Божијом, који немају духовни разум, већ се руководе плотском мудрошћу своје пале природе, повероваће да је њихов дугоочекивани спаситељ дошао. И поклониће се звери сви који живе на земљи којима имена нису записана у животној књизи Јагњета, које је заклано од постања света.(ср. Откр.13,8). (Подсећања ради: „И трећи анђео за њим иде говорећи гласом великим: ко се год поклони звери и икони њезиној, и прими жиг на чело своје или на руку своју, и он ће пити од вина гњева Божијега, које је непомешано уточено у чашу гњева његова, и биће мучен огњем и сумпором пред анђелима светима и пред јагњетом. И дим мучења њихова излазиће ва век века; и неће имати мира дан и ноћ који се поклањају звери и икони њезиној, и који примају жиг имена њезина. Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову.“ (Откр.9-12)).

У суштини, за нас, православне хришћане није пресудно шта ови застрашујући звуци значе: да ли најављују антихриста, скори крај света, или су ту да у људима изазову страх и панику, или, пак, значе нешто друго. Сваком православцу, међутим, они треба да буду знак за буђење из греховног сна, знак за појачавање ревности у задобијању благодати Божије (што је, по Светом Серафиму Саровском, циљ хришћанског живота). Јер времена већ мало има. Господ Христос нам је поручио: „И ви будите спремни, јер ће Син човечији доћи у час у који не мислите“ (Лк.12,40). „Пазите, стражите и молите се Богу; јер не знате кад ће време настати.“ (Мк. 13,33). „Стражите дакле, јер не знате у који ће час доћи Господ ваш.“ (Мт. 24,42).

У данима који су пред нама, сатана ће употребити сву своју моћ да што више људи обмане и заведе на пут погибли. Зато се непрекидно сећајмо речи Господњих: „Чувајте се да вас ко не превари“ (Мт. 24,4), и: „...Чувајте се да вам срца не отежају ждерањем и пијанством и бригама овога света, и да вам овај дан не дође изненада“ (ср. Лк. 21,34).

На Јутјубу већ постоје десетине видео записа о непознатим звуцима који се проламају планетом, од којих, по сопственом избору, доносимо дванаест.

Тула, Русија, 27.8.2011.

Житомир, Украјина, 20.8.2011.

Конклин, Алберта, Канада, 12.1.2012.

Чиле, 12.1.2012.

Каритиба, Бразил, 12.1.2012.

Лос Анђелес, САД, 16.1.2012.

Нотингем, Енглеска, 17.1.2012.

Санто Андре, Бразил, 18.1.2012.

Белгија, 19.1.2012.

Швајцарска, 19.1.2012.

Из различитих земаља, 2011. (1)

Из различитих земаља, 2011.(2)

Извор: Борба за веру

affiliate_link

Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We tested and reviewed the web hosting sites ranked here. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

One comment on “Борба за веру: Застрашујући звуци са неба

  1. 2
    0
    Rate This

    To je ustvari ono stelovanje mikrofona pre predstave, znate ono „jedan, dva, tri…“ … :)

    Milsim, ako se sprema kakava takva predstava bez presedana, mora se proveriti tehnika pre premijere…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

Gravatar


ЦРНА ГОРА И ЗВАНИЧНО ПОДРЖАВА ТЕРОРИЗАМ ПРОТИВ СРБА: „Кривокапић одбио да смени Николаидиса“

1 Vote

24.01.2012 17:34 танјуг

Кривокапић одбио да смени Николаидиса

ПОДГОРИЦА – Председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић одбио је данас захтев опозиционих партија да смени свог саветника Андреја Николаидиса, односно да се парламент огради од његових ставова у којима, по оцени опозиције, позива на мржњу и тероризам.

Николаидис је у једном ауторском тескту написао да би био „цивилизацијски искорак“ да је Божидар Станишљевић активирао експлозив у бањалучкој дворани Борик у време прославе две деценије постојања Републике Српске. Смену Николаидиса, због тог иступа, тражили су Покрет за промене (ПЗП) и Нова српска демократија (НОВА).

Портпарол ПЗП Коча Павловић казао је Танјугу да је Кривокапић, на данашњој седници Колегијума председника црногорског парламента, одбио захтев опозиционих странака за смену Николаидиса. Павловић је навео да је Кривокапић одбио и захтев опозиционе Социјалистичке народне партије да се Колегијум председника Скупштине Црне Горе огради од Николаидисових ставова.

Кривокапић је, једноставно, одбио све опозиционе захтеве, казао је портпарол ПЗП-а. Павловић је оштро критиковао Кривокапићево одбијање да смени Николаидиса или макар да се огради од његових ставова.

Сматрам да је одбијање Кривокапића да отпусти свог саветника, и да на тај начин заштити Скупштину Црне Горе од поистовећивања овог дома са Фашисоидним ставовима Николаидиса, показатељ да парламенатрна већина баштини исте оне политичке ставове које је Николаидс изнео у свом тексту, навео је он.

Према његовим речима, одбијање Кривокапића да се макар јавно огради од ставова свог саветника потврђује да Николаидис само говори оно што мисли и председник Скупштине Црне Горе. Николаидис се последњих дана нашао у жижи јавности након текста у којем је навео да би био „цивилизацијски искорак“ да је Божидар Станишљевић активирао експлозив у бањалучкој дворани Борик.

Влада Србије упутила је раније протесну ноту Црној Гори, због ставова Николаидиса. Министарство иностраних послова Црне Горе саопштило је потом да ставови Николаидиса изнесени у његовом ауторском тексту, ни у ком виду не одражавају званичне ставове Црне Горе.

У Николаидисову одбрану су стали црногорски ПЕН центар, Друштво независних књижевника, хелсиншки комитети Црне Горе и Србије, као и чланице црногорске владајуће коалиције Социјалдемократска партија и Бошњачка странка.

Оставите одговор


Нема коментара:

Постави коментар