Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 23. јануар 2012.

Милорад Додик: У БиХ нема сепаратизма већ се држава распада | Хроника

Милорад Додик: У БиХ нема сепаратизма већ се држава распада | Хроника


Хроника

Милорад Додик: У БиХ нема сепаратизма већ се држава распада

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 22. јануар 2012.

У Босни и Херцеговини нема сепаратизма већ се та држава “у овом моменту распада”, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

Он је овим речима одговорио на изјаву бившег високог представника међународне заједнице у БиХ Педија Ешдауна који је у ирском парламенту рекао да се Додик и власти у Републици Српској понашају сепаратистички.

Додик је, после састанка са лидером Српске демократске странке Младеном Босићем у Бањалуци, новинарима рекао да Ешдаун треба да судски да одговара због кршења међународног права на простору БиХ, што ће се, како оцењује, једног дана и десити.

"Оно што Ешдаун говори није више важно, он је важан са становишта последица које је овде оставио", рекао је Додик новинарима

Ешдаун је рекао да Додик има план да БиХ учини потпуно нефункционалном како би сви одустали од ње и позвао Брисел да јаче подржи изградњу снажнијих централних институција.

(Танјуг)

Фејсбук Твитер


Милорад Додик: У БиХ нема сепаратизма већ се држава распада

недеља, 22 јануар 2012 19:10
Купујмо домаће
Можемо ми причати шта хоћемо о србомрзцу Еждауну, али његовом накарадном политиком Република Српска се коначно политички ујединила, и нови пут изабрала. То је велика бољка код Срба, која је после много година, надамо се излјечена.
Препоручи коментар:
41
2
недеља, 22 јануар 2012 19:10
socrat
tako je Milorade, samo na finjaka. i ovi nasi bi mogli nesto da nauce od tebe
Препоручи коментар:
36
1
недеља, 22 јануар 2012 19:34
с.ј. 'Додик има план... бла бла'. Интересантно што се о овим фамозним 'злим' плановима 'опасних Срба' сами Срби прво чују од странаца..
То је довољан доказ о томе колико су стварни, ако је неко уопште поверовао.

Добро речено. Земља се само-распада.
Препоручи коментар:
26
1
недеља, 22 јануар 2012 19:43
Konobar
Bolje bi bilo da Mile obrati paznju sta je Esdaun rekao da Beograd mora da uradi sa vlastima u Sarajevu na svom putu u Uniju. Da se ne nadje u nebranom grozdju kao Srbi na Kosmetu. Kome Evropa nema alternativu taj je spreman na sve.
Препоручи коментар:
31
1
недеља, 22 јануар 2012 19:58
Danilo
BiH je rusio Pedi Esdaun,nasilno mijenjajuci Dejton u korist Muslimana,a na stetu Srba,sto se pokazalo neustavnim i neodrzivim.
Muslimani,vodjeni Esdaunom i ostalim visokim predstavnicima su nastavili sa urusavanjem Dejtona sa namjerom da ruse Srpsku.
Medjutim,sada su se vremena promijenila,Srpsku stiti Rusija,a izraelsko-jevrejski lobi su ucinili da SAD vise ne napada Srpsku.Juce je ambasador SAD Patrik Mun rekao da Srpsku ne moze niko ukinuti i da BiH ide ka totalnoj decentralizaciji,cak trazi promjenu Ustava u Federaciji BiH.

Muslimani pokusavaju na sve nacine da preko propagandnih filmova i ponovo Esdauna vrate stvari u svoju korist,ali dzaba,svi aduti su kod Dodika.

Doduse,Esdaun je duzan Muslimanima,za vrijeme njegove vladavine,napravili su mu vikendicu,ili bolje reci vilu,na Jablanickom jezeru,koju je on,na polasku,prodao za 300 000 $.

Sve se to zna,zato mu Dodik prijeti odgovornoscu.
To su ti posteni Englezi koji dijele (ne)pravdu po svijetu.
Препоручи коментар:
30
1
недеља, 22 јануар 2012 22:56
Slavomir Srpski
Dodik je prihvatio nauk americkog profesora da nauci kako da diplomatski laze protivnike, a da radi za srpske interese. Dakle samo tako, vi nastavite da se formalno slazete sa drugim entitetom ali da eto ta drzava se sama od sebe raspada. To je u stvari iznudovana istina u sadasnjim uslovima, i tako cete na mudar nacin postici vas cilj. Vreme je da se jevropskoj licemernosti odgovori na nacin koji najbolje razumeju: licemerno.
Препоручи коментар:
15
1
понедељак, 23 јануар 2012 01:01
Светислав Костић
Бесмислица! Ни Брисел не може да изађе из оквима Дејтонског споразума. И на крају крајева, за нормално резонујећег човјека Србина, несхватљива индолентност једног броја Срба у Србији каква код Срба у РС није присутна када се пружа прилика да на слободним изборима учествују у формирању будућности своје међународним право утврђених граница свога ентитета.

Србима у Србији могло се догодити то што се догодило и догађа јер од турских ваката па до ових дана, није било генерације у Србији из које се неби нашао довоњан број Срба спремних на кооперацију на страни актуелног окупатора.

Никада раније нисам нашу некадашњу матицу таквим очима гледао. Тек од оног петооктобарског пироманског дивљања, морао сам се помирити са историјским чињеницама да већ од доласка Турака на наше просторе постоје у једној Србији двије Србије и исто толико и две празличине популације Срба.
Препоручи коментар:
4
1
понедељак, 23 јануар 2012 04:14
old fashion Србин
свака част Додику на тренутној тактици, надам се само да нема неку скривену агенду за коју простодушни Срби не знају. Ваља бити опрезан, ми Срби смо се са нашим вођама опекли толико пута... Извињавам се ако некога погађа овај скептицизам, али док Република Српска не постане Заједница региона западне Србије, задржаћу тај скептицизам злу не требало. Ево и зашто: ми са ове стране Дрине имали смо двојицу који су се заклињали у Српство, догурали до преко 40% подршке у народу, а сад се заклињу у не-знају-ни-они-шта. Читаоци ће се досетити на коју двојицу мислим.
Препоручи коментар:
7
1
понедељак, 23 јануар 2012 09:17
siniša
Imam jedan predlog i za Dodiga i za sve druge ljude na svetu.

Bosna i Hercegovina u jednom momentu nečijeg života predstavlja nešto važno i veliko za tu osobu. To se odnosi možda najviše na lekare muslimane ili Bošnjake koji su celo vreme rata bili u Sarjevu i u teškim uslovima lečili druge muslimane, odricali se i sigurno dali mnogo toga toj Bosni. Ali svi oni ili većina su posle tog rata otišli i razišli se od Zagreba do Beograda, od Kanade do Australije, dakle da ne kažem da im se ta BiH smučila, ali sigurno više nisu toliko "vatreni" za tu BiH.

Nisu svi ljudi rođeni, odrasli i koji žive u BiH vatreni za tom BiH. Ili nisu uvek. Ali neki jesu.
E zbog tih, ja tu BiH više nikada ne bih kometarisa, neka bude sa njom šta bude.
Ali ne bih pristajao da mene neko tera da ja radim ono što ja neću da radim, da se pokorovam kome ne treba i najvažnije ne moram da se pokoravam i da volim nešto što ne volim, a da se odričem nečega što volim.

Dakle, eto ih tamo, nemam ja sa BiH ništa.
Препоручи коментар:
1
2
понедељак, 23 јануар 2012 10:42
xyz
Sve i da se raspada, treba se zapitati koje kriv za raspad. Mislim da je ideja separatizma i raspada u BIH više nego loša znajući da u BIH nikakav raspad ne može da se dogodi bez krvi, pa je jako loša poruka Dodika koji sve čini ne bili se lilo još srpske krvi.
Препоручи коментар:
3
11
понедељак, 23 јануар 2012 11:39
@xyz
Неће бити крви. Биће референдум.
Препоручи коментар:
10
1
понедељак, 23 јануар 2012 11:42
Јаков Војак
Напротив, бранећи државност Српске, Додик спасава БиХ. Руши је млади Изетбеговић, изигравајући централисту. А у основи је на татиној линији Исламске декларације. Ти притисци су оно што уништава БиХ, јер представљају прикривену жељу за доминацијом само једне стране. А то не може, јер је недемократски и антицивилизацијски.
Препоручи коментар:
7
1
понедељак, 23 јануар 2012 12:23
Žiko
Država se raspada od dana njenog medjunarodnog priznanja. Raspada se jer više od pola stanovnika(cijela dva naroda) istu nikada nisu iskreno želeli i to je vrapcima na grani jasno. Žalosno je samo da su ključni igrači u medjunarodnoj politici veoma korumpirani i da vodu (novac) vuku na svoju vodenicu pa zbog toga još uvijek otežu sa podijelom BiH. Upravo bi to mogao biti razlog neželjenim posledicama odnosno novom sukobu od kojeg bi opet pojedinci iz politike medjunarodne zajednice profitirali kao i u slučaju SFRJ. A sve je tako jednostavno...razdruživanje i svako sebi. Ovo bi svi u BiH najviše želeli jer je činjenica da svako svakog koči i oduzima mu slobodu.
Препоручи коментар:
2
1
понедељак, 23 јануар 2012 13:04
Луди Ванко
Цепај Додик.Ти си једини који има офанзивни штимунг међуи нама Србима.Штимунг који они обожавају нарочито кад се извињавамо.Цепај, па да кренемо с тобом и овамо.
Препоручи коментар:
4
1
понедељак, 23 јануар 2012 14:01
то је био закономеран процес
Ма, већ се распала, само нико то неће да каже отворено.

Слажем се да треба муслиманском екстремистичком и недотупавном, мржњом заслепљеном руководству признату главну заслугу за то.
Штета је што су муслимани као народ још неосвешћени у том погледу. Можда и јесу, али не могу ништа, као ни други другде. Кад једна гарнитура седне на власт, тешко се скида, колико год да је лоповска и лоша.
Препоручи коментар:
1
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Хроника

Милорад Додик: Циљ је да се у БиХ ради на уставан начин

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 23. јануар 2012.

Емир Кустурица и Милорад Додик

МОКРА ГОРА – Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је данас да је покретање иницијативе за укидање државног Суда и Тужилаштва БиХ легитимно и да је основни циљ да се у БиХ ради на уставан начин.

Додик је казао да ће представници Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и Српске демократске странке (СДС) у наредних три до пет дана упутити парламенту БиХ предлог закона којим се укидају Суд и Тужилаштво БиХ.

"Видећемо како ће се то развијати, ми ћемо и у оквиру структуралног дијалога и правосуђа покушати да реализујемо нашу замисао кроз парламент БиХ", рекао је Додик прилком посете Међународном филмском и музичком фестивали "Кустендорф" на Мокрој Гори.

Он је казао да је Тужилаштво БиХ неуставно формирано, законом високог представника.

Како је рекао, високи представник није имао права да намеће законе, а својим поступцима "произвео је неке ствари које тамо постоје, а које не могу да буду одрживе, и које ћемо ми увек бити оспоравати", нагласио је Додик.

Додик је подсетио да је у Уставном суду БиХ девет судија, од чега два Бошњака, два Хрвата, два Србина и три странца.

Говорећи о предстојећим изборима у Србији, Додик је рекао да му је битно да Србија има демократске изборе и да они имају потпуни легитимитет.

"Имали смо интензивну сарадњу са (Војиславом) Коштуницом, сада сарађујемо са Демократском странком. Моја партија и ДС имају заједничке активности и блиске су програмски", рекао је он.

(Танјуг)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар