Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 02. јануар 2012.

Милорад Додик: Република Српска ће постојати и са Дејтоном и без њега | Хроника

Милорад Додик:


Република Српска ће постојати и са Дејтоном и без његаХроникаХроника

Милорад Додик: Република Српска ће постојати и са Дејтоном и без њега

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 02. јануар 2012.

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је највећи изазов свих ових година био очувати Републику Српску (РС), додајући да и данас има изазова и тешкоћа, али да Српска није угрожена.

“Многи наивно мисле да је та прича завршена. Наравно да није. Могу да сведочим сваки дан да то није тако. Чека се наша неопрезност, наше уљуљкавање, наше самозадовољство учињеним…”, рекао је Додик поводом 20 година постојања Републике Српске.

Он је у интервју агенцији Срна поручио да ће РС наставити да јача своје институционалне капацитете, позицију на регионалном и међународном плану, и да ће бити несумњив фактор и субјект у одлучивању.

Додик је нагласио да је РС трајна и неприкосновена заједница, и да не може бити доведена у питање вољом других.

Говорећи о Дејтонском споразуму, председник РС је рекао да је то нови политички систем успостављања мира у БиХ, али и дефинитивно “да БиХ није постојала свих тих година, и да је њено признање било преурањено".

Он је устврдио да БиХ без Дејтонског споразума не постоји, јер је тим споразумом састављена од Републике Српске и Федерације БиХ.

"Сви они који инсистирају да се Споразум мења силом, или да се у потпуности укине, морају знати да раде на укидању БиХ, јер Република Српска је у Дејтон 1995. дошла са суверенитетом, и на све анексе споразума потписала се као страна, и она ће постојати са Дејтоном или без њега", поручио је Додик.

Он је нагласио да је један од националних приоритета заустављање покушаја, што из саме БиХ, што споља, да се рат у БиХ и Република Српска "сребренизују".

"Нико нормалан не може рећи да тамо није било страшних злочина. Али, шта је са нашим жртвама које исто тако траже поштовање? И наше жртве су биле невине. Њихове породице никада нису дочекале да се процесуирају они који су их завили у црно”, казао је Додик.

Председник је указао да су у Српску уткане све вредности које је српски народ баштинио вековима - слобода, демократија, поштовање другог и другачијег, као и његов антифашистички дух. Он је напоменуо да је српски народ, као ниједан у овом делу Европе, платио високу цену у борби против фашизма и нацизма.

Наглашавајући значај сећања на све оне који су страдали и дали живот за Српску, председник Додик је казао да Срби знају ко су, шта су, и да могу бити поносни на свој одбрамбено-ослободилачки рат од 1991. до 1995. године.

Председник РС је поручио да и данас има изазова и тешкоћа, али да Српска судбински није угрожена. Он је истакао да Република Српска нема непријатеље у свету, и да у том смислу може бити задовољна.

"Оно што је неопходно јесте ојачавање институција Српске …, а ако имамо непријатеље, онда су они међу нама самима", оценио је председник Додик.

(Танјуг)

Фејсбук Твитер


Милорад Додик: Република Српска ће постојати и са Дејтоном и без њега

понедељак, 02 јануар 2012 14:59
Kristijan
Osvrnuo bih se na poslednju rečenicu sa citatom iz Radovana III -Najopasnije je kad smo Mi oko Nas-
Na to "fundamentalno" obratiti pažnju!
Препоручи коментар:
12
1
понедељак, 02 јануар 2012 16:01
sred.bosna
Dodiku , Bog ti dao MUDROSTI i ZDRAVLJA jer si pencilin za islamsku politiku .

Spašavaš i nas, koliko možeš, jer ti je to u interesu i znaš da od onog momenta kada nas Hrvate UKINU kao politički narod onda su Srbi na udaru i to punim intezitetom i teško će te , ako i nemoguće, obraniti se.

nas su vlasti ZG na čelu s mesićem-islamskim plaćenikom i korumpiranim sanaderom i s tzv domaćim judama ,doveli u ropstvo poturica koje je gore od turskog.
Препоручи коментар:
11
2
понедељак, 02 јануар 2012 17:23
НЕБОЈША СТРУГАР - БАР
Милорад Додик је политичар са визијом и смјелошћу да своје визије оствари. На најбољи начин наставља гдје је стао Радован Караџић. Бог га живио и дао му снаге да истраје у заштити интереса Републике Српске. РС је ових двадесета година, искључујући период предсједниковања Биљане Плавшић, права МАТИЦА СРПСКА.
Препоручи коментар:
2
0
Пошаљите коментар

Нема коментара:

Постави коментар