Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 02. фебруар 2012.

Дуел Милорад Додик–Чедомир Јовановић о томе да ли је РС геноцидна творевина | Хроника

Дуел Милорад Додик–Чедомир Јовановић о томе да ли је РС геноцидна творевина | Хроника

Хроника

Дуел Милорад Додик–Чедомир Јовановић о томе да ли је РС геноцидна творевина

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 01. фебруар 2012.

БЕОГРАД - Председник РС Милорад Додик изјавио је данас да ће се БиХ распасти на саставне делове једног дана.

Додик је учествујући у дуелу са лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем у прес клубу Танјуга изјавио да ће се то једнога дана сигурно доћи до распада БиХ.

"Босна и Херцеговина ће се распасти на саставне делове једног дана, као што се догодило са Чехословачком", рекао је Додик.

Додик је рекао да РС не одбацује Дејтонску конструкцију Босне и Хецеговине, али да тражи поштовање слова Дејтона који, како је навео, мора да се спроводи, а не тумачи.

"Ми нисмо марионете. Имамо аутентичну политику коју водимо у Бањалуци", рекао је Додик.

"То је оно против чега се боримо, то није национализам, већ борба за уставну позицију гарантовану међународним документом", рекао је Додик.

Додик је рекао да је РС настала 1992. године, а да је Дејтонским споразумом само међународно верификована, док БиХ није постојала све до Дејтона, када су јој, САД и друге велике силе дале легитимитет да би сачувале образ.

"Од Дејтона је настала БиХ, а РС је постојала као држава пре тога, имала територију и народ, РС је добила смао легитимност потписивањем Дејтона", рекао је Додик.

Он је додао да је Венецијанска комисија утврдила да је РС субјект међународног права јер је потписала 11 анекса Дејтона и верификовала се на међународној политичкој и правној сцени.

Додик је рекао и да Србија није изазвала рат у БиХ, већ да је то учинио Алија Изетбеговић који је рекао да ће жртвовати мир у Босни и одустао од мировног палана за БиХ.

Он је додао и да су први злочини у Босни извршени над Србима.

"Причом о геноцидној творевини се шпекулише, а ви томе помажете својим изјавама. Ја сам поносан на Србију, волим је више него Сарајево, али Србија може да буде поносна јер дозвољава да ви који имате другачије мишљње од државне политике можете слободно говорити", рекао је Додик.

Додик изјавио је да се званични Београд недовољно ангажује на спровођењу Дејтонског споразума чији је потписник.

Додик је рекао да Београд има коректан однос према РС, али да има и одговорност јер је потписао Дејтон.

"У том погледу мислим да се недовољно ангажује на спровођењу Дејтонског споразума. Док постоји Дејтон, постоји и обавеза Србије да га брани", рекао је Додик истичући да сматра да је досадашње залагање Београда минимално и недовољно.

Додик је навео да ни Војислав Коштуница ни Борис Тадић никада нису тражили никакво понашање од Републике Спрске.

Он је на критике Јовановића да је раније хвалио Коштуницу, а да сада чини другачије, рекао да има право да промени свој став.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Београду да Босна и Херцеговина никад неће признати Косово, а да ће он отићи на север Косова у својству председника РС - ако буде позван.

Он је у дуелу са лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем, у организацији Танјуга, рекао да подржава државне органе у Србији и да се од Србије не може очекивати да се одрекне дела своје територије.

На питање да ли ће отићи на север Косова, он је рекао да хоће уколико га позову и то у својству председника РС.

Тада би, како је навео, желео да разговара са одређеним политичким структурама.

"Наравно да ћу ићи на север Косова", рекао је Додик и додао да је српски народ страдалник у свим претходним ратовима те да се зна како је српски народ "прошао на Косову ".

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да су Републику Српску на геноциду у Сребреници и урушавању Сарајева направили њен први предсеник, први војник и председница - који су сви оптужени у Хагу.

У дуелу је истакао да се не може истовремено бити жртва и џелат и да су сви они који су градили Републику Српску 1992. године - да су је направили на Сребреници и уништавању Сарајева.

Он је упитао председника РС Милорада Додика да ли и даље мисли да је Радован Караџић "злотвор" као што је раније то говорио, на шта је Додик подсетио да је Караџић сад у Хагу, да одговара за оно што је урадио и да ће суд утврдити је ли крив.

"Караџић је касније учинио одређене ствари за шта му се суди у Хагу", рекао је Додик.

Он је истакао и да је Сарајево етнички очишћено од Срба, те да због тога не воли Босну и Херцеговину, а да је РС формирана као држава која је бранила своје право на постојање.

"Сарајево није мој главни град, идем тамо само кад морам", казао је Додик.

Он је истакао да су у рату на простору БиХ учествовала три народа, Срби, Хрвати и муслимани, да су гинули са све три стране и да за то треба да одговарају појединци који су у злочинима учествовали.

"У рату су гинули представници сва три народа, али су сви и чинили злочине", констатовао је Додик.

Председник ЛДП Чедомир Јовановић истакао да су први председник и први командант војске РС у Хагу и, у дуелу са председником РС Милорадом Додиком, истакао да јесте извучена из конекста његова прича о РС као геноцидној творевини - али да је то не чини мање значајном.

"Колико је она важна Додику и другима, власт у Србији увек злоупотребљава Србе у Хрватској и РС, а тежину те реченице не могу да умањим", истакао је Јовановић и додао да је тачно да је у Сребреници учињен злочин који је окарактерисан као геноицид и да је исто тако чињеница да Босна није држава "већ лонац".

У директном сучељавању Јовановић је поручио председнику РС Милораду Додику да се политиком "стигло до рата са Анђелином Џоли", алудирајући на широку расправу у јавности о односу према рату и улози Срба у филму популарне глумице.

По Јовановићевим речима, Србија мора да понуди јасан план за решење у РС, а не да гледа са стране.

Додик је одбацио квалификацију лидера ЛДП-а да је Република Српска геноцидна творевина, оцењујући да је та тврдња апсолутно неприхватљива, нетачна и увреда за РС и српски народ.

Додик је оценио да је “пропаганда учинила да се каже да су Срби злочиници”, а да може да се прича о злочинима “од Добровољачке, тузланске колоне”.

“Сребреница је тежак злочин који није био потребан, али не може се извојити смао јул 1995”, рекао је Додик, подсећајући да су три године пре Сребренице снаге Насера Орића излазиле из заштићене зоне и чиниле злочине над Србима. "Не правдам злочин, али ако причамо - морамо о свему”, казао је Додик.

Додик је поручио данас Јовановићу да ни Харис Силајџић који се залагао за укидање РС није је називао геноцидном твроревином, а да се у Београду то чини.

"Харис Силајџић који је тражио да се укине РС, није имао довољно храбрости да тврди да је геноцидна творевина, већ је говорио о злочину, а ви о томе овде у Београду говорите", рекао је Додик.

Јовановић, чија је изјава да је РС створена на сребреничком злочину, нагласио је да је то био “најмасовнији ратни злочин у послератној Европи”.

Истичући да “нису Караџић и Младић Пијемонт српства”, Јовановић је оценио да је права тема политика Србије, у којој на трибину у Новинској агенцији Танјуг мора да долази са обезбеђењем, као и Додик.

“Од кога мене у овом граду чува полиција као да игра хрватска рукометна репрезентација”, упитао је Јовановић.

Председник Репбулике Српске изјавио је данас да Република Српска није геноцидна творенивина, да није настала на геноциду, као и да он лично никада није приознао да се геноцид у Сребреници догодио већ да је само констатовао чињеницу да је суд то утврдио.

"Само сам констатовао да је суд утврдио да је извршен геноцид, нисам признао чињеницу да се он догодио. Сматрам да се геноцид као квалификација не може одржати.. Сматрам да се није десио...", рекао је Додик.

Он је у том смислу навео да је Дејтонски споразум квалификовао догађај у Сребреници као трагичан, а да је РС формирана пет месеци пре него што је БиХ добила међунардно признање. "Ја сам учесник тих догађаја, то је био одраз политичке воље људи, који су желели да заштите породицу, имања идентитет", рекао је Додик, нагласивши да нема намеру да правда Сребреницу.

Танјугов дуел Додик-Јовановић, због великог интересовања јавности, директно је преносио ТВ Б92 и неколико телевизија у БиХ.

(Танјуг)

Фејсбук Твитер


Дуел Милорад Додик–Чедомир Јовановић о томе да ли је РС геноцидна творевина

среда, 01 фебруар 2012 12:45
смрдљива јаја су глас народа
Па нека се Јовановић запита какву политику заступа када после мора да га штити полиција од властитог народа. Мада га не би убили, наравно, вероватно би га само гађали смрдљивим јајима.
Препоручи коментар:
267
11
среда, 01 фебруар 2012 12:52
успех штабова за специјално ратовање
Без обзира на сву неутемељеност Јовнаовићевих оптужби, сама чињеница да је сео са ни мање ни више него изабраним председником једне државе, и да је наметнуо своју оптужбу као (макар и једно) легитимно виђење, представља успех америчких штабова за специјално ратовање. Јер успети убацити злослутну лаж поред истине, и довести је у исти ранг, јесте пропагандни успех, јер после свака некритична или злонамерна или плаћена душа има за шта да се ухвати. Тако нешто је у Америци напросто незамисливо, јер рецимо на обичној конференцији за штампу председника, строго се проверава не само шта ће се питати, него и ко сме уопште да уђе. Питања се достављају унапред. А код нас, свака изгубљена душа може да сеје своје опаке диквалификације и загађује јавни домен...
Препоручи коментар:
297
10
среда, 01 фебруар 2012 12:58
Милутин
Наивни Додик, ....

Шта је ово речено о Чеди Јовановићу "Београџанину", јел му мајка из Босне , од којих је, из ког места!?
Препоручи коментар:
124
6
среда, 01 фебруар 2012 13:30
спрека
Велика је грешка ући у размену мишљења са ЧЈ. Јасно је видљиво да он осим демагошке неповезане тираде и логички неодрживих конструкција, те постављања реторичких питања на које нико паметан не би могао дати било какав смислен одговор и нема шта друго да каже.
Препоручи коментар:
222
7
среда, 01 фебруар 2012 13:37
Dragan
“Од кога мене у овом граду чува полиција као да игра хрватска рукометна репрезентација”,


Think about that, gosn Jovanoviću?

Nije valjda da si samo ti pametan i da samo ti znaš razmišljati i da je tvoje razmišljanje merilo valjanosti i istinitosti! Neće biti

Nije to jasno od koga te čuva i zašto je neko spreman da te namlati i zašto čim te vidi ima negativnu (najblaže govoreći) asocijaciju (meni je recimo prva asocijacija kada te vidim - izdaja!). To ti nije jasno? E, pa to ti nije jasno zato što umeš da razmišljaš samo jednostrano i jednousmereno. Genijalnost je kada osoba može da sagleda stvari iz najrazličitijih perspektiva, a jednostranost je obrnuto od toga. U toj tvojoj jednostranosti vidi se samo iskrivljeni fragment sveukupne realnosti, koji tu usled ogranićenosti vlastitog poimanja shvataš kao svekoliku stvarnosti i istinitost, dok je u zbilji u pitanju samo tvoj krajnje ogranićen lični stav, a ne istinitost i realnost, kako ti vidiš i veruješ da jeste.
Препоручи коментар:
104
8
среда, 01 фебруар 2012 13:44
Dragan
Dodik nije trebao pristati da tema razgovora bude "да ли је РС геноцидна творевина". jer, bilo šta da se razgovara o tako postavljenoj temi ima ozračenje negativnog jer je sama tema takva.

Čim se postavi pitanje da li je ili nije, to je već 50 % neuspeha za onoga ko je pristao na takvu temu. O tome nema šta da se raspravlja, niej genocidna i gotovo. Ali opetovanom laživom propagandom se u svest ljudi ugurava sumnja jeli ili nije!

Onima koji hoće da nameću takve teme treba se suprostaviti kontra temama - u ovom slučaju mnogoborjnim zločinima NATO-a i zapada ne samo na teritoriji Srbije i RS već i širom sveta. Same SAD su genocidna tvorevina - oni sunastali na genocidu nad čitavim kontinentom indijanaca to je nezapamćeni zločin da su čitavi narodi pobirsani sa lica zemlje od strane pre svega Britanaca, potom Španaca, Francuza - to su današnji mentori Jovanovića koji napadaju tobožnje genocide a o svojim istinskim genocidima lažu i prikrivaju ih.
Препоручи коментар:
117
3
среда, 01 фебруар 2012 13:48
Петар
Чеда прича, прича, прича, прича, прича ...Њега, вероватно, разумеју само они који нису били на допинг контроли, они којима је мио свако онај ко је против Срба и они који су спремни да им се продаје магла уместо вуне. Човече, не могу да верујем да постоји неко ко гласа за овакве.
Препоручи коментар:
148
4
среда, 01 фебруар 2012 13:49
Tonči
Neće se nikad BiH "raspasti poput Čehoslovačke" jer ona nije ni spojena poput te nekadašnje državne zajednice!Kako se nešto može razdružiti ako prethodno nije spojeno od dvoje!
Entiteti nisu države već administrativne jedinice i to ustavom multinacionalne tj. gdje su sva 3 naroda konstitutivna. RS nije srpska već bosanskohercegovačka administrativna jedinica.
A da je je taj entitet etnički očišćen uz pomoć brutalne velikosrpske agresije i da je počinjen GENOCID nad Bošnjacima, to je nažalost ISTINA!
Препоручи коментар:
15
249
среда, 01 фебруар 2012 13:49
Србин агностик
Причати са Јовановићем који се јавности упорно представља као беспризорни и бескрупулозни уличар (на страну политика коју заступа), не знам колико има смисла.
Препоручи коментар:
142
5
среда, 01 фебруар 2012 13:52
Љаксе Бре
Жалосно је да претседник РС треба да се срозава разговором са ЧЈ. То треба да ради тужилаштво и истрага.
Ипак, у сваком случају хвала г. претседнику на доследној и упорној одбрани српских интереса. Чак је и на таквом 'месту постојао', што њему служи на част, а нама за пример.
Препоручи коментар:
137
5
среда, 01 фебруар 2012 13:53
Vladimir Dž
Film Srebrenica – Izdani grad. Tu imamo izjavu komandira tadašnje srebreničke policije Hakije Meholjića:

Reći ću izvorno šta je rekao predsednik [Izetbegović]: Dragi moji Srebreničani, kako ste? Dobro je, kako ste vi, predsedniče? Nudi mi Klinton da uđu četnici u Srebrenicu i pokolju 5.000 Muslimana, a to će izazvati napade NATO snaga na sve srpske snage u celoj Bosni i Hercegovini. Šta vi mislite o tome? Ja sam skočio i rekao: Jesi li ti lud, ko će odrediti ko će ići na klanje, ti ne ideš - ti ideš na klanje. Ovo je ono što je on rekao. I onda je počela rasprava.

Hakija Meholjić: "Da li je to njemu Klinton nudio, da li nije ja ne znam. Nakon naših izmenjanih nekoliko reči, rečenica gospodin Izetbegović je pitao: Da li prihvatamo zamenu Srebrenice i Vogošće, jer ima i tu ponuda. Tada smo svi mi delegati rekli: Predsedniče, ako ste nas zbog toga zvali nismo trebali ni doći, jer mi nemamo mandat da menjamo teritorije, jer nam nije za to dao dao narod.
Препоручи коментар:
137
4
среда, 01 фебруар 2012 13:56
фристајло
На жалост, још неко време смо принуђени да пратимо овакве "дискусије", које ни једна озбиљна земља није спремна да трпи.
Један човек, који заступа интересе сопственог народа мора да се брани од другог који, са "лежима" на западу олајава сопствену нацију и тражи од ње да одустане од себе у тренутку који је "бити, ил'не бити"...
Само у Србији...
Препоручи коментар:
126
4
среда, 01 фебруар 2012 13:59
Dragan
@Tonči

Kako se nešto može razdružiti ako prethodno nije spojeno od dvoje!


A što tu logiku (ako je već valjana a ne samo forma) ti, zapad i NATO okupatori srpskih teritorija ne primene na Kosovo!? De, da čujem?
Препоручи коментар:
105
4
среда, 01 фебруар 2012 14:04
Рамбам
"Дуел" направљен с циљем обостраног освјежавања политичког рејтинга међу циљаним бирачким тијелом ове двојице и њихових партија у Србији односно РС.

Ако то, ипак, није случај, онда се чини да је Додик испао крајње наиван јер је овим непотребним "дуелом" импплицитно прихватио Чеду Јовановића за релевантног саговорника. А ако за релевантног саговорника прихватите перјаницу демагогије и галиматијаса као што је Чеда онда не можете очекивати вођење сувислог и иоле разумног дијалога.

@Tonči, немој да тролујеш, провидно је.
Препоручи коментар:
92
6
среда, 01 фебруар 2012 14:05
iz RS
Poučen neugodnim iskustvom koje je Dodik imao u emisiji nedeljom u 2 bio sam pomalo skeptičan kako će teći ovaj duel. Pribojavao sam se Dodikovog temperamenta i razmišljao da on uopšte nije trebao da ide na to sučeljavanje. Em što je Čeda minoran em što je kvaran, a Predsjednik Republike Srpske ne treba da daje takvim likovima publicitet za koji se takvi tipovi grčevito bore zbog nemogućnosti da išta drugo pruže. Pogriješio sam. Dodik je Čedu postavio tačno na mjesto koje mu pripada. Na mjesto jednog neznalice koji u svojoj nemoći samo može da ponavlja stavove koji se mogu čuti isključivo u Sarajevu (i donekle u Beogradu). Iskreno čestitam Predsjedniče.
Препоручи коментар:
137
2
среда, 01 фебруар 2012 14:18
Милкан
Милораде, зар да прихватиш разговор са овим. Тог мораш платити да би га у нешто уверио.побогу, разговор, аргументи тог не занимају.Милораде, најодличнији си док радиш свој посао и "недаш" РС, ни домаћим, ни полудомаћим ни страним изродима. Овај ионако има првише простора у политици у медијима, нема потребе да му га и ти додатно шириш. Око овога се много накупило онога. То се не може прочистити разговором, то тражи пургативе и то од јаких преко супер до хипер учинковитих, кај не.
Препоручи коментар:
71
2
среда, 01 фебруар 2012 14:21
Мацан
Сучељавање нисам гледао па не могу да причам о томе, осим о темама из овог текста, али морам да приметим једно, а то је да сви ови српски ауто-шовинисти не престају да причају. И то је тако, био то Чеда, Наташа, Борка, било ко. Типично за северну америку, Канаду и УСА. То је правило да си што гласнији, и да нон стоп прекидаш саговорника, што не чуди, па они су и обучавани у тим и таквим центрима.

А за дуел, па мислим да је Додик прво требао да тражи питања, па тек онда да одлучи да ли да уествује у емисији. Чеда је покварен и подао, исто као и Чанак, и ови наши водећи србомрсци.

Тончи провидно вам је троловање. И нико овде не чита ваше коментаре. Лупате као максим по дивизији, без икаквих аргумента.
Препоручи коментар:
73
4
среда, 01 фебруар 2012 14:27
Tašmajdan
Svaka čast Čedomire ,ti si ponos Srbije i pravi demokrata.Čedu za predsednika,Dodik se zacrveneo ko paprika.Čedo ga je opro na kraju ko u veš mašini.Dodik je licemeran,samo se dodvorava vlasti u Beogradu,od Kostunice do Tadica,a u stvari je klasični šovinista.Da imamo bogdo vise Čeda u Beogradu, Sarajevu,Zagrebu, Prištini i ostalim gradovima Balkana.......!
Препоручи коментар:
10
176
среда, 01 фебруар 2012 14:27
Mirko Cvetkovic
Obicno su izdajnici imali stila. Danas ih se stide i oni koji ih placaju. Na zalost u Srbiji vise niko ne postuje ustav, inace bi Jovanovic mogao da zavrsi u zatvoru zbog svojih izjava. U poredjenju sa LDP-om cak i radikali izgledaju kao pristojna stranka.
Препоручи коментар:
74
15
среда, 01 фебруар 2012 14:28
Lav
Dominacija činjenica nad izraubovanim floskulama, samo mi je žao što Dodik ili Vasić ne čitaju NSPM, Dodik je trebao upotrebiti termin od g-dina Vukadinovića " Opštinski genocid" , postoji definicija genocida, inače respektujući Dodikov temperament, super je odigrao meč protiv autcajdera u svakom pogledu.

"TONČI", znaš šta Haso, bajramske baklave je davno nestalo, specijalitet kuće je KAHVA,he,he !
Препоручи коментар:
54
4
среда, 01 фебруар 2012 14:31
Svetlana
Ako uzmemo hipotetički da će se Bosna razdvojiti kako Mile kaže na sastavne jedinice, mene zanima šta će da bude sa dva RAZDVOJENA DELA koja se trenutno zovu Republika Srpska?
Mile zaboravlj da je markiranjem granice BRČKO DISTRIKTA sadašnja RS fizički razdvojena na dva dela koja se NE DODIRUJU!
BRČKO DISTRIKT je između dva dela manjeg BH entiteta!
Jedino,,,,ako Mile misli na novi rat!!!
Препоручи коментар:
13
112
среда, 01 фебруар 2012 14:31
Imenjace
Dodji u Crnu Goru !!! Cekaju te Niksic, Podgorica, Pljevlja, Berane, Bar!
Препоручи коментар:
58
3
среда, 01 фебруар 2012 14:32
@Tonči
I SR Hrvatska je bila samo adminstrativna jedinica SFRJ, a Srbi su u njoj bili cak konstitutivni narod. Pa se ipak otcepila. I proterala svoje vlastite gradjane.
Препоручи коментар:
110
3
среда, 01 фебруар 2012 14:32
раја
Више пута је Јовановић рекао "мој народ ово, мој народ оно..."Чврсто верујем да деведесет пет посто тог народа, предпостављам да је мислио на Српски народ, неби хтео у усто коло са њим. Сам је приметио колико га полиције чува. Они га чувају од неког идиота, а не од Срба.
Препоручи коментар:
66
6
среда, 01 фебруар 2012 14:32
Desnica
MUDAR,TREZVEN I ODLUCAN M DODIG ZASLUZUJE SEBI DOSTOJNOG SUPARNIKA.,Ovaj pokusaj prljavog spinovanja u prividu zamke lavnog duela DODIG JE RAZVALIO.Pseudo evropejca vise ne razume ni pisac govora drugarica LATINKA.DOSTOJANSTVO I PPREZIR U BUDUCNOSTI NEKA BUDU JEDINI ODGOVORI
Препоручи коментар:
79
5
среда, 01 фебруар 2012 14:34
тихо теку реке, тихо шуме жита...
Иза Додика остаће држава, Република Српска. Речи Чеде Јовановића однеће вода дунавска. Ко ће га се икада сетити?
Препоручи коментар:
92
7
среда, 01 фебруар 2012 14:35
Милош Поцерац
Пас лаје, караван пролази.
Препоручи коментар:
60
6
среда, 01 фебруар 2012 14:39
Ent
Bogami, posle ovog tv duela, rado vidjen gost u Silerovoj ulici pre desetak godina, je obezbedio najmanje desetak odsto glasova na republickim izborima. Ne racunajuci globaliste, evropejce i beogradsku kvazi elitu, vecina muslimana, siptara i drugih koji "vole" Srbe ce glasati za njegovu stranku.
Препоручи коментар:
62
7
среда, 01 фебруар 2012 14:39
Samo Republika Srpska
mislim da je Čeda Srbiji potreban baš takav.Iako je minoran broj ljudi koji za njega glasaju,on je ipak stalno tu,stalno se prenose njegove izjave, kao da je bitan politički faktor. Mislim da je to tako prosto iz razloga da ostali mogu da se pokažu kao patriote naspram njega, a realno naspram Čede Srbina i Tihic se cini kao veci Srbin.
On je, dakle njima potreban za dobijanje političkih bodova. To ti je klasična simbioza.
Čak počinjem da suumnjam da on nema nikakve strane finansijere, i da su mu najveci "finansijeri" upravo ovi na vlasti u Srbiji.

Čeda zista nema pojma ni o cemu, a njegovi politicki stavovi su plod neznanja, neinformisanosti i koristi. Mozda cak ni on sam nije siguran u to što prica, jer da jeste, da je stvarno uvjeren(a uvjerenje mora biti zasnovano na jasnim dokazima)ne bi ga Dodik koji je relativno slab retoricar toliko pobio argumentima da ovaj na kraju nije znao ni sta je rekao, ni sto je dosao tu, pa mu je novinarka moralala procitati njegovu izjavu
Препоручи коментар:
62
3
среда, 01 фебруар 2012 14:41
zbunjen
Dodik je dosao na vlast pricajuci da je Karadzic zločinac, i da je u Srebrenici počinjen monstruozan zlocin. I u cemu se sad razlikuje Čedina izjava od nekadašnjih Dodikovih izjava, neka mi neko objasni?
Препоручи коментар:
16
73
среда, 01 фебруар 2012 14:42
arnulf arun
Jovanovic histerise i na dreku pokusava da ostavi utisak neceg razumnog. Kada se oduzmu stereotipi i pausalne ocjene ostaje jedna ogromna supljina. tip supljira. glupost je davati mu platforme da haos iz svoje glave prenosi u javnost.
Препоручи коментар:
60
4
среда, 01 фебруар 2012 14:44
Бивши Сарајлија
1) Са необразованим, агресивним и некултурним Ч.Ј. разговор није требало прихватити. Чедо је једна празнина, и тако је деловао и у овом "дуелу". Ускакао је са бесмисленим питањима, односно са питањима које немају никакве логичке везе са ставом који је Додик исказивао, нити имају смисла.
2) (Гледао сам "дуел") Зашто би то Срби требали да брину о држави Муслимана ("бошњака") која би настала поделом "босне", на чему Чедомир инсистира??? О томе нека брину они којима та муслиманска држава буде сметала, а Србима неће сметати. Срби ће са том државом имати чисте рачуне, трговати као и са осталим државама. Срби ће да брину о себи и својој држави и БРАНИЋЕ СВОЈУ ДРЖАВУ!!!
Препоручи коментар:
90
3
среда, 01 фебруар 2012 14:51
Сарајлија
Не слажем се са неким коментарима да се није требао спуштати Додик на Чедине гране и да прихвати учешће у овом дуелу. Ако смо ишта требали научити од 90тих на овамо јесте да сваки излив аутошовинизма треба казнити аргументима и негативним коментарима. Ћутали смо дуго, пуштали да о Србима причају најодвратније неистине мислећи да пошто ми знамо истину онда је сви знају. А то није баш тако. Треба Чеди и сваком Чеди одговарати. Мене не брине Чеда јер има "свакаквога света", већ ме брине неколико хиљада Срба који гласају за њега и његову политику. То не могу да прихватим.
Што се тиче самог дуела, мислим да је било корисно свима који су га пратили. Поруке су послате свима, на ближе и даље адресе. Чеда је био само проводник тих порука ка неким озбиљнијим и важнијим адресама. Мислим да је Додик још више учврстио свој углед међу Србима у Србији. То је итекако важно Србима у РС, који очекују подршку Србије у својој борби са вишеструким непријатељима.
Препоручи коментар:
69
3
среда, 01 фебруар 2012 14:52
@ Svetlana
Brčko je kondominijum, dakle vlasništvo oba entiteta, šta je tu sporno, praviš aluziju da će neko Srbe sprečiti da imaju putnu komunikaciju, pa dobro, taj će izazvati sukobe, biće nova " geografija" pozdravi Čedomira¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨!
Препоручи коментар:
74
3
среда, 01 фебруар 2012 14:54
Gedža
Ma ovi dueli su pozorišta za malu raju. Veliki uvažavaju ono što je Međunarodni Sud pravde utvrdio.A sud je utvrdio: BIO JE GENOCID!
Vreme je da se bosancima iskreno izvinemo i da istinski gradimo bolju budućnost. Zbog dece i budući generacija.
Препоручи коментар:
13
133
среда, 01 фебруар 2012 14:55
Miladin
Srpski narod je odavno rekao:"Poturica gori od Turčina".
Препоручи коментар:
98
6
среда, 01 фебруар 2012 15:09
Molder
Srbija je inficirana drugosrbijanstvom koji se poput virusa siri sve vise i vise. Da je ovo normalna drzava koja drzi do sebe LDP na celu sa Jovanovicem vec bi bila na tapetu za zabranu. Kako to da se zabranjuju desnicarske organizacije a jedna parlamentarna stranka otvoreno radi protiv drzavnih interesa? Zasto se vlast ne ogradjuje i javno osudjuje Jovanoviceve izjave? Da li je cutanje znak odobravanja?
Препоручи коментар:
66
5
среда, 01 фебруар 2012 15:09
Bukagija
Postovani Predsjednice!
Smatram Te za , doista, dobrog domacina u svakom pogledu!
Zato me je i zacudilo da si sebi dozvolio "pole(h)miku s C. J.
Tvoj nivo su Peres ili Putin!S nijma imas o cemu raspravljati! Ili predavanje na Kolumbija Univerzitetu.
Cak i veliki Dante ima stih:
"Pogledaj.I prodji"
S postovanjem!
Препоручи коментар:
53
3
среда, 01 фебруар 2012 15:10
@Gedža
Велики? Који велики? Русија, Кина, Индија? А то што је суд 'утврдио' – није суд ништа утврдио, већ једноставно прогласио. Друго, шта се ви уопште пачате у то извињавање, јесте ли ви можда лично учествовали у борбама око Сребренице? А и не делујете баш много обавештени. Није ни чудо, како да будете обавештени кад нисте баш превише ни писмени: не пише се 'будући' него будућих, не пише се Међународни Суд него Међународни суд. Уосталом, види се и по вашем псеудониму, заиста добро изабраном.
Препоручи коментар:
57
6
среда, 01 фебруар 2012 15:11
Боске
@Gedza

Међународни суд је донео одлуку на основу пресуда Хашког суда (за бившу Југославију). Суд у Хагу је донео ослобађајућу пресуду Насеру Орићу. То значи да није убијено 3500 Срба у околини Сребренице?! Аналогно...да је тражено мишљење или пресуда Међунардног суда а он доносио одлуке на основу пресуда у Хагу, онда би по тој њиховој логици проглашено да није убијено 3500 Срба и да гробови који постоје у ставри не постоје. Толико о пресудама и њиховом везом са стварношћу. Хашки суд је већ неколико пута показао своје право лице и свима је сасвим јасно да то нема везе са правом и правдом.
Проучите сами, сазнајте сами и поштујте све жртве.
Препоручи коментар:
69
4
среда, 01 фебруар 2012 15:12
nikola srbin
problem je sledeci!
Shvatanje prave hriscanske ljubavi i borba protiv neceg sto se zove zlooo a nazvacu ga u ovoj situaciji i genocid!
Sveti vladika Nikolaj nam je ostavio tri zaveta!
Prvi da se ne svetimo jer ko sve osveti taj se ne posveti!Drugi i terci su vezani za prvi naravnoo...ali necu ssda o njima!
Secate se Ratka Mladica i njegovih reci osvete doslo je vreme da se osvetimo turcimaaa...sve to uoci tzv.osvajanja Srebrenice!
I sta se desava danas...koliko smo se posvetili mi nasim zrtvama npr.u Jasenovcu?
Naravno to je zato sto se taj Ratko igrao i mojom sudbinom a i sudbinom stotina pa i miliona ljudi!
On je pogazio zavet naseg vlaike Nikolaja i to mi Srbi treba da znamo!!!
Shvati Srbijo padni na kolena i moli za oprostaj..pokaj se!
To je nas pravi put...put Svetoga Save...Justina...vladike Nikolaja!

mir nam!
Препоручи коментар:
12
77
среда, 01 фебруар 2012 15:14
Badža@ Gedža
I ja sam tvog mišljenja, jest bio opštinski genocid a sam Dodik reče preko 500 ljudi upisanih u memorijalnom spomeniku u Potočarima je glasalo na izborima, pitam te, hoćemo li i njima da se ispričamo !!!
Препоручи коментар:
54
7
среда, 01 фебруар 2012 15:14
Јаков Војак
Друга Србија и није Србија, него негација Србије, њена антитеза. Појам који се гради негирањем дефинисаног појма остаје на нивоу негације, уместо афирмације. Како филозофски, тако и психолошки. Јер 'друга Србија' није никакав нови политичко-филозофски појам, већ најобичније извињавање пред моћницима овога света.
Препоручи коментар:
46
4
среда, 01 фебруар 2012 15:17
srbin realista
reci samom jedno ime i prezime!

Srdjan Aleksic!
Препоручи коментар:
19
31
среда, 01 фебруар 2012 15:18
Алекса
збуњеном. Најбоље би било да ти Чеда објасни разлику.
Препоручи коментар:
29
5
среда, 01 фебруар 2012 15:22
Nikola Srbine hoću, hoću biti pokajnik ali trebam znati kome,možda Oriću
Prvo istina , pa pokajanje i mir, ne zloupotrebljavaj Vladiku Nikolaja !
Препоручи коментар:
47
5
среда, 01 фебруар 2012 15:25
Goran iz RS
Dodik je na duel izasao samo iz jednog razloga, a to je dostupnost publike iz Srbije.Jednostavno znao je da ce veliki broj Srba pratiti emisiju.Njegov cilj je bio da oni cuju argumente i istinu zato sto su veoma malo izlozeni njoj.Iskljucujuci posjetioce ovog sajta malo ljudi iz Srbije poznaje elementarne stvari o RS i BiH.Ovu priliku je samo za to i koristio a Ceda ko Ceda bio je tu da prica gluposti.

Elem, valjda ce i par ovih neobavjestenih i vecinom mladjih Srba preko Drine skontati da je RS nastala 92., da visoki predstavnik nema pravo da donosi zakone, da je federacija etnicki vise ociscena od RS, itd.A to i jeste najvaznije.
Препоручи коментар:
61
3
среда, 01 фебруар 2012 15:27
libertas
Zar je važno šta mi mislimo o sebi kad nas celi svet gleda sasvim drugačije.
Prosečan evropljanin ima percepciju o Srbiji i Srbima kao o agresoru na Hrvatsku, Bosnu i Kosovo!!
Možemo mi ovde da se prepiremo do mile volje kako smo ovakvi ili onakvi ali slika o nama u svetu je jasna. Zato, vreme je za istinske promene. Podržavam Čedinu intenciju za istinsko i iskreno suočavanje sa prošlošću.
Препоручи коментар:
11
89
среда, 01 фебруар 2012 15:28
Zion
Ako sam ja dobro shvatila "gospodina" Jovanovića, a verujem da jesam, evo šta sam ja čula: Srbi treba opet da zasluže da im se "dive" komšije i svijet. Jer molim vas, treba zaslužiti da se opet napiše jedna "Stojanka Majka Knežopoljka" Skendera Kulenovića ili "Jama" Ivana Gorana Kovačića, koji su kao neSrbi tako lijepo pisali o Srbima. Ono što gosn Jovanović pokušava da nam kaže jeste da mi treba da ćutimo i da pustimo da nas kolju svi, jer on zaboravlja da su dvije spomenute pjeseme nastale nakon ogromnog i nezapamćenog uništenja srpskog naroda. U stvari, ne zaboravlja, nego pokušava da nam nametne stav da smo mi dobri samo kad ginemo radi tuđih interesa, kad puštamo da nas kolju i komšije i njihovi nalogodavci, da mi treba da patimo da bi na se svijet divio. Ovo je samo nastavak politike "Srbija mora umreti" koju su skovala Zapadna Evropa na početku 20. vijeka, a najlakše ćeš riješiti Srba ako ih ubijediš da su oni narod koji je stvoren da pati i da samo u patnji vrijedi. Grozno!
Препоручи коментар:
76
3
среда, 01 фебруар 2012 15:29
Ana
Mrznja Cede Jovanovica prema Srbima je beskrajna.
Препоручи коментар:
84
5
среда, 01 фебруар 2012 15:33
Za libertas
Znaci, mjesto da prikazemo istinu i promjenimo misljienje tim evropljanima, mi treba da sami sebe uvjerimo da smo najgori?Kakav mazohizam.
Препоручи коментар:
52
3
среда, 01 фебруар 2012 15:39
nikola srbin
ponavljam Ratko Mladic je pogazio zavet vladike Nikolaja i osvetio se!
Ako ovako nastavimo tj.ako ne prepoznamo, onog pravog zlocinca tj.zlocince her bilo ih je podosta ni nase zrtve tog prokletog rata 90-ih necemo liturgijski proslavljati i posvetiti im se!
Ne zloupotrebljavam vladiku Nikolaja!
Naser Oric je briga za muslimane u Bosni!
To je nasa realnost!
Препоручи коментар:
11
88
среда, 01 фебруар 2012 15:42
Иван Вш
Само бих волео да поручим господи која се крије иза различитих српских надимака типа "Геџа" и других који асоцирају на неку београђанштину да се не брукају и да схвате да није довољно писати екавицом да би се представили као представници неког мишљења у Србији... Провидни сте.
Иначе, занимљиво је да антисрпска хистерија јача како слаби позиција оних земаља које воле да се називају "међународном заједницом". Чини ми се јасан знак да полако слаби њихов међународни утицај. И сам Додик је споменуо у овом интервјуу да се околности у констелацији међународних сила брзо мењају и да у складу са тим морамо да искористимо наше шансе...
Препоручи коментар:
61
3
среда, 01 фебруар 2012 15:45
@ Libertas
Nije istina tvoja konstatacija, Nemačka, Austrija Mađarska, Slovačka ,Češka nažalost islamofobija do maksimuma, čak me je jedan Nemac koji je neobrazovan, pitao da li su bosanski muslimani poreklom sa Bliskog Istoka !
Препоручи коментар:
42
4
среда, 01 фебруар 2012 15:52
Бели Орао
@Ташмајдан. Рече мојој тетки старој 83 године неки двојкаш да су им сва места на факсу покупила деца из КШ, ТС,КГ и осталих Чачкова и Краљева. Јесте синко рече моја стара тетка, али они уче и знају, а ви сте двојкаши.

П.С.
Некад је двојка била непролазна оцена-слаба-тако се то звало.
Препоручи коментар:
66
3
среда, 01 фебруар 2012 15:53
radovan
Ljubav Cedomira Jovanovica prema Srbiji je beskrajna!

A ljubav izgoni mrznju!
Препоручи коментар:
12
66
среда, 01 фебруар 2012 16:13
@srbin realista
Реци једно муслиманско име које је урадило то исто што и Срђан Алексић.
Ау,да,Муслимани нису чинили злочине и нису убијали Србе, јеl'те?
Препоручи коментар:
61
3
среда, 01 фебруар 2012 16:16
mila w. za zion
Slogan Srbija mora umreti "Serbien nuss sterbien", prvi put je objavio list Socijaldemokratske partije Austrije "Arbeiterzeitung" i ovaj slogan je postao himna na ulicama Nemacke i Austrougarske monarhije posle ubistva u Sarajevu.Razjarene mase su na ulicama pozivale da se stane na put krsenju svetskog prava, ubicama kraljeva i svih onih koji stoje iza te razuzdane klike.
Препоручи коментар:
45
1
среда, 01 фебруар 2012 16:18
Miladin
Ponašanje jedne grupe Srba koji su prešli na Islam Jovan Cvijić je opisao uvodeći pojam RAJINSKI MENTALITET. Rajinskim mentalitetom Cvijić je nazvao padanje na kolena pred stranim gospodarem i spremnost bestidnog služenja svakom osvajaču te sklonost oponašanja odgovarajućih uzora života.Koliko su nosioci rajanskog mentaliteta ponizni pred stranim gospodarima –toliko su svirepi u tlačenju srpskog naroda i progonu svake slobodoume i patriotske glave. Ova analiza je potpuno primenljiva i na sadašnje ptilike u Srbiji.Samo što ima više „TURAKA“ na raznim stranama sveta.
Препоручи коментар:
67
3
среда, 01 фебруар 2012 16:18
Miladin
Srpski narod je odavno rekao:"Poturica gori od Turčina".
Препоручи коментар:
64
4
среда, 01 фебруар 2012 16:22
Страдија
Да ли би био "геноцид" у Сребреници да су политички интереси муслимана у БиХ били контра интереса ѕападних(америчких) елита,да ли би било који међ.суд те ѕлочине квалификовао као "геноцид",тј ѕашто то онда није и холокауст,ах да наљутили би се Јевреји.
Препоручи коментар:
35
4
среда, 01 фебруар 2012 16:32
Peter RV
Eto koliko je trajala Dodikova tuzba i bijes zbog 'kleveta i lazi', protiv Jovanovica. Sad on daje forum Jovanovicu da izrazi ponovo njegove 'klevete i lazi' u njegovom prisustvu, i koje, dolazeci od jovanovica, srpski narod je vec bio odbacio.
'Gromad od drzavnika i politicara', nema sto.
Препоручи коментар:
5
53
среда, 01 фебруар 2012 16:33
Jelena
Kome jos zdravorazumnom znaci misljenje jednog cede,dramaturga bez dana radnog staza i jos bogatog.Nije na gospodinu Dodiku da ovoga urazumljuje nego je to obaveza Srbije,i ne prilici gospodinu Dodiku da uopste raspravlja sa ovim bezskrupuloznim mediokritetom,kome je patria i patriotizam,postenje i rad nepoznat pojam.
Препоручи коментар:
44
2
среда, 01 фебруар 2012 17:03
Lav@ Petru
Ako je po tvome Čedo poentirao hajde dokaži, mrmljao je neargumentovano kako to inače zna, kao osnovac kad nauči pesmicu ali se prepadne učiteljice !

Dodik ga je " razvalio, ko malu macu" i što je najvažnije, pokazao građanima Srbije o kakvom lobisti i lažovu se radi, u čemu je on demantovao Dodika???
Препоручи коментар:
52
1
среда, 01 фебруар 2012 17:14
Averoes
Ako ljudi podrzavaju Dodika koji kaze da vise voli Srbiju od Sarajeva, onda pretpostavljam da cete podrzati i ako neko od Bosnjaka kaze da vise voli Bosnu od Beograda, ili Albanci koji recimo kaze vise volim Albaniju od Beograda, Madjara koji kaze vise volim Madjarsku, nego Beograd itd. Vrlo miroljubive izjave Dodika...
Препоручи коментар:
9
66
среда, 01 фебруар 2012 17:15
zoran
A sta je rekao jovanovic?
Препоручи коментар:
41
1
среда, 01 фебруар 2012 17:30
Rio Lobo
Zabavljao me je Dodig. Uglavnom je branio ono sto niko nije napadao i trudio se svim silama da izbegne bilo kakav dijalog. Izgledao je smesno, pre neko vece je bio neki vic na tv Pink o onom studentu koji rece "...ne otvaram ja taj prozor...". Tako i Dodig, ni za zivu glavu u dijalog, klasicno po Srpski. Steta, izdangubise toliko vreme a i mi sa njima. Razmisljam nesto, zar Dodik zaista misli da RS ima neku perspektivu sa njim ovakvim.
Препоручи коментар:
5
73
среда, 01 фебруар 2012 17:47
zoka_BL
Srbin sam iz Bosne, banjalučanin.
Banjaluku najviše volim a Sarajevo je glavni grad moje države.
Beograd mi je drag ali nikad u njemu nisam bio!
I šta sad!!Po mnogima ovdje nisam dobar Srbin.
Ako vam nešto znači, navijam za Crvenu Zvezdu!!!
Препоручи коментар:
14
79
среда, 01 фебруар 2012 17:54
Zna Dodik gospodski ali sa klošarima klošarski
Prava mera za sagovornika a la Čedo !
Препоручи коментар:
47
3
среда, 01 фебруар 2012 17:59
Луди Ванко
Ипак је Додик председник једне државе.А Чеда, спремао се из петних жила да га ухвати у неке унапред смиш замке.И не само то , него навалио да се свађа с њим ко кочијаш.И кога он то брани, шта он то заступа.Вели да том свађом хоће ствари , у име српског народа да истера на чистину.Цна му чистина , још црња његова брига о народу.А та чистина Кандише на Америку.Право да вам кажем дошло ми да разбијем телевизор.Да се човек мени тако обратио, сав запенушен и горопадан, ја бих га звизуо по лабрњи .Додик је добро издржао.То није дуел то је покушај да се изсвађамо на пасја кола.То није дуњел. То је срамота
Препоручи коментар:
52
3
среда, 01 фебруар 2012 18:26
Troglavski
Sta hoce ovaj Ceda??
Kaze:

Dejtonski sporazum treba mijenjati zato sto Bosna treba da se razvija.

Nema logike!!
Препоручи коментар:
51
2
среда, 01 фебруар 2012 18:31
jagodinac
Licno mislim da Dodik nije ni trebao da se zamlacuje sa ovim kao sto je C Jovanovic.A sve ce se promeniti kada Dveri Srpske budu osvojile vlast ili neka iskreno patriotska stranka.
Препоручи коментар:
42
2
среда, 01 фебруар 2012 18:36
Давид Новаковић
Veliki uvažavaju ono što je Međunarodni Sud pravde utvrdio.A sud je utvrdio: BIO JE GENOCID!


Јел то исти онај Суд који је, према речима бивше главне тужитељке тог истог суда, уништавао доказе? МСП је само једна полуга у рукама америчког империјализма!
Препоручи коментар:
48
1
среда, 01 фебруар 2012 18:45
Brajan
Procitah ovo na vasem sajtu, u jednom od tekstova i mnogo mi se dopala definicija ....:
" постали су арена самореализације људи са изопаченим укусима, подлим инстинктима и деградационо-паразитским потребама".
Ovde su te potrebe samo produbljene,jer su ambicije vece pa iz toga sledi i ...
Препоручи коментар:
25
2
среда, 01 фебруар 2012 18:51
milos odalic
U ovim turbulentnim vremenima menjaju se stavovi mnogih politicara. Ipak je nezaboravna slika kada Ceda pomaze gospodji Latinki Perovic, a Vuk Draskovic, slavodobitno otpozdravlja nemoj publici. I to se zove PREOKRET a onda se potpisuju poznati forumasi i fondasi.
Treba po svaku cenu steci glasove pa makar se bacalo bombastim izjavama na tvorevinu RS, koja je stvorena uz ogromne zrtve Srba u gradjanskom ratu u BiH. Niko pametan ne osporava strasan zlocin u Srebrnici, istorijska distanca ce pokazati sta je prethodilo tom cinu. Glavni akteri ( Milosevic, Tudjman i Izetbegovic)nisu vise u zivotu a u Hagu ce se baciti neko svetlo i svako ce tvrditi da je u pravu. Pravda nece biti zadovoljena,jer se ne mogu opravdati tolike zrtve na svim stranama! Zato je uvreda Cedomira Jovanovica bolnija i smesna je tvrdnja da je glavna meta bila Tadiceva politika prema RS. On je dramaturg bez radnog staza, pa sada na politickoj sceni isprobava glumatanje.
Препоручи коментар:
30
2
среда, 01 фебруар 2012 18:51
Psiholog
Ako zanemarimo argumentaciju iako je tu Čeda briljirao, ako samo posmatramo neverbalne znakove kod sagovornika da se primetiti sledeće:
Dodik se celo vreme ljuljao, trao rukama, češkao, vodu pio u nekoliko navrata isl.
Ogromna nervoza je bila prisutna dok je Čeda bio dominantan i uverljiv.
Sviđa mi se Čedina diskusija u smislu:
"Doveli ste Srbe i Srbiju u fazu slepila!Nema života sa jednim okom"!!!
Ili kad Dodik negira projekat agresije na Bosnu a Čeda mu dobaci:
" Jeli Kandićka je crtala karte na salvetama“
Препоручи коментар:
8
68
среда, 01 фебруар 2012 19:00
g.
CEDO Jovanovic je sramota za vaskoliko Srbstvo!
Препоручи коментар:
53
4
среда, 01 фебруар 2012 19:05
фристајло
libertas
Zar je važno šta mi mislimo o sebi kad nas celi svet gleda sasvim drugačije.
Prosečan evropljanin ima percepciju o Srbiji i Srbima kao o agresoru na Hrvatsku, Bosnu i Kosovo!!
Možemo mi ovde da se prepiremo do mile volje kako smo ovakvi ili onakvi ali slika o nama u svetu je jasna.

У овоме што рекосте и јесте извориште наших заблуда.
Нас не треба да интересује суд света о нама, јер је (чак ни Јовановић то не негира!) искривљен у циљу политичких потреба запада, већ треба да сами о себи поправимо мишљење.
Разлика у ставу Додика и Јовановића је баш у томе; Додик не крије мане, али истиче врлине свог народа, и његова перцепција стварности у којој смо је много ближа реалности од Јовановићеве, који се труди да свој народ опљуне где год може и колико год може, а огромној већини народа потпуно је јасно порекло тог његовог порива.
Уколико то не примећујете, нико Вам не може помоћи.
Препоручи коментар:
50
2
среда, 01 фебруар 2012 19:14
Арчибалд Рајс
zoka_BL
Био сам у БЛ када само играли против Хрвата и могу да кажем да као да сам био у Србији, знам доста људи из тог града и нико од њих не види Сарајево као свој главни град, ако је истина то што причаш ти си у великој мањини, ниси ваљда очекивао да Додик представља мањински део (рекао бих миноран део) Срба из РС.
Препоручи коментар:
53
2
среда, 01 фебруар 2012 19:15
Sabko
Najbolje mi je kad Dodik pita zasto Bosnjaci nemaju svog Srdjana Aleksica.

Pa valjda zato sto ga niko od Bosnjaka nije ubio.
Препоручи коментар:
6
50
среда, 01 фебруар 2012 19:17
Peter RV
@Lav@ Petru
Ceda je 'poentirao' (divna srpska rijec!) samim tim sto se pojavio zajedno sa njegovim 'tuziteljem' da izbljuje jos glasnije ono zbog cega je optuzen.
'Lavovski' se borite za Dodikov ugled, sto vam ocigledno smeta da odcijenite situaciju.
Препоручи коментар:
4
42
среда, 01 фебруар 2012 19:27
Troglavski
Ceda na kraju:
"Najbolji Srbi su oni koje vole oni koji nisu Srbi"
Препоручи коментар:
41
2
среда, 01 фебруар 2012 19:31
alexandar dimitrijevic
gledao sam preko neta duel.oprao ga dodik u svim segmentima.
Препоручи коментар:
47
2
среда, 01 фебруар 2012 19:33
Светислав Костић
Већ раног прољећа 1993. брежуљци у околини Братунца били су начичкани од подножја до облих пространих врхова свјежим гробовима српских цивилних жртава, и по тамошњем обичају око провизорних дрвених крстова омотаних дугим тракама у српско православним бојама које на прољетном повјетарцу лепршају изнад хумака гробова. Како данас тамо изгледа, не знам. Али ондашња слика остаће ми док сам жив у сјећању урезана као да се тек јуче десило.

Село Кравице потпуно је искорењено. Само једном малом броју пошло је за руком да се спаси бјегством или сакрије. На моје питање једном од преживјелих мјештања зашто се нису смјењивали на стражама, одговорио да су они то и чинили, али временом опрез попустио.

Најмлађа жртва масакра, Слободан петровић имао 14 година, а најстарија Злата Јовановић 80 година.
Препоручи коментар:
57
1
среда, 01 фебруар 2012 20:00
Kukolj
Postoje licnosti kojih se narod kome pripadaju stidi. U srpskom narodu to je Ceda Jovanovic.
Препоручи коментар:
51
2
среда, 01 фебруар 2012 20:08
Симић Манојло
Чеда је заиста показао да не зна ништа о Босни,кријући се иза флоскула, стереотипа, мантри,износећи их готово вичући како би биле уверљивије.Читав његов арсенал оптужби, може да се прати уназад дуже од 60.год.,јер Србија није била у стању да се суочи са ужасном титоистичком прошлошћу, која је породила Чеду, и све друге Чедекоје су краста на слободарском српском Народу.
Препоручи коментар:
38
1
среда, 01 фебруар 2012 20:18
Milan
Ne treba dizati tenzije oko ovih stvari .Radi se o jednoj politickoj debati i razlicitim misljenjima,a narod ce reci svoje.Legitimno je pravo svakog slobodnog covjeka da ima izmedju ostalog i pravo na politicke stavove i to je to.
Препоручи коментар:
13
1
среда, 01 фебруар 2012 20:21
siniša @ Sabko
Ima puno muslimana koji su ubijeni i obješeni od strane muslimana zbog "šurovanja" sa srbima.

Na primer Sejo Bešlagić u Mostaru na sred ulice, Dr Fejsal vejzović bačen od strane muslimana sa desetog sprata, doktorka Čamdžić ( takođe muslimanka ) takođe bačena kroz prozor kad su tražili njenog supruga da ga ubiju.

Zatim u Konjicu; Bubalo, obješen kao "srpski špijun" u Konjicu zatim osamdesetogodišnji Zajko Ćosić ubijen batinama zato što se fizički suprostavio premlaćivanju nekih Srba njegovih vrsnika itd. itd.
Препоручи коментар:
45
1
среда, 01 фебруар 2012 20:34
Perun
Zapanjujuce je divljenje prema jednoj takvoj vrsti politicara kao sto je Dodiku jednog ogromnog broja Beogradjana i srbijanaca.Posle se nesto cudimo sto smo tu gde jesmo.
Препоручи коментар:
6
62
среда, 01 фебруар 2012 20:41
Коњец дело краси
Струка мора коначно да проговори.
Знамо и која.
Препоручи коментар:
31
1
среда, 01 фебруар 2012 20:43
ПА
Колики публицитет је дат једном безначајном лику!Успео је тај да одради свој новац управо зато јер је Додик дозволио себи да са њим седне за исти сто!
Препоручи коментар:
28
8
среда, 01 фебруар 2012 21:00
маскирамо се
По коментарима овог Перуна рекао бих да се ради о Јови Капичићу.
Препоручи коментар:
44
1
среда, 01 фебруар 2012 21:03
Milan
Nista sto se dogadja nije slucajno pa ni to zasto je Srbija tu gdje je,ali sam Srbski narod mora da se suoci i sa losim i dobrim stranama u svom korpusu i prihvati i odredi se o tome dali je patriota onaj koji sklapa prijateljstva,zivi u slozi i razumijevanju sa narodima koji ga okruzuju,ili je pravi patriota onaj ili oni koji uvijek i sa svima traze sukobe i sire mrznju i netrpeljivost,a zarad svojih licnih interesa.Jer sve dok je jednom narodu mjera vrijednosti i patriotizma Arkan,Radovan,Ratko a ne Tesla, Pupin i drugi znameniti Srbi kojih je nesumljivo bilo mnogo,nema srece i napredka.
Препоручи коментар:
2
39
среда, 01 фебруар 2012 21:04
ау миле
Чедомир Јовановић је највећи демагог у Србији.
Иза њега не стоји аргументација, морал, здрав разум.
Али иза њега стоји нешто друго, а то је америчка империја.
Чеда Јовановић је вешт.
Има способност да невероватном брзином испали своје фразе и пропагандне мантре пропраћене "аргментацијом" што опчињава његове следбенике.
Али када Чеду питате нешто о Тачију, о трговини органима, о етнички чистој Хрватској, Босни и Косову, о злочиначком карактеру НАТО агресије, о стварним кривцима за распад Југославије (сецесионистичке републике уз подршку запада), о томе одакле му паре за његова путешествија на Миконос, одакле му новац за џип, значи било које конкретно питање (на које нормално нема одговора), уместо да одговори на питања, он опет бесмислено понавља мантре о "реалности" о "језику прошлости", о "погинулима", о "геноциду", праћено најпримитивнијим дисквалификацијама саговорника.
То је прави Чеда Јовановић, мера степена пропадања, срама и пораза Срба и Србије.
Препоручи коментар:
55
2
среда, 01 фебруар 2012 21:20
darko
razumem da amerika i njihove sluge u evropi imaju neke svoje politicke i ekonomske interese sto je iz tog ugla nazovi uredu ali mi nije jasno dokle cemo slusati neke poput cede jovanovica i njegovu svitu u narodnoj skupstini koji ne da brane srpske nacionalne interese nego pokusava da obezvredi i ono malo sto je od istix ostlo
Препоручи коментар:
26
1
среда, 01 фебруар 2012 21:36
dragan
Mislim da je cela rasprava bila anticivilizaciska.Sramota i za jednog i drugog ucesnika.
Препоручи коментар:
5
31
среда, 01 фебруар 2012 21:50
Danilo
Evo,pogledao sam taj duel,i sta reci osim da je to bilo jedno sramotno i demagosko predstavljanje jednog drugosrbijanca koji,fakticki,nije nista rekao,a toliko je pricao.
Optuzio je Srpsku teskom kvalifikacijom da je nastala na genocidu sto nije mogao nicim dokazati jer mu je Milorad predocio da je Srpska nastala mnogo prije nego sto je rat u BiH i poceo.

Neki ovdje kazu da Dodik nije trebao ulaziti u duel sa Jovanovicem,ali ja mislim da je trebalo,jer da je Dodik to precutao ostao bi utisak da Srpska nema sta da kaze na tu gnusnu optuzbu.
Dodik je iznio sve cinjenice,govorio argumentovano,za razliku od Cede koji je jednom demagoskom pricom pravio konfuzije i razgovor se zavrsio tako sto Jovanovic nije prihvatio argumente koje mu je Dodik predocio.

Sa Jovanovicem se ne moze razgovarati na jedan normalan nacin,u nedostatku argumenata on pocinje da galami i vice sto je odlika politicara kada nisu u pravu i kada nemaju pravi odgovor na diskusiju sagovornika.
Препоручи коментар:
35
1
среда, 01 фебруар 2012 21:54
Рин о-о то
Ч. Јовановић је прецењен (па и) од овдашњих коментатора. С минимумом етичког учешћа за судбинска питања за српски народ он прави буку. Он је небитност која је данас јавно верификована. Синдром Вука Драшковића познат по хистерији, конверзивном хабитусу и дете- курир, напујдано а неодговорно и не свесно (конверзивни статус подразумева унутрашњу подељеност у којој две личности некомуницирају). Видим има овде и психолога који тумаче држање Додика а не види тикове Чеде. Он је сав у тиковима: телесним (реплике ђинђиђевских цимања главом), вокалним (буком и партинзанским маничним цитатима, муцањем), осмехом лажне надмоћи ( каже себи: спонзор је уз мене), итд. Синдром Слободана Милошевића траје(„и гробови наши бориће се с вама“). Додик је добродошао на ову полемику јер Чеда није добио ништа, попио је шамарчину као пацер, размажено и несташно дете које слуђује конформизму склоне у јадној Србији. Слава Слободану Милошевићу. Додику подршка. Додик је стварно еволуирао.
Препоручи коментар:
30
1
среда, 01 фебруар 2012 22:00
Пеликан
За психолога

Мислим да ионако већ имамо исувише дежурних психолога у земљи, који нам "појашњавају", тачније раскринкавају "мрачну" позадину неподобних личности.
А ако мислиш да је бриљирање, упадање неком у реч, неповезана галама и све шта већ краси "супериорну реторику" Чеде Јовановића, онда си у великој заблуди. То се зове некултура вођења дијалога. Такав начин вођења дијалога је својствен Шешељу, и то ратних 90-их, о којима толико прича Чеда. Чуди ме да Додик није посрнуо за чашом воде као онај несрећни Баровић, када је покушао да прича са Шешељом.
Препоручи коментар:
26
3
среда, 01 фебруар 2012 22:03
апис
У пракси обавештајних служби користи се бирање и дресирање људи који ће бити спремни да продају интересе сопственог народа. Ако су таквом човеку још прљаве руке, а чист образ (сиц!), тим боље. Либерал слободне мисли, пацифиста, мирољубив, толерантан за све, сем за сопствени народ, такав је иделан за врбовање од страних агената. Дресирани и испраног мозга, али са пуним џеповима, стомацима, ормарима, сефовима, они полазе на прљави посао, одрођавања од сопствене државе и народа, али и од своје душе. Народ презриво назива такве људе ништацима, муфљузима, бедницима, љигавцима, из простог разлога што лични интереси никада не могу бити изнад државних и националних.И да не заборавим...Шта је Чеда Јовановић радио у Шилеровој улици ?
Препоручи коментар:
38
2
среда, 01 фебруар 2012 22:08
Cvetelina
Da li je umesto ovog naslova trebalo da ide ovakav: "Čeda: Srpska je genocidna tvorevina, Dodik:Vi ste stvorili političke preduslove za ubistvo Đinđića", jer upravo je tako Dodik rekao, ali se svi naprasno ućutaše i započeše o drugoj temi.
Препоручи коментар:
29
3
среда, 01 фебруар 2012 22:24
alexandar dimitrijevic
e,a pazite sto cenzurisani komentari na you tube-kanal ldp-a.ne mogu da verujem.
Препоручи коментар:
23
1
среда, 01 фебруар 2012 22:27
Aco
Dodika za predsednika Srbije!
Препоручи коментар:
27
5
среда, 01 фебруар 2012 22:36
Рин о-о то
И има овде још нешто што је симптоматично а у ствари је дијагностично. Када се прича о српским жртвама у увек се то чини релативним терминима (много, мало, исто као и других, мање него других...). Када Јовановић и НВО причају о другима страдалима говори се у апсолутним бројакама (1000, 8000, 100. 000...) које су директна последица одавно апсолвиране CNN- овске пропаганде и других глобалних медија.
Препоручи коментар:
31
1
среда, 01 фебруар 2012 22:39
Bob
Dodik je trebalo da pita čedu da li je nemačka genocidna država, nemci genocidan narod. Onda, da li je amerika šampion genocidnosti, super genocidna država. itd. I tako da ga satera u ćošak. Ili bi svi bili genocidni ili niko. Kad izrelativizuje celu stvar, da ismeje čedu što relativizuje. itd.Ma ko su predsednicima savetnici? Sokrata treba malo proučavati!
Препоручи коментар:
26
2
среда, 01 фебруар 2012 22:40
sabko @sinisa
Eto sada znamo da Zajko Ćosić bosnjacki Srdjan Aleksic.

Pa zasto onda mu Dodik ne da ulicu u Banjaluci umjesto sto tvrdi da takvih nema medju Bosnjacima?
Препоручи коментар:
2
34
среда, 01 фебруар 2012 22:54
Ceca
@Bob
Nemacka je sudila svojim fashistima a mi nismo sudili nasim.
Препоручи коментар:
6
52
среда, 01 фебруар 2012 23:20
Laki
G Jovanovic smiren ,argumentiran,za razliku od Dodika,nervozan,malo na "ti" malo na "vi",bez argumenata.,ostalo mi je da je rekao da je Republika Srpska potpisnica Dejtonskog sporazuma sto uopste nije istina (ako jeste ko je to potpisao ?) i da je Venecijanska komisija utvrdila da je RS subjekt međunarodnog prava jer je potpisala 11 aneksa ( radi se samo o unutrasnjem uredjenju BiH a nikako o medjunarodnim aktima)???i kao obicno kad ostane bez argumenata G Dodik plasi narod islamskim deklaracijama,vehabijama,ustasama,Kosovom ....bis repetita .
Препоручи коментар:
5
50
среда, 01 фебруар 2012 23:43
Давид Новаковић
Појединци намерно покушавају да пребаце центар фокуса са теме која се зове Република Српска на поједница Милорада Додика.

Господо, није битно како Додик прича, да ли се зноји или пије воду, мање је битно какав је политичар и човек, а битно је оно што изговара и за шта се он бори. То је чињеница да је Република Српска неминовност која је настала из нелегалне сецесије БиХ из Југославије, као потреба да српски народ пркео Дрине очува своју културу, традицију а пре свега живот. А ако ћемо да причамо о злочинима, онда је сама Босна тј. присуство муслимана у овом делу Европе последица културног, биолошког и геноцида сваке друге врсте над српским народом од стране отоманског узурпатора!
Препоручи коментар:
23
2
среда, 01 фебруар 2012 23:43
Dijapazon
Cedina prica o potrebi promene Dejtonskog Sporazuma nema nikakve veze sa RS, Bosnom ili ma cime drugim zapadno od Save. Teza o RS kao genocidnoj tvorevini treba da diskvalifikuje postojanje RS a time i Dejtonski Sporazum, da bi se posle toga lakse diskvalifikovala UN 1244 koja je osnova srpske borbe za ocuvanje Kosova i Metohije. Ceda je udario na RS ne zbog RS, vec on zrtvuje Srbe u RS(suprotno od onoga sto tvrdi u svojim tiradama) da bi udovoljio svojim sponzorima u njihovoj igri oko Kosova!

Dodik je dobro uradio sto je toj prici stao na rep. Time je on kao pravi drzavnik, ne samo zastitio RS, nego je konsekvetno zastitio i Srbe na Kosovu i Metohiji, te interese Drzave Srbije takodje.
Препоручи коментар:
25
1
среда, 01 фебруар 2012 23:43
Коста Вождовачки
Данас је г. Јовановић поновио неистину да је злочин у Сребреници “најмасовнији ратни злочин у послератној Европи”. Највеће злочине у послератној Европи починила је Француска на тлу Алжира који је од 1848 до 1962 био њен интегрални део. Конкретно, реч је о масакру у Сетифу маја 1945, када је према америчким изворима за неколико дана убијено 40.000 цивила као и о масакру у Филипвилу августа 1955. који је почињен пошто су алжирски екстремисти на бруталан начин убили више од 100 француских цивила и алжирских лојалиста. Том приликом, за неколико дана, према часопису Тајмс убијено је 12.000 Алжираца. Починиоци су били припадници регуларне француске војске као и наоружане групе пије-ноара (pied-noir). У оба случаја реч је о броју страдалих који вишеструко премашује и највеће бројке које су изнете поводом догађаја у Сребреници, а за које се са великим степеном вероватноће може рећи да су у најмању руку проблематичне. Иначе , мислим да је г. Додик данас био одличан.
Препоручи коментар:
24
2
среда, 01 фебруар 2012 23:51
Грујомир
Председник Додик није требао себе доводити у овакву ситуацију и сјести за сто са једним никоговићем , као што је Чедомир Јпвановић,који једва да прелази цензус у Србији.Што је најгоре отишао је потпуно неприпремљен сматрајући да је толико паметан да може свакога поразити и епилог је да је дјеловао нервозно и затечено и код српских непријатеља само подигао рејтинг Јовановићу,који је вјешто уводио Додика у ћорсокак у неколико наврата постављајући му галамџијски углавном стереотипска питања. Потпуно непотребно , али ако ће му ово бити поука,а требало би,председник Додик треба да обрати пажњу ко га савјетује , јер из његових наступа ми се чини да има удворничко окружење које га савјетује само онако како он мисли.
Препоручи коментар:
21
3
среда, 01 фебруар 2012 23:58
БЛ РС
Чедомир је био баш миран и није нимало галамио и није баш нимало патетисао о својој угрожености и сл.

Ово данас је била трагедија српског народа. Плаћеник у акцији насртаја на српски народ и ниподаштавање истог, за новац, и спуштање предсједника Републике на његов ниво.

Господин Раде Алексић је поручио Јовановићу нешто вечерас, погледајте почетак Дневника РТРС- а. Нека Јовановић више не злоупотребљава часно име Срђана Алксића и часну Републику Српску за коју су страдале ГЕНЕРАЦИЈЕ Срба овде.
Препоручи коментар:
39
2
четвртак, 02 фебруар 2012 00:08
Новосађанка
Нисам очекивала да се Додик тако ниско спусти.
Тим "дуелом" је Јовановићу само увећао политички легитимитет.
Препоручи коментар:
7
3
четвртак, 02 фебруар 2012 00:09
БЛ РС
Ево линк за Дневник:

http://rtrs.tv/av/player.php?id=16766&x=1
Препоручи коментар:
5
0
четвртак, 02 фебруар 2012 00:15
Prolaznik
Najvise mi se dopada sto je srpski narod pokazao da je jos i dalje u srednjem veku. Kvazi vodje kao Dodik, koji jedino pozna retoriku mrznje, su prevazidjene prije 200 godina.
Препоручи коментар:
2
18
четвртак, 02 фебруар 2012 00:21
синиша @ Sabko
Верујте да сам се и ја зачудио кад сам чуо да је изјавио да муслимани нису убијали муслимане због просрпског става.

У Великој Кладуши и Цазину Изетбеговић је захтевао да муслимани или сада Бошњаци нападну Србе. Из неког разлога, великокладушки муслимани то нису учинили и онда је Изетбеговић послао казнене јединице на њих. Зверски су се разрачунали са политичким неистомишљеницима, и то је попримало чак и масовни карактер. Горе су Алијини мучили по затворима великокладушке муслимане од Срба. На стотине.

Можда није требало због безбедности породица да помињем имена, али Додик није могао мислити никако да није било примера солидарности са Србима међу муслиманима и страдавања због тога. Вероватно се ради о томе да се такви муслимани кажњавају, на пример Фикрет Абдић, а Срби који су помагали муслимане у Републици Српској се не кажњавају.
Једино се тако може схватити.
Препоручи коментар:
6
0
четвртак, 02 фебруар 2012 00:32
синиша @ psholog
Где сте ви учили психологију?
А да ли сте пруиметили водоравни нистагмус код Чеде. То је треперење очних јабучица. Питао сам комшију лекара зашто му играју очи и он ми јерекао од приолазног или трајног оштећења можданог ткива или очног нерва. Може од неке промене у циркулацији, али и од умора или неке психоактивне супстанције. Леркар ми је тако рекао, а ви шта мислите о томе. И ја сам видео тај како кажу нистагмус.

Помињао је и нека "загледавања", затим грчеве мишића лица и друге знаке органског оштећења мозга, али за мене као лаика је то исувише компликовано, али то истичем као нешто што се разликује од вашег става.
Препоручи коментар:
9
1
четвртак, 02 фебруар 2012 00:39
Bob
@Ceca:

gospodjo ili gospodjice, da li vi znate koliko je nemaca nacista osudjeno u nirnbergu gradu, a koliko Srba u selendri hagu?

samo uporediti broj stanovnika, broj ubijenih i ostale "nebitne stvari".

nemačka nikad nije bila denacifikovana, a o vašim štićenicima hrvatima ne treba ni govoriti. Dakle, neka prvo oni počiste u svom dvorištu, pa onda nama sole pamet. Mi smo narod svetaca za nacističku ološ zapadne jevrope.
Препоручи коментар:
13
0
четвртак, 02 фебруар 2012 00:47
Decko iz B.
Dobro je gosp. Dodik izabrao trenutak da brani narod u RS od kvalifikacije "genocidne". Mora vec jednom da se prestane sa tom retorikom 90´tih.
U svojoj karijeri, taj isti je sigurno i gresio. Kao sto je nekada u davnim 90´tim rekao da je napravljen genocid u Srebrenici a ne strasan zlocin. To je valjda receno iznudjeno od strane stranog faktora. Taj isti faktor koji je pomagao da postane predsendik RS. Ko u danasnjo Srbiji moze da dobaci bilo kom politicaru o tom stranom "pomaganju"? Gosp. Jovanovic SIGURNO NE! Ni niko drugi!!!
Drugo.
Nebi mogao da zamislim Potpredsednika gosp. Jovanovica kako bi ugostio Obamu u Srbiji i pitao istog o obicaje ishrane zbog njegovog africkog porekla! Kao ni da bi rekao da je HR nastala NA genocidu. O Nemackoj bolje da i ne govorim.
Dali je to slobodan izraz misljenja/govora? Ja mislim da jeste!!! Dali je primereno? Neka svako za sebe zakluci!

Postovanje
Препоручи коментар:
9
0
четвртак, 02 фебруар 2012 00:55
Влада Канада
Срби, наровно и Србија, имају свог Милоша у Додицима. Карађорђа је пуно Република Српска. То велим ја, Србин из Шумадије, привремено далеко од своје душе.
Препоручи коментар:
10
1
четвртак, 02 фебруар 2012 01:08
Рин о-о то
@ Пеликан --- Морате да водите рачуна о томе у ком контексту уопште помињете име и презиме Војислава Шешеља. Шешељеви ТВ дуели одвијали су се у ратним околностима за српски народ када је и од споља овде различитим средствима(најчешће медијским) наметан дефетизам и лажно улично „демократско просветљење“, дакле у ситуацији када је неким Србима тамо (крајишким или косовскометохијским)нож био под грлом. Шешељ је положио све моралне испите, како родољубиве тако и оне које је човечанство потврдило својим постојањем и подизао је свест за самоодбрану од оних који су Србина унапред укалкулисали као добродошлу жртву. Српско питање није демократско питање усред рата, оно није идеолошко већ је егзистенцијално. Када то будете схватили, ви и неки простодимензионални Славомири „Српски“, онда неће ни бити дуела као ових данас у којима Додик преузима хуманитарну улогу, да лечи овдашњу петооктобарску болест у неизлечивом политичком стадијуму.
Препоручи коментар:
11
0
четвртак, 02 фебруар 2012 01:25
Nostradamus
Moj stav je, da je Predsednik Dodik mogao mnogo bolje, provesti danasnji dan, nego se suceljavati sa gnjidom ala ceda jovanovic, placenikom sorosevih fondova koji samo odradjuje dnevnicu. Suludo je nekom takvom poklanjati i jedan minut svog vremena, jer Dodik i ceda se bas ni u cemu ne mogu porediti. Kao prvo Dodik je politicar u svoje vreme imao hrabrosti da kaze NE, jednom Karadjicu, MIlosevicu, i zadrzao je svoj stav i danas kao beskompromisan politicar i danas pasti na nivo jednog placenika stranih fondova je realno greska. Nije tajna da je cedina optuzba dosla u trenucima nove hajke na RD, kao dio smisljene kampanmje, i sve sto je ovaj ljigavac rekao je samo nauceno stivo, kako on sa tim spava ja ne znam, ali isto tako Dodik je mogao mnogo porijatnije da provede dan, ako nista drugo, ono u krugu prijatelja i porodice, unapred se znalo da ljudima tipa ceda ne vredi govoriti.
Препоручи коментар:
8
2
четвртак, 02 фебруар 2012 02:03
драго.ца
@ДраганE, pa to ti nije jasno zato što umeš da razmišljaš samo jednostrano i jednousmerenoЈа нисам приметио да ЧЈ зна да размишља. Гомила реченица логички неповезаних. Додик мора да запиткује шта је ЧЈ хтео да каже јер на несувисле реченице немаш шта да кажеш.
Препоручи коментар:
6
0
четвртак, 02 фебруар 2012 02:44
kriticar-kriticar
Kada ce mediji prestati da politickog liliputanca g. Cedomira odrzavaju u zivotu, pune stranice novina i prave galamu na radiju. Zna se koliko covek ima podrske u politickom zivotu a svima drzi predavanja kao da je Bogom da. Aman ljudi pa dosta je. I jos pre izbora ucenjuje da MORA uci u buducu vladu. Sta ako Vlade ne bude, ako bude 2012 kataklizma? Sto neko rece parafrazirajuci predsednika: Cak i da se desi smak sveta mi necemo odustati od evropskih integracija...

Mislim da u ovoj politickoj kafani treba oglasiti fajront, izluftirati i dooobro dezinfikovati.
Препоручи коментар:
10
1
четвртак, 02 фебруар 2012 02:51
драго.ца
@ Ceca @Bob
"Nemacka je sudila svojim fashistima a mi nismo sudili nasim."

Немачка није судила у Нирнбергу: "The Nuremberg Trials were a series of military tribunals, held by the victorious Allied forces of World War II,"- Wikipedia.

Који су то српски ФАШИСТИ којима је требало судити?
Препоручи коментар:
14
1
четвртак, 02 фебруар 2012 05:16
ljudska prava i sloboda za srbe
kada ce srpski narod da izadje iz tamnog vilajeta i dise punim plucima !
Препоручи коментар:
7
2
четвртак, 02 фебруар 2012 05:56
CCCC
Ceda ...
Nevjerovatno kako obijac trafika sa obilatim
sponzorstvom sa zapada stize na televiziju....
Taj covjek je tipicni ulicni suplji demagog,
prica ni o cemu i iz supljeg u prazno, bez ikakve povezanosti, ne istine i gluposti.

ZIVEO SRPSKI NAROD UURRRAAAAAAAA
Препоручи коментар:
15
1
четвртак, 02 фебруар 2012 09:08
Vlado
Svi kao napadaju na Cedu, dobro, znamo ko je i sta je, ali i gosn Mile je iz iste kuhinje, sa Tadicem se vise vidja nego Ceda.http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-19-12-2010/dodik-ds-u-zelim-ubedljivu-pobedu
Препоручи коментар:
1
7
четвртак, 02 фебруар 2012 09:13
Јоко
@ смрдљива јаја су глас народа

Не чува њега полиција од Народа већ га чува од његових бивших пајташа. Они желе да `поразговарају` са њим, а Народ га само презире и ништа више.
Препоручи коментар:
8
0
четвртак, 02 фебруар 2012 09:19
Јаков Војак
Подржавам Додика јер иза њега стоје објективни резултати у одбрани државности Републике Српске. Његови аргументи су стварни и политички, а Јовановићеви лажни и демагошки. Ипак, мислим да је Додик погрешио што је пристао на дебату се једним таквим човеком као што је Јовановић. Прво, зато што једном председнику републике није нити може бити раван председник једне малецне и од народа отуђене партијице, и друго, још важније, што је г. Јовановић човек који не употребаљава миран, цивилизован тон и рационалан аргумент, него има салве хистеричне логореје у којима се не обазира ни на саговорника,, ни на гледаоце, ни на истину. Нормалан човек у једном таквом разговору (ако то уопште и јесет разговор) не може да одбрани ни свој став ни свој интегритет. Г. Јовановића је једино могуће игнорисати.
Препоручи коментар:
7
0
четвртак, 02 фебруар 2012 09:29
Ковач Југовић
Г. Додик, лепо Вас је било слушати. Имам, ипак неке замерке. Не можете као председник наше Западне српске државе разговарати са незапосленим четврторазредним србијанским политичарем, који чак ни нема менторе у Србији. То само њему доноси поене и можда Анџелини Џоли, која је Србима важна као лањски снег. (А њега нешто и не беше, чини ми се, прошле године.) Друго, Космет и Р. Српска нису два аршина тзв. међународне заједнице, као што рекосте - него један, аустроугарски којем недостаје глогов колац и нема бољег мајстора за ову дрводељу од српског. (Бар тако историја каже. Прелистајте је мало.) Треће, не брините Ви сувише: баш због Јовановића у Србији има све више оних (чији су и преци Србијанци) који више воле Р. Српску од Р. Србије - јер тамо нема или никада неће бити оваквих Јовановића. И тражите да се у Србији може гледати ТВ Бањалука! Видећете КО неће дозволити (од Метерникових слугу, Клинтонове, Меркелове, преко Титових следбеника до Шербеџије и Чеде. А, да, и каубојке Аџелине.)
Препоручи коментар:
9
1
четвртак, 02 фебруар 2012 09:34
Gedža
Pocepao je Čeda bosanskog Vožda ko stari sepet!
Препоручи коментар:
2
22
четвртак, 02 фебруар 2012 09:53
Damaskin
Braćo Srbi, sa genocidnim nasleđem smo unapred osuđeni na neuspeh!
Treba se sučiti sa gresima i iskreno pokajati!
Препоручи коментар:
1
13
четвртак, 02 фебруар 2012 10:03
синиша @ Gedža
Својевремено је Добрица Милутиновић после дужег одсуства свратио у Позориште и питао "Ко сада највише виче у Позоришту". Кад су га питали зашто то пита, онда је одговорио да код нас у позоришту постоји традиција да главни глумац највише виче.
Заиста таква традиција међу Србима постоји да је интезитет вике сразмеран значају који неко жели да има или стварно има.
Наравно нису сви Срби такви. Али онај малограђански, нестваралачки, похлепни део сигурно јесте. То су њима критеријуми.

У том смислу сте Чедину дреку окарактерисали као "цепање".

Али, ако можете да поновите било шта од онога што је Чеда рекао онда ћете видети и да ли та дрека има смисла.

Ја могу да поновим једну реченицу. "Србија је извор неприлика за све".

Ту реченицу сам запамтио јер сам својевремено изучавао немачки нацизам и нацизам у Хрвата. Њима изворно припада та реченица.

Салата од речи са гарнирунгом, "Срби геноцидни" "Србија крива за све".
Геџе су паметни људи, а шта би од вас.
Препоручи коментар:
12
1
четвртак, 02 фебруар 2012 10:09
Lav
Dobro je što je Dodik istupio pre svega pred medijima u Srbiji, to nije dozvoljeno ni jednom političaru koji ne misli kao Čeda, nije bitno što je taj Čeda intelektualni i mentalni liliputanac, radi se o antisrpskoj histeriji u kojoj je Čeda aktivni lobista.
Što se tiče toka " diskusije" , Dodik je iznosio argumentaciju npr. o 3500 ubijenih Srba od strane Orićevih bandi, Čeda je odmah menjao temu, njega i njegove mentore naravno to ne zanima, tome ne treba davati relevantnost.
Na Dodikovu argumentovanu tvrdnju o formiranju RS 9.1.1992 g. on opet ignoriše dokaze i menja tema.
Dodiku je bilo i lakše, istinu ne treba frizirati a laž treba upakovati u " demokratske principe".

Dodikova tvrdnja da je pustio Đinđićeve ubice iz zatvora, Čeda saginje glavu i opet menja temu, naravno da o tome postoje dokazi.
Čedina " vizija" vertikalne organizacije BiH je jedna budalštinja...
Препоручи коментар:
9
1
четвртак, 02 фебруар 2012 10:22
Lav 2
Paradigma o Čedinom " komšiluku" u ratu je zaklani dečak dvanestogodišnji Slobodan Stojanović, patološki nalaz dr Stankovića, trebao je Dodik poneti tu fotografiju i pokazati novinarima, to iskasapljeno telo od Orićevih " heroja" , tako ih slave u Sarajevu i pitati Čedu da li je njegovo dete vrednije od malog Slobodana, znam da to Čedu ne zanima ali zbog javnosti u Srbiji.

Sijekovac je prvi strašni zločin u BiH, iskasapljena tela srpskih civila motorkama, može svako ko želi preuzeti materijale u BORS.Ono što Čedin mozak i kamuflirana laž ne želi i ne može shvatiti da su Srbi 1992 godinu dočekali spremni, oseća se kod Čede žal za " jamama" i pesmama,lamentiranjem, Dodik je trebao poručiti toj Srbiji, u RS je princip Leka Dukađinija " oko za oko, zub za zub" nema odstupanja, neće ga ni biti.

Mantru o genocidnosti o istrošenosti Dejtona je preuzeo od sarajevskog političkog establišmenta, za njega ne vredi poimanje genocida, tako rade autistični lobisti, jer istina je Bog !
Препоручи коментар:
8
1
четвртак, 02 фебруар 2012 10:26
Danilo
@ Gedza,

A sta si to ti pametno cuo od vaseg Cede,tako ti Boga,to sto se dernja i vice bez ikakvog argumenta,za tebe je to njegova pobjeda,je li,Gedzo?
Udara na casni narod i casnu srpsku drzavu preko Drine bez imalo stida.Malo nam je dusmana pa i vi poceli udarati,Gedzo.Sram vas bilo,Gedzo.

Vidim da se dobro razumijes u politiku i zato sto ti je Ceda idol i zato sto ti Ceda i takvi vode drzavu,zato ti je Srbija na rubu propasti,Gedzo.

I zato puzite kao gmizavci pred zapadnim cinovnicima,i zato nemate dostojanstva i zato vas niko ne uzima za ozbiljno i zato vam ruse drzavu,zato vam se podsmijavaju i zato vas kinje kao narod naobicnije banana drzave.

Dodik se sastaje sa drzavnicima najmocnijih drzava svijeta,a tvoj Cedo provede pola radnog vijeka u cekaonici americke ambasade,nesrecnice.
I ne samo on nego cijelo njegovo drustvo,kako vas nije sramota,Gedzo.

I nije Dodik Bosanac nego Srbin iz Republike Srpske,ako ti to mozes shvatiti,Gedzo.
Препоручи коментар:
12
1
четвртак, 02 фебруар 2012 10:32
kica
Slazem se sa vecinom komentatora da Dodik nije smio prihvatiti razgovor na tu temu. To je uvreda za R.S. i Spski narod u cjelini, za koju se i krivicno odgovara.Nazalost, ima poprilican broj takvih kao Ceda, koji zauzimaju visoke politicke funkcije u Srbiji, ukljucujuci i delegaciju njenih "vjernika",na "Molitvenom dorucku",gdje se srdacno mole za "velike" nase prijatelje. A postavlja se vrlo opravdano pitanje zasto mediji Srbije, posebno televizija, daju neprimjeran prostor i publicitet dokazanim neprijateljima naseg naroda.
Препоручи коментар:
5
1
четвртак, 02 фебруар 2012 10:42
@ Danilo
"Gedža" je čovek iz tamnog vilajeta, pa valda znaš da to rade u celoj Evropi i Americi, specijalitet " kuće" su srpski nikovi, "da se vlasi ne sete". Gospođa dr Mitić koja živi u Skandinaviji ima te probleme ali ima i "majstora" za internet koji te nikove devastiraju i identifikuju pošiljaoca, ja to ponekad radim, nemam uvek vremena, nego kad je neko uporan, onda mu objavim identitet.
Препоручи коментар:
7
0
четвртак, 02 фебруар 2012 11:19
Vlado
Nek mi neko objasni u cemu je razlika politika izmedju Cede i Tadica, posto znamo da je Dodik super prijatelj sa Tadicem podrzavao ga je u kampanji za izbore, hvalio se kako je unistio radikale u RS itd,itd.
Препоручи коментар:
1
0
четвртак, 02 фебруар 2012 11:41
Gedža
Od majke Srpkinje i oca Srbina rođen ali odgojen da budem pre svega čovek pa tek onda Srbin.Partizansko sam dete i ponosan na srpsku antifašističku prošlost.Zato se iz petnih žila borim protiv vas "velikosrba" koji ste u stvari klasični fašisti.
Препоручи коментар:
3
13
четвртак, 02 фебруар 2012 11:55
Луди Ванко
Нјавише ме је насмејао онај коментатор који мртав хладан вели да је Додик био нервозан а Чеда шприцер.Такав "заокрет", такав далтонизам, говори о психотчном у човеку.Али није само то. Тај коментатор је изданак ове психологије коју негују Чеда,Соња , или Кандићка, у коме се све окрене наглавачке и онда тврди да је то нормално а све остало лажно.Кад то неко чини с таквим одсуством самосиспитивања и са таквом увереношћу да је у праву,човек стоји запањен и у први мах нема шта да каже.А онда схвати; то су продавци рога за свећу.Они који су избрисали осећај савести као део емоционалног и етичког у човеку,који само том увереношћу да једини имају право да нешто тврде и то што тврде проглашавају градом Варадином и све остало багателишу,ти су овде осавременили Вука Бранковића и на тај начин стекли право да блате свој свет у име другог супростављеног света.Они својим постојањем,чине да нас свет омаловажава.Сви около немају Наташе и Чеде.Само их ми не умемо да избришемо гумицом.Фелер уништи
Препоручи коментар:
7
1
четвртак, 02 фебруар 2012 12:01
alkar@gedža@čeda jovanović
svaka čast majstori.ja san hrvat po ocu i majci i svin precima i nisan ustaša nego hrvatski domoljub i poštovalac svih dobrih ljudi.velikosrbi,velikohrvati,ustase,četnici,vehabije su fašisti i zlo sjeme razdora i rata na ovim prostorima.
Препоручи коментар:
1
7
четвртак, 02 фебруар 2012 12:09
s.p.Lajković
Ko je gledao, video je skandal gde jedan žutokljunac sumnjive prošlosti upada u reč i izmišlja bukvalno sve ono što izgovara,ne poznaje istoriju ,apsolutno nepripremljen razgovara i viče na osobu neuporedivo inteligentniju od sebe .Nadam se da će doći dan kada takve osobe neće smeti da prodju ni pored skupštine Srbije a kamoli da unutra još i govore ...Dodik je bio isuviše fin prema njemu uvažavajući čak "njegovo" mišljenje, što mislim da nije fer prema svom narodu iz RS.Da ne pominjem takozvanu voditeljku iz Tanjuga - totalnog amatera u svom poslu - SKANDAL !!!!
Препоручи коментар:
7
0
четвртак, 02 фебруар 2012 12:14
Žiko
Ne mislim da više od 1% Srbije razmišlja kao Čedo. On prvo treba da se predstavi javnosti, šta je po zanimanju, gdje i šta radi ili je uradio i uopšte čime se bavi osim što je prijavio firmu bez ijednog zaposlenog u njoj i što pljuje po sopstvenom narodu. Iako je narodu u Srbiji teško, svjestan je narod da tu težinu dijeli sa cijelim svijetom jer je zaista kriza sveopšta, na stranu što nije svuda istog inteziteta, svjestan jr čiji je izdanak Čedica. Nažalost on je vjerovatno dobro plaćen kao i njegova grupica tzv. vidjenijih ljudi i NVO da blate svoj narod. Sram ga bilo.
Препоручи коментар:
3
0
четвртак, 02 фебруар 2012 12:15
branko
Наступ Чедомира Јовановића није ништа друго до наруџбина оних истих центара моћи, који су и распарчали бившу Југославију. Кажем наруџбина, јер његов наступ једино има за циљ профилисање србомрзаца међу самим србима и то пред изборе који следе. Сама мисао да треба успоставити добре међусуседске односе је племенита, али никако ако у свему само Срби треба да попусте; да се одрекну својих идеала, циљева, територије и жртава. Онај ко подржава ставове Чедомира Јовановића недвосмислено поништава самог себе, своју припадност национу, своју прошлост и своју будућност. Чедомир Јовановић, Наташа Кандић, Соња Бисерко, Борка Павићевић и њима слични имају материјалних интереса да пониште своју бит, али шта ће још 8.000.000. Срба, ако их уопште има толико?!
Препоручи коментар:
5
0
четвртак, 02 фебруар 2012 12:16
Lav @ Gedža
Lepo te je tata i mama vaspitali u Josinom duhu, kako ono počinje , velikosrpksa buržoazija~~~~~~~! Ja sam Srbin od oca i majke otac učesnik NORa 1941 g. jedan od retkih učesnika bitke na Sutjesci , učio me da poštujem sve ljude bez obzira na versko, nacionalno, socijalno, položaj u društvenoj hijerarhiji ali i da ljubim istinu.

To što ti radiš je 1000% oportunizam za šaku novčanica, mogu biti siromošan , bedan, poderan gladan ali nikada bez dostojanstva.

Čovek bez dostojanstva si upravo ti. Facta, facta non verba, koliko je tačno ubijenih, hoću broj , egzaktnost u Potočarima, hajde odgovori pa da nastavimo dijalog, reci mi šta je genocid, postoji definicija, odgovori mi ko je pobio ljude iz " demilitarizovane zone" Srebrnice 3500 ljudi.

Nemoj mi Čedine fabrikovane date istine, bolje odstupi, vodi dijalog sa onima koji te plaćaju!
Još jedno pitanje u NOR, kakva je nacionalna struktura bila boraca ??? Šta je Alija hteo od Bosne ???
Препоручи коментар:
7
0
четвртак, 02 фебруар 2012 12:20
Луди Ванко
Алкару, што се онда тртиш где ти није место.Чисти своје усташе а пусти нас да своје некадашње четнике и комунисте и садашње лопове и лезилебове требимо како знамо и умемо и колико треба и колико је праведно.Ако то не схватиш гори си од усташа.Доста нам је ових наших.Дај своју Нташу Кандић, Соњу Бисерко.Где вам је Чеда Јовановић па да се барабаримо.
Препоручи коментар:
5
0
четвртак, 02 фебруар 2012 12:26
alkar
čeda ga je razvalio.kudikamo pametniji i dosmisljatiji i bolji govornik sa više argumenata.dodik samo lamentira jedno te isto-retorika iz devedesetih,ka malo dite kad ga uvate u laži..nije se pomaka iz velikosrbijanizma.bravo čedo.....
Препоручи коментар:
3
9
четвртак, 02 фебруар 2012 12:27
Sandžaklija
Ja razimijem Dodika. On kaže da "više voli Beograd od Sarajeva i da u Sarajevo ide samo kad mora"!
Sličnog sam razmišljanja: Više volim Sarajevo jer je to moj duhovni centar, a u Beograd nikad nisam išao niti namjeravam!
Препоручи коментар:
3
2
четвртак, 02 фебруар 2012 12:36
Perun@Vlada Kanada
Zapitaj se i stavi prst na celo,dragi Sumadincu iz Kanade,kada ti je idol jedan Bosanac.Zapitaj se zasto ti tvoju voljenu Sumadiju i Srbiju vode i svima vama su idoli poreklom Bosanci,Licani,Crnogorci,odnosno Srbi preko Drine.
Zapitaj se da mozda nije neki problem u vama Sumadincima.Posle se nesto cudite i zalite na te,kako ih nekada posprdno nazivate "brdjane".Sa vama je zaista lako manipulisati.
Препоручи коментар:
2
5
четвртак, 02 фебруар 2012 12:41
Srbin@ Sandžaklija
Bravo , to je iskrenost, hvala da se neko javi da nije mimikričar !
Препоручи коментар:
3
0
четвртак, 02 фебруар 2012 12:41
синиша @ Gedža, alkar, Лав
У разговору смо сазнали један детаљ, а то је да је Чедина мајка из једног села код Петровца. У том селу је било Срба и Рома и сви су побијени од стране усташа.
Неки су се и спасили.

Мени је познато да је у скоро свакој усташкој јами неко остао, али тај неко никада није открио имена оних који су стрељали и у правилу се женио са Хрватицом и данас је у политичком смислу на хрватској позицији.

Ево вам пример. У околини Глине кад су хрватске "зенге" напале неко село дочекала их је група Срба и побила их. Зна се име и презиме сваког од тих Срба и сви су оптужени. Нико не чува ту тајну.

Али хрватске тајне, и сада бошњачке, ко је стрељао у Јадовну, Опузену, Јасеновцу у Лори, Виктор Бубњу, Челебићима Дретељу, те тајне чувају Срби.
Срби чији је то задатак, постављен од Броза и Јове Капиџића и сличних.

Чије тајне Чеда чува? Кога штити?
Препоручи коментар:
7
1
четвртак, 02 фебруар 2012 12:51
Gedža
Pre svega rat na prostoru bivše Ju nije počeo onda kad je pukla puška u Bosni već mnogo ranije.
Velikosrpsko ludilo i početak implementacije ideje o VELIKOJ SRBIJI su osetili prvo Slovenci a potom Hrvati da bi tek kasnije požar se preneo i na Bosnu.
Alija I.je ipak zajedno sa Kirom Gligorovim bio zadnji koji je pokušavao da spase Jugoslaviju.Nije išlo jer je Milošević već dobro bio zagazio u nacionalističku kaljužu s namerom da gradi Veliku Srbiju.
Ovde se spominje samo Srebrenica jer je ona sinonim stradanja bosanaca. Međutim mnogo strašniji zločini su se desili 92 u Prijedoru, Brčkom, Bjeljini, Foči, Zvorniku,,,,gde je doslovce bio otvoreni lov na Bošnjake i Hrvate.
Život Bošnjaka ili Hrvata 92,93 ,,,na prostoru gde su došle Arkanove, Šešeljove i druge srpske vojne snage je vredio manje od života psa!!
Srbija i Srbi su počinili GENOCID nad Bošnjacima, to je jasno svim razumnim ljudima. Jasno je i vama šovinistima samo što vam ne odgovara ta ISTINA!!
Препоручи коментар:
3
6
четвртак, 02 фебруар 2012 13:00
синиша @ sandžaklija
Браво санџаклија, чиста петица и за искреност и за јасност, а да ти и ја будем искрен волим што си тако изабрао, некако ми мило што си орјентисан ка Сарајеву. Једино бих био задовољнији да си рекао да је твоја отаџбина Турска, што претпостављам да јесте.

Тако је, ва банк. Играјмо отворено!
Препоручи коментар:
4
0
четвртак, 02 фебруар 2012 13:10
Lav@ Siniša
Šta si hteo meni reči ??? Stvarno ne razumem !
Препоручи коментар:
0
0
четвртак, 02 фебруар 2012 13:11
ISTINA
Kako vi šovinisti prešućujete uzroke rata??
Kako prešućujete MEMORANDUM i ideju VELIKE SRBIJE?
Kako prešućujete gromoglasne pretnje Miloševića i ostatka ratnohuškačke kompanije?
Kako prešućujete Karadžićevu (genocidnu) pretnju kako će muslimanski narod NESTATI!
Kako prešućujete razne vojne formacije koje su otvoreno se hvalile ratnim zločinima (Arkan, Šešelj, Mladić, Škorpioni,,,)?
Kako prešućujete već nekoliko presuda za GENOCID u međunarodnom sudu pravde u Hagu?
Kako prešućujete da je od 68 000 stradalih Bošnjaka više od dvije trećine civili i to stradali 92 i 93 dok su skoro svi srpski gubici vojni!(Rezultati IDC-M.TOKAČA)
Kako prešućujete DOGOVOR IZ KARAĐORĐEVA?
Kako prešućujete višegodišnju opsadu Sarajeva, Goražda, Bihaća, Žepe,,,,?

Samo guslate laži i već odavno otrcane floskule!!
Препоручи коментар:
4
8
четвртак, 02 фебруар 2012 13:33
@ Istina
Alija je rekao , žrtvovaću mir za suverenu BiH, sad imamo šansu za muslimansku državu ili nikad, bio sam prisutan u toj priči, Srbi nisu prihvatili Alijin suverenitet i naravno spremili se, " izlov " je počeo na sve tri strane, zar nije legitimno ne priznati suverenitet neke države, naravno da jeste, pogotovo virtuelne !
Препоручи коментар:
5
2
четвртак, 02 фебруар 2012 13:42
Republika Srpska@ Istina
Kako sam sebe demantuješ, evo Republika Srpska nije Velika Srbija a Vi bi da je ukinete, lebensraum mahlen !!! Alija je tražio državu i u pravu je , rekao je, mi moramo imati muslimansku državu neka je ko fildžan, dobio je šolju ali Vi bi dalje, pazite rizično je, pogotovo uskoro kad Iran padne, odoste svi ...!
Препоручи коментар:
4
3
четвртак, 02 фебруар 2012 14:19
Луди Ванко
Шта то дроби ИСТИНА?Таквих ставки можемо ти начинити милион.И мислиш да си бога ухватио за браду.Геноцидни сте сви ви.Срби су вас измислили.Сад су вам они криви што их нисте потпуно затрли и Јасеновцу,Олуји, Бљеску и да не набрајам.Да вас нисмо свијали у заједницу, не бисте постојали.А заборавили смо на тачну народну пословицуи "храни куче да те уједе".Ту кривицу признајемо Остало је ваше ђубриште.
Препоручи коментар:
4
2
четвртак, 02 фебруар 2012 15:15
Mića
Bravo Dodik, Ilija Garašanin bi bio ponosan na tebe.
Kako čujem i Karadžić te sinoć hvalio.
Samo napred!
Препоручи коментар:
1
0
четвртак, 02 фебруар 2012 15:58
Mandov@ Mića
A šta je bilo kad si se probudio...he,he, sanjao Nusradin hodžu !
Препоручи коментар:
0
1
четвртак, 02 фебруар 2012 16:39
МилошРи
Истина,
за твоју информацију: Рат су изазвали исти они чији су дедови и очеви били на страни Хитлера у 2. св. рату, дакле неофашисти. Наравно, помоћ су им биле фашистичке и муџахединске демократске снаге. Алија је лично био подламдак познате фашистичке Ханџар дивизије. Ти причаш о Меморандуму, а сигурно га ниси ни прочитао. А шта кажеш за Исламску декларацију твога Алије? Јеси ли њу, можда, читао? Е, видиш ту Алијину декларацију и данас на своме столу држи, чита и спороводи у дело сваку реч његов син, а твој истомишљеник, један од најзначајних политичара тзв. Бошњака.

Пусти те отрцане флоскуле које немају никаво утемељење. На овим просторима је потпуно јасно ко је ко.
Препоручи коментар:
1
1
четвртак, 02 фебруар 2012 18:10
За алкара - шта је геноцид?
"Деца нису била поштеђена и за њих су постављени посебни логори. Између осталих ових девет: Лобор, Јабланац код Јасеновца, Млака, Бросице, Устици, Стара Градишка, Сисак, Јастребарско и Горња Ријека. Уништење деце на овим местима би деловало невероватно, да не постоје искази очевидаца, од којих је један посведочио: "У то време су у логор у Старој Градишки свакако дневно долазиле нове жене и деца. После четрнаест дана заповедник логора Врбан наредио је да сва деца буду одвојена од мајки и стављена у једну собу. Нама десеторици је било речено да их тамо носимо у ћебадима. Када је соба напуњена, Врбан је пустио отровни гас и убио их."

Авро Менхетн (Америка)
Препоручи коментар:
0
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]


Нема коментара:

Постави коментар