Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 20. фебруар 2012.

Грчка: Нови протести због оштрих мера штедње | Хроника

Грчка: Нови протести због оштрих мера штедње | Хроника


Хроника

Грчка: Нови протести због оштрих мера штедње

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 20. фебруар 2012.

У центру Атине сукоби полиције и демонстраната. Док влада Грчке очекује да јој министри финансија еврозоне одобре нови пакет новчане помоћи, незадовољни грађани протестују због оштрих мера штедње.

Иако су хиљаде Грка у недељу мирно протестовале због мера штедње, групе агресивних демонстраната су увече, испред парламента у Атини, каменицама напале полицију која је узвратила сузавцем. Неколико особа је ухапшено.

Више од 3.000 људи учествовало је у два протеста у центру Атине. Према подацима полиције, на првом скупу, јутрос на тргу Синтагма испред парламента, учествовало је 1.500 људи.

Те демонстрације организовао је синдикат приватног сектора у знак протеста "због неприхватљивих захтева поверилаца, Европске уније и Међународног монетарног фонда" који, како је наведено, крше право на рад и колективне споразуме.

Учесници тих протеста су носили транспаренте на којима је писало "Национални консензус је махинација, сиромаштво и глад немају националност".

На другом окупљању касно после подне на истом месту, које је организовала радикална левица, учествовало је око 2.000 људи, а неки од њих су носили транспаренте којима се грчки посланици позивају да напусте земљу.

Незадовољство ригорозним мерама штедње, међутим, неће натерати владу у Атини да промени одлуке које је донела уз сагласност Брисела и ММФ-а.

Министри финансија земаља чланица евро зоне требало би да сутра да на састанку у Бриселу дају зелено светло да се Грчкој пружи нова транша помоћи у вредности од 130 милијарди евра.

(РТС)

Фејсбук ТвитерГрчка: Нови протести због оштрих мера штедње

понедељак, 20 фебруар 2012 10:33
гаврило
Грчку Државу и Народ из грабљивих руку Њемачке и осталих глобалиста може спасити само радикалан приступ демострацијама, све остало је:пси лају каравани пролазе...
Препоручи коментар:
3
0
понедељак, 20 фебруар 2012 12:30
Dragan
Okupacija grčke ne preko tenkova i vojske nego preko banaka i ekonomije. I ne samo Grčke!!! A naš narod spava li spava...
Препоручи коментар:
1
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар