Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 20. фебруар 2012.

ЛСВ: Ненад Поповић брутално прекраја истину нападајући амбасадора Маса | Хроника

ЛСВ: Ненад Поповић брутално прекраја истину нападајући амбасадора Маса | Хроника

Хроника

ЛСВ: Ненад Поповић брутално прекраја истину нападајући амбасадора Маса

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 20. фебруар 2012.

Потпредседник Демократске странке Србије Ненад Поповић „брутално прекраја истину, нападајући амбасадора водеће чланице ЕУ“ Волфрама Маса, саопштила је Лига социјалдемократа Војводине.

Називајући Поповића гласноговорником руског амбасадора у Београду Александра Конузина, ЛСВ у саопштењу оцењује разумљивим што Русију заступа и хвали „носилац Конузинових ордена и човек који пословно сарађује са Русијом“.

Поводом Поповићевог отвореног писма немачком амбасадору Масу, у којем је потпредседник ДСС уз остало навео да је Русија вековни пријатељ Србије и да у будућности треба да постоји још боља сарадња двеју земаља, ЛСВ је истакла да су ЕУ и њене чланице, међу којима и Немачка, „Србији донеле инвестиције, не отимајући при томе енергетску жилу куцавицу (НИС) за петину њене вредности“.

ЕУ и њене чланице су Србији даровале и значајну финансијску помоћ, за разлику од Русије, наводи ЛСВ додајући да је само од Немачке као помоћ, од 2000. до 2011. године, Србији стигло више од 700 милиона евра, што је „скоро дупло више него што је Русија дала за куповину НИС-а“.

Претходни немачки амбасадор (Андреас Цобел) се извинио и отишао из наше земље након изјаве за коју је део јавности сматрао да је непримерена, док се „осион однос руског амбасадора Александра Конузина наставља“.

ЛСВ додаје да ЕУ и њене чланице „не покушавају да од наше земље направе провинцију, нити подгревају екстремне снаге у Србији“ и закључује да Русија „јесте историјски пријатељ Србије, али актуелна владајућа гарнитура по свему судећи то није“.

Поводом бомбардовања Србије (НАТО, 1999. године), које је у отвореном писму Масу споменуо Поповић, ЛСВ у саопштењу наводи да „помоћ коју нам је Русија онда послала, још није стигла“.

У реаговању на Масову изјаву да „Русија током читавог мандата Коштунице није дала ни динара помоћи Србији“, Поповић је у писму немачком амбасадору у Београду навео примере који говоре о значајној економској сарадњи Србије и Русије, као што су међудржавни споразуми у области нафте и гаса, слободној трговини и други.

Поповић је рекао и да све донације ЕУ не могу ни близу да надокнаде штету, од најмање 30 милијарди евра, коју је српска привреда претрпела због НАТО бомбардовања.

(Танјуг)

Фејсбук Твитер


ЛСВ: Ненад Поповић брутално прекраја истину нападајући амбасадора Маса

понедељак, 20 фебруар 2012 14:08
МП
Поповић:"Поповић је рекао и да све донације ЕУ не могу ни близу да надокнаде штету, од најмање 30 милијарди евра, коју је српска привреда претрпела због НАТО бомбардовања."
Сагласан.
Препоручи коментар:
130
2
понедељак, 20 фебруар 2012 14:11
siniša
Izgleda da ćemo se mi na izborima izjašnjavati ko je za Rusiju, a ko za Nemačku?
Ista meta isto odstojanjre. Tako je uvek i bilo, kroz celu istoriju, pogotovo u Vojvodini.
Препоручи коментар:
98
4
понедељак, 20 фебруар 2012 14:14
А.Ђ.
Звуче провидно као да читају прогласе ИНФОРМБИРО-а. Они некога називају гласноговорником, али се управо ЛСВ осетио прозваним да брани Маса, а растурао летке против Конузина и организовао кампању "Изјасни се као Војвођанин на попису". Ко у ове бесмислице више може да верује, стварно су досадни могли би мало да промене плочу и да дају своје мишљење о било ком реалном проблему уместо да стално дају политикантске изјаве.
Препоручи коментар:
110
2
понедељак, 20 фебруар 2012 14:15
Луди Ванко
Данајски дарови Немачке, дали су највидније резултате у Грчкој.Ми смо сада на реду.Ко сме да бекне да Немци ништа не чине од чега немеју неку корист.Они настоје да све земље у Европи, помоћу ЕУ увежу у своје мреже у којима све изгледа лепо кад се гледа споља а све постаје зависност кад се клупко почне да одмотава.Та лига Војводине очито нема ни разбора ни памети.Ускоро ће се залагати да се Немци, протерани после Другог светког рата, врате на своја имања, па да овде играју судбину Лужичких Срба који су отпорниоји од њих.Лудило страначких острашћености које нам је убризгано из Меркелових недара тек ће имати своје последице.Живи били па видели
Препоручи коментар:
77
1
понедељак, 20 фебруар 2012 14:19
Skeptik Roberto
Stav LSV-a je da, obzirom da je Nemacka najjaca drzava EU, mi prosto treba da skinemo donji ves i da se prebacimo u cetvoronozni polozaj. Nigde ne kazu gde su utroseni ti ogromni novci koji su isprosjaceni od Nemaca i ostalih EU drzava. Naravno da ne, jer posle raznoraznih ugradjivanja i finansiranja kojekakvih NVO, ostatak je isplacen konsultantima koji su nepozvani stigli upravo iz tih istih drzava da bi nam objasnili nesto sto mi vec znamo.
Препоручи коментар:
65
1
понедељак, 20 фебруар 2012 14:20
Nostalgija
Sta bi drugo mogli da kazu ovi nostalgicari za Austrougarskom. Oni su rodjeni da budu neciji robovi i drugacije ne znaju.
Zivela Rusija, SMRT FASIZMU!
Препоручи коментар:
96
1
понедељак, 20 фебруар 2012 14:24
Србин агностик
Другим речима, хоће да кажу, "не дирајте нам Маса, то је као да нам дирате Гебелса".
Ови су заиста тотално бестидни.
Препоручи коментар:
84
2
понедељак, 20 фебруар 2012 14:32
2. лига 18. место
ЛСД Војводине брутално делује.
Препоручи коментар:
61
2
понедељак, 20 фебруар 2012 14:34
FORum LIvii
ЛСВ је истакла да су ЕУ и њене чланице, међу којима и Немачка, „Србији донеле инвестиције, не отимајући при томе енергетску жилу куцавицу (НИС) за петину њене вредности“.
Ali zato nam otimaju 15 % teritorije !!!!!!!!
Od kada je LSV , kako bi rekli u mom kraju , ,, drveni advokat,, nemackog Ambasadora ?Zasto ,, placu,, na tudjem groblju ?Zasto se oni osecaju prozvanim ?
Nenad Popovic je odgovorio na napad i uvredu koju je Ambasador uputio Popovicem Predsedniku , Stranke u kojoj je on Potpredsednik !To mu daje i moralno i svako drugo pravo da odgovori i polemise sa Ambasadorom .U ovoj prici , a mnogim slicnim , LSV se ponasa NASILNICKI , NADMENO , PREPOTENTNO , PRENAGLASENO NAMETLJIVO I PROSTACKI !Ako time misle da nam prezentuju evropske vrednosti i manire , GRDNO SU SE PREVARILI !NASILNISTVO I PROSTOCA NE MOGU SE SAKRITI EVROPSKOM SMINKOM !!!!!!!!!
Препоручи коментар:
63
1
понедељак, 20 фебруар 2012 14:42
The Tao of Groove
Neofolksdojceri misle da "Srbija Nemcima" nema alternativu. E, ima: "Srbija Srbima".
Препоручи коментар:
67
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:09
Vera,ljubav i nada
Ajde da nastavimo da uporedjujemo odnose Nemacke i Rusije sa Srbijom.Koliko ja znam nisu Rusi streljali sto Srba za jednog ubijenog Nemca.Nisu Rusi streljali djake u Kragujevcu i Kraljevu.Rusi
su i sami podneli mnogo zrtava boreci se na strani
oslobodilaca od nemackih,fasistickih okupatora.
Nisu Rusi menjali svoj ustav da bi mogli ucestvovati u zlikovackom bombardovanju Srbije.
Nisu Rusi medju prvima priznali nezavisnost otcepljenih republika Slovenije i Hrvatske,a 2008
god.i Kosova(srpske pokrajine Kosovo i Metohija).
Nisu Rusi ucestvovali u bombardovanju Srbije("milosrdni andjeo" kojeg li cinizma nazvati bombardovanje ovim imenom) bombama punjenih osiromasenim uranijumom.NE pucaju ruski vojnici na nenaoruzane Srbe na barikadama na Kosmetu.Moglo bi se se nabrajati u nedogled,ali do pomracene svesti Nenada Canka to nece dospeti.Njegova patoloska mrznja Rusa i svega ruskog nema granica.Pozdrav
ruskom ambasadoru gospodinu Konuzinu i ruskom narodu.Bog vas blagoslovio.
Препоручи коментар:
57
3
понедељак, 20 фебруар 2012 15:10
Чанак, не завитлавај се
"Србији донеле инвестиције, не отимајући при томе енергетску жилу куцавицу (НИС) за петину њене вредности“. Немци су отели медије с којима праве већу шету по Србији него да смо им поклони џаба НИС. Моје акције у немачкој "Политици" не вреде ништа. Да смо НИС дали Немцима, већ би био угашен. Шта је овом Чанку, "антифашисти" да не препознаје школски пример фашизма?
Препоручи коментар:
52
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:12
Anka Krajina
Liga socijaldemokrata Vojvodine?!
Koga vi predstavljate? Gde ste bili 1995. kad su vojođanski putevi bili zakrčeni izbeglicama? Kad nisi mogao nazvati Sombor iz Zrenjanina zbog preopterećenih linija?!
Kad su ljudi spavali na podu u izbegličkim centrima?
Na brzinu izpražnjenje fiskulturne dvorane škola i zadružnih domova. Kad je Bački Gračac primio više izbeglica nego što ima stanovnika!
Čiji bombarderi su srušili most u Novom Sadu? U Banatskom Dvoru? Koliko košta jedan most? Ko je tukao Pančevo dan i noć? Rafineriju u Novom Sadu? Sombor? Jesu li isplaćene reparacije?
Kakvu socijaldemokratiju vi nudite, koga branite i od koga?
Teško državi sa takvim strankama!
Препоручи коментар:
62
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:20
Синиша
@ FORUum Llvii
Мислима да грешиш!
Управо то что си навео за ЛСВ - насилнички, надмено, препотентно, простачки... управо се тако Европа понаша према свима слабијима. Тако да ту нема никакве шминке.
Препоручи коментар:
40
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:21
6. личка довела маршала
"Срем Хрватској", "Србију Немцима", а Русима погибију за ослобађање. И на крају се појаљује Чанак-ослободилац. За неверовати.
Препоручи коментар:
54
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:51
Сока
ЕУ и њене чланице не покушавају да од наше земље направе провинцију. Заиста?
ЕУ је, уз малу помоћ жутих пријатеља, направила колонију од наше земље.
ЛСВ брутално прекраја чињенице, јер нико није дао ни крајцара а да за узврат није нешто добио.
Препоручи коментар:
34
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:51
baca
.... a u Banatu se kaze "Moja avlija - tvoja kapija " (zatvori sa spoljasnje strane) - za onaki svapski bezobrazluk ?!
Препоручи коментар:
45
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:51
Deda jedan
Ta šta ste se toliko okomili na maloga "vođu".On je samo u svom velikom intelektualnom napregnuću pobrkao pojam Bavarska i Vojvodina.
Препоручи коментар:
32
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:51
Citalac
Naravno, opet svapska pesadija namiguje Berlinu, da je verna i 'za dom spremna' kao onomad. Ista meta, isto odstojanje. Batinali bi oni nas u 'specijalnim policijama' kao 1942, cim posumnjaju da neko vise voli Moskvu od Berlina i Brisela. I to uopste ne kriju.
Препоручи коментар:
41
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:58
Зоран Ђорђевић
Добро је што се позиције странака све јасније поларизују пред изборе.
Препоручи коментар:
32
1
понедељак, 20 фебруар 2012 15:58
Žiko
Ovo je još uvijek država Srbija koja ima još malo nekog svog morala i dostojanstva, makar medju običnim svijetom. Idite u Njemačku pa napadajte Srbiju koliko hoćete a ne tako kukavički kao tumor...iznutra. Sram vas i stid bilo. Vi ste ti koji pravite razdor medju mirnim stanovnicima Vojvodine, vi ste ti koji huškate na sukobe. Prošao je rat devedesetih, prošlo je bombardovanje a u Vojvodini nije bilo etničkih sukoba na radost svih nas...sada ste našli da pravite probleme i napucavate jedne na druge. Da se narod pita davno biste zbog toga bili na robiji.
Препоручи коментар:
37
1
понедељак, 20 фебруар 2012 16:09
Драгојло
Ми у Ритопеку продајемо трешње само русима, како да будемо за немце?
Препоручи коментар:
35
2
понедељак, 20 фебруар 2012 16:11
Турас
ЛСВ интересна група(када не прелази цензус неможе да се зове странка)може да галами у овој Тадићевој и сутра у Томиној Србији у нашим"пријатељским"западним земљама такви се не чују.Даће Бог и да не само они,већи остала тадићевска сића утихну.
Препоручи коментар:
33
2
понедељак, 20 фебруар 2012 16:23
МР
Овај човек незна ништа. Ко је тада владао Русијом? Горбачов и Јељцин, најобичније слуге Америке. Сећам се њиховог министра Козирјева кад је запенушалих уста грдио Србе код Клинтона у Вашингтону.Уосталом, зар није и Немачка учествовала у бомбардовању Србије, не мислим 1941, мада то јесте, већ у натовском бомбардовању 1999. године? Дају нам мрвице за огромну штету коју су направили нашој земљи.
Препоручи коментар:
27
2
понедељак, 20 фебруар 2012 16:33
Мила БГ
На делу је финиш политике Четвртог рајха на Балкану - покушај најбестиднијег понемчавања Србије уз помоћ новосадских неофолксдојчера српског језика и београдске и новопазарске неојањичарске ордије ЛДП-СПО-ДС-зукорлије,и машинерије рингијеровских и вестдојчеалгемајнецајтунговских гласила - Блица, Преса, Ало, Курира и јавних евроатлантских сервиса са националним фреквенцијама Србије, на челу са Б-92. Оркестрирана офанзива треба да утуви Србима који одбијају да се одрекну себе, своје земље освештане мучеништвом предака, и својих историјских успомена и белега и спасоносног нашег Православља - да су свака брига о народу и неговање народних вредности и духа самоодбране од уништитеља и грабитеља нацизам по себи. Комунисти су такву бригу и такво деловање које је неутралисало њихов покушај уништења србства оцрњивали као национализам,који нажалост у главама многих Срба има негативно значење, а ови еврогебелсовци, да се Власи не досете, називају га нацизмом."Ал не рече Туре, ако Бог да!"
Препоручи коментар:
32
1
понедељак, 20 фебруар 2012 16:36
Зорге
Ала их је издресирао, свака му част :) За добермане је потребно 3 године (ваљда зато што држе до себе и умеју да мисле), ови овде оборише све рекорде док си реко кекс.
Препоручи коментар:
33
1
понедељак, 20 фебруар 2012 16:45
Citalac
Generalno ste u pravu, ali da ne odemo u (stetnu) generalizaciju.а ови еврогебелсовци, да се Власи не досете, називају га нацизмом.Pazite, POSTOJE u Srbiji nacisticke grupice (dakle one koje JAVNO zagovaraju rasizam, sovinizam, antisemitizam i slicne patologije). Poznavaoci kazu da te grupice kontrolisu upravo strukture iz Evrope kojima TREBA argument za tvrdnju da su, eto, Srbi nacisti. Upravo se Blic i B92 polome SVAKI PUT da nam ispromovisu te grupe i predstave ih kao daleko jace nego sto jesu. I zato SERPSKA scena ne bi trebalo da bolecivo prihvata SVAKOG ko se ogrnuo srpskom zastavom, nego da kaze bobu bob. I da se odboji zito od kukolja. Jer dok se to ne ucini, ucestvuje se u njihovoj igranci, i pristaje na podelu UPRAVO po meri B92 i NGO, po kojoj su iste, recimo, Dveri i Obraz (a naravno da nisu). I po kojoj su 'isti' oni koji zagovaraju tradicije slobodarstva i antifasizma, i oni koji hvale Ljotica.
Препоручи коментар:
21
3
понедељак, 20 фебруар 2012 16:50
љатиничари
Хвала Немачкој што нам је оволико помогла па је молим да нам више не помаже, не можемо да издржимо више ...

Хвала и ЛСВ што ме је подсетила на комунистичка антисрпска омаловажавања ... баш сам се био ужелео погрда на рачун СПЦ, ћирилице, славе, верника, српских обичаја и српског села ...
Препоручи коментар:
26
2
понедељак, 20 фебруар 2012 16:54
Пера Детлић
Империја (4. Рајх) узвраћа ударац...
Препоручи коментар:
22
2
понедељак, 20 фебруар 2012 17:01
Дарко Бабић
Саопштење фингирано и "улепшано" од стране Танјуга.

Биро зa информисaње Лиге социјaлдемокрaтa Војводине: "Одговор Ненaду Поповићу" (http://www.lsv.org.rs/index.php?p=171&v=10615).

Танјуг није напоменуо да Поповић није писао ЛСВ-у већ немачком амбасадору, а саопштење ЛСВ је насловљено као "одговор".

Друго, Танјуг је прећутао реченицу из саопштења која каже да актуелно владајуће руководство непријатељ саме Србије. Дакле, онај ко тренутно управља Србијом ради на њеном уништењу.

Надам се да г. Поповић неће реаговати на ову провокацију из ЛСВ. Најпаметније је оћутати.
Препоручи коментар:
27
1
понедељак, 20 фебруар 2012 17:16
Vladimir Đilas
LSV deluje kao zaštitni odred njegove ekselencije ambasadora Masa.
Препоручи коментар:
26
1
понедељак, 20 фебруар 2012 17:18
банедрал
ЕУ и њене чланице су Србији даровале и значајну финансијску помоћ, за разлику од Русије, наводи ЛСВ додајући да је само од Немачке као помоћ, од 2000. до 2011. године, Србији стигло више од 700 милиона евра, што је „скоро дупло више него што је Русија дала за куповину НИС-а“.Никада и низашта прорачунати Шваба не даје и дарује за џаба.Све ће то бити наплаћено стоструко ,само када стигне на наплату јер је све ово само почетак!
Препоручи коментар:
26
1
понедељак, 20 фебруар 2012 17:29
Бојан-Сурбел
Мржња Čanka према свему што је српско, једнако је пропорционална љубави Коштунице према своме народу и држави!
ЖИВЕЛА СЛОБОДНА СРБИЈА!!!
Препоручи коментар:
15
1
понедељак, 20 фебруар 2012 17:32
Н.Н.
Овим је још једном потврђено да је Ненад Чанак гласноговорник ДС-а. Оно што чланови ДС-а не смеју да кажу и да ураде, то уместо њих чини ова маргинална личност каква је Ненад Чанак.
Препоручи коментар:
15
1
понедељак, 20 фебруар 2012 17:36
ljuba cairo
LSV se nalazi u kriticnoj poziciji prezivljavanja na nasoj politickoj sceni. Pored glasackog tela, svaka partija mora imati i izvor prihoda da bi mogla da funkcionise. Licno sumljam da LSV moze ocekivati bilo kakav novac ako to ne odobri LDP. Isto tako, siguran sam da se u politici nista ne desava spontano, vec za sve postoji uslovljenost Novac - Odradjivanje.
Препоручи коментар:
13
2
понедељак, 20 фебруар 2012 17:49
Miladin
Gospodo ligaši i ostali PREOKRETAČI da vas podsetim da Rusija nikada nije napadala Srbiju, nikada nije bombardovala Srbiju, nikad nije donela uredbu 100 za jednog, nikada nije streljala đake i njihove profesore.
Препоручи коментар:
18
1
понедељак, 20 фебруар 2012 17:54
Веља
ЛСВ је као организација отворено против српске нације (позивају људе да се изјасне као војвођани; станло антагонизирају Војводину и остатак Србије), против су српске хришћанске традиције, против Српске Православне Цркве, српског јединства. Против свега што води снази и слози српске нације и државе (председник градске скупштине Јовановић је дан после ђоковићевог освајања Вимбледона на свом блогу, са нескривеном горчином, осуо дрвље и камње на Новака и Србију.
Када се све то има на уму јасно је онда зашто такви ликови највећу претњу за своје циљеве виде у српском ослањању на Русију. Свесни су да ће у том случају процес растурања српске државе и нације бити заустављен, а главни носиоци тог процеса можда и процесуирани. Да ли ће ова генерација Срба имати довољно памети, самосвести и државотворности да направи прави заокрет. Један од нужних услова за то је и да се реши "зла домаћег".
Препоручи коментар:
11
1
понедељак, 20 фебруар 2012 18:02
Peter RV
LSV smatra da u 'njemacke investicije u Srbiji' treba ukljucit- prirodno,i one pare iz Budimpeste koje su izcenirale nas 'oslobodilacki' peti- Oktobar. Dobri stari dani,zar ne?
Ako LSV ovako nastavi , zapljustace pare ponovo. Nicht war?
Препоручи коментар:
10
1
понедељак, 20 фебруар 2012 18:19
Бели Орао
Нерадници, ладолежи, згубидани, ленчуге, леле...и, људи који уместо дрвених санки за весеље употребљавају моторне,људи који не разликују ашов од лопате, људи који не знају шта је дреш, а о стругу и да не причам...Ипак знају ко је Будак. То су они.
Препоручи коментар:
16
1
понедељак, 20 фебруар 2012 18:33
Nikac Tomanović
Ako je Njemcima oprošteno za nedjela 1941-45, neka plate odštetu za onih 78 dana iz 1999. kada su kukavički, iz stratosferskih visina pogadjali "legalne ciljeve" mostove, bolnice, vozove...Što se tiče lige podrepaša, niko im nema osporiti pravo na - tudje mišljenje. Rafmetli Kajzer.
Препоручи коментар:
12
1
понедељак, 20 фебруар 2012 18:39
Guzonjin sin
Presušilo, nema NIS gubitaša odnosno profitne korporacije sa falš bilansom stanja i uspeha, presušilo i neće nikada više biti, ju,ju a kako je se nekad dobro jelo...!
Препоручи коментар:
15
1
понедељак, 20 фебруар 2012 19:29
mila w.
Za Dragojla iz Ritopeka.

Bravo Dragojlo, ritopecke tresnje, crvene, sarene, bele nalaze mesto u Moskvi i Pterburgu. Ja sam rodjena u Ritopeku i dozivela sam one oktobarske dane od 12 do 20 oktobra 1944.
Rusi su nas oslobodili, izginulo je mnogo mladih, golobradih Rusa, mnogo nasih seljana. I zato prodajte tresnje najbolje na svetu samo RUSIMA.
Zivela bratska Rusija i ruski narod. Zivela Sbija i srpsli narod svuda u svetu.
Najsrdacniji pozdravi Dragojlu iz Ritopeka. I...daj boze da tresnje ove godine dobro rode.
Препоручи коментар:
4
1
понедељак, 20 фебруар 2012 19:39
књиговођа
Швапски дуг Србији:
анексија Босне 1908;
разарање Србије и српских насељених крајева 1914-18;
разарање Србије и српских насељених крајева 1941-45;
отимање српских насељених крајева и територија кроз разна признавања и без надокнаде 1992-2008;
и непроцењивих погубљених људских душа.
Препоручи коментар:
7
1
понедељак, 20 фебруар 2012 19:51
Germanofilija je bolest
Sklonost dela srpske političke elite prema svemu što dolazi iz Nemačke dobila je razmere prave epidemije. Nije neobično to što je većina Srba germanofobski raspoložena, jer ih na takav stav obavezuje sećanje na žrtve Kozare, Banjice, Šumarica, Sajmišta, Kraljeva... Međutim, činjenica je da jedan deo elite gaji mazohističku sklonost prema Nemačkoj, a činjenica je takođe da ova bolest nije sasvim nov fenomen. U pitanju je nasledna bolest, svojstvena generacijama srpskih političara. Naša politička, intelektualna, stručna javnost treba da uloži maksimalan napor u borbi protiv ove pošasti! U pitanju je budućnost generacija koje dolaze!
Препоручи коментар:
2
1
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]


Хроника

ДСС: ЛСВ глуми адвоката немачког амбасадора Волфрама Маса

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 20. фебруар 2012.

НОВИ САД – Уместо што глуми адвоката немачког амбасадора Волфрама Маса, Лига социјалдемократа (ЛСВ) требало би коначно да уради нешто конкретно за бољи живот грађана Војводине, после толико година на власти, саопштио је данас Покрајински одбор Демократске странке Србије (ДСС).

ДСС оцењује да је раније саопштење ЛСВ, поводом реаговања потпредседника ДСС Ненада Поповића на Масову изјаву о томе да Русија није дала ни динара помоћи Србији, "неубедљив покушај да се на конкретне аргументе изнете у писму функционера ДСС одговори крајње општим местима о ЕУ, која више не пролазе код грађана Србије".

Пре неколико недеља ДСС је, како је наведено у саопштењу, представила свој свеобухватан програм економског развоја Војводине "чији је циљ да опорави привреду коју је уништила актуелна покрајинска власт, коју грађани идентификују са политиком Бојана Пајтића и Ненада Чанка".

"Позивамо ЛСВ да не користи општа места него да одмери снагу са Демократском странком Србије, нудећи конкретне мере и решења за бољи живот свих грађана Војводине", наведено је у саопштењу које је потписао портпарол Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов.

(Танјуг)

Фејсбук ТвитерДСС: ЛСВ глуми адвоката немачког амбасадора Волфрама Маса

понедељак, 20 фебруар 2012 19:15
Bravo!
Jos jednom : BRAVO!
Препоручи коментар:
20
2
понедељак, 20 фебруар 2012 19:15
с.ј. 'Адвиката'? То је ИСУВИШЕ фин термин. Они не да ГЛУМЕ адвоката, већ су најцрњи промотери интереса непријатеља!
Народ који настави да трпи овако излуђујуће провокације и изживљавање морално посрнулих и развратних, над колико-толико нормалнима, не заслужује да настави са постојањем.

Иубори су ту, драги моји, па бирајте. Србија НЕЋЕ преживети још један мандат са оваквима у посланичким клупама, или горе (влади). Ако вам је стало до опстанка ове земље као земље нашег народа, онда то јасно ставите до знања СВИМА. Ако НИЈЕ, молим лепо, реците нам, па да се цепамо. Можда ми нормални да се преселимо у један од региона, и затражимо отцепљење.

Друге опције не видим, јер ја своју отаџбину не желим вечно гледати у стању пропадања. Ако је једини начин да се то промени одвајање нас и вас, то прихватам. Јер не могу дање гледати ово лудило.
Препоручи коментар:
16
1
понедељак, 20 фебруар 2012 19:37
Бојан-Сурбел
Ето чији су њихови новци!
Масови су њихови новци!
ЖИВЕЛА СЛОБОДНА СРБИЈА!!!
Препоручи коментар:
12
1
понедељак, 20 фебруар 2012 19:46
dr Sokrates
LSV su samo telali DS i oni govore javno,ono sto misli Boris Tadic,Micunovic i ostala zuta klapica...Uostalom u vrlo cvrstoj su koaliciji i mislim da Boris Tadic ne sme jednu,jedinu rec da kaze Canak ekonomisti Nenadu!!! Zato,jedino resenje je i to ce se svakako ubrzo desiti da se DS skine sa vlasti,da bude negde oko cenzusa jer sa nestankom DS nestaju i njihovi sateliti i telali poput LSV,LDP,SPO!!!
Препоручи коментар:
8
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]
Нема коментара:

Постави коментар