Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 20. фебруар 2012.

Небојша Медојевић: Међународне гаранције да Мило Ђукановић напусти Црну Гору | Хроника

Небојша Медојевић: Међународне гаранције да Мило Ђукановић напусти Црну Гору | Хроника

Хроника

Небојша Медојевић: Међународне гаранције да Мило Ђукановић напусти Црну Гору

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 20. фебруар 2012.

Председник Покрета за промjене (ПзП) Небојша Медојевић позвао је међународну заједницу да лидеру ДПС-а Милу Ђукановићу гарантује сигурно напуштање Црне Горе, како би се у земљи спровела мирна смена власти.

Медојевић је подгоричким Вијестима рекао да сматра да Ђукановић у међународним центрима има мало пријатеља, због чега ће му бити све теже да одржи власт у земљи.

Према његовим речима, пре извесног времена једна утицајна држава Ђукановићу је нудила да се одсели у Костарику.

Лидер ПзП каже да је у контактима са међународним званичницима такву могућност предлагао као једино решење.

"Он је то одбио, исмејавајући понуду те земље. Мислим да је сада у другачијој ситуацији и да му треба понудити да са породицом напусти земљу, како би омогућио мирну транзицију. Једини услов је да са собом не носи и богатство које је стекао, јер би тако из сенке у некој другој земљи само наставио да управља ситуацијом у Црној Гори", рекао је Медојевић.

Лидер ПзП-а истиче да међународна заједница Ђукановићево повлачење мора условити сарадњом у расветљавању приватизација у земљи и криминалних афера, која би подразумијевала сведочење против неких његових блиских сарадника.

"Очигледно да он има људе који га саветују да остане до краја, у позицији да се бори против народа и међународне заједнице, и да га на крају крајева жртвују, а да они извуку паре и побегну", рекао је Медојевић.

(РТС)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар