Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 02. фебруар 2012.

Амбасада САД у БиХ: Разочарани смо реториком која доводи у питање геноцид у Сребреници | Хроника

Амбасада САД у БиХ: Разочарани смо реториком која доводи у питање геноцид у Сребреници | Хроника

Aмериканци су разочарани реториком..., а да ли ви, Господо ЛИЦЕМЕРИ АМЕРИЧКИ, знате колико смо ми разораани Вашим делима и лажима а у вас смо, током антикомунистичке борбе у бившој Југославији гледали као у Светионик слободе. Ви сте сада фашистичка творевина која се спрема да малтретира и тортурише властите грађане.

Дакле, оно што смо рекли совјетима (не Русима) кажемо и вама - НЕЋЕ ПРОЋИ (ваше лажи)!!!

Хроника

Амбасада САД у БиХ: Разочарани смо реториком која доводи у питање геноцид у Сребреници

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 02. фебруар 2012.

Сарајево - БиХ је демократска, мултиетничка, суверена и независна држава, с неупитним територијалним интегритетом, саопштено је из амбасаде САД у Сарајеву.

У реаговању на јучерашњи дуел председника РС Милорада Додика и лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића, у Танјуговом Прес клубу у Београду, у саопштењу се подсећа да су САД признале БиХ 7. априла 1992. године и да је БиХ примљена у УН 22. маја 1992. године.

“Међународни кривични трибунал за бившу Југославију у својој пресуди навео је да је масакр у Сребреници чин геноцида. Као што смо и раније истакли, разочарани смо реториком која доводи у питање ове основне чињенице”, поручили су из америчке амбасаде у БиХ, пренео је “Дневни аваз” на својој онлајн страници.

Додик је у јучерашњем дуелу рекао да не негира да је у Сребреници почињен злочин над Бошњацима, али да он никада неће признати да је Република Српска настала на сребреничком геноциду како је то, у недељу на Главном одбору своје странке рекао лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

(Танјуг)

[ Почетна страна ]


Амбасада САД у БиХ: Разочарани смо реториком која доводи у питање геноцид у Сребреници

четвртак, 02 фебруар 2012 14:32
Ultravisitor
Da li je konacno jasno ko je Cedomir Jovanovic i za koga i po cijem nalogu radi? Ista stvar je i sa onima koji cute a zovu se Boris Tadic, Mirko Cvetkovic, Vuk Jeremic, Ivica Dacic, Dragan Sutanovac, Mladjan Dinkic, Oliver Dulic, lista predugacka ali opasna.
Препоручи коментар:
65
3
четвртак, 02 фебруар 2012 14:35
Милић Петар
САД и "основне чињенице": Садам Хусеин има биолошко оружје.
Препоручи коментар:
54
3
четвртак, 02 фебруар 2012 14:38
vox populi
Оцена Трибунала да се ради о геноциду арбитрарна је и политичка. Уосталом, и Хашки трибунал је обичан суд и као и сваки суд, и он може да погреши. Подсећам амбасаду САД у Сарајеву на врло велики број смртних пресуда које су донели судови широм САД, а за које се накнадно такође(р) 'неупитно' утврдило да је била у питању грешка (а некада и намера). А човеку отишла глава, и појео вук магарца. Исто тако ће бити и са овом очито погрешном (рекао бих: намерно погрешном) одлуком Хашког трибунала. Када се промене политичке околности, суд ће свакако узети у обзир и неке чињенице које при доношењу ове одлуке није узео. А до тада, ваља нама Србима да преживимо вашу правду. Зато се боримо, и шта се ви ту сад па чудите. Разговараћемо ми и ви још и на другачијим основама. Видећете.
Препоручи коментар:
51
2
четвртак, 02 фебруар 2012 14:45
nebitan
... a posto se NATO uopste ne spominje u rezoluciji 1244 - znaci, da ta 'zver' - uopste ne postoji !? Cuvajte se 'evroatlantidjani' vasih lazi i obmana - mogu vam doci glave ?! A ovaj "genocid" - jeste nastavak rata ?! Na svim 'frontovima' propagande ?! Sutra ce se neko pozivati i na film A. Zoli - kao "dokaz" ?! Beda, bruka i sramota "medjunarodne zajednice" ?!
Препоручи коментар:
33
2
четвртак, 02 фебруар 2012 14:47
folker
...a ssef drzave koju predstavlja ambasada, trazio "bar 5000" zrtava, kao uslov da intervenisse (nato) protiv srpskog entiteta u bh. (to je muslimanski ssef odobrio)
Препоручи коментар:
36
2
четвртак, 02 фебруар 2012 14:53
ко нам каже!
САД су основане на геноциду над Индијанцима. Неспорном геноциду, не оном лажном хашком.
Препоручи коментар:
44
2
четвртак, 02 фебруар 2012 14:58
Dragan
“Међународни кривични трибунал за бившу Југославију у својој пресуди навео је да је масакр у Сребреници чин геноцида. Као што смо и раније истакли, разочарани смо реториком која доводи у питање ове основне чињенице”,


"Међународни кривични трибунал за бившу Југославију" је једна политичка творевине смишљена с намером да оправда АТО агресију на Српске земље. То није јеидни суд у историји који је суд силе а не суд правде. Исис је такође осуђен од "суда", Јованка Орлеанка и многи други су такође осуђени од разних тобожњих судова.

Не треба заборавити да је задњи суд, онај Божији, и да ће свакоме једног дана бити - судњи дан, а да ће тада сваком бити суђено онако као је он судио другима.
Препоручи коментар:
34
2
четвртак, 02 фебруар 2012 15:09
Шћепан
Американци за српске народе више нису Американци него - Сартриђани. Добро им је мајстор Додик очитао оченаш. Нека се зна. Добро је што су и Сартриђани истрчали да подрже НВО Јовановиће и остале. Нека се зна. Сартриђани би могли да напусте и Сартриђанску Амбасаду у Београду, овде за њих нема места. Разлог: тамо је изгорео један србин. Да је у Српској амбасади у Вашингтону изгорео један Сартриђанин, амбасада би прошла као Шилерова Чедомира Јовановића. Упитајте се сада за судбину Премијера Зорана Ђинђића!
Препоручи коментар:
25
2
четвртак, 02 фебруар 2012 15:23
USA ambasy
Mislim da smo bili dovoljno jasni!
OK??
Препоручи коментар:
4
36
четвртак, 02 фебруар 2012 15:44
Žiko
Ameriko....mnogo si posrnula i mnogo si prema Srbima grešna, ali neka. Vremenom sve dodje na naplatu. Istina je da od vas i vašeg stava mnogo trpimo i patimo a istina je i da se protiv vas ne možemo boriti viteški jer ste jači, ali nećemo ni prljavo. Sami ćete se u svom djubretu naći. Treba da shvatite samo jedno da Srbi nisu debilan narod i da veoma dobro znaju koju ulogu u njihovim životima imate. Hvala vam puno na svakoj pomoći ali vjerujte da se ne trebate truditi oko toga. Vaša pomoć nam ne treba jer nam o glavi radi.
Препоручи коментар:
18
3
четвртак, 02 фебруар 2012 15:51
С. Шојић
“Међународни кривични трибунал за бившу Југославију у својој пресуди навео је да је масакр у Сребреници чин геноцида. Као што смо и раније истакли, разочарани смо реториком која доводи у питање ове основне чињенице”

Видим, потрешени сте,па не би да вас додатно узрујавам!
Јесу ли ту и они што су гласали за независни монтенегро, 2006?!
Мислим јесу ли међу те чињенице.
Или су устали из гробови, узели паре за путни трошкови, и још малко неке ситнине, гласали, и врнули се у гробови.
Ја сам изненађен, па мора да питам.
Ћао!
Препоручи коментар:
16
1
четвртак, 02 фебруар 2012 16:13
Светислав Костић
Те вашингтонске гусарске вуцибатине мјешају се чак и у један обични мирољубиви политикчи вербални дуел за телевизијским столом.

Проклет онај дан када њихових први пар чизама окужио тле наших простора. Мада то са протјеривањем неће бити тако једноставно, макар када је Србија у питању јер по СОФА Уговору који Борис Тадић у функцији пред-седника Србије у Вашнгтону потписао, америчке оружане снаге могу по цијелој Србији, са или без Космета, дословно да жаре и пале како им се хоће.
Препоручи коментар:
17
2
четвртак, 02 фебруар 2012 16:17
саша р.
Па добро, морају људи да бране свог "портпарола", кога ће ако не њега. :)
Препоручи коментар:
16
1
четвртак, 02 фебруар 2012 16:30
Russian embassy
@USA ambasy
И ми смо били јасни.ОК?
Препоручи коментар:
26
3
четвртак, 02 фебруар 2012 16:55
фристајло
БиХ је демократска, мултиетничка, суверена и независна држава,
Има ли иког ко искрено верује у ово? онако, интимно, а не у празној причи?
Демократска?
У којој се то демократији намећу споља политичка "решења"?
Мултиетничка, а сви само гледају како да се пребаце у територију у којој је већина њихов народ?
Суверена- ово нећу ни да коментаришем, глупо је...
Независна?
Аха...
У којој званичну изјаву о БиХ даје- америчка амбасада!?
Угушићете се у сопственом бесмислу и спину...
Препоручи коментар:
14
1
четвртак, 02 фебруар 2012 17:53
coa
Kakva koordinacija: Cheda & us-embassy... slucajna naravno!
Препоручи коментар:
1
0
четвртак, 02 фебруар 2012 17:57
гаврило
Међународни кривични трибунал за бившу Југославију...зар вас драга браћо Срби ово не подсјећа на неко давно вријеме и на зло које нам се поново вратило:Кадија те тужи, кадија ти суди!
Препоручи коментар:
2
0
четвртак, 02 фебруар 2012 18:04
jezivi
Nabuba ono što mu napišu, istatrlja i evoga.
Препоручи коментар:
1
0
четвртак, 02 фебруар 2012 18:19
Драгослав Пакић
После оволике подршке Чедомиру Јовановићу од стране амбасаде највеће силе света не би било никакво изненађење ако би, после председника Обаме, и Јовановић добио Нобелову награду за мир. Ако не можже за мир, велика је конкуренције, онда бар за хемију.
Препоручи коментар:
3
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]


Нема коментара:

Постави коментар