Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 20. фебруар 2012.

Вол стрит џорнал: "Гугл" илегално пратио више милиона особа | Хроника

Вол стрит џорнал: "Гугл" илегално пратио више милиона особа | Хроника


Хроника

Вол стрит џорнал: "Гугл" илегално пратио више милиона особа

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 20. фебруар 2012.

Компанија "Гугл" је илегално пратила активности више милиона особа које користе њен Интернет навигатор "Сафари", објавио је амерички привредни дневник "Вол стрит џорнал" - WSJ (Wall Street Journal).

"Гугл" је то могао да реализује преко специјалног програмског кода инсталираног у командама "Сафарија", пренели су француски електронски медији.

WSJ је, ипак, навео да је навигатор направљен тако да се могу блокирати те врсте праћења.

"Гугл", који је вероватно одмах прекинуо праћење када су га контактирали из дневника, одбацио је оптужбу да је угрозио приватност веб корисника, наводећи за дневник да ти "куки" (cookies) не прикупљају личне податке, док су из "Епла" саопштили да управо раде на прекиду тих поступака.

Праћење је открио истраживач с универзитета "Стенфорд" Џонатан Мејер (Jonathan Mayer), чију је тврдњу потврдио и други инжењер Ашкан Солтани (Ashkan Soltani) кога је WSJ позвао да обави другу експертизу.

(Танјуг)

Фејсбук Твитер


Волстрит џорнал: "Гугл" илегално пратио више милиона особа

понедељак, 20 фебруар 2012 14:40
све вас гледамо све вас пратимо
Да је само ГУГЛ ни по јада. Колико ли се БИА, ЦИА и осталих ЗМИЈА накачило на ИП-ове компјутера, и укључило на све облике комуникације међу људима, па само анализирају "унутрашње" и "спољашње" непријатеље. Друже Тито, твоја ОЗНА је била мачији кашаљ за ове. Ови су стално прехлађени, па само вуку кроз нос.
Препоручи коментар:
18
1
понедељак, 20 фебруар 2012 16:00
Žiko
INternet nije ni profunkcionisao dok se nije uredio sistem za praćenje nas koji ga koristimo...To je fora stara koliko i internet.
Препоручи коментар:
9
2
понедељак, 20 фебруар 2012 17:51
фристајло
Раде то сви, само још нису ухваћени.
Зато паметан свет ништа битно не држи по рачунарима.
Препоручи коментар:
5
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар