Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 16. фебруар 2012.

RTS :: Vilders ne voli ni Slovene

RTS :: Vilders ne voli ni Slovene


četvrtak, 16. feb 2012, 11:58 -> 12:52

Vilders ne voli ni Slovene

Pored muslimana holandski političar Gert Vilders izgleda ne voli ni Slovene. Vilders pokrenuo sajt na kojem Holanđani mogu da se žale na radnike iz centralne i istočne Evrope. Brojni protesti ambasadora evropskih zemalja.

Holandski političar Gert Vilders, poznat po kontroverznim izjavama o islamu, naljutio je vlade država centralne i istočne Evrope pokretanjem veb sajta na kojem građani mogu da se žale na radnike iz ovih zemalja.

Gert-Vilders.jpg

Kako javlja Radio Slobodna Evropa, sajt je privukao 40.000 komentara i dominira domaćim političkim temama od kada je pokrenut 8. februara.

Deset evropskih zemalja uložilo je proteste preko svojih ambasadora u Holandiji, ali je Vilders, član parlamenta i osnivač Slobodarske stranke, rekao da ne razmišlja o zatvaranju sajta i da se ne uzbuđuje zbog negativnih reagovanja.

Vilders je oduševljen uspehom sajta, koji je projekat nazvao "ogromnim uspehom".

Vebsajt.jpg
"Istočnoevropljani uvek kriminalci"

"Moj odgovor svim ambasadorima je da gledaju svoja posla. Holandija je suverena zemlja, mi smo demokratska politička partija i ukazujemo na stvari koje zabrinjavaju mnoge građane ove zemlje. Jednostavno, ovo nema nikakve veze sa vašim zemljama", rekao je Vilders.

Holandska vlada odbila je da zabrani rad ovog sajta, iako je njegov rad kritikovala i Evropska komisija, koja je ocenila da je reč o kršenju principa evropskog prava na slobodu kretanja.

"Pozivamo sve građane Holandije da ne posećuju taj sajt i ne idu putem netolerancije. Umesto toga trebali bi jasno da napišu da je Evropa mesto slobode", napisao je Komesar EU za pravdu Vivijan Reding.

Vebsajt-1.jpg

Iz holandske vlade poručuju da je to unutrašnje pitanje Vildersove stranke, koja u parlamentu svojim glasovima daje većinu koaliciji liberala i Hrišćansko-demokratske stranke.

1
komentari broj komentara 5 | cwpošalji komentar
(četvrtak, 16. feb 2012, 17:33)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

Dok ima para

Svi se vole a kada para ponestane Grci ne vole Nemce a Nemci Grke, Poljaci Nemce, Holandjani Slovene, Irci Engleze i tako redom.Bice tu uskoro svasta kada bude trebalo nesto da se podeli na sta svi misle da imaju pravo.

1
(četvrtak, 16. feb 2012, 17:05)
mikis. [neregistrovani]
opošalji odgovor

NL

Ako postoje ptoblemi sa stranim radnicima ,treba ih izneti i o njima razgovarai.To je u redu a ne probleme pod tepih.

1
(četvrtak, 16. feb 2012, 14:34)
vlada [neregistrovani]
opošalji odgovor

pa sta?!

ako odes u neciju zemlju, mozes da ocekujes i da ce da steknu misljenje o tebi. sad se ljute zato sto su domacini to misljenje i izneli!!! poimanje ljudskih prava i sloboda je otislo predaleko, u parodiju.

1
(četvrtak, 16. feb 2012, 14:07)
Thunderhawk [neregistrovani]
opošalji odgovor

A?

"Мој одговор свим амбасадорима је да гледају своја посла. Холандија је суверена земља, ми смо демократска политичка партија и указујемо на ствари које забрињавају многе грађане ове земље. Једноставно, ово нема никакве везе са вашим земљама", рекао је Вилдерс.

Изволите господо, па гледајте како то раде ”демократксе” земље!!!
А Србији замерају што брани своје право на егзистенцију!!!!!!!!!!!!!!!!

1
(četvrtak, 16. feb 2012, 13:32)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

"Dobrodosli" u Evropu!

Vidite li sta vas ceka?

1Нема коментара:

Постави коментар