Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 17. март 2012.

У Србији је експлозивно стање | Куда иде Србија

У Србији је експлозивно стање | Куда иде Србија

Куда иде Србија

У Србији је експлозивно стање

PDF Штампа Ел. пошта
Бранко Павловић   
петак, 16. март 2012.
Разговор водила: Дијана Ивановић
У последњих десет година у Србији је приватизовано 3000 предузећа, од којих данас више од пола не ради. Катастрофалан „учинак“ приватизације је и 83000 изгубљених радних места, и то све упркос оствареном бруто приходу од 2,6 милијарди евра који је углавном завршавао у буџетским безданима. Наш саговорник, некадашњи директор Агенције за приватизацију, кога је баш сумња у корупцију дисквалификовала као неког ко омета ефикасну продају, за Геополитику тврди да је приватизација тек четврти извор корупције. Србија јесте опљачкана и болесна, али Србија и поред тога брзо и трајно може да оздрави. Терапија коју препоручује, шокантна на први поглед, брзо се чини потпуно природном и ефикасном. Подсећамо да је неколико месеци од именовања на место директора Агенције за приватизацију под притиском, поред осталих и структура око Млађана Динкића, Бранко Павловић смењен.
- Није приватизација главни извор корупције. Њени главни извори су трошење буџетских средстава и средстава локалних самоуправа и прање пара од дроге, које не може да се ради без политичке подршке, а масовно се радило. Затим, разноразне грађевинске дозволе и пројекти, и тек на четвртом месту је приватизација. Не кажем да је корупција у приватизацији мала, напротив, огромна је, али људи нису свесни да су ови други извори корупције много већи. Људи знају да се много краде, али то што они мисле десет пута је мање од оног како стварно јесте.
А како стварно јесте?
- Све фактуре које се плаћају из градског или републичког буџета увећане су три пута. Мислите: додају 10 % па и 30%, али не! Ако се нешто ради за сто динара, фактура је на 350! То људи не могу да верују јер је то ненормално испумпавање пара. Да би сви били задовољни, од тих 350 динара сто добије нека њихова фирма, односно фирма која има добре односе са влашћу. Сто динара иде подизвођачу који стварно ради, сто динара онима који су непосредно уговарали тај посао, сто врховима који уопште омогућава тај систем и педесет динара иде још на ситну корупцију и онога ко је ту углављен да одради посао. Када је посао корумпиран пута три, онда и онај ко изводи радове у ствари нема контролу над квалитетом. Често се ради лоше да би морало поново да се ради, и то што пре и што чешће.
Је ли Сартид још једна покрадена и затворена српска фирма?
- Оно што код Сартида несумњиво знамо јесте да се крађа десила у тренутку куповине. Односно, Ју-Ес Стил је  купио много испод цене, па је ту реч о одговорности оних који су продавали. Такође знамо да прича како нас преузимање Сартида, са обавезама које има, ништа не кошта − није тачна. Знамо и да је Сартид користио изузетно ниске цене струје, далеко ниже од било ког конкурента у окружењу. Са тако ниском ценом струје Сартид је имао јефтинији производ, а тај профит узимао је за себе. Уместо да је ЕПС продавао струју по цени која важи у окружењу па би он бележио профит, та разлика у цени исказивала се као добит Ју-Ес Стила, коју је износио из земље. Овакав расплет потврдио је још једном у пракси да прецењен динар нужно доводи до банкротства било кога ко је извозно оријентисан.
Како оцењујете одговор Владе на одлазак Американаца?
- Влада је преузела њихове дугове из два мотива. Један је предизборни, не би ли сачували неке гласове у Смедереву, а други да учине још једну услугу Американцима. Проблем је што када држава тако уђе, приватни дуг учини сувереним, односно дугом који ће сигурно  бити плаћен јер има гаранцију државе. И ту је проблем. То нисмо смели да урадимо јер су то огромне паре које буџет Србије у овом тренутку уопште нема. То је све конципирано да се некако прогура до избора, и ништа даље од тога.
Какве су у перспективи могућности Железаре Смедерево? Шта ће бити са Ју-Ес Стилом после избора?
- То не знамо. Мислим да ту озбиљне концепције шта уопште радити ни нема.
Која се количина новца врти у корупцији?
- Негде око милијарду евра на годишњем нивоу. Најмање. Али њу, заправо, није тешко срезати!
Како?
- Корупција је најлакши проблем који можете да решите у техничко-оперативном смислу за шест месеци до годину дана. У овом тренутку додатна отежавајућа ситуација је што је владајућа гарнитура, знајући да ће данас или сутра пасти са власти, поставила систем одбране државних органа који су под њиховом контролом, а сви они чине организовану криминалну групу која је на власти. Кад дође до промене власти, па се дâ налог државним органима да то гоне, они неће хтети јер су део тога. Зато у овом тренутку решење иде од Безбедносно-информативне агенције и Војнобезбедносне службе. Кад се промени власт, прво морају да се кадровски реше те две институције, а то може јер су у ингеренцији Владе. Преко њих се од људи који су део организованог криминала „очисти“ републички тужилац, Државно веће тужилаца и Високи савет судства. Онда може да се крене у брза и ефикасна хапшења. Мора сигурно да се ухапси хиљаду људи са разних нивоа власти и то да не захватите никога ко је украо мање од 500.000 евра! Постоји тридесетак неуралгичних тачака система које истовремено морате да покријете људима који желе да се обрачунају с корупцијом. За највише годину дана тако имате подршку грађана који ће да виде да имају прво руководство које озбиљно ради свој посао. Наравно, није суштина тог система да се хапсе они претходни, већ да не да онима који су на власти да краду. Тада ће Србија бити уведена на колосек ситне корупције, с којом се друштво нормално бори, али то није корупција која блокира развој друштва. Ова садашња јесте.
То значи да лоши резултати приватизације нису највећи клип у нашим точковима?
-Резултати приватизације сами по себи немају одлучујући значај за економију Србије у будућности. Она је лоше резултате дала за претходни период, али ако крену у области економије ствари да се мењају набоље, анулираћемо негативне резултате, то не може да нас спута. Проблем је ако бисмо наставили тим путем, и даље све инфраструктурно што имамо продавали.
Па тек предстоји продаја највећих јавних предузећа! Да ли то значи да не треба да их приватизујемо? Синдикати ионако траже референдум по том питању.
- Не. Треба да идемо потпуно другим путем. Да једним делом капитала јавних предузећа докапитализујемо пензиони фонд, а другим делом да, са кључним утицајем, настави да управља држава. Али не може се применити само једна мера макроекономске политике, већ читава лепеза, која би онда у целини могла да функционише. Када бисмо паметно водили ову земљу, за четири године Србија би могли бити земља без спољног дуга. Замислите: сви око нас презадужени, а ми земља која нема спољни дуг!
Искрено, не могу то да замислим. Нити где су извори тог благостања, јер немати данас спољни дуг, кад се и државе распродају, равно је благостању, ако не и више од тога. Засад на папиру имамо само ону једну милијарду коју смо отели од корупције. А даље?
- Тако је. Друга долази из смањеног давања из буџета за пензиони фонд, са две милијарде на милијарду евра, уз докапитализацију пензионог система новцем од јавних предузећа. То су две милијарде. Враћање на правила струке, односно боље управљање системима којима који су државни, генерисало би још додатних пола милијарде до милијарду евра. Треба се окренути инвестицијама везаним за Русију и Кину. Русима, то морам потпуно јасно рећи, треба понудити отварање војних база у Србији!
Мислите ли да би то Русима било интересантно?
- Да, зато што Америка игра на потпуно погрешну политику заоштравања према Русији. Нарочито тај ракетни штит, што је у ствари заокруживање у припреми за један нуклеарни напад на Русију. Зато геополитички Русији може бити врло интересантно да има своје базе с друге стране штита.
Шта ми добијамо тиме?
- Паре. Добијамо паре за те војне базе. Добијамо о њиховом трошку заштиту нашег неба. Јер они морају да штите своје базе најсавременијим системима, тако да више нико никада не може да нас бомбардује некажњено. И добијамо још бољи третман извоза наших производа и услуга у Русију, јер би Руси и тако штитили геополитички интерес који би имали овде. Кинезима треба понудити на 99 година бесплатно Луку Панчево, Луку Београд и наш део пруге Београд−Бар и питати их шта им још треба да овде инвестирају и развијају производњу за ЕУ и за Русију. Тако бисмо смањили незапосленост и добили праву реиндустријализацију. Са оне три милијарде, и од ових ефеката које бисмо имали од договора са Русијом и Кином, генерисали бисмо пет милијарди евра, којих данас нема. Тада треба кренути са огромним инвестицијама у пољопривреду и, наравно, у образовање и науку, као будућност.
Под условом да доведемо и Русе и Кинезе, и да је све то технички могуће, колико је болно?
- То мора да буде болно, али је наравно могуће. Да би људи рекли „у реду, ово је у прве две три године болно“, и пристали на то, то мора да буде праведно. Неће нико у Србији, ако има осећај правде, да замери што је можда процес суров. Свако ће се сложити ако би на тај начин ово почело да личи на неку државу.
Чија политика може да изнесе тај концепт, с обзиром на то да су две најјаче странке проевропски оријентисане, што искључује ово о чему говорите?
- Ово о руским базама код нас не заступа још нико. Али већ сутра или прекосутра, када се будемо суочили са још већим проблемима, почевши од територијалног интегритета земље, неће бити тако. Ако су све земље које су признале Косово у НАТО-у, како мислимо да им парирамо неутралном политиком? Неутрална политика би 2001. године била веома лепо дочекана у Москви и Пекингу, али сада је касно. Сада морамо да идемо у сусрет проблемима. Ко дође на власт са жељом да стварно реши проблеме, мораће да дође на ову или неку сличну позицију. Ко дође претварајући се само да жели да реши проблеме, одлетеће са власти за пола године, јер је у Србији експлозивно стање. Кад би могао новим кредитима да се „полива“ стандард грађана, остала би ДС на власти, али нема више тих пара. Постаје народу јасно да нама без Србије као озбиљне државе спаса нема.
Концепт о којем сте говорили, по свему судећи, претпоставља Путина и даље на челу Русије. Ипак, он се суочава са великим проблемима у својој земљи. Ко то хоће да дестабилизује Путина?
- По концепцији Америке, Русија не би смела да буде ништа друго осим оно што је била за време Јељцина. Мислили су прво да је Путин неки ексцес, па су видели да није. Сада се плаше да им је, ако опет дође Путин, пропала концепција да толико ослабе Русију да је лако нуклеарно избомбардују и униште. Они су у овом тренутку спремни да играју на једну карту − да Путина или физички уклоне, или да пробају да га дестабилизују уличним демонстрацијама. Друга групација заинтересована за исту ствар су високорангирани корумпирани државни службеници у власти. Они такође знају да је сазрела свест и способност и Путина и људи око њега да се обрачунају с њима, и да даљег развоја Русије без тога нема. И трећа група су руски богаташи, који су донекле пристали на оно што Путин тражи, али су и даље енормно богати, а Путин хоће да се једном заувек  расправи о богатству стеченом деведесетих година. Те три групације, свака из свог разлога, имају интереса да елиминишу или дестабилизују Путина.
Колико се њихов интерес поклопио с незадовољством једног дела народа? Ко је на улицама Русије?
- Организација, врх протеста, јесте ово што сам рекао. Наравно да у Русији имате и људе који су незадовољни, који би иначе били на демонстрацијама. Али варијанта је у томе да богаташи дају стотине милиона долара разним криминалним групама да у одређеном тренутку плате својим момцима који би се иначе за било шта тукли с полицијом, а камоли за новац, да на улицама издрже неколико дана жестоких туча с полицијом. Да се то медијски покрије, и да то корумпираној државној структури буде алиби да на одређен начин припомогне. То је опасан сценарио који се проиграва, који је у току. Али Путин игра паметно јер испумпава сваки могући разлог за  излазак на улицу. Увели су по две камере које ће покривати свако бирачко место, тако да ће на интернету у реалном времену моћи да се прате избори. Они већ сада све раде како би одвојили људе који су заведени, који би грешком били на улици, па да се обрачунају с онима који су плаћени да тако нешто раде.
После руских иду наши избори. Шта прогнозирате?
 - Срећа у несрећи код наредних избора је што свако ко би ушао у коалицију са ДС у ствари не би могао да влада. Може неко ко је у коалицији да има и три четвртине министара, па опет ништа. Дође неко за министра, а првих педесет испод њега  су из ДС-а и Г17+. И како да управља? Та сумња да је могуће правити коалицију, примера ради, СНС и ДС, не постоји, јер то значи да СНС, и кад би победила, не би могла да влада. Па које луд да то ради, да се мучи, да добије изборе да не би владао!? ДС ће бити у опозицији. Сигуран сам да уколико се не направи једна листа ЛДП, Г17 и ДС, Г17 и ЛДП не прелазе цензус!
Потпуно искључујете коалицију СНС-ДС?
- Она је потпуно немогућа. Мислим да ће СНС и ДСС без ичије помоћи формирати владу.
Фото: Александар Драгутиновић
Геополитика, март 2012.
 
 

У Србији је експлозивно стање

петак, 16 март 2012 11:05
micky
Da ima sudstva ili pravne drzave mnogi bi iz danasnje vlasti otisli u corku. Ali posto toga u Srbiji nema i posto vladaju NATO-fasisti, neprijatelji Srpskog naroda kojima je propast Srbije jedini cilj Dinkic, Djelic, Dulic Cvetkovic bi morali na sud. Ali i mnogi drugi. Ali cini mi se da ce i oni mkao Djelic ili Samardzic dobiti "nova radna mesta" u "svetloj Evropskoj buducnosti" kako bi se to zataskalo. Zato im Tadic treba dalje na vlasti sa svim njegovim satrapima jer su "uigrana ekipa". Mentalno silovanje Srbije i "uceravanje demokratije" opustilo je Srbiju kao drzavu ali i narod i moralno i mentalno. Propast.
Препоручи коментар:
51
2
петак, 16 март 2012 11:05
veljkovic
Evo ga covek spreman da uspesno ,domacinski vodi Srbiju.Ako Srbi to ne prepoznaju, platice preskupu cenu.
Covek tacno zna sta treba raditi .Inteligenta,iskusan,obavesten,patriota.
Isticao se jos 2001.,zato ga i smenise.Sada je spreman za velika dela.
Препоручи коментар:
64
5
петак, 16 март 2012 11:20
OKVIR
U vezi ovog - da je nemoguce da se slizu SNS i "ds" ne verujem.
Ovde se birace samo tako - "vuku za nos" i nikom nista.
Ipak neverni toma ( a taj je pokazao u praksi kakav je ) i vucic, vode svoje birace na taj neprimeren nacin - sto se namece kao zakljucak, prema onom sto do sad ucinise.

Sto se ostalog dela price tice, a posebno onog o nameri i nedelima amerike, naidjoh na istomisljenika.
Препоручи коментар:
40
2
петак, 16 март 2012 11:22
Sado Marksista
Pametnom dosta.
Препоручи коментар:
45
1
петак, 16 март 2012 12:58
Vera Sobat
g-dine Pavlovic,kako nas narod kaze:"Iz Vasih usta u Bozije usi"!!!
Препоручи коментар:
35
1
петак, 16 март 2012 13:12
Jasna Simonović
Ne mogu da verujem...Gdina Pavlovića baš poštujem! Zašto eksplozivno stanje izaziva strah?
Baš smo mi (Balkanci) za vojne baze!
Prvo, Srbija je neutralna...

Bolje bi bilo da sa Rusijom krenemo u proces farmaceutske renesanse (koju je gdin Putin već započeo)...To bi bilo dobro za ceo svet!
Препоручи коментар:
16
9
петак, 16 март 2012 13:14
Danski Srbin
Pored novih detalja sa kojim se slazem ostalo receno je tacno onako kako ja mislim.
Gospodin Pavlovic ocigledno ima format, obrazovanje i moral potreban za ozbiljne drzavnicke poslove.
Sve ovo sto bi trebalo raditi, zahteva na celnim polozajima cestite i sposobne ljude. Sav taj korumpirani, lenji i nesposobni politicki olos treba ukloniti, ako ne, smestiti tamo gde im je mesto uz prigodnu konfiskaciju pokradenog.
Deo o Rusiji i Kini je jedini pravi put Srbije, u ostalim, EU i Nato opcijama smo moneta za podkusurivanje.
Tabak u Srbiji treba okrenuti i poceti iz pocetka.
Sve ovo, sto se nama desavalo zadnjih 65 godina, je bilo u sluzbi zaostajanja Srbije: Tito, Milosevic,Djindjic i Tadic su bili vodje u tudjim rukama. Srbija se razvijala pod tudjim premisama.
Krajnje je vreme da srpske vlasti pocnu da lice na Putinov estabilisment; da budu motivisani za rad na napretku zemlje i poboljsanju kvaliteta zivota stanovnika.
Препоручи коментар:
23
1
петак, 16 март 2012 13:23
морнар попај
“… Зато геополитички Русији може бити врло интересантно да има своје базе с друге стране штита…” . У теорији – можда. Али – практично посматрано, Србија је потпуно окружена несавладивим препрекама за снабдевање евентуалних руских база (сувоземне, ваздушне и водене) – јер Мађарска, Румунија, Бугарска јесу чланице НАТО, а БЈРМ и Црна Гора су кандидати. КиМ је под окупацијом НАТО снага. Транспорт војно-стратешког материјала из Русије је тако потпуно под контролом НАТО-а, који сигурно на то не би благонаклоно гледао и то допуштао. Није нимало вероватно да би Русија, поред свих својих проблема, желела да себи на врат натовари још и овај, који је нерешив.
Препоручи коментар:
19
4
петак, 16 март 2012 13:40
Слободан
Ево, најзад, некога, стручњака, анализатора, који се не устручава да храбро прогнозира и предлаже решења. Можда нека од њих делују нестварно или, чак, футуристички, али мени делују оптимистички.
Препоручи коментар:
17
1
петак, 16 март 2012 14:45
Marko Gay
Cilj nam je da u Srbiji stvorimo efektivni dvopartijski sistem, gde bi se dve nama lojalne NATO stranke (DS i SNS) smenjivale na vlasti.

Zato nismo za to da udu u koaliciju, jer srpski narod mora da ih dozivljava kao dva pola izmedu kojih kao moze da bira.

Medutim, ako bi patriotska opcija toliko ojacala da moramo sve ne-patriotske stranke da ujedinimo, onda ne bismo imali drugu opciju nego da DS i SNS udu u koaliciju.

Ali to je stanje krajnje nuzde koje ne bi trebalo da se dogodi ako su srpski mediji pravilno odradili posao.

Sto se tice neutralnosti, naravno da je ona nemoguca za Srbiju.

Srbi mogu da se spasu samo u vojnom savezu s Rusijom, ali je to tesko ostvarljivo iz razloga koje je морнар попај gore vec izlozio.

Ne bih se medutim slozio da je to sasvim nemoguce, jer Rusija i Srbija potencijalno mogu preuzeti Bugarsku i tako otvoriti kopneno/(crno)morski koridor do Srbije.

Samo sto smo i mi te opasnosti svesni, pa bismo se svakako tukli za Bugarsku.
Препоручи коментар:
7
11
петак, 16 март 2012 15:06
фристајло
Господин Павловић је, очито, потпуно променио ставове од оних, које је имао 2000-те; да бих му поверовао, потребно је да чујем извињење покојном Милошевићу за оптужбе, које је и он износио на његов рачун, јер се ипоставило да је Милошевић био у праву, а ДОС грешио.
Јер- не знам којем Павловићу сад да верујем, оном, или овом...
Препоручи коментар:
16
2
петак, 16 март 2012 15:07
Nn
Treba reci "Djuri" da blokira aerodrom kako Dinkic ne bi pobegao.
Препоручи коментар:
19
0
петак, 16 март 2012 15:25
МР
Па ипак има људи који се усуђују да критикују бравара. Вероватно да су највише корумпирани они који га из све снаге критикују. Јадна мајко, шта урадише балканци са они што он створи. Да бар могу у нечему да се сложе. Могу, највише у лоповлуку. Хајде, оцените ме негативно, служи ми на част. Истину нико не жели да чује.
Препоручи коментар:
6
5
петак, 16 март 2012 16:02
Marko Gay
@ МР

Јадна мајко, шта урадише балканци са они што он створи.


Izvinite, to smo MI stvorili davajuci izdasne kredite, bespovratnu pomoc i carinske povlastice Jugoslaviji -- a ne Tito ili balkanci.

Steta sto je Tito bio toliko nesposoban vladar, jer drugi -- npr Juzna Koreja, Nemacka, Japan -- su od tih nasih para napravili daleko vise i bolje.
Препоручи коментар:
10
2
петак, 16 март 2012 16:12
Николай
Анализа одлична, предлози за решење ту и тамо, а закључак потпуни промашај.

Већину после избора ће имати ДС, СПС и ЛДП.
Препоручи коментар:
9
8
петак, 16 март 2012 17:16
Rade
Vecinu ce ciniti prljave ruke- boje zute, krvave ruke, ociscene od savesti i pendrek demokrate u boji zebre.
(Salio sam se oni ce biti vecina u Pozarevcu)
Препоручи коментар:
6
1
петак, 16 март 2012 17:49
covek sa klupe
Sta reci nego...hm...hm.Doticni gospodin je veoma realno opisao sve ,nisam nista nasao da bi se kosilo sa mojim misljenjem i pogledom na danasnje drustvo u rezim koji je ,,zajahao "Srbiju.Elem,posebno mi se svidja onaj deo gde spominje,,Banjicu"i BIA i ostale sluzbe,koje su motor i stit ovog nakaradnog Titoistickog rezima.Mozda je uvreda za Titoiste,oni su vise Staljinisticki i Gestapovski rezim nego,,Titoisticki"Kada se resi problem Banjice i BIA,odnosno kada se ta ,,klika"rasklinka,onda postoji nada da Srbija opstane kao drzava.Upravo ta institucija je deo,,zlocinackog udruzenja"(kako ga nazva nekadasnji kolumnista i glavni urednik Presa DJ Vucicevic,a sada je na ,,suvom hlebu"sve su mu uzeli,a sto je najgore,,pero"i,,olovku"su mu slomili)ta ustanova mor totalno da se reformise.Ja da sam vlast,znaci sve,pocev od cistacica pa do portira,preko operativaca do nacelnika i sekretarica,sve bih poslao na biro rada.Napravio manju za 70% strukturu koja bi radila samo po ustavu...
Препоручи коментар:
7
1
петак, 16 март 2012 17:56
covek sa klupe
II deo

Sto se tice doticnog gospodina,ne mogu da komentarisem,jer je on za mene jedan veliki,,x"u jednacini,medjutim,ako se radi o tome da on to sto prica,stvarno govori iz sopstvenog ubedjenja,onda skidam kapu.
Ne bi bilo dobro ako to radi da bi nekome skretao paznju ovako ili onako.U svakom slucaju,ovakve ljude,bez obzira sto je on bio u tamo nekom odseku za privatizaciju,treba automatski dodeliti mesto za ,,Javnog tuzioca protiv organizovanog kriminala",i to da radi iskljucivo po ,,ps"(pravili sluzbe",odnosno Ustava)
Ja sam ubedjenja da ovakvih ljudi ima dosta u Srbiji i da oni mogu ,,unistiti"lopovluk i sve ostalo.Treba poceti od 99 pa do danas,svi politicari moraju da dokazu kako i na koji nacin su stekli svoju imovinu.A ne tamo jedan uzima stan od 500.000€ drugi vili prodaje za 5 mil € itd.Odaaaakleee bre,odakle pare???
E sve dok takvi ljudi ne stanu na celo drzave neka nam je dragi Bog u pomoc.
Препоручи коментар:
6
1
петак, 16 март 2012 20:57
roadrunner
Транспорт војно-стратешког материјала из Русије је тако потпуно под контролом НАТО-а, који сигурно на то не би благонаклоно гледао и то допуштао

Vazdušni prostor, kao i Dunav su potpuno otvoreni nedostuopni za svaku kontrolu i restrikcije.U ratu je naravno drugo, al Srbija nije u ratnom stanju sa NATO.A kad počne rat,rakete su već tu,iza štita,tako da im džaba štit.Ovo sam ja davnih dana na ovom sajtu pisao,da nam je jedina karta na kou možemo da igramo.Sve smo ostalo prodali
Није нимало вероватно да би Русија, поред свих својих проблема, желела да себи на врат натовари још и овај, који је нерешив
Rusiji je upravo NAJOZBILJNI problem, nuklearno opkoljavanje od strane NATO,a njihove rakete iza štita su uz čitavu flotu najmodernijih nuklearnih podmornica(stare su previše bučne i lake za praćenje - u stopu čim isplove prate ih američke-lovci podmornica) jedinih mogućosti da se sa tim izbore.A svaka nova strateška podmornica košta ko nosač aviona
Препоручи коментар:
4
0
петак, 16 март 2012 21:56
сава т.
"Срећа у несрећи код наредних избора је што свако ко би ушао у коалицију са ДС у ствари не би могао да влада. Може неко ко је у коалицији да има и три четвртине министара, па опет ништа. Дође неко за министра, а првих педесет испод њега су из ДС-а и Г17+. И како да управља? Та сумња да је могуће правити коалицију, примера ради, СНС и ДС, не постоји, јер то значи да СНС, и кад би победила, не би могла да влада."


Не секирајте се Г.Павловићу, кординатор у таквом галиматијасу ће бити Америчка амбасада, које је и још гори русвај, осликан у ДОС-у, успешно водила у пустошењу Србије.
Препоручи коментар:
4
1
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]
 
 
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар