Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 03. јун 2012.

Стотине хиљада људи прославило 60 година краљице Елизабете на престолу | Хроника

Стотине хиљада људи прославило 60 година краљице Елизабете на престолу | Хроника

Хроника

Стотине хиљада људи прославило 60 година краљице Елизабете на престолу

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 03. јун 2012.
Лојални поданици и знатижељни посматрачи нису допустили да киша поквари њихово расположење док су се са кишобранима окупљали дуж Темзе чекајући да виде свечану флоту у част дијамантског јубилеја краљице Елизабете.
Флота, коју чини више од 1.000 бродова свих облика и величина, каква није видјена последњих 350 година, пловила јенизводно кроз центар Лондона чиме јеобележено 60 година које је краљица Елизабета провела на трону.
Флоту је пратио краљевски брод на коме је била 86-годишња краљица, њен супруг принц Филип и остали чланови краљевске породице, а данашњи догађај је врхунац четвородневне прославе значајног јубилеја.
Стотине хиљада људи, како преносе агенције, окупило се дуж реке, али киша и магла која се спустила током ноћи представљају изазов за све који би да виде што даље ову свечану флотилу.
Већ од раног јутра неколико стотина људи је заузело најбоља места на мосту Вестминстер, али нису могли много да виде, с обзиром да се и чувени сат "Биг Бен" на згради Парламента једва разазнавао.
"Ово је историјски догадјај и ни време не може да уништи наш дух", изјавио је тридесетогодишњи Аустралијанац Тенил Вонг, који ради за дискографску кућу "ЕМИ".

"Радити свој посао 60 година је импресивно. Немам неких посебних склоности ка монархији, али мислим да је одлична прилика бити у маси људи у Лондону где су сви срећни јер становници Лондона могу бити врло мрзовољни", додао је он.
Вонг, који носи бајзбол капу са бојама аустралијске заставе, рекао је да му се свидја идеја да једног дана његови унуци у школи раде пројекат о британској монархији и да он може да каже да је присуствовао једном оваквом догадјају.

Водоинсталатер Дејв Тонг (48) рекао је да је допутовао из Ленкшира, на северозападу Енглеске, јер је краљица "била присутна током читавог његовог живота".
Пензионерка Никол Холдер из Девона камповала је током ноћи крај реке како би осигурала своје место. "Било је заиста јадно", рекла је смејући се. "Ссатор ми је пропустио воду, а унутра сам имала врећу за спавање, коју сада можете да исцедите. Ужасно", додала је она.
(Блиц)
 
Пристигли коментари (0)
 
 

Стотине хиљада људи прославило 60 година краљице Елизабете на престолу

недеља, 03 јун 2012 19:08
s.p.Lajković
Ovi na jugu diktatore šalju na robiju i hoće da ih pobiju a ovi na severu diktatore proslavljaju ...čudo jedno !
Препоручи коментар:
5
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]
 
 

Нема коментара:

Постави коментар