Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 09. јун 2012.

Економист: Вук Јеремић – човек који је поделио свет | Хроника

Економист: Вук Јеремић – човек који је поделио свет | Хроника

Хроника

Економист: Вук Јеремић – човек који је поделио свет

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 08. јун 2012.
Лондон - Вук Јеремић ће можда ускоро остати без функције. Готово је извесно да ће човек који је министар иностраних послова Србије од 2007. бити замењен у наредних неколико седмица, када буду завршени преговори о новој влади. Ипак, млади српски политичар има велике шансе да постане наредни председавајући Генералној скупштини Уједињених нација - наводи се у тексту под насловом „Човек који је поделио свет", који је уочи гласања у ГС УН објавио лондонски Економист.
Угледни недељник оцењује да је Јеремић „током протеклих неколико година стекао подједнак број пријатеља и непријатеља“. „Његова неуморна путовања учинила су да већина министара спољних послова, нарочито из мањих држава попут Србије, почне да личи на поспане лењивце. У недавном интервјуу рекао је да је током 1.500 дана на функцији имао 1.000 авионских летова, посетио више од 100 држава, као и да прилично добро познаје 90 одсто шефова дипломатија у свету“, пише Економист.
У тексту се истиче да је за време свог мандата Јеремић „постао неко кога људи или воле или мрзе“. „Многим Србима се допао његов директан приступ, али многи су га у истој мери презрели. А већ сам помен Јеремићевог имена неком високом америчком или европском званичнику може да покрене бујицу недипломатског беса. Ватреном одбраном става Србије према Косову Јеремић је изиритирао многе на Западу“, оцењује се у опширном тексту.
Посебну пажњу Економист посвећује ставу шефа српске дипломатије да је „проглашење независности Косова био противзаконит чин“, као и да „док не буде постигнут договор између Косова и Србије, то остаје српска територија“.
„Јеремић је чак затражио мишљење Међународног суда правде о проглашењу независности Косова, што се лоше завршило, јер је Суд оценио да тај чин није противзаконит. Ипак, Јеремић је чврст у ставу да је поступио исправно. За Србију, каже, борба за Косово, била је више од пуке дипломатске борбе, ствар принципа, и наглашава да када сте принципијелни и одолевате притиску, други вас примете“, наводи се у тексту.
Економист оцењује да је „Јеремић, који је Србин и православац, али, такође, члан бошњачке породице која је у Босни Титовог времена била веома угледна, никада није правио гафове попут Томислава Николића, недавно изабраног председника Србије, који тврди да се у Сребреници није догодио геноцид“.
У тексту се, такође, оцењује да је упркос чињеници да је „Јеремић умерен у поређењу с Николићем“, његова кандидатура за место у ГС УН „наљутила многе“. „Систем ротације УН подразумева да наредни председавајући ГС мора да буде кандидат који долази из неке од источноевропских држава, које се углавном договарају кога ће предложити. Откако је 2004. постала чланица ЕУ, Литванија понавља како жели да добије то место и кандидовала је каријерног дипломату“, пише Економист.
Лондонски недељник истиче да Јеремић „очекује да ће добити најмање 118 гласова, укључујући бројне чланице Покрета несврстаних“. Преноси се и оцена неименованог дипломате да ће, „уколико Јеремић победи, већина чланица источноевропске групе, као и Американци и велики број земаља ЕУ, сматрати то понижењем које су им приредили Срби и Руси“.
(Данас)
 
 
 
 

Економист: Вук Јеремић – човек који је поделио свет

петак, 08 јун 2012 20:51
ivan f
„уколико Јеремић победи, већина чланица источноевропске групе, као и Американци и велики број земаља ЕУ, сматрати то понижењем које су им приредили Срби и Руси“.Ja bih bas voleo da to upravo tako prihvate posto poslednjih 20 i kusur godina mi trpimo iz dana u dan razno ponizenja od gore navedenih tako da je dosao malo red i na njih makar i na ovaj nacin
Препоручи коментар:
61
1
петак, 08 јун 2012 21:38
Dragon
Понижење?!

Господо, почните на то полако да се привикавате.

:D
Препоручи коментар:
45
1
петак, 08 јун 2012 21:45
Slavisa
Srbija je pobedila Litvu i Blitvu. Cestitam. Izgleda da je to veliki uspeh ruske diplomatije! Plasim se samo da Tadic posle ispaljivanja oko vlade od strane SPSa i tvrdjenja tudjeg pazara, ne trazi od Jeremica da se pred generalnom skupstinom UN-a glasa o nepoverenju Tomislavu Nikolicu ?
Препоручи коментар:
16
8
петак, 08 јун 2012 22:33
каћа
Без подршке и утицаја земаља БРИКС-а Јеремић је могао проћи као бос по трењу.Задњи пасус коментара Економиста поентира оно што већина у скупштини УН схвата : Свет није само ваш и ви нисте Свет , већ поново почиње да бива и наш ,и без нас ( БИРИКС + нема већина )не можете више да одлучујете како сте то радили до сада .Избор Јеремића није наша и његова заслуга већ порука и наговештај другачије расподеле моћи у скупштини УН .Непознавање и игнорисање динамике геополитичких и надасве економских кретања допринело је Јеремићево и наше бламирање у скупштини УН септембра 2010.Panta rei !
Препоручи коментар:
35
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]
 
 
Хроника

Ђорђе Вукадиновић: Сада имамо додатне разлоге да жалимо што смо 2010. одустали од своје резолуције у ГС

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 08. јун 2012.
БЕОГРАД - Аналитичар Ђорђе Вукадиновић изјавио је данас да је избор министра спољних послова Србије Вука Јеремића за председавајућег Генералне скупштине УН веома добра вест за Србију.
Вукадиновић је агенцији Бета рекао да је тај избор и признање Јеремићу лично али и резултат "минулог рада" и утицаја некадашње југословенске дипломатије у свету, као и подршке земаља групе БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка).
"То место није чисто административно и бирократско, а чак и да јесте, представља значајан дипломатски успех Србије и може индиректно помоћи државним напорима да се заустави или успори нови талас признања Косова, а и глас Србије ће бити мало јачи на међународној сцени и по неким другим отвореним питањима", рекао је Вукадиновић.
Додао је да "наравно, не би требало очекивати чуда" од Јеремићевог избора, али да се још једном показало да је упркос озбиљном лобирању неких од најмоћнијих западних земаља у корист литванског противкандидата могуће да Србија постигне успех на међународном плану уз помоћ Русије и већине несврстаних земља, као и неколико чланица ЕУ.
"Сада имамо додатне разлоге за жаљење што смо у августу 2010. године, под притиском Брисела, одустали од нашег предлога резолуције о Косову у Генералној скупштини УН, јер је и ово гласање показало да би српска резолуција тада сигурно прошла", рекао је Вукадиновић.
Генерална скупштина УН изабрала је данас министра спољних послова Србије Вука Јеремића за председавајућег наредног, 67. заседања.
За Јеремића је гласало 99 делегата, а за другог кандидата, амбасадора Литваније при УН Далиуса Чекуолиса 85 делегата.
Укупно је гласало 190 делегата, од којих је један био уздржан, док је неважеће било пет гласова.
(Бета-НСПМ)
 
 
 
 

Ђорђе Вукадиновић: Сада имамо додатне разлоге да жалимо што смо 2010. одустали од своје резолуције у ГС

петак, 08 јун 2012 20:43
одлично запажање
"Сада имамо додатне разлоге за жаљење што смо у августу 2010. године, под притиском Брисела, одустали од нашег предлога резолуције о Косову у Генералној скупштини УН, јер је и ово гласање показало да би српска резолуција тада сигурно прошла", рекао је Вукадиновић.


Ово само показује да су многе ствари могуће ако се довољно верује... Заиста штета што поклекнусмо!
Препоручи коментар:
47
2
петак, 08 јун 2012 20:45
Žiko
Ako bude pameti u Srpskoj politici mogla bi se sada progurati i neka nova rezolucija o Kosovu i uopšte o Srpskom pitanju. Osim toga nadam se i nekom pozitivnom lobiranju za Srbiju. Ovo je dobra vijest.
Препоручи коментар:
38
1
петак, 08 јун 2012 20:50
већ виђено
Очекивано прецизан и објективан коментар. Али интересантно је да овог најважнијег дела Вукадиновићеве изјаве нема у ономе што су објавили други медији. Очигледно маказе раде чак и у време славља.
Препоручи коментар:
36
3
петак, 08 јун 2012 20:57
Џана
После битке сви су генерали.
Препоручи коментар:
12
28
петак, 08 јун 2012 21:31
паја патак
"Сада имамо додатне разлоге за жаљење што смо у августу 2010. године, под притиском Брисела, одустали од нашег предлога резолуције о Косову у Генералној скупштини УН, јер је и ово гласање показало да би српска резолуција тада сигурно прошла". А биће, авај, и још разлога за жаљење у блиској будућности, јер – како се зове “про-српски“ разлог зашто се одустало од српског предлога резолуције? Зове се: Борис Тадић. А како се зове бриселски кандидат за будућег (опет без сумње “про-српског“) премијера Србије? Опет исто: Борис Тадић. Тај искаче одасвуд, к`о “чупавац из кутије“. Таман мислиш да је поражен – кад оно опет...
Препоручи коментар:
30
0
петак, 08 јун 2012 21:36
Panayotovich
Sta imamo kog dzavola da zhalimo? I jos nakupljamo "dodatne razloge" da zalimo? Kako bi bilo lepo da za promenu uzmemo da delamo?
Препоручи коментар:
10
4
петак, 08 јун 2012 21:49
Zoran
za Dzanu: Samo da Vas podsetim ako ste zaboravili ili ako niste onomad pratili: g. Vukadinovic je u septembru 2010 kada je nas bivsi predsednik otisao na "ribanje" kod Ketrin Eston i tamo potpisao ono sto mu je ona podnela na potpisivanje a povukao predlog Reazolucije koju je MIP imao nameru da podnese Ujedinjenim nacijama, uputio ostre i opravdane kritike na racun apriorno kapitulantske i defetiskicke politike Borisa Tadica. Dakle u ovom slucaju primereno je reci: Alal vera, bili ste general i pre i tokom bitke i bili ste u pravu!
Препоручи коментар:
26
0
петак, 08 јун 2012 22:05
Џана
за ЗоранаТуте манге, туте манге! Не спорим и не оптуживам Букадиновића, то је његова лична ствар, као што е моја да имам своји ставови. Него шта само кукаме? Оћете да живиме од милостињу мемеефа, да се не бориме за своја отаџбина, да чекаме да нам све други завршавају посо. Тог тадића је требало спречити да ради на нашу штету, ако је чинио на нашу штету да ес е казни по прописима, па ако треба и курталисати га. Отаџбина и будућност наша деца на прво место, тадић и његов штеточински тим на последње. Зато нема шта да жалиме, и нема шта да леледудамо, него да радиме! И одакле испливаше онолики несој на политичку сцену, стошеснејс одсто њих све издајници!
Препоручи коментар:
13
12
петак, 08 јун 2012 22:25
Zoran
Za Dzanu: Jas ne razbiram makedonski. U pravu ste da treba da se radi ali takodje treba izvlaciti pouke iz katastrofalno pogresnih poteza koje je bivsi predsenik vukao direktno na stetu i kratkorocnih i dugorocnih drzavnih interesa Srbije i ne ponavljati ih. Komentar da je lako biti general posle bitke Vam je, medjutim, potpuno neprimeren iz razloga koje sam naveo u prethodnom komentaru.
Препоручи коментар:
14
1
петак, 08 јун 2012 22:33
Мила
Одлично! Баш лепа вест.

Можда још није сасвим касно за све предлоге резолуција ...
Препоручи коментар:
12
2
петак, 08 јун 2012 22:51
Dragan
"Сада имамо додатне разлоге за жаљење што смо у августу 2010. године, под притиском Брисела, одустали од нашег предлога резолуције о Косову у Генералној скупштини УН, јер је и ово гласање показало да би српска резолуција тада сигурно прошла", рекао је Вукадиновић.


Nismo mi, Đorđe, nego - Boris.
Препоручи коментар:
18
1
петак, 08 јун 2012 22:55
Slavomir Srpski
Pokazalo se ono sto se dobro zna: protiv Srbije (Jeremic nas samo predstavlja) su glasali vi oni koji koriste Kfor kao albansku vojsku: SAD, Nemacka, V.Britanija, Francuska, kao i more onih drzavica koje su do juce zivele od SAD mrvica i tako priznavali "pristinu". Srbija je pobedila najvise aktivnom pomocu Rusije, Kine i Indije, kao i nesvrstanih drzava arpapskih i africkih i latinoamerickih. Ali su nam glas dale i sve drzave iz juga EU, takozvane pigs, koje ipak uvidjavaju da je otvoreno drobljenje Srbije od Anglo-Nemacko-Francuskog mitel-bloka jedna vrlo nepravedna stvar, koliko i ta da danas oni najvise placaju posledice sebicnosti severa EU (Grcka, Italija, Spanija..). Sve to znaci da smo na dobroj strani, i da je Srbija pobedila (kao onomad na EU-viziji pesama). Nasi "zapadni prijatelji" su rdom glasali za Litvaniju, ali su opet ostali u manjini, kao i u priznavanju "pristine". Dva puta srpska pobeda, a sada sa Tomom cemo pojacati i unutrasnji patriotski blok, prema BRIKu.
Препоручи коментар:
15
0
петак, 08 јун 2012 23:53
Светислав Костић
@ паја патак! Макар ти спадаш у просвјећеније и боље обавјештене. Не разумијем зашто се користи прво лице замјенице "МИ" одустали од резолуције пред ГС УН. Никакви "МИ" то нису "забрљали". Тадић је тај.
Препоручи коментар:
15
1
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]
 
 
Хроника

УН: Вук Јеремић изабран за председавајућег Генералној скупштини

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 08. јун 2012.
17.01 - Мала смо земља у развоју која не припада ни једном војном савезу и велика нам је част што смо добили толику подршку, рекао је Јеремић.
16.55 - Вук Јеремић изабран за председавајућег Генералној скупштини УН. Јеремић добио 99 гласова а његов противкандидат амбасадор Литваније при УН Далијус Чекуолис 85 гласова
16.54 - Гласало 190. Важећих 185. Један уздржан.
16.52 - Завршена пауза у Генералној скупштини УН. Чека се објављивање резултата гласања.
16.27 - Гласање завршено, пауза од 15 минута ради бројања гласова.
16.24 - Руски амбасадор Виталиј Чуркин сматра да ће Јеремић добити 97 гласова.
16.20 - Почело гласање за новог председавајућег Генералној скупштини УН.
16.15 - Почела седница Генералне скупштине УН на којој ће бити изабран нови председавајући тог тела.
УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ – Генерална скупштина УН изабрала је данас министра спољних послова Србије Вука Јеремића за председавајућег наредног, 67. заседања.
Вук Јеремић рођен је 1975. године у Београду, а на дужност министра спољних послова Србије ступио је 15. маја 2007. године.
Дипломирао је теоријску физику на Универзитету Кембриџ у Великој Британији, а магистрирао државну администрацију на Универзитету Харвард.
Од октобра 2000. године, био је саветник министра телекомуникација СР Југославије, а од јуна 2003. године саветник за евроатлантска питања министра одбране Државне заједнице Србија и Црна Гора.
Од јула 2004. до маја 2007. године био је саветник за међународне односе и шеф спољнополитичког тима председника Србије.
За Јеремића је гласало 99 делегата, а за другог кандидата, амбасадора Литваније при УН Далиуса Чекуолиса 85 делегата.
Укупно је гласало 190 делегата, од којих је један био уздржан, док је неважећих било пет гласова.
Јеремић који ће 18. септембра преузети ту функцију, предводиће у наредних годину дана Генералну скупштину УН у име Источноевропске групе коју чине 23 земље, укључујући и све бивше југословенске републике и данашње суседе Србије.
Председавајући Генералне скупштине УН бира се на период од годину дана у складу са неписаним правилом ротације по регионалном принципу.
Иако то није формално дефинисано као услов, пракса је и да се за председавајућег никада не бира представник неке од пет сталних чланица Савета безбедности УН (Русија, САД, Велика Британија, Француска и Кина).
Председавајући у раду одговара Генералној скупштини УН. Његова овлашћења су да отвара и затвара пленарна заседања, усмерава дискусију, води рачуна о поштовању процедуре и саопштава одлуке.
Он такође има право да ограничи време дискусије, затвара листе говорника или да одложи дебату, а улога му је и да олакшава рад Генералне скупштине кроз билатералне консултације са делегацијама како би се превазишле разлике у мишљењима, да предлаже решења и да ради на постизању консензуса око неког предлога.
Председавајући не гласа о одлукама Генералне скупштине, али одређује представника из делегације своје земље који ће то учинити у његово име.
Јеремић је трећи председавајући Генералне скупштине УН са простора бивше Југославије, после југословенског дипломате и функционера Лазара Мојсова (1977) и македонског дипломате Срђана Керима (2007).
У Групи источноевропских земаља су поред Србије и Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Македонија и Словенија.
У тој групи су и Албанија, Бугарска, Мађарска, Молдавија и Румунија, као и Чешка, Пољска и Словачка.
Чланице Источноевропске групе земаља такође су Русија, Естонија, Летонија и Литванија, Азербејџан, Белорусија, Грузија, Јерменија и Украјина.
Источноевропска група са 23 земље најмалобројнија је од свих. Највише чланица имају Афричка група - 54 и Азијско-пацифичка група 53 земље.
(РТС-Бета)
 
 
 
 

УН: Вук Јеремић изабран за председавајућег Генералној скупштини

петак, 08 јун 2012 17:01
jojo
Čestitamo!

Svrstao si se Vuče uz Đokovića.
Препоручи коментар:
41
23
петак, 08 јун 2012 17:02
Gavrilo
I UN priznaju primat DS-a u okupiranoj Srbiji.
Препоручи коментар:
28
39
петак, 08 јун 2012 17:04
jojo
Vuče, ne trebaju ti više žuti.
Препоручи коментар:
67
6
петак, 08 јун 2012 17:04
Корист?
Кажу, Србија неће имати никакве користи од ове победе. Па, немамо никакве користи ни од победа Новака Ђоковића. Али, ипак се радујемо.
Препоручи коментар:
70
10
петак, 08 јун 2012 17:15
Љубиша Младеновић
СВАКА ЧАСТ! СРЕЋНО!
Препоручи коментар:
50
7
петак, 08 јун 2012 17:16
Demokrata
Steta, navijao sam za Litvanca.... Sada ce ovo da razvlace po medijima dvadeset dana...
Препоручи коментар:
14
55
петак, 08 јун 2012 17:17
синиша
Уопште не сумњам да ће наш млади министар оправдати поверење. Паметан је, образован, карактерно и психички стабилан, једино га може мало понети младост и ентузијазам да се прецени. Тога треба да се чува, а остало је њему на част и за сваку похвалу.
Браво министре!
Препоручи коментар:
35
9
петак, 08 јун 2012 17:25
Gavrilo
Кажу, Србија неће имати никакве користи од ове победе. Па, немамо никакве користи ни од победа Новака Ђоковића. Али, ипак се радујемо.


Okupator se raduje josh vishe.
Svaka pobeda Djokovica se odje slavi paradiranjem istog, i stalnog ponavljanja da je on rodjen medju "genocidnim manijacima" ali iz nepoznatih razloga on je "human, civilizovan i normalan" kao ONI i da nema nishta zajednichkog sa Srbstvom.

Nikada se ne pokazhu njegovi demanti, ne znam da li ih daje a ONI ih ne pokazuju ali gledajuci stiche se utisak/slika da je on saglasan sa njiovim objashnjenjem.
Препоручи коментар:
12
37
петак, 08 јун 2012 17:31
Vera NS + Prijatelji
@ Gavrilo, Srbin NISI to je sigurno, a sve ostalo sto pises NIJE vredno odgovora!
Препоручи коментар:
32
2
петак, 08 јун 2012 17:37
@ Gavrilo
Izvinite, Gavrilo, ali bi bilo interesantno da nam kazete gde je to Vase "odje".
Препоручи коментар:
26
3
петак, 08 јун 2012 17:45
Арчибалд Рајс
Што се Јеремића тиче, он је једини изданак ДС-а вредан поштовања. Свака част на победи и желим му пуно успеха.
Препоручи коментар:
22
8
петак, 08 јун 2012 17:46
Miloš
Bez obzira na politicko opredeljenje ovo je nesumnjivi uspeh srpske diplomatije, to nije veliki politički uspeh u smislu da će Srbija dobiti od toga naročite benefite ali može biti korisno za podizanje celokupnog rejtinga zemlje. Takođe ovo će učvrstiti i Jeremićeve pozicije u svetskom diplomatskom establišmentu što takođe može da bude korisno i po državnu politiku.
Препоручи коментар:
20
5
петак, 08 јун 2012 18:08
Пуковников ученик
Gavrilo спада у ону групу интернет појава која се назива "троловање".

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82_%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB

У интернет терминологији, трол означава особу чији је основни циљ да својим прилозима изазове што већу реакцију учесника интернет заједница или да на друге начине поремети нормалну дискусију.

Поједини тролови се користе префињеним дијалектичким и реторичким методама и тако се камуфлирају и често дуго времена не буду откривени.
Препоручи коментар:
20
2
петак, 08 јун 2012 18:16
Gavrilo
Odje = Severna Amerika

Nema na chemu
Препоручи коментар:
2
20
петак, 08 јун 2012 18:17
Јапи
У дугим временима бих се можда и радовао овој вијести, али бојим се да ће нам ово одвући пажњу од стварности. И док се ми гладни побиједа радујемо овој ситној побједи која искрено неће помоћи ни економију, ни томе да нам се земља не смањује и раздрмава за будуће потребе силних наши непријатељи ће своје позиције помјерити још више на нашу штету. Извините што уништавам ово мало финог расположења, али не треба заборавити гдје смо и шта смо.
Препоручи коментар:
10
6
петак, 08 јун 2012 18:21
Gavrilo
@ Gavrilo, Srbin NISI to je sigurno,


Na osnovu chega ste to zakljuchili?
Ako posedujete srbokantar bilo bi korisno da nam kazhete/pojasnite kako radi/meri.
Unapred hvala.
Препоручи коментар:
6
16
петак, 08 јун 2012 18:28
Gavrilo
Pukovniche,

Gavrilo iznosi svoje misljenje/vidjenje situacije i deli sa uchesnicima medijske predstave koje im sigurno nisu pristupachne, izuzev kada neko ulozhi trud pa snimi, konvertuje i postavi na yutube ili slichno a ja niti imam vremena niti zhelju da to chinim.

Ako ste vi navikli na jednoumlje, ja vam nazhalost pomoci ne mogu, nisam to praktikovao ni pod kaplarom i njegovim satrapima i sumnjam da cu ikada.
Препоручи коментар:
5
15
петак, 08 јун 2012 18:31
Ala
UN su ogroman shopping-mall.Tu se otvoreno trguje pozicijama,glasovima,interesima.
Ovo je licni uspeh MSPa.
I pritisak na Nikolica.
Koliko nas je to kostalo?
Препоручи коментар:
9
3
петак, 08 јун 2012 18:46
Тачка.
Поштовани Гаврило,

Није проблем што износите став супротан већини.

Не слажем се са Вашом аргументацијом.

1) Апсолутно није тачно да се уз Новакове победе у главним светским медијима истиче припадност геноцидном народу. Могуће је да то раде мањи медији или да се то чини на форумима.

2) Такође је нетачна инсинуацију да Новак то можда недемантује. Сцаком приликом истиче припадност својој земљи.

3) Проблематична ми је сама психолошка теза ваших постова. Ако се над једним народом спровела негативна кампања по Вашој логици, најбоље је повући се и сакрити!? Једини начин борбе против тога јесу позитивн примери. ИАко их не треба поредити, јер су различите ствари. И победе Новака и избор Јеремића су позитивне ствари.

Све најбоље,
Тачка.
Препоручи коментар:
14
1
петак, 08 јун 2012 19:05
Све Н
Свака част њему. Добро за њега, али све се плаћа.
Препоручи коментар:
5
4
петак, 08 јун 2012 19:06
Народна песма
Нека "пукну" (од муке) сви наши душмани.
Препоручи коментар:
14
1
петак, 08 јун 2012 19:28
један је вук
БРАБО ВУЧЕ! Чак и да нема никакве користи (а ипак мислим да може бити макар неке ситне вајде и за Србију) ово је лепа вест, макар већ због тога што ће се душмани нервирати, што су прегласани и макар на тренутак понижени у светској арени.
Препоручи коментар:
11
1
петак, 08 јун 2012 19:55
Gavrilo
@Tachka,

CBS-ov 60 minutes nije minorna TV mrezha a pogotovo Mike Wallace koji je imao intervju i program sa Djokovicem.
Mike Wallace je shirio negativnu propagandu protiv Srbstva a Djokovic nije demantovao, ja sam vec spomenuo da ne optuzhujem Djokovica, jednostavno ne znam, jerbo nemam pristup celom intervju, editing chuda stvara????
Препоручи коментар:
6
9
петак, 08 јун 2012 19:56
Um
UN poodavno manjkaju legitimitet - izuzev ako kao ovdasnja kasta (jeftinih) pentagon-pregalaca ne radite za njih .
Препоручи коментар:
3
2
петак, 08 јун 2012 20:10
Веља
@Гаврило

Да ли нам треба Србија која губи или Србија која побеђује?
Околности за наше људе нису лаке, а ретко су кад и биле. Зато су потребни кадри људи, који и у тим околностима умеју да победе. Није лако победити у полуфиналу Роланд Гароса, поготово ако је против вас и публика и најбољи тенисер свих времена. Исто тако није лако победити ни у УН-у, поготово ако си из Србије и ако против себе имаш неке најмоћније земље.
И одкуд толико оних који теже да сваког ко је кадар и способан прикажу као издајника, а уздижу неспособне, уз које доживљавамо поразе?
Коме то осим подлим српским непријатељима сметају способни и успешни Срби?
Господине Гаврило, предлажем вам да посетите портал е-новине, јер тамо су они који кипте од мржње и према Јеремићу и према Ђоковићу, а боме и према Србији. Ја као српски патриота могу само рећи то: хиљадили се у Србији такви као Новак и Вук.
Препоручи коментар:
12
1
петак, 08 јун 2012 20:15
Gavrilo
UN poodavno manjkaju legitimitet - izuzev ako kao ovdasnja kasta (jeftinih) pentagon-pregalaca ne radite za njih.


Ova chinjenica je dostupna svima, iz nepoznatih razloga mnogi je ignorishu i misle o UN-u iz vremena hladnog rata, kaplara i pokreta "nesvrstanih".

Desio se preoKret i Pravo je zamenjeno machem, vatrom, osiromashljenim uranijumom i drugim bojnim otrovima.
Препоручи коментар:
7
4
петак, 08 јун 2012 20:24
mrks
UN ne postoje, postoje samo slugeranjske navijacke grupe koje glasaju za Ameriku. To je obican prizemno- politicki servis Amerike. Rusija i Kina igraju neku igru dostojanstvenih clanica, dok Amerikanci otvoreno pomazu svemoguce kriminalce i zlotvore po belom svetu, ponekad prizivajuci se na odredjene clanove UN dokumenata, a kad je Rusija slaba, nista nikog i ne pitaju...
Moze se slaviti izbor jednog Srbina kao predsedavajuceg, ali u biti nista nece biti promenjeno. Americki politicari to i kazu - Amerika menja predsednike, ali politiku (od koje svi drugi trpe) NE MENJA...
Препоручи коментар:
12
2
петак, 08 јун 2012 21:52
Робеспијер
Већ рекох да је Вук Јеремић једна од светлих тачака на политичком простору Србије. Искрено му честитам и желим успеха у раду. Ово је сигурно, после Дејтона, највећи дипломатски успех Србије. Уверен сам да ће подићи углед Србије у слободољубивом свету.
Препоручи коментар:
6
7
петак, 08 јун 2012 22:59
фристајло
Честитке, свака част...
Но, тек треба да видимо колико ће то заиста бити добро за Србију; његова нова функција га ставља у позицију да може да помогне, али- да ли ће то и чинити- још не знамо.
Чињеница је, међутим, да је ово сигурно унеспокојило САД, Немачку и Косово*; сада се тек не могу надати да ће лако протурати своје интересе у УН...
Препоручи коментар:
12
1
петак, 08 јун 2012 23:26
Slavomir Srpski
Ne svidja mi se ovo podmetanje teze: nije jedan covek pobedio vec drzava Srbija. Nije Jeremic nezavisni teniser kao Djokovic da pobedjuje za sebe, vec samo jedan drzavni sluzbenik ove drzave Srbije, koja je glavni subjekt u ovom procesu. U UN su predstavnici drzava, a ne pojedinci. Srbia je pobedila jer je iza sebe imala jak blok BRIK + nesvrstane, a na suprotnoj oslobljeni EU-atlanski blok: tamo su drzave iz juznog dela EU dale glas za Srbiju protiv Nemacke, V.Britanije i Francuske (sto nije cudno obzirom na krizu i podelu EU evrozone u dve klase). Dakle SRBIJA je izabrana da predsedava u Generalnoj skupstini, a njen predstavnik je Jeremic.
Препоручи коментар:
5
0
петак, 08 јун 2012 23:28
@Fristajlo
Ko vodi glavnu rec u UN?
-SAD!
Voila!
Препоручи коментар:
3
2
субота, 09 јун 2012 00:09
revolucionar
A ja nisam bas najbolje razumeo sad mi kao treba da se radujemo i slavimo ?
Препоручи коментар:
5
6
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]
 
 
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар