Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 26. јун 2012.

Ексклузивно: Необјављени интервју генерала Младића

Ексклузивно: Необјављени интервју генерала Младића

Ексклузивно: Необјављени интервју генерала Младића

09.09.2011. - Мени је ово први рат, а неки од мојих страних колега који су овде били у мисијама, иза себе имају дванаест или више ратова. Никад нису ратовали на својој земљи, а мени визирају пут за Хаг

Пред вама је интервју који је генерал ВРС Ратко Младић дао америчкој телевизији Си-Ен-Ен 1995. године и који из (не)познатих разлога никада није објављен. Вријеме интервјуа је август 1995. године, вријеме опште офанзиве хрватске, муслиманске и НАТО војске против Војске Републике Српске и Републике Српске Крајине. По мишљењима аналитичара, интервју није никада објављен јер генерал Младић разложно и са одличним аргументиума објашњава позицију Срба и оправдава борбу Срба за самоодржањем на вјековним животним просторима. Просјечном гледаоцу Си-Ен-Ен-а би био нејасан преокрет са „лоших“ момака на „добре“ момке. Било је једноставније погазити начела новинарске професије и овај интервју не објавити, ради испуњења политичких циљева западних влада и наставка уобичајене подјеле на „добре“ и „лоше“ момке.


Захваљујући људима добре воље, овај интервју смо добили, те вам исти дајемо на увид.

Видео - дио 1Н: У дугој историји Срба, како би сте дефинисали ову сад кризу која је створена овим огромним бројем ибјеглица из Крајине?

РМ: Већ почињемо са интервјуом..

Н: Само да почнете за конференцију.

РМ: У реду. Српски народ је вјековима живио на просторима са којих је протјеран. На простору Републике Српске Крајине су веома стари манастири Српске православне цркве. Неки су старији од хиљаду година. И на простору Далмације, Лике, Баније и Кордуна српски народ је најстарији народ, који је ту насељен и настањен. И за то имају одговарајући историјски и научни докази. Егзодус српскога народа са њихових вјековних огњишта је можда једна од највећих трагедија српског народа у цјелини. Можда се може мјерити са трагедијом српског народа 1915. године када је његова војска морала да напусти Србију, али се уз помоћ савезничких армија након четири године крвавог рата вратила на своја огњишта. Ова трагедија је већа ради тога што се дешава нажалост крајем 20. вијека. Нажалост, дешава се не пред очима међународне заједнице и свјетске јавности јер смо због блокаде и сатанизације изоловани били, тако да нисмо нашу трагедију, наше патње, ни о овоме рату, па ни огромни егзодус прикажемо свету. Не ради тога да нас сажаљева, већ да истину види.

Н: Зашто Војска Републике Српске није отишла у Крајину да помогне и да спријечи трагедију српског народа?

РМ: Ми смо помогли колико смо објективно били у ситуацији у датом тренутку. Морам да будем искрен и да саопштим да је Хрватска од почетка рата у бившој БиХ присутна са својим оружаним формацијама. Није поштован ембарго, напротив, део земаља међународне заједнице, све су уложили у то да страховито наоружају хрватско-муслиманске снаге, а долазили су и високи стручњаци из појединих земаља који су директно учествовали у опремању њихове војске, тренирању њихове војске, па и планирању и извођењу операција. Нажалост, због лоше слике која је помоћу појединих медија створена о Србима и српскоме народу у целини, обезбеђен је неравноправан третман и пристрасност дела међународне заједнице и сврставање на хрватско-муслиманску страну који су почели овај крвави рат на просторима бивше Југославије. Како је пред очима међународне заједнице и пред светском јавношћу грубо нарушена повеља УН и срушена без икаквог разлога једна земља која је била суоснивач и Друштва народа и једна од оснивача УН.

Н: Колико је вјероватно да ће Крајина једном да буде враћена, имате ли неки план враћања Крајине?

РМ. Ја би само дозволио да одговорим до краја на ово прво питање, а одговорићу вам и на следеће.
Тако је исто из центара моћи који су руководили целом кризом и даље руководе о растурању бивше Југославије, сатанизован српски народ и омогућено оним снагама које су насилном сецесијом се издвојили из бивше Југославије и те снаге су све до данас подржаване. Не само медијски нажалост. Подржаване су политички, дипломатски, економски, па нажалост и војнички. И не треба ништа да Вам говорим да је према нама и примењивана не само претња, ултиматуми, већ и груба сила, нажалост НАТО пакта и нарпчито што нас боли од стране неких земаља које су традиционално биле српски савезници онда кад су се дешавале катаклизме на свету у Првом и Другом светском рату.

У вези са Вашим другим питањем, ми Срби, не можемо се никада одрећи наше земље, јер је наша земља наша светиња. Та земља је вековима натапана српском крвљу, а српски народ у Републици Српској Крајини је преживио и турску и аустроугарску империју на својим огњиштима. Значи, ни те империје ма како су историјски описане као окрутне, нису протеривале српски народ са тих простора као што је то сада учинила фашистичко-усташка армада Фрање Туђмана и његових спонзора нажалост и неких земаља међународне заједнице које су имале прљаве руке у читавом том послу.

Н: Узимајући у обзир снагу Хрватске армије како намјеравате да повратите Крајину?

РМ: Хрватска армије без помоћи својих спонзора и дела земаља германског блока на челу са Немачком нити је представљала, нити представља, нити ће представљати икакву војну снагу. Они су се само уз помоћ међународне мафије и криминалаца наоружали огромном количином оружја и муниције из складишта бивше армије Совјетског Савеза на просторима Источне Немачке и земаља Варшавског уговора. И ја би желео, ако је то могуће преко ваших екрана да упозорим међународну заједницу на врло опасан пут којим су кренуле те снаге, јер ја сам потпуно убеђен да на овом простору ниједном од сукобљених народа не треба ни оружје ни муниција. Сигуран сам да делим мишљење свих сукобљених страна, да на овај простор, да на овом простору не треба да се тучемо због туђих интереса, нити због интереса светских центара моћи. На овај простор треба упутити људе здравог разума који могу да допринесу да се успостави мир, да се прекине рат и да се вратимо нормалном животу, изградњи порушених села и градова, јер је Балкан таква, такво стратегијско подручје Европе и свијета и сваки ратни вихорчић, а камоли оркан носи опасност, не само за народе који настањују Балкан, већ и шире. То је показала дуговековна историја планете и посебно историја народа који су настањивали и настањују Балкан.

Н: Да ли то значи да ћете ви покушати да заузмете поново Крајину војно и да ли је план већ у току?

РМ: Ако би били неки планови у питању, онда ми не би могли заузимати оно што је наше, могли би га само ослобађати. Пошто се ми први пут срећемо, ја нисам знао да ви постојите као живо биће до сада на планети, што је моја мањкавост, ја бих Вас замолио да Ви истражите да ли српски народ или ја, као командант Главног штаба Војске Републике Српске имам иједног војника, иједну јединицу на простору било чије земље или било ког туђег народа. Ја ћу Вам одговорити. То немамо, јер мој народ никада није био освајачки народ. Срби никада, па ни у овоме рату нису освајали туђе територије. Српски народ није почео ни овај рат. Српски народ ни у овоме рату није објавио рат. Напротив, српском народу је објављен овај рат од стране хрватско-муслиманске коалиције још 91. и 92. године.

Видео - дио 2Ми смо тек уназад, неколико седмица прогласили ратно стање да би се одбранили од хрватско-муслиманских снага и њихових спонзора из света који су на овај простор довели плаћене убице од Ирана па до неких западних земаља. Ја бих само још једну реченицу, дозволите да Вам кажем, да Вас обавестим. Једном сам приликом рекао. Над нашим народом до сада је испробано сво оружје које је произведено на планети, изузев подморничког и нуклеарног. Не знам да ли ћете Ви као новинар ЦНН-а смети објавити ову моју реченицу коју ћу Вам сад рећи , а ја бих је рекао у интересу мира. Лично сам био присутан када су нас бомбардовали авиони Ф-16 и неки њима слични. И у том моменту нас није болело толико што су нам деца од њих гинула, већ нас је болела неразумна одлука потомака оних предака из Америке који су раме уз раме у Првом и Другом светском рату са нашим ошевима и дедовима у истом рову умирали и против истог зла се борили. Тада су потомци ових које они сад подржавају били у спротним рововима и заједно са аустро-угарским хордама или Хитлеровим. Нажалост, ето и то је једна од заблуда и света и од трагичних истина овог тешког и суморног рата у кога су многи умешали прсте.

Н: У исто вријеме док се говори о избјегличкој кризи Срба из Крајине, амерички медији посебно говоре и о наводно масовним гробницама у Сребреници, муслиманским, и о огромном броју несталих људи, а масовне гробнице су фотографисане из ваздуха па Вас пита да ли је то тачно, шта је са тим људима.

РМ: Ја Вас могу обавестити да је о Сребреници потписан споразум априла и маја 93. године којима где су оне дефинисане и јасно омеђене као заштићене зоне у којима не може бити нико наоружан сем војника УН. Ми смо из Републике Српске пружили сву могућу помоћ и снагама УН и цивилном муслиманском становништву које се норманлно снабдевало у Сребреници, Жепи, Горажду, Сарајеву, Бихаћу скоро три године. Уместо да снаге УН разоружају муслиманске формације, како су преузеле обавезу по споразуму који смо потписали ја и генерал Морион, они су те заштићене зоне претворили у терористичке, фундаменталистичке базе који су вршили нападе према нашим селима и градовима. Муслимани из Сребренице и Жепе су у ширем рејону та два места попалили више од двеста српских села и у више села масовно побили народ, измасакрирали сво српско становништво. Ми смо у више контаката и са другом страном и посебно са надлежним командама унпрофора и одговарајућим институцијама међународне заједнице, било на нивоу владе или председништва Републике или на нивоу Главног штаба, упозоравали да се мора обезбедити разоружање муслиманских формација и да зона буде потпуно демилитаризована, што није учињено.

Н: Шта се десило са.....?

РМ: Само дозволите да Вам објасним мало шире, ја ценим Вашу новинарску радозналост, али би желио да саслушате целу генезу да би могли имати јасну слику јер усмерена питања и исецкани одговори могу имати криву слику у медијима, нарочито телевизија. Може да се злоупотреби, што је у овоме рату учињено безброј пута на нашу штету. Од 93. па до ове године ми нисмо предузели ниједну акцију према Сребреници и Жепи иако смо пратили наоружавање муслимана који су чак и хеликоптерима Ми-17 пребацивали оружје из Ирана и убојна средства. Такав један хеликоптер смо прије два-три месеца оборили у рејону Жепе. Не би се десило у Сребреници и Жепи то што се десило да муслимани нису предузели акцију из Сребренице и Жепе која је била у директној функцији њихове најављене офанзиве за деблокаду и ослобађање Сарајева. Они су на енклаву Сарајево напали, и то је заштићена зона, мада није дефинисана никаквим споразумом двију страна. И то су напали тежишно из зоне искључења са планина Игмана и Бјелашнице, са које су се повукле снаге Војске Републике Српске 93. године и које су са поверењем предате снагама мира са намером да у њих не улазе ни наше ни муслиманске снаге, што су муслимани злоупотребили. Светски медији, па и Ваша цењена кућа је пратила муслиманску офанзиву у Сарајеву и према Сарајеву и колико знам нисте заузели енергичан став нити сте осудили њихове офанзиве из зоне искључења нити ка заштићеној зони Сарајево.

Н: Са пуним поштовањем према Вама, инсистира да му се одговори на питање о Сребреници и Жепи.

РМ: Јесте, ја са још већим поштовањем према њему инсистирам да он буде стрпљив и да ме саслуша и да му ја кажем, јер ја говорим истину, и онако како је било, а то су чињенице које не може оповргнути ни наука јер ово што ја говорим и што ћу Вам рећи, све је снимила камера. Тако, да ћете једног дана и ви и свет бити правилно информисани.

У јеку највећих и најжешћих битака око Сарајева, муслимани из Сребренице и Жепе су 26. и 27. јуна, уочи великог српског празника Видовдана, извршили терористичке испаде, ширих размера из Сребренице и Жепе на нашу териротрију. Упали су у село Вишњицу ...

(пауза интерјуа) ...Камерман – морам да промијеним траку...

РМ: ...неограничену моћ имају и као медији, велику моћ и онда је добро да што више тога сазнају.

Колико видим, овај господин је јако стрпљив, који снима, врло је симпатичан момак..

Н2: Ми би разговарали са Вама читав дан.

РМ: Нећу ја имати времена за читав дан, али надам се да ће некада бити прилике да разговарамо и у другим околностима и у срећнијим и у мирнијим временима. Ако је спремна техника, ако дама да команду, ми можемо продужити. Стао сам код села Вишњице.

(крај паузе – трака промијењена)

РМ: Они су у селу Вишњице и селу Бања Лучици масакрирали све што су ухватили живо и убили су нам неколико војника. На такав њихов напад ми смо одговорили контраофанзивом на том простору и максимално водећи рачуна да не дође до цивилних жртава, нити да неко буде повређен од припадника унпрофораи поред тога што је авијација НАТО пакта без икаквог разлога дејствовала против нас, чак и по цивилним циљевима у рејону и Сребренице и Жепе.

Видео - дио 3Успешно смо завршили ту операцију према Сребреници и Жепи и уз помоћ снага холандског батаљона, присутних представника међународне заједнице у Сребреници, и уз присуство снага унпрофора из неколико земаља у Жепи, те личним ангажовањем, и мојим и генерала Смита и генерала Николаја, омогућили смо да се сво цивилно становништво које је дошло тамо где је по споразуму било договорено за Сребреницу-Поточаре, а за Жепу-Чек поинт број 2 на Вочаници, без ичије присиле, а на њихов захтев евакуише тамо где они хоће. И, евакуисали смо их у рејону Кладња. Сви војно способни који су дошли на места где су се окупљали, цивилно становништво или који су предали оружје су евидентирани. Тражили смо одмах премо Међународног црвеног крста и унпрофора посредовање да се замене за наше цивилне, за наше цивиле које они још држе од 92. пре рата, за наш огроман број цивилног становништва које су они покупили током рата са територија које контролишу из градова Тузле, Зенице, Мостара, Загреба и тако даље.. И за наше војнике и официре које су они заробили током  рата. Они нажалост нису позитивно одговорили на тај наш гест добре воље и ми очекујемо да ће уз помоћ међународне заједнице, да се изврши на њих притисак и да се размене по принципу, човек за човека или по принципу сви за све, већ како се договоре државне комисије.

Део мушке популације из Сребренице која је починила злочине над српским народом, вероватно из страха и због злочина које су починили, а вероватно убеђени да ће их повући муслиманске снаге из рејона Тузле које су атаковале њима у сусрет, рачунајућу вероватно да су довољно јаки, да могу отворити пут ка Тузли, данима су се пробијали ка Тузли, Кладњу, а неки и ка Србији. Тамо су вођене огорчене борбе уз обострано велике губитке и са једне и са друге стране. Део њих се је и пробио што је инаглашавала њихова телевизија, а и њихов командант Расим Делић је рекао да ће врло брзо постројити 28. или 38., која беше.. 28. дивизију из Сребренице.

Они су замислите, у заштићеној зони формирали читаву дивизију терориста.
Ја разумем Вас као новинара што се у име Америке и америчке јавности интересујете, али не могу да разумем како то Америка не поставља питање, нити амерички новинари, како је могуће да се у заштићеној зони коју међународна заједница својим снагама штити и гарантује да неће бити присуства никаквих оружаних снага, може формирати фундаменталистичко-исламска дивизија наоружана оружјем из Ирана. И скоро сам питао једног вашег колегу Питера из СНН-а, шта ради Америка ако открије на своме тлу једног терористу? А, он ми је одговорио, ми настојимо да га ухватимо.

Видео - дио 4На моје питање, ако он пружа отпор....
....молим да Ви одговорите. Шта сте урадили према ономе који је са пушком, са оним ћорцима пуцао на Белу кућу? Да ли сте га привели суду? Господине, шта је било са тим човеком?

Н: Он је у затвору и он мисли да ће да остане у затвору...

РМ: Не, није тачно, убили сте га пред камерама на улици. Ви се интересујете шта је са дивизијом терориста из Сребренице, а ја се интересујем шта је са једним терористом који је направио сулуду акцију да пуца у близини Беле куће. Ви сте велика земља, велика сте телевизијска кућа, слуша вас цео свет, постављате велика питања и молим Вас говорите људима истину. Шта би ви да се у Лос Анђелесу или у неком малом граду формирала дивизија од десетак, дванест хиљада наоружаних из Ирана. Би ли дошли мене да интервјуишете или би били присутни у Лос Анђелесу?

Н: Он се опет интересује и жели да зна шта се десило са људима у Сребреници. Да ли су они погинули у борбама или се држе негдје као заробљеници иил је нешто друго?

РМ: Ја мислим да се њих навјевћи број пробио на територију коју контролишу муслимани о чему је на крају крајева у њиховој скупштини поднио Расим Делић и најављује да ће веома брзо постројити Сребреничку дивизију. Један мали део се предао и они који су се предали, они су под нашом контролом и пријављени су или ће бити пријављени Међународном црвеном крсту, а један део је и погинуо. И наших и њихових. Ви можете питати припаднике међународних организација који су били присутни у Жепи. Ми смо њихове погинуле сахрањивали у њихова муслиманска гробља на том простору. Ми се..

Н: Значи нема масовних гробница и није било смакнућа?

РМ: Само што је погинуло у борби, то је морало из хигијенских разлога да се склони на одговарајућа места и да се сахрани док не буду размењени посмртни остаци са другом страном.

Н: Значи, просто је могуће да су то видјели авиони. Јесу ли то те масовне гробнице?

РМ: Прво, ваше приче о авонима и ваше приче америчке о томе да знате шта је у васиони, у ваздуху, човеку у глави и у земљи и на земљи су нетачне. И ја не бих желио да на провокативна питања дајем одговоре ни да подгрејавам светску јавност око неких минорних питања јер у овоме тренутку много има значајнијих питања од Сребренице и Жепе или од муслиманских терориста и њихове судбине.

Н: Шта је Ваш план за Горажде и Сарајево?

РМ: Ја рачунам да сте Ви новинар, да нисте официр. Ако сте новинар онда постављате из искуства питања, а ако сте официр онда из незнања. Ваљда не очекујете да моје планове откривам пред камерама СНН-а. То су споредна питања, можда вероватно на путу ономе, глобалном. Ја очекујем да постављате питања о миру, о прекиду рата, али не бих желио да Вам останем дужан и на овакво питање. Горажде је јасно дефинисано, тамо је круг пречника три километра, који је демилитаризован. Муслимани, нажалост нису поштовали, па ван тога круга држе још једну дивизију муџахединску и они не могу уживати заштиту међународних мировних снага јер мировне снаге нису да чувају наоружане исламско-фундаменталистичке дивизије, већ да чувају мир. И они који су гарантовали безбедност са нивоа Савета безбедности и УН, они морају обезбедити да се те снаге разоружају и да тамо завлада мир и за српски и за муслимански народ. И да се омогући нормална комуникација, коришћење комуникације долином реке Дрине, јер она је од стратегијског значаја за српски народ. А слично је тако и са Сарајевом и ја мислим и једно и друго, као и бројна друга питања на овом простору, требају се решавати за преговарачким столом, политичким и дипломатским средствима, разумним главама и главама које знају шта хоће и шта је логично да се направи, шта је праведно, једнаким приступом на основу међународног права и релевантних повеља УН, а не да се решавају оружјем и његовим гомилањем на овим просторима. Можда ви у Америци мислите да је гомилање оружја овде или тренажа ваших момака у бомбардерима Ф-16 и Ф-18 велика безбедност Америке јер је то далеко преко једне и друге баре. Али ја сам више склон веровању да је оружје тако страшан производ људскога ума, а да је рат таква страшна појава у човечанству кроз  векове од његовог постојања. Када би се ја питао, и једну и другу реч би забранио да се употребљава на језицима свих народа света, а не би се сложио да се оружје производи и као дечје играчке од пластике. Можда ће Вам ово бити чудно, али се придружујем оним генералима из прошлости и садашњости који су нажалост то разумели на својој кожи као и ја, да нико више не жели мир од војника и генерала. Ово Вам ја не говорим ради тога што ја на нама испробано оружје високе технологије из великог броја земаља света, и не из страха. Ја сам већ пету годину у рату и спортским жаргоном речено, у врло доброј сам кондицији за вођење рата. Ми немамо другог излаза него да бранимо свој народ. Али би моја порука била да цело човечанство, ако то није извукло поуку из трагедије Вијетнама, Блиског истока, рата у Заливу, рата у Чеченији, да извуче поуку из овог страшног, грађанског, верског, регионалног рата у коме су умешали прсте чак и велике неке силе и да се рат прекине. Да се седне за преговорачки сто и мирним путем разреше спорна питања.

Н: Разговарајмо о миру. Када се овај рат може завршити?

РМ: Ја нисам врачара и не бавим се прогнозама и не бих могао одређивати временске термине. Ово би питање требало поставити у Савету безбедности УН и у великим светским центрима моћи, одакле је нажалост, из њих појединих, и продукован овај рат и њиме се управља. Он се дозира са већим и мањим интензитетом и усложава се. По мени је могуће врло брзо решење и заустављање рата под условом да се међународна заједница на бази науке и достигнуте свести и памети човечанства, поштено и неутрално стави према свим сукобљеним странама на овом простору. Да призна и српском народу који је вековима државотворан на овим просторима оно што му је одузела неразумним одлукама и резолуцијама. Одузели су нама државу коју смо хиљадама година имали, а дали је некима који је у историји никада нису имали. Рецимо Словенцима, Хрватима или сад ово што има појединих снага из Америке која жели да направи исламску земљу на Балкану преко Алије Изетбеговића. Ја не могу ни као човек, ни као генерал да поверујем да би се Америка одлучила да ствара мали Иран у Европи.

Видео - дио 5И да опере своје лице срамоте којим нам је увела блокаду, не једноструку већ двоструку. И поред званично прокламованог ембарга на увоз оружја на ове просторе, Хрвати и Муслимани су се наоружали авионима, хеликоптерима, тенковима, бродовима и муниције имају више него брзе снаге, ове, за интервенцију. Можда су им и неке од њих притекле у помоћ сада, јер до уназад двадесет дана нису имали ништа. А ми, замислите, не можемо да добијемо гориво да превеземо триста хиљада бескућника из Републике Српске Крајине до неке сигурније пољане у Србији иил Републици Српској. Или не можемо да добијемо лекове за старе и изнемогле или млеко у праху за оне бебе које умиру по путу. С којим правом.... Ја бих рецимо, да сам новинар као Ви, опростите на сугестивном питању, али нисам убеђен да Ви то смијете питати. Ја бих питао са којим правом је уведена блокада српскоме народу. И да ли је то правно исправно, да српски народ који вековима има државу, сада нема признату државу од стране међународне заједнице. И скоро сам гледао мало ЦНН па сам видио да приказујете живот неких племена из Амазона или из оне Калахари пустиње, оне Пигмеје који још племенским животом живе, а о нама Србима се причају идиотске глупости, о некаквим масовним силовањима, о некаквим сатанизацијама које немају никакве везе са истином. Дозволите ми да Вас обавестим да су то и снимали ваши медији, нађите те архивске снимке из 93. године, за време рата између Муслимана и Хрвата, ми смо омогућили Хрватима да логистицирају и своје становништво и своје снаге преко наше територије. Прихватили смо њихове жене, дјецу, па чак војнике и официре и са оружјем их пребацили из рејона Жепча и Усоре на територију Херцег Босне. Њих око тридесет хиљада. Само у једном дану смо им пребацили деветстотиначетири наоружана војника и официра.

Н: Са обзиром да желите мир, како се осјећате да сте етикетирани као ратни злочинац?

РМ: Сад ћу одговорити и на то питање. Очекујем такво питање, јер ви сви који долазите из западних кућа имате клише у глави и постављате стално иста питања.

Н: Ви сте војник, Вама вјерујем.


РМ: Ја ћу Вама да одговорим. Дозволите да наставим. Врло интелектуално, интелигентно ми делујете. И Ви и као неке колеге и колегинице ваше које су ми поставиле такво питање. Али вероватно сте урамљени као нека слика на зиду одговарајућим политичким димензијама. Или неким уредничким жељама.

Док су водили борбе око Вареша, примили смо двадесетпет хиљада њихових жена и деце, омогућили смо Хрватима да своје оружане формације из рејона Кисељака и Витеза пребаце у помоћ своме народу у Вареш. Омогућили смо им да њихови војници и официри након пораза од Муслимана код Вареша напусте ту територију и оду безбедно са оружјем у рејон Стоца где смо их предали њима иако су неке злочине чинили према нашем народу. У рејону Бугојна и на планини Комар примили смо више од десет хиљада њихових војника и становника које смо преко Купреса предали у Ливно, да би Хрватска напала на тај исти Купрес само неколико месеви касније. Као и на Грахово и Гламоч и Републику Српску Крајину преко које смо им испоручили њихове људе. Следеће. У току 93. године, у периоду борби око Сребренице и Жепе, једина смо војска на свету која је тако поступила, омогућили смо да Муслимани помоћу хеликоптера унпрофора евакуишу у једном дану 495 рањених својих војника и официра, из Сребренице и 202 из Жепе. Тај број се увећао јер је евакуација трајала неколико дана. А из Горажда 94. године, априла месеца, негде око 753 њихова официра и војника рањеника су евакуисани хеликоптерима УН-а, иако нас је код Горажда бомбардовала авијација НАТО пакта која је побила наше медицинско особље у једном селу. Из Гацка је тај лекар и медицинске сестре. Можете то отићи негде и да снимите да потврдите да ово што говорим, да је истина. И, идем на Ваше питање.

Делимично сам пратио ту харангу против мене преко Хашког суда. Ја сам човек који свим својим бићем, као и моји преци припадам свом народу. Нисам као ни мој народ почео први рат и никоме тај наш народ и његово руководство, па ни ја као генерал још нисмо објавили рат. Тај је рат објављен нама и почели су га против нас нажалост они, који су 1914. и 1941. са страним трупама Аустро-Угарске монархије и Хитлеровим фашистичким хордама кренуле у клање и бацање у јаме српскога народа. Ја свим својим бићем и свим својим умећем браним свој народ од истребљења јер су га напале хрватско-муслиманско оружане формације мимо воље, сигуран сам, великог дела хрватског и муслиманског становништва, а по налогу светских центара моћи који желе да Балкан и Европу германизују или исламизују.

И никакве судове сем суда мога народа, нити признајем, нити ми треба одбрана јер то су идиотске флоскуле настале из оних центара који су продуковали лажи преко којекаквих пабликријешена и сличних организација, које су на овом простору направиле такав хаос да међународна заједница, не зна или не види или неће да види излаз из овога свега. И следеће, дозволите да Вам кажем овако, пошто сте ви велика кућа. За мене није битно колико ћу живети, већ ми је битно шта ћу за свога живота урадити за мој народ и колико ћу допринети да се он у овом тешком страдању спаси од свих оних који су на њега кренули и оних који подржавају наше непријатеље и имају велику моћ. Ја сам то рекао генералу Смиту и генералу Жанмијару и неким генералима који су претили некаквим бомбардовањем, а један је из Ваше земље. Ми смо на својој земљи, отворени смо за мир и сарадњу са свим народима и земљама света. И српски народ, нити ја лично, нити имамо расних, нити верских, нити било каквих других предрасуда. И могу моћници донијети одлуку да нас униште, али то неће успети, јер наша љубав према родној груди и жеља за животом је јача од свог оружја којим располаже планета. Опстаћемо, јер и ово страдање српског народа из Републике Српске Крајине дало нам је снагу.

Видео - дио 6Још већу него ону коју смо добили страдањем на Косову или катастрофом 1915. године када је Српска војска морала напустити домове и повући се у пријатељску Грчку, где се је реорганизовала и заједно са савезницима ослободила своју груду. И кад будете видели и једног српског војника или официра у Америци или некој другој земљи света који је по мом наређењу дошао да тамо диже побуне и руши системе, будите сигурни да ћу онда добровољно доћи у Хаг. И дозволите ми да Вам одговорим на питање које ми је слично поставио Ваш колега Питер. Он ме је питао још за силовање у Жепи. Ја се извињавам дами, она је присутна овде. На његово питање сам га замолио да му одговорим на лицу места. Одвео сам га у један аутобус где је било и мушкараца, а претежно су биле жене и деца. Он је са њима разговарао без мог присуства, а када је изашао, онда сам га замолио да одговори сам на своје питање о силовању. И питао сам га да ли би он силовао неку од виђених дама у аутобусу. Његов одговор је био: «Господине генерале, сваки који Вам постави такво идиотско питање, он је неразуман и луд човек. Све ово што сам видео, дивим Вам се и као човеку и као генералу.» Не верујем да је био лицемеран. Мислим да је искрено говорио. Из исте сте куће па разговарајте. А верујем да сте и Ви као угледан новинар дошли са једном сликом која је много другачија од оне какву ћете понети након овог нашег разговора. И на крају крајева ја Вас питам, да сте Ви генерал Младић, да Вам је толико народа нападнуто и угрожено, да су Вам народу и његовој деци одсецали главе муџахедини као што је био случај на Влашићу 93. из Ирана и неких арапских земаља, из Турске. Да су Вам децу убијали дрогирани мафијаши и криминалци из неких западних земаља, да ли би Ви седели скрштених руку или би бранили свој народ? И да су Вас тукли авиони НАТО пакта, да ли би им махали? И господине, преко моћних медија, ви сте цео свет убедили да су Срби дивљаци зато што је пао један ваш авион на српску територију. Тог пилота је примио и уважени председник Клинтон. Пргласиил сте га херојем. Са каквим правом је он био на нашој земљи и изнад ње и у ваздушном простору српске државе. Чиме смо то ми угрозили Америку? Њен суверенитет, интегритет или умањили њен удео као велике силе.

Н: Да имате војника под својом командом, и знате да је он убио, да је силовао, како би сте реаговали?

РМ: Сваки војник који се понашао супротно позитивним законским прописима заснованим на међународном праву и Законом о војсци Републике Српске, по било ком основу да се огрешио, по етику војничког позива и задатак који је добијен,  изведен је пред правосудне органе у Републици Српској.
И дозволите да Вам испричам у том тужном сценарију код Поточара код Сребренице једну епизоду што је камера снимила. Можда ћу то једнога дана уступити ЦНН-у. Разговарао сам са том децом и женама која су невина и представио сам им се ко сам. Помогли смо колико можемо и рекао сам којим редом ће бити евакуисани. Једна дама око тридесетак година је у тој свој муци рекла: «Генерале Младићу, Ви сте згодни и на телевизији, а овако што сте згодан човјек, то је да не вјерујеш.»  Мада ја не спадам у згодне људе, нисам згодан као Ви, рецимо. Ви сте изражени у овим америчким цртама, американци су овако широких рамена, добро истренираног осмеха. Ја сам рекао, госпођо, немојте молим Вас да ми делите комплименте, ионако ме оптужују да сам силовао, како ће то да схвати у свету. А она, онако у оној шали каже: «Не треба Ви да силујете, само Ви реците.» Мислим, такве неке глупости које су се причале за водеће људе у Републици Српској, то ја не могу да схватим, како не пукну телевизори од срамоте какве лажи шире. Господине, ми смо сви високи интелектуалци. Нема ни једне војне школе коју ја нисам завршио. Ја сам цео живот радио са људима и за Вашу информацију са потпуно нормалним људима који су лекарски прегледани два до три пута годишње. Било да је регрут када долази у војску, било да је подофицир или официр који је имао редовно два пута годишње систематски лекарски преглед. И у мојој породици, и у мом школовању и у мом животу, само сам учен да говорим истину и да се борим за истину. А да није било овог рата не би веровао шта се може видети и десити и наћи у људској кожи. И дозволите да сада мало и ја вас новинаре макар и са СНН-а провоцирам. Па ви сте свет обманули, сви који сте објавили одлуку Савета безбедности да се једно село Жепа, од десетак кућа прогласи градом, нити је било нити ће икад бити град. Рат у Срајеву је почео нападом на муслиманских терориста на српске сватове и захуктао се нападом муслиманских терориста на колону бивше ЈНА у улици Добровољачкој, где су муслимански терористи у присуству генерала Мекензија чак и са возила унпрофора пуцали у голоруке становнике и војнике. И Муслимани су чинили све, а чиниће и даље, да разноразним диверзантским, терористичким акцијама или офанзивама увуку међународну заједницу, у првом реду НАТО пакт да ратују на њиховој страни, за њихове циљеве. Тако су направили и катастрофу у оном реду за хлеб где су побили највише Срба, а и део свог становништва да би приказали да је то резултат српског артиљеријског или минобацачког дејства. Или оно на Маркалама. И злочин нису починили само они који су те монструозне акције замислили и извели већ и они који су те монструозне акције покрили медијима и обмануле, слагале свет. И дозволите мало да се браним од тих Ваших благих напада.

Видео - дио 7Откуд Вам право као човеку и новинару, претпостављам да сте хуман човек јер сте новинар, да се толико интересујете за енклаву, било коју, било да је то Жепа или Сарајево, а не постављате ни једно питање како је српском народу у двострукој енклави која му је наметнута вољом светских моћника, па и ваше земље, да не можемо да увеземо кисеоник за старце којима то треба? И дозволите да ми одговорите на питање. Јесте ли Ви срећан или несрећан човек што се тако монструозно примењују санкције на српски народ и у Републици Српској и у Србији? И молим Вас, егзодус овај и ова колона дуга 600 километара избеглица је последица тих монстроузних одлука о санкцијама српског народа и њиховој сатанизацији. Из светских центара моћи се чини све да се што више замути вода овде да би се реализиловали прљави циљеви доминације над Балканом. Балкан треба оставити на миру и балканским народима и помоћи им да нађу излаз из ове голготе.

Н:Последње питање. Као искусан човјек, као војник и као хумано људско биће, да ли има икакав осјећај када би се овај рат могао завршити, пошто је јуче професор Кољевић рекао да би то могло да буде већ за мјесец-два дана?

РМ: Професор Кољевић је политичка личност и он вероватно има више информација. Има контакте са политичким факторима у свету.
Н: Да ли је могуће да се заврши следећег мјесеца?

РМ: Јесте Ви ожењен човек?

Н: Да јесам, двоје дјеце.

НАСТАВАК


Кључне речи: Младић,


Предложи пријатељима

Ексклузивно: Необјављени интервју генерала Младића

09.09.2011.

 1. Mladic jedini humani komadant, jer je jedini pustio nejac da ide gde zeli, a da su majke srebrenice pazile sta im rade deca 1992-1995 rata ne bi ni bilo.
  (iz podgorice, 25.08.2011. 16:01:41) [903]

 2. To je srpski Đeneral! Sram da bude dokle je sveta i veka srpske izdajnike što ga poslaše dželatima da mu sude.
  (Vojvoda, 30.08.2011. 19:20:27) [925]

 3. Mladic je legenda!!!
  (Slavisa, 09.09.2011. 11:40:26) [950]

 4. Ген.Младић је човек и официр којег би пожелео сваки народ и војска.Нека га Драги Бог сачува од сваког зла!
  (gago, 13.09.2011. 16:58:24) [957]

 5. generale ratko mladicu ti si bio i ostao legenda.u hagu mogu da te smaknu ali iz nasih srca nikad vjecno ces zivet sa nama dok je nas srba bice i tebe ziveo!!!!!
  (sanja, 01.10.2011. 00:09:35) [1033]

 6. ja nisam srpkinja ali se odusevljavam ovom coveku ,blago srpskom narodu i srbii sto ima ili imala ovakvok srpskogoficira,sramota za onih koi ga predadose,bruka.
  (......., 01.10.2011. 03:12:11) [1034]

 7. srpske crkve i manastiri to nikad nisu bile koje su stare preko hiljadu godina,to su crkve i manastiri koji su od Ilirskog porijekla koje su kasniije srbi pripisali sebi i koje su stare zapise popalili.posrbljeno je dosta Ilira,Bugara,Madjara,i jos mnogi sto su se zadesili na ovim prostorima...
  (ref, 04.10.2011. 09:51:16) [1043]

 8. KOJE COVEK GLUPOSTI PRICA NEIZDRZIVO,ZATO SADA NEKA SEDI U CORKI DO SMRTI,ZASLUZIO JE TAKO!
  (pero, 06.10.2011. 00:26:35) [1050]

 9. Gospodine Pero (ako Vam je to pravo ime), sramite se svojih rijeci.
  Da je Bogdom jos ovakvih ljudi kao sto je general Mladic, svijet bi bio bolji i nebi se desile stvari koje su se desile..
  (natasa, 07.10.2011. 00:43:32) [1056]

 10. Heroj i velikan srpskoga naroda koji je kriv što nije dozvolijo da njegov narod doživi sudbinu njegovih predaka u Jasenovcu i mnogim drugim logorima od strane predaka ovih što ga osudjuju i pljuju po njemu u gore navedenim komentarima.Zato smradovi čutite da vam se svetio poput vaših predaka nama nebi vas ostalo nijednog.SVI SMO MI GENERAL MLADIĆ VOLIMO TE GENERALE REPUBLIKA SRPSKA JE PONOSNA NA TEBE

  (Zoran , 11.10.2011. 09:52:07) [1072]

 11. Heroj i velikan srpskoga naroda koji je kriv što nije dozvolijo da njegov narod doživi sudbinu njegovih predaka u Jasenovcu i mnogim drugim logorima od strane predaka ovih što ga osudjuju i pljuju po njemu u gore navedenim komentarima.Zato smradovi čutite da vam se svetio poput vaših predaka nama nebi vas ostalo nijednog.SVI SMO MI GENERAL MLADIĆ VOLIMO TE GENERALE REPUBLIKA SRPSKA JE PONOSNA NA TEBE

  (Zoran , 11.10.2011. 09:56:49) [1073]

 12. vidim da mnogi salju komentare a i neznaju gdeje srebrenica napadaju generala zbog svoje zaslepljenosti jaga necu napadati niti braniti samo trazim da hag dozvoli holanskom generalu da svedoci o srebrenici a ne daga osude uslovno kako nebi mogo da svedoci mislim dase ovim sve reklo samo od sebe i kakav je ratko cim se nedozvoljava reci istina
  (rade, 17.10.2011. 07:32:57) [1087]

 13. OVO JE BABO

  (milanko5599, 19.10.2011. 20:41:10) [1102]

 14. Kao prvo , rat je vodjen na teritoriji Hrvatske , Bosne , Slovenija vam je vec isprasila tur na vrijeme , hvala bogu.Zemlja Hrvatska pripada hrvtima, Bosna i HERCEGOVINA BOSANCIMA kOSOVO aLBANCIMA.cRKVE KOJEDATIRAJU PO HILJADU GODINA SU CISTO ALBANSKE CRKVE... SRBI SU BILI BEZBOZNICI PA SU OTJELI CRKVE OD DRUGIH NRODA....
  (RRENJEZA, 20.10.2011. 22:12:46) [1106]

 15. pogledajte 5.deo 12:40
  (A, 22.10.2011. 01:32:15) [1119]

 16. Nista ovdje nema novo,tu pricu slusamo od velikosrpskih nacionalista godinama,srpska mitologija,negiranje genocida,svodis na eto Srbi su samo branili
  (Laki, 24.10.2011. 17:54:01) [1132]

 17. Dugo srpski narod nece imati ovakvog casnog oficira i voskovodju!Svaki dalji komentar je suvisan...
  (zeljko, 24.10.2011. 23:24:30) [1139]

 18. Svaka čast Srpskom narodu, samo je šteta što im homoidni manijaci grade istoriju.
  (Suzana Bilokako, 28.10.2011. 23:47:34) [1151]

 19. Mama,tata,ja i ti.Tito,partija to smo mi.I poslije Tita-Tito (ostat ces u nasim sjecanjima).Bilo je casno zivjeti s Titom... Ako znamo ko je uspostavio Resavsku (prepisivacku) skolu,sasvim je jasno o kakvom se narodu radi.Prekljuce Murta, juce Tito, danas Mladic....sutra opet... novi casni vladar.:)))
  (Milos, 31.10.2011. 14:46:16) [1154]

 20. Kao da ce ovo citati samo oni koji su bili daleko od ovog rata.Sad bih ja trebao vjerovati njemu a ne svojim ocima i usuma,il je i mene ubio samo mi to jos niko nije reko.Cuko jedan dosta toga u meni jesi ubio,al dok ovakvi zive zivjet ce i BOSNA.
  (senail, 02.11.2011. 16:21:31) [1159]

 21. Seronjo , doso ti kraj
  (mlatic, 04.11.2011. 14:05:30) [1165]

 22. Jebes lafinu i lazi....Celi svet nas je vec upoznao kao najvece lazljivce ...i ovo je montaza kao i sve sto opravdava nas srbe a jedini smo krivci...
  (Ilija, 04.11.2011. 14:41:37) [1166]

 23. upoznao sam tu ljudsku gromadu još 1991.god...bio i ostao heroj,patriota,komandant sa stavom.Neka te Bog čuva generale!

  (padobranac, 04.11.2011. 17:49:26) [1167]

 24. Sve je to u redu sto se Srbi dive svom generalu ali mi nije jasno ako je takav "junak" kakvim ga vi smatrate, zasto se krio tolike godine? Zasto nije odmah izasao i rekao ovo sto je rekao u intervju 1995 godine e onda bi ga mogli zvati herojem i patriotom.
  (Zmaj od Bosne, 06.11.2011. 14:39:08) [1172]

 25. Zalosno je vidjeti da ovoliki ljudi (Srvi) brane jednog zlikovca. Tek nekolicina casnih se svojim komentarima ogradila od "djenerala" i njegovih "herojstava". Pa s ovakvim stavovima ja mogu shvatiti da su za vas Hitler i Pavelic jos veci heroji. Sta je stotinjak hiljada mrtvih za koje je zasluzan "djeneral" naspram nekoliko stotina hiljada za koje je "zasluzan" recimo Pavelic. Onda je to tek "herojcina". Sramota! Mene bi bilo stid da ovako razmisljam! Kada bih Srbiju posmatrao kroz prizmu vasih razmisljanja mislio bih da je to neka zemlja zaostalih ljudi...
  (071, 07.11.2011. 23:26:51) [1175]

 26. Ista jebena demagogija.Jebalo vas "vekovno", kukavice.Koji kurac vise spominjete sto je bilo prije hiljadu godina.
  (LJILJAN, 08.11.2011. 16:15:01) [1179]

 27. nemogu da verujem da medju srbima ima jos uvek tolikih debila ,kloceva da nisu jos uvek shvatili sto im je mladic heroj i slobo napravili ..is to ih tek ceka...zaista za nepoverovati da se jos uvek neko moze diviti tolikoj kukakavici od coveka ,koji kad nema tenkova iza sebe place ko malo dete.... al hajd,,shvatice i ovi klocevi ubrzo ..
  (radovan, 13.11.2011. 20:53:23) [1190]

 28. Častan srpski general (ubija žene i decu). Veliki srpski junak (koji se skrivao godinama dok ga nisu uhvatili kao miša).
  On je bre idiot koji je osramotio srpski narod zajedno sa Slobodanom M. i svi oni koji cene njihova dela su kao i oni i nemaju pojma o životu i časti.
  (emir, 14.11.2011. 15:26:24) [1191]

 29. Hapšenje i izručenje generala Ratka Mladića Hagu je najveća srpska sramota, a istorija će zasigurno suditi izvršiocima ovog neogovornog čina!

  (Slavoljub, 14.11.2011. 22:02:31) [1196]

 30. Kakav kreten! Drago mi je da se najzad nalazi tamo gde mu je mesto. Dabogda trunuo 1000 godina u paklu za svaku dušu koju je uzeo.
  (Nikola Aleksić, 16.11.2011. 11:16:50) [1204]

 31. Jos jednom se dokaze da srbi govore jedno a rade drugo. Tako se uvijek desilo. Srbie nisu nikome nista zao cinili. U Srebrenici su vanzemaljci uradili ono sto je uradjeno. Kad bi se srbi pitali, svet bi bio "bolji". samo bi srbi bili na ovom svjetu i niko drugi. Svi drugi su krivi osim srba. I to vas je dovelo tu gde ste sada: Niko vas nece, ne zele vas u istoj zajednici, ne zele vas u istom gradu, ne zele vas u svjetu... I nije samo ovaj glavonja takav, nego velika vecina. A dokle ta vecina bude takva, samo se jedno moze reci: JADNI PROKLETI SRBI (ako moderator objavi celi ovaj text bez da ga menja, bicu stvarno iznenadjen)...
  (Gnjilanac, 16.11.2011. 14:07:55) [1205]

 32. Upsss... Ovde moderatora nema... hahaha... bas dobro...
  (Gnjilanac, 16.11.2011. 14:08:40) [1206]

 33. http://bs.wikipedia.org/wiki/Opsada_Sarajeva
  (halo, 18.11.2011. 00:18:10) [1225]

 34. Potrebna vam je katarza. I vi jednog dana možete biti ok kao i svi drugi narodi. Samo vam treba da se stavite u položaj drugog. Morate proći kroz katarzu, za vaše dobro. Pozdrav svim ljudima dobre volje.
  (Edo, 18.11.2011. 18:54:58) [1230]

 35. koje djubre samo je ocrnio srpski narod ali ruku na srce u ovom ratu muslimani su bili jaci sto jeste jest ali ovo sto je uradjeno nije trebalo da se desi
  (alexa, 19.11.2011. 00:28:10) [1231]

 36. U Banjaluci su srušene sve džamije pa i ona Ferhadija u samom centru grada koja je proživila nekoliko vrijekova i ratova sve dok se neki četnik nije našao da je sruši.
  Nađite bilo koji veči grad pod tkz. muslimanskom kontrolom u ratu da je srušena i jedna jedina pravoslavna crkva onda vam skidam kapu.
  Vidim da ima još Srba koji su shvatili koliku su štetu svom narodu napravili Mladić., Karadžić, Milošević i ostali. Hvala bogu na tome.
  (Damir, 22.11.2011. 23:30:05) [1239]

 37. nemam rijeci
  (semir, 24.11.2011. 21:42:18) [1243]

 38. pomislih da cu procitati nesto novo posto je tako dramaticno najavljeno zbog dugog tajenja, kad ono, gle cuda pa taj covek je izgleda i tada bio senilan i prosto se nije secao stvari koje je radio...pricao je kao naucenu lekciju sto prica djak u skoli....stidim se....
  (neko, 26.11.2011. 23:44:02) [1246]

 39. Gledam i slusam ovaj video klip i prosto nemogu da vjerujem sta ovaj retardirani tzv.srpski general (kako ga naziva zaludjeni srpski narod kojima je uspio isprati mozak)priča...Iskreno zalim sve zrtve ovoga besmislenog rata,sve ljude koji su izgubili zivot na bilo kojoj strani.Drago mi je pročitati i vidjeti da jos uvijek ima nas (srba) razumnih,postenih i obrazovanih koji sebi nisu dozvolili da ih zaludi Miloseviceva,Karadziceva i Mladiceva propaganda koju serviraju cijelom svijetu samo da bi sebe i zaludjeni srpski narod pokusali kako tako opravdati.I nakon svega toga (ubijanja,klanja,mrznje na sve tri strane) opet zivimo zajedno a zbog čega ? Jel zbog imena R.Srpska,Federacija ili Herceg Bosna i to samo imena koji je na papiru i od kojeg mi obicni smrtnici nemamo nikakve koristi...Par usijani glava nas je zavadilo i oni sada uzivaju u ratnom plijenu a mi smo bez posla,para bez icega i jedva prezivljavamo .Pa pitam se jel jedan naziv parceta zemlje bio vrijedan toliko zrtava na sve tri strane.Budimo realni i pogledajmo istini u oci ma kakva da je ONA jer moramo nastaviti zivjeti zajedno htjeli mi to ili ne jer jos uvijek usijane glave odlucuju o nasem zivotu i nasoj sudbini.Pozdrav za sve dobre ljude bez obzira na nacionalnost iz Lukavca - grada u kojem smo cijeli rat mi pravoslavci zivjeli kao i muslimani i hrvati sto su zivjeli.
  (Srbin iz Federacije, 29.11.2011. 03:00:05) [1252]

 40. Kosovaru kazem : predpostavljam da si musliman a po nasoj vjeri sud ili Kadija je jedini sudi a osuda nnemoze biti skidanje koze jer zlikovac muci ljudi a pravedni ga samo kazne u kratko makar je to bio metak ipak je humanije .
  (Jordanac, 30.11.2011. 00:27:59) [1256]

 41. A srbima kazem : Dokle cete od ubice i kriminalaca pravite heroje , smatram da srbstvo zasluzuje bolji heroji pravi heroji koji ce dici tu srbstvo pravednim putem cak i u ratu , svijedok sam one grozote u Bosni u ime Srbstvo , a svijedok sam Gadafijevo ludilo i lopovlok taj General sto ga neki Srbi podrzavali a nakraju nestao u zaborav jer ga libijski narod nije htio ... Dali ce srbi shvatiti ove moje iskrene RECI .
  (Jordanac, 30.11.2011. 00:36:01) [1257]

 42. Jadni su oni koji se ponose sa ovakvim smecem...
  Ratko Mladić je najveća srpska sramota.
  Laže, laže i samo laže...
  (yc, 30.11.2011. 21:04:26) [1264]

 43. Aloooo, probudite se iz srednjeg vijeka, nakon svega što ste uradili uživajte u blagostanju bede, ovakvih junaka se treba stidjeti i bježati i odricati ih se. Zašto Njegoša ne poslušaste: "Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom".
  (BANE, 30.11.2011. 21:37:24) [1265]

 44. NAJVEČI KOLJAČ BALKANA.NEKA MU BOG ODREDI KAZNU.
  (DARA, 01.12.2011. 20:56:11) [1267]

 45. ovaj bane i dara sto su pod sifrom a ima ih jos su pravi monstrumi dusevni bolesnici znam sta je ljubomora DOK JE SVETA I VEKA NECETE IMATI OVAKVOG COVEKA BORCA PATRIJOTU LEGENDU
  (sumadinac , 02.12.2011. 16:53:24) [1275]

 46. Proslost je prosla, od junaka nista, od covekomrzaca komentari...uzelo se sta cije nije, klalo se i kralo na sve strane, sad se broji sta je ostalo i ima li jos za krasti...ljude zavadi pa vladaj, Alahom se ili Isusom imenuj, I djavoli ce ti na svadbi igrati,,,ej LJUDI uzmite se u pamet!Mrznja je ylo, oprostaj je vecnost...pustite proslost i molite se za buducnost.
  (semiha, 03.12.2011. 23:11:50) [1278]

 47. Ovaj.. tz. monstrum je VELIKA SRAMOTA ZA CELU SRBIJU... A ovi sto se s njim ponose ocito nisu nikoga izgubili u ratu pa tako pricaju... Zbog tog KONJA sam i izgubio svoja 2 brata... Da BOG da svako kaznu Boziju dobio ko ikada ovako nesto pokusa napraviti kao on.... a hoce! Ima BOGA !!!
  (JOVAN, 06.12.2011. 22:00:47) [1285]

 48. JE LI VAS STID DA SE DIVITE KOLJAČIMA,SILOVATELJIMA,PALIKUĆAMA, IMA LI U VAMA LJUDSKOSTI.DA LI BOLJE ZIVIMO STO SE NJIMA DIČIMO. DOK SE SLAVENSKI NARODI UBIJAJU DRUGI FINO KUPUJU NJIHOVU EKONOMIJU. DA LI VAM JE JASNO DA CE MO NAKON TURAKA, AUSTROUGARA, NIJEMACA PONOVO BITI KMETOVI EVROPSKE UNIJE. OVO NAM JE NASA BORBA DALA.
  (BOSANAC, 06.12.2011. 22:01:49) [1286]

 49. ... nek' on zivi jos 50god. al uz najvece patnje....
  (DZELAT, 06.12.2011. 22:03:24) [1287]

 50. E ovako: Moje ime je Svetoslav i iz Sarajeva sam (CENTAR) ne Istocno!!!! Branio sam svoj grad od NAPADACA... ''srba''... i opet cu... ne bitno koja vjera ga napada... al svoj grad ne dam... e tako i Mladic je napadao i gle gdje je zavrsio... ZNACI VIJERA NIJE BITNA! Bitno je ko te napada i u tvoje dira! Mladic nek truhne!
  (Svetislav, 06.12.2011. 22:07:53) [1288]

 51. Pozdrav od Nasera za Mladica uz pjesmu:
  NA PRIJESTOLU SJEDI SULTAN!
  (Mevlid-Q, 06.12.2011. 22:12:51) [1289]

 52. Pročitao sam svaki komentar. Najviše je bezočnih i bezumnih. Govore o stanju duha i mentalnom sklopu većine onih koji su komentarisali. Beznačajni su, nesuvisli i poražavajući. Mozgovi uglavnom isprani i nepovratno 'oštećeni'... Ratovi su nepravedni, bolje da ih nije bilo. Konačno, general Ratko Mladić je branio svoj narod, nije mu mesto u Hagu! Ne, na ovaj način! Svetskim moćnicima su potrebni 'negativni' i 'pozitivni' HEROJI. Prava istina je negde mnogo daleko, iznad ovog istorijskog trenutka, omeđenog - nepravdom, stradanjima, svekolikom boli... Obuzdajte negativne strasti!!!
  (Drakooom, 08.12.2011. 01:26:32) [1292]

 53. Taj junak nas je terao da napadamo govoreći da se ne bojimo,a ima dosta plastičnih vreća da nas pokupe ako stradamo.To se ne zaboravlja generale,bili smo ti topovsko meso.Ja srecom ostadoh ziv.
  Sad mu ja porucujem da se ne boji,ima divnih metalnih sanduka za transport iz Haga.
  (rewox, 10.12.2011. 19:18:32) [1296]

 54. vama je mozak opran
  (ranko, 11.12.2011. 00:46:51) [1298]

 55. daleko je on od heroja jer heroja krasi snaga kojom pobjedjuje najveceg neprijatelja-samog sebe...dabogda crko svaki covijek koji je u ovom ratu ubio ili povrijedio bilo koga bez obzira na ime i vijeru...musliman sam ali za mene oric nikad nece biti heroj a ako ima boga,a ima ga dobice zasluzenu kaznu kao i mladic i sva ostala govna koja su isplivala na povrsinu u ovom ratu...
  (bosanac, 11.12.2011. 00:58:40) [1300]

 56. srbi su u srbiji bosanci u bosni a hrvati u hrvatskoj i dok se budemo kurcili i vikali ja sam iz sarajeva srbin nece nam dobro biti jer ja sam pravoslavac iz BOSNE I PRAVI BOSANAC A SRBI U SRBIJU
  (slavko, 11.12.2011. 06:20:50) [1304]

 57. ej srbi srbi on nije heroj srpski i general on je obicno govno napravio je sirotinju od nas vise nas nece ni bog i celi svet sad moramo da trazimo komad leba da bi naranili svoje dete sami sebi ne mislimo dobro kurcimo ponosimo se sa cim se drugi stidi i kurcimo se a kurca nemamo
  (ranko, 11.12.2011. 23:11:22) [1308]

 58. kad cemo da prestanemo da se dicimo glupostima i da budemo jednom normalan narod a ne cetnici i jedan smrad, mene sramota da kazem da sam pravoslavac a kamoli srbin sta smo zla i stete nanijeli od nakog lepog zivota i lepe zemlje, mi da mozemo odveli bi i macku u crkvu da je prekrstimo da bude srpska nek nas bude sram i stid dok smo svi srbi zivi i nije ni cudo sto nas niko ne voli jer smo zlocinci ne drugom narodu nego sami sebi
  (ranko, 11.12.2011. 23:20:24) [1309]

 59. Mali Balkan u srcu Evrope imao rude i prirodne ljepote.
  Sad srusen spaljen zatrovan svim i svacim jos uvjek se sa svojim susjedom kacim.
  Ponosan sto sam pravi Balkanac imamo pamet sto nam zavidi svaki stranac al nemamo srca da pruzimo ruke pomirenja jer u ovom Balkanskom grotlu je leglo kretena ..
  Sto zarad fotelja pamet nam sole mi gladni i zedni a oni pare broje ..
  O Narode Balkana dosta je bilo sranja dajte da zivimo u miru i sreci i da zaboravimo proslot nek nas je sramota pruzimo sansu mladima jer djeca su jedina radost ovog azivota .,,, sema_king
  (sve je isto samo njega nema, 14.12.2011. 00:57:26) [1322]

 60. Српска срамота... то је он. Због нјега и нјему сличних идиота срби су осрамоћени у свету.
  Да не говорим о његовом кукавичлуку и скривању чиме је допринео да српски народ још више пати и црни.
  Шешелј је једини херој који је часно и без скривања отишао да брани своје идеале.
  Ово је само дио оне пропаганде којом су нас тровали током деведесетих и сада покушавају наставити са тим.
  (Emir, 16.12.2011. 14:18:43) [1338]

 61. prvo nisam htio da komentarisem jer nije vrjedan mog truda ni on ni ljudi kao on,ali ljudi samo se vratite koliko je srba poginulo bez veze u ovom ratu iz srbije djece mladica pa roditelji i danas neznaju gdje im djeca leze otisli u vojsku srbije a poginula negdje hrvatskoj bosni ili neznam gdje lako je ovako pricat neka rekne gdje leze da se porodice smire.oni dizu glavu za ovakvog da imaju sto manje i sto siromasniju buducnost njihova djeca e aferim kada vam djeca budu citala kom-entare stidi ce se vas zato razmislite.A rat na prostoru jugoslavije zna se ko je poceo imate internet pogledaj te sve ce vam biti jasno nebudi te sljepi to zna citav svjet ko je rodzen 98 a kamoli ranije citaj te i gledaj te oprastaj ali ne zaboravljaj. hvala svaka ali moj komentar nije vrjedan njemu zato se obracam normalnom narodu
  (samir, 17.12.2011. 00:25:39) [1341]

 62. kakvi kreteni
  (sarajlija, 21.12.2011. 19:14:17) [1351]

 63. Kad budem sreo muslimana, hrvata ili siptara koji ce jednako pljuvati po svojim vrlim vodjama za vreme tog jebenog rata u kojem je toliko toga dobrog unisteno i rastureno, e sa njima cu da divanim. Svi ostali koji sve svaljujete na jednu stranu, bez obzira na kojoj ste, svi ste vi za mene goli kreteni budale i glupi ljudi. Zasto to kazem? Jer svi sad lazu ako pricaju da im je sad kao vecini u svojim bednim banana drzavicama bolje! Od cega smo se mi to oslobodili? Od boljeg i mirnijeg zivota?Ali fala svim Bogovima kojim se molite ili ne, da je ovako ispalo. Jer to smo i zasluzili kad svoje zajednicko sto nas je cinilo jakim bogatim i stvarno slobodnim, nismo znali da cenimo i cuvamo. Sve nas izvozali ko malu decu, kupili za jeftine pare i posle toga vidim da neki ovde ne da nisu dosli pameti nego i dalje seruckaju a ne znaju ni to cestito da rade! Svima ostalima koji se slazu sa mnom a nema ih ovde s komentarima aferim uzdravlje ili bok! Ja nisam mogao da odolim da ne napisem ;) Hvala na paznji!
  (Titov pionir, 23.12.2011. 22:30:58) [1356]

 64. Seljak!

  (Tatko, 25.12.2011. 21:33:41) [1359]

 65. Srpski narod nema cime da se ponosi, ovakvih ne(ljudi) kao sto je RM treba se stidjeti. Davati ovakav intervju je cista srpska propaganda kakvu su vjekovima radili. Istog mjeseca i godine taj isti covjek je cinio genocid nad nesrbima. Istina i pravda nisu na srpskoj strani. Dovoljno su srbi sami o sebi rekli izjednacavajuci fasiste(cetnike) sa antifasistima. I ovo je previse, nikada necete shvatiti jer ne vidite, ne cujete, ne znate za druge i drugacije.

  (drpravda, 26.12.2011. 21:53:39) [1363]

 66. ja sam njgov vojnik i ponosan saM na svoga GENERALA, JER NEKOM DRAGA NEKOM MRSKA ,VOLIMO TE REPUBLIKO SRPSA ....
  (visegrad, 27.12.2011. 20:18:31) [1369]

 67. idi seljak uzmi budak i zakopaj se jer ti nisi skolovan da pravis neke komentare--- nazad u skolu pa se onda javi--- seljacino

  (slavko, 29.12.2011. 12:19:56) [1372]

 68. Sve one komentare koji brane ovog ludaka, pateticara i demagoga mogu okarakterisati prije svega kao skrabanje nepismenih, koji pisu ,,moi,, ,,tvoi,, pa onda ,,bijo,, i sl. Zna se da iz neznanja krece svako zlo. Uz to,radi se o neprosvecenim i zatucenim osobama, retardiranim i nacionalno ostrascenim.Sve su to veliki vjernici, a u stvari vjeruju samo u srpsku crkvu a ne u Boga koji je stvaralac svega. Za njih postoje samo oni, zato su i odbaceni od citavog civilizovanog svijeta. ... na kraju, ja zaista ne znam sta su htjeli da dokazu sa ovim intervjuom, osim da potvrde koliki je to ludak, kukavica i bijednik. Pozdrav za sve dobre ljude ovoga svijeta, samo ljubav i sloga ce nam dati spokoj i napredak!
  (petar, 30.12.2011. 15:32:53) [1374]

 69. on da zna sta je crkva i cemu sluzi crkva i da je{postovao crkvu},sigurno ne bi bio tamo gde je,nepismena selacina,americki klovnovi
  (nebija, 30.12.2011. 22:43:18) [1375]

 70. Cetnici nisu ubijali samo muslimane, granate, rakete i sve drugo cim su gadjali po gradovima nisu pitali kako se neko zove i koje je vjeroispovijesti. U armiji BiH bilo je 20% vojnika duge vjeroispovijesti. U gradu Sarajevu ubijali su civile i djecu snajperima, PAM-ovima, PAT-ovima, granatama, haubicama, pragama, raketama itd, a u Sarajevu je bilo 30% stanovnistva druge vjeroispovijesti. Nema od RS-e nista Dodik i njegova klapa ce jos opljackati sto se moze i on ode, Pa vidi se kad se vozis po RS-u da je ko divlji zapad.
  (amko, 31.12.2011. 16:11:09) [1376]

 71. ama slozio bi se ja sa svim ovim sto piše da je tu bilo realnosti (puška tebi puška meni ,top tebi top meni pa ko koga)no nemogu se tako lahko sloziti jer sve su ovo price za malu djecu koja nisu ucestvovala na bilo kojoj strani u ratu jest da je nametnut zna se i od koga zašto to mi nismo bili zajedno pametni pa ako se nismo mogli dogovoriti ko ljudi braca se podjele od jednog oca i jedne matere a ne da stradaju ljudi koji nista nisu bili krivi ma bili oni srbi muslimani hrvati i bilo koji narod ma zivjeli smo mi skupa toliko godina meni je skoro 50 zivio sam i radio i sa srbima i hrvatima i slovencima i ko zna sa kim jos,i spavali zajedno u istoj zgradi istoj sobi jeli za jednim stolom dali to bilo svinjsko meso ili neko drugo,no nemogu oprostiti nijedan zlocin ma sa koje strane dolazio a i ptice na grani znaju da bosanski muslimani nisu bili za rat bar u kraju iz koga sam ja neka srbi kazu pošteno jeli predato oružje koje su ljudi imali i za par dana je u mom selu na zvjerski nacin pobijeno 60 ljudi koji su samo htjeli da zive i rade svoja imanja a politika i rat nije ih nikad zanimo,zajedno smo se vozili istim autobusom sjedili jeli i pili,no srebrenicu nemogu oprostiti niti ce moje dvadestpeto koljeno moci zaboraviti i oprostiti,jer ja cu pricati o tome dok sam ziv mada mi kazu vise da sam dosadan sa tim akad razgovaram samo realno iz duse sa ljudima koji nisu iz bivse jugoslavije kazu mi da sam ultra nacionalista,svako ko ima malo zdravog razuma neka potroši 1 kg soli za godinu a nekamoli da ga neko tri ipo godine drzi još i gladnog i bosog i golog bez osnovnih uslova za zivot,a sto se tice zrtava koje su pale od strane muslimanskih ljudi koji su se organizovali nemogu reci da je uredu ali mogu reci da smo se morali boriti da prezivimo da nepomremo od gladi,ponosan sam na sebe sto mogu sve ovo da izregulisem sam sa sobom i da sam još cist u mozgu,a nemogu da skontam osobe koje su bile site i naoruzane do zuba da nekog mogu ubiti samo sto nemisliš i nezeliš raditi sto neko zeli,pitam se i uvazavam svakog ko je dugaciji i nemisli kao ja poštovani koji si ovaj interviju objavio sagledaj realnost i nesporim pravo ninaciji život i pricu samo sam ogorcen i mogu reci ko nije realan dabogda prezivio srebrenicu od maja 92 do jula 95,do jula 95 nisam mogao zamisliti poslije onog divljastva koje se dogadjalo da mogu progovoriti rijec vise sa srbinom ma iz kog dijela svijeta dolazio ali zahvaljujuci odgoju mojih roditelja koji danas nisu zivi nisam odgojen da mrzim i to ja zovem bolest uspio sam se oduprijeti danas zivim i radim ope sa srbima i iz citave bih,sretan sam neka svako odgovara za svoja dijela .............
  (kadir, 01.01.2012. 00:46:19) [1377]

 72. obican ljudski smrad i on i oni koji ga podrzavaju
  (miki, 03.01.2012. 20:37:46) [1382]

 73. procitala sam sve komentare,,divim se nekim ljudima sto su iskreni bez obzira sto su srbske nacionalnosti,,,da kazu istinu u vezi mladica,,sta je to njegovo junastvo,,smjesno je,,,i suvisno da dajem komentar,velike sile su uspjele zavaditi nasu dragu bivsu Jugoslaviju,mentalno poremecenom narodu i uspjelo isprati mozak,,,stranke,,,sranje je to sve,,,jos da kazem ovo zadesila sam se u Londonu kada je moja prijateljica Branka slomila nogu,,otisla doktoru sa prevodiocem,,pitao je doktor odakle je,,kaze ona iz Bosne,,a nacijonalnost,,,Kaze Branka,,nemoj rec da sam srpkinja,,,,bas u to vreme kad je pala Srebrenica,,,pa mladicu truhni ko ,,,lako ti je na nenaoruzanu nemocnu ,ispacenu,,zene i djecu,,,gdje su ti muda pa da ratujes posteno,,,da se dokazes,,,lako ti je na nenaoruzan narod,,,hvala svim srbima sto su podrzali mladica,,i onima koji to nisu,,,hvala onima kojima se svjest probudila,,da ipak moramo zivjeti zajedno,,,bez obzira na vjeroispovjest,,,ne dozvolimo da nas drugi zavadzaju i kroje nam kapu,,,pozdrav svim ljudima koji me podrzavaju,,,,
  (sheila,,, 09.01.2012. 01:09:13) [1392]

 74. mladich,,,shayze,,,shet,,,big shet,,,hitler,,,
  (milena,,mely, 09.01.2012. 01:12:58) [1394]

 75. Ništa novo,i ako tobože skrivan interviju sa zločincom Ratkom Ml.ja ovo sve vidjeh i ču,ne prvi puta,no bilo kako bilo moja poruka je:Tko ima i malo ljudskosti u sebi,trbalo bih da,već od danas osjeti strah za nadolazeće generacije bez obzira koje nacije ili vjere bio.Sama izreka:;U laži su kratke noge;sada već i činjenica,svakome dodje glave.Sva ljudska bića na našoj planeti su rodjena na isti način(normalno)sa istom bojom krvi,ka vjeri ili naciji vode nas (bez naše saglsnosti)drugi(roditelji)-- to je ok,ali voditi,učiti nas da mrzimo,Bože sačuvaj i ubijamo po vjeri ili naciji druge!Ejjj to je ZLOČIN,ja bih mu dao još stršniji izraz.RODITELJSKI ZLOČIN nad vlastitom djecom.
  (ESO, 09.01.2012. 01:52:49) [1398]

 76. Ako svi vi koji pisete hvalospjeve o Mladicu to radite iz zezanja tada je to OK, ali ako zaista i mislite da je on osoba za pohvalu i smatrate istinom sve ovo sto je izblebetao, tada mi vas je zao. Prava je istina da je on i njemu slicni ucinili vise zla Srbiji nego cijela HR i BH zajedno. Neki ce reci da pretjerujem, ali vrijeme ce pokazati da sam bio u pravu, a velikim dijelom se i sada vidi.
  (Mauro, 16.01.2012. 21:37:49) [1438]

 77. Mladic je zlocinac vec od prvih dana rata!Glupost prica vas Đeneral!Hrvatska je po Ustavu bivse drzave imala pravo na samoodredenje,to znaci na svoju Drzavu,i to je to,nazalost Srbi su htjeli veliku Srbiju i krenula u rat.Hvala Germanima na pomoci ma kakvoj bilo!
  (Branimir, 21.01.2012. 16:35:29) [1446]

 78. citam vase komentare i zakljucujem da ste totalni retardi.svako od vas misli da je u pravu i ima pravo da misli ali da sudi nekome to moze samo svevisnji zato vam covek(general)i kaze da samo bog moze da mu sudi ako se ogresio o ljudski rod.a general je castan cove u sta sam se licno uverio jel sam bio u mirovnoj misiji tako da ne serete mnogo jel od vas niko nije video sta nosi ratni vihor negu ovde jedete govna jel vise ne znate sta cete od sebe.mozda ne znam dobro srpsko hravatski jel nisam imao dovoljno vremena da ga naucim ali sigurno ce mnogi razumeti.i na kraju dobro covek kaze ja sam na svojoj zemlji i nemam gde drugo.pozdrav iz izraela
  (izrael, 22.01.2012. 21:04:09) [1447]

 79. a vi izraelci kao znate za ljudskost sve ce doc na svoje i vama i srbima
  (bosanac, 24.01.2012. 00:35:20) [1453]

 80. On je najveci zlocinac kojem bi pozavideo i sam Adolf Hitler.On je sramota i bruka za Srbiju i Srpski Narod.Bolje bi bilo da se nije ni rodio.On vas je osramotio i unazadio za vise od sto godina.Velika je steta sto ce umreti pre nego mu se presudi,ali i bolje je tako jer Haski sud nema smrtnu kaznu a taj zlikovac bi trebao biti osudjen na jedno 300 000 smrtnih kazni.Proglasite ga javno Narodnim Herojem i podignite mu spomenik u Beogradu i dobicete clanstvo u EU za jedno par stotina godina.
  (Jimmy, 24.01.2012. 00:54:30) [1457]

 81. Neko od komentatora rece da se zlikovac skrivao,nije se on skrivao nego su ga krili(Tadic i kompanija),cak i lecili na VMA.To je prava slika Srbije i Srpskih lidera.Sve olos do olosa.Vi koji ga slavite gorece vam duse u paklu zajedno sa tim bezdusnikom.
  Jimmy.Prizren
  (Jimmy, 24.01.2012. 01:14:47) [1458]

 82. Veliki Covek jos veci Vojskovodja covek kome pripisuju sve i svasta a u stvari ja licno neverujem daje doticni gospodin ispalio nekoliko metaka na nekoj svadbi a kamoli daje nekoga ubio ili naredio da ga ubiju.Pojedini komentari vrdjaju Zdrav Razum i nezasluzuju da ih komentarisem
  (Petar, 24.01.2012. 02:27:19) [1459]

 83. JEDINI ISTINSKI SRPSKI HEROJ JOS OD VREMENA ZIVOJINA MISICA U SVIM AKCIJAMA LICNO JE UCESTVOVAO TO STO GA TERETE ZA SREBRENICU NEK PITAJU NASERA ORICA STA JE RADIO U OKLNIM SRPSKIM SELIMA VRACENO IM JE MALO VISE NEGO STO SU ONI NANJELI ZLA SRBIMA OKO SREBRENICE ALI TOLIKO IH JE BILO DA JE BILO TOLIKO SRBA ISTO BI SE DESILO.ZATO NEK SE NEHVATAJU ZA SREBRENICU STA BI BILO DA SMO IH PUSTILI PA DA NASTAVE IZ DRUGIH PODRUCJA POKOLJE. TO JE GAMAD KOJA JE DALEKO OD CIVILIZACIJE STA JE BILO SA KONVOJOM SRPSKIH VOJNIKA NA ZEPI PA UBIJALI SU IH KAMENICAMA .JA NEOPRAVDAVAM NI JEDAN NELJUDSKI CIN ZNA SE TACNO PO ZENEVSKOJ KONVENCIJI PRAVILA RATOVANJA.NASI GENERALI SU SKOLOVANI LJUDI I NIKAD NEBIH DOZVOLILI ZLOCINE U TO SAM CVRSTO UBJEDEN NEZNAM GDJE SE NASER ORIC SKOLOVAO ALI 100 SAM UBJEDJEN DA JE ON INAJVECI INSPIRATOR ZA OSVETU KOJA SE TAMO DESILA.RATKO JE BRANIO I ODBRANIO REPUBLIKU SRPSKU I HVALA MU A OSTALA GOVNA POLITACARSKA OD MILOSEVICA PEKO KARADJICA I VASIH SMRADOVA ALIJE ITD NJIMA JE TREBAO NAROD DA SUDI ODMA NA POCETKU JBG SAD JE KASNO IDEMO DALJE KO JE PAMETAN NEK OPROSTI KO JE LUD NEK CEKA NOVE PRILIKE JA SAM IZGUBIO OCA U RATU ALI IPAK POSTUJEM SVE LJUDE DOBRONAMJERNE BEZOBZIRA KOJE SU VJERE I NACIJE
  (mladen op, 24.01.2012. 18:24:34) [1461]

 84. ma da ga je ko krio ne bi ni sad objavljen bio glupani jedni vidite da je sve to obicna glupost iz glupih usta ja to ne bi ni u djecijim novinama objavio a ne na svjetskoj televiziji i vi srbi bas nemate pametnih ljudi da vas vode????????????????cast djindjicu i cedi al vi glup narod kao i uvijek pa ne vidite svjetlost kojom sijaju pravi srbi sa srpskim a ne cetnickim srcem u grudima
  (kipo, 04.02.2012. 15:32:12) [1497]

 85. i koji veliki covjek kad se krio po rupama kao glodavac to je bio mali mis i velika kukavica.bio je hrabar samo ubijati nenaoruzane zarobljenike i civile kako vas nije sramota diviti se takvoj kukavici il ste i sami kukavice pa tako govorite
  (kipo, 04.02.2012. 15:34:58) [1498]

 86. E ljudi cistog srca ne slusaj te ove lazi, rak ce te dobiti opaku bolest od tih njegovih lazi
  (cakana, 07.02.2012. 18:18:45) [1514]

 87. G.R.Mladicu ti si jedan od nasih najboljih generala koje je srbija imala,a one pi....kao sto je i onaj mala poturica Naser O.koji je ucestvovao i cinio nevidjena zverstva u BIH i Srebrenici nad Srpskim zivljem stici ce ga bozija kazna kad vec nije ovozemaljska,a Srebrenica je najveca prevara u novijoj istoriji kada je upitanju "genocid"nad muslimanima.I TO ZNA CEO SVET.Da nije bilo Amera i ostale Evropske bagre kojoj je bio interes krvavi rat u BIH,HR,SL,I DA NIJE STALA NA STRANU VAS MUSLIMANA I RVATA,PA POJELIBI VAS,I ZATO NESERITE VISE.
  (MARS BREE, 10.02.2012. 00:38:15) [1523]

 88. Mladić je idiot kao i mnogi koji su bili s njim.Srpski narod treba da se stidi i njega i onih koji su u ime srpstva činili zvjerstva. Izmišljajući stariju istoriju samo pokazuju da će falsifikovati i noviju. kamo sreće da je davno platio glavom.Idiot.
  (nnn, 11.02.2012. 21:29:53) [1532]

 89. hahahahahha 1995 tad je doso da sere i da prica o postenju sto to nije uradio 91.nisu ni Hrvati ni Muslimani dosli u srb da ratuju a svaki normalan covjek ce branit svoj kucni prag...zelim mu vjecan boravak u hagu i njemu i svakom ko je radio nesto slicno mladicu...
  (erko, 11.02.2012. 23:24:02) [1533]

 90. Srpski "heroj" zaslužuje za svaku sarajevsku nedužnu žrtvu (koji su sami sebe granatirali - po srpskoj hrabroj vojnoj doktrini)najstrožu kaznu. Šteta što toga neće biti, jer, kako neko reče, smrtnu kaznu Hag ne presuđuje. Bar da ima te svoje vojničke "časti" pa da prizna i kaže da je kriv, kao što je to uradila Biljana Plavšić. Teško narodu koji se diči takvom "junaku", sve u ime srpstva ... i zemlje srpske, a o Bosni se i Hercegovini radi.
  (miradone, 08.03.2012. 20:50:57) [1651]

 91. ziveo nama general 100 godina!da opet nama pomogne da pobijemo sve turke jebem im mamu tursku

  (srbin, 11.03.2012. 00:49:52) [1652]

 92. koji lazov i prevarant, pa nemogu da verujem
  (dragan, 16.03.2012. 15:26:03) [1671]

 93. Generale,hvala ti sto sam ziva danas...u jednoj od mnogobrojnih humanih akcija VRS,spasen je moj zivot i zivot moje porodice,kao i 6000 srpskih zivota iz okruzenja Smoluce....
  (nina, 20.03.2012. 00:04:42) [1675]

 94. Zato sto je dobag, eto ga sada pisha u kantu u Sveningenskom zatvoru u Hagu (dabogda tamo istrunuo). Vi koji ga hvalite, samo pokazujete nemate ni ljudskosti ni principa ni nikakvih vrednosti i da samo silu znate. Zato ste silom (NATO) i zaustavljeni.
  (razuma srbin, 22.03.2012. 16:22:47) [1679]

 95. Srbin sam. Deda mi je ubijen na Srpskoj Grbavici (Sarajevo) muslimanskim snajperom u rano ljeto 92ge kada rat praktično nije ni počeo a na zimu 93će je predamnom u dvorištu srednje škole ubijen moj drugar. Falsifikovali ste sa Amerikancima Markale, kako potvđuju Morion I Mekenzi. Crknite u svojoj fildžan federaciji sa braćom hrvatima a mi ćemo se uskoro odvojiti da vam ne smetamo. ŽIVILE SRBIJA, REPUBLIKA SRPSKA I PLEMENITI ĐENERAL RATKO MLADIĆ!
  (Boris, 27.03.2012. 22:28:49) [1704]

 96. RATNI ZLOCINAC

  (Aleksandra, 29.03.2012. 22:07:29) [1708]

 97. Pravi general!
  (Milada, 31.03.2012. 22:47:58) [1712]

 98. Gledaj komentatore, sve neki Esmir, šAmar, Izmet, Fekalji i koje kakvi gmizavci, ovde nešli nešto da kenjaju a do juče su im očevi klali pravoslavce po Bosni, imali pomoć od mudžahedina...
  Moreeee, mamicu vam pećinsku...
  Puuuuuu, izrodi !!!
  (Laki, 01.04.2012. 00:36:08) [1713]

 99. SJAJ I BEDA ! JUCE NEPRIKOSNOVENI HEROJ, A DANAS PLACE U KLUPI HASKE SUDNICE. OD VALCERA DO POGREBA!I TAKVI SU SVI I ONI U SUDNICI I VAN NJE.KO JE KOGA KLAO ZNA SE ,PA ZAR JE VAZNO AKO JE KLAO ONAJ DRUGI ON JE I ZLOCINAC A ONAJ"NAS" JE SRPSKI HEROJ I JUNAK.ZATO I JESMO OVDE GDE JESMO-NIKO NAS NE VOLI ,CEO SVET NAS MRZI.ZNA SE ZBOG CEGA,ZAR NE ?
  (BOZE,NE ZNAMO STA NAM JE !, 01.04.2012. 14:15:23) [1715]

 100. Nina! zasto se zahvaljujes mladicu?! Da nas MUSLIMANI nisu pustili iz Smoluce, mislis da bi ti mladic pomogao? Hvala tim casnim i postenim ljudima a ne izdajici mladicu!!!! :P
  (Milica, 01.04.2012. 22:05:21) [1716]

 101. Ljudi su jako pristrasni i to je ljudski jer svako navija za svog a nevide da nam drugi postavise ljude koji su nemilosrdno gurnili svoje narode u rati radi interesa velikih koji su uzeli nas trud koji smo stvarali u nasoj SFRJ. Nikad vise milo moje ono sto smo imali. Istina imaju sada oni koji su uspjeli da zloupotrebe svoj polozaj i obagati se a ostali mogu da prezivljavaju. Tito je sigurno zivio dobro ali svi su bili osigurani i imali su sigurnost, posao, socijalno osiguranje, radni staz a sada imamo neka minimalna osiguranja pa kada ljude docekaju penziju nemogu platiti ni staracki dom a kamoli zivot dostojan covjeku. Sve prodase drugima koji su nas zavadili. Nasa bogastva idu u druge bogate zemlje. Mi se svadjamo koje kakav a svi nismo cisti jer su drugi platili da se raspadnemo a da se oni poslije naplate. Tudjman i Milosevic se dogovarali kako ce se djeliti a Izetbegovic se opredjelio u federaciju sa Hrvatima a sada oni traze da imaju svoj prostor nece sa Muslimanima. Svi su prevareni. Tudjman je to iskreno priznao kada je se vracao iz Njemacke da je konfederacija koju je trazio bio politicki trik da prevari Srbe a da je dobio obecanje od Njemacke i drugih da ce dobiti drzavu. procerao je 250000 hiljuda neduznih ljudi i promjenio Ustav gdje je pobrisao srpski narod koji je bio ravnopravan sa hrvatskim narodom i nikom nista, nitko netrazi da se to vrati kako je bilo krive jedni druge a ne vide da su iskoristeni svi i da su svi platili cek politicara. Jadni svi koji su se nasli u vihoru rata ma koje vjere bili jer su to samo ljudi koji nisu to zeljeli ali su uvuceni od strane svojih politicara. Ja kao dobra i brizna majka nisam dozvolila svome sinu da ise u rat za nikoga jer mu nista nije alilo u Jugoslaviji u kojoj je sretno zivio i imao bez rizno detinjstvo i sretan zivot. Ostao je postecen svih trauma koje donosi rat i ziv i zdrav a procerani smo iz Hrvatske i zivimo sretno i na drugoj strani jer smo svi ostali zivi i zdrvi. Majke koje su izgubile svoju djecu nemogu biti sretne ni u jednoj drzavi jer su ostale bez svoje djece. Slava svima koji su pali u ovom ratu i laka im crna zemljica i da nam se to vise nikada ne ponovi.
  (mirjana, 02.04.2012. 21:26:37) [1719]

 102. Balkanski kasapin i poslednji ološ.Ratni zločinac,sramota je nakon svega viđenog u Srebrenici da se o ovom krvoloku sa ovakvim pijetetom piše.Njegovo mjesto na ovom svijetu je u Hagu,a na onom drugom u paklu ili ti džehenemu.Sotona ovozemaljska.
  (sefik, 06.04.2012. 20:25:05) [1731]

 103. Od Bosne i Hercegovine se nikad rs nece odvojiti, dodje li do toga srbima ce ostati samo beogradski pasaluk. Zar ne vidite da sve ide u tom smijeru.

  Zivjela Bosna i Hercegovina!
  (ZiKo, 15.04.2012. 19:53:30) [1743]

 104. koja ste vi bolesna nacija !!!
  (pama, 17.04.2012. 00:13:51) [1750]

 105. Kad intervju u osmom mjesecu jel? Nakon sto je u sedmom mjesecu planirano ubio 8 000 ljudi? Njim se ponosite? Sram da vas bude. Stid bi me bilo da se izjasnim ko pripadnik Srpske nacionalnosti, a ne da velicam jednog monstruma. FUJ! nek vam se Bog smiluje genocidni narode!
  http://www.youtube.com/watch?v=Id4wtBJHMdU


  (Titina pionirka, 19.04.2012. 00:29:50) [1754]

 106. OBICNI LUDAK TAJ HEROJ

  (MEHO, 24.04.2012. 22:52:29) [1766]

 107. Nije problem što je Mladić, zločinac, lažov, manijak i degenerik, nego mi je žao što ga podržava srpski narod, čitajući ove komentare, to je zastrašujuće, pa se onda pitaju zašto ih mrzi čitav svijet, i uopšte zdrav razum ovo ne može prihvatiti, jeste li glupi, jeste li ludi ili ste uistinu svi zločinci
  (andrej josipović, 25.04.2012. 10:59:37) [1768]

 108. E jadan ste vi narod kad vjerujete u ovake gluposti!
  (dundo, 30.04.2012. 13:02:10) [1784]

 109. Znam da bi mnogim muslimanima i katolicima godilo da su mogli da završe posao koji su započeli u prvom i drugom svjetskom ratu, u Jasenovcu, po hercegovačkim jamama, po logorima, na Sutjesci, Neretvi, Kozari... Gde god su Srbi živjeli tu bi se našao neko da ih ubija, kolje i istrebljuje. Valjda je to po katoličkim i muslimanskim standardima. Da nije bilo Vojske Republike Srpske vjerujem ne bi danas bilo ni Srba u Bosni. I da ne zaboravim, nema dobrih i loših naroda ima samo dobrih i loših ljudi. Znajte da postoje univerzalne ljudske vrijednosti koje ne zavise od vjere i pripadnosti nekom narodu. To treba njegovati a sve ostalo će doći samo po sebi. Rat je zlo, ne prizivajte ga!
  (Saša, 04.05.2012. 00:03:40) [1790]

 110. Hvala Generalu Mladiću što danas imamo našu Republiku Srpsku. Sarajlije su juče pokazale svoje pravo lice. To samo i znaju da rade da pljuju i vrijeđaju a kao hoće nekakav "suživot". Nema više "suživota" balijetine nema ga više
  (Ilija-Alija, 04.05.2012. 20:12:14) [1792]

 111. NIJE MI JASNO KAKO OVI NEKI MOGU UOPŠTE I DA POREDE SRPSKU I BOSANSKU STRANU A KAMOLI DA GOVORE O NEKOJ ČASTI TOG ZLOČINCA MLADIĆA.. 92 U POLA SARAJEVA GENERAL BOSANSKE ARMIJE VIČE" NE PUCAJ NE PUCAJ" NA KONVOJ VOJSKE JNA, KONVOJ VOJSKE... 95 VAŠ SLAVNI ĐENERAL ULAZI U POTOČARE U OKJEM NIJE BILO NI JEDNOG NAORUŽANOG ČOVJEKA I KAŽE DA JE DOŠLO VRIJEME DA SE OSVETE TURCIMA ZA BUNU PROTIV DAHIJA... I VIDJELI SMO KAKO SU SE TO ĐENERAL I KOMPANIJA OSVETILI. HILJADE BIJELIH NIŠANA SU SVJEDOCI KAKO SE BAJNI ĐENERAL I JNEGOVI JUNACI SVETE..... NIJE MI JASNO KAKO STE TAKO SLIJEPI I BOLESNI
  (Ala, 05.05.2012. 20:31:22) [1798]

 112. Hvala ti generale sto si bio tu kada si nam bio naj potrebniji . Sreca je da smo u vrijeme rata imali jednog takvog vojskovodju i pomogao nam da i u ovom ratu bioloski opstanemo . Jesu li trebali da nam se ponove Jasenovac , Kozara i sve jame u koje su Srbi bacani i svi zlocini koji su nad nama cinjeni u zadnjih 500 godina . Hvala ti sto nisi dozvolio da nam se dogodi Holokaust . A ovi sto pljuju Generala a podpisuju se kao srbi neka ih je sramota . Neka mijenjaju vjeru - poturice . Ako ne volis svoga , kako mozes voliti druge . Vi ste obicni licemjeri . Gdje ste procitali da muslimani pljuvali po Naseru , Dudakovicu po zelenim beretkama , zengama koji su ne sumljivo ratni zlocinci i satanisti . Jeste li razgovarali sa nekim srpskim logorasem , sa zarobljenikom koje su mucili muslimani , mudzahedini i arapi , cije su rodbinu i prijataelje na njihove oci klali i mucili na naj zvjerskiji nacin . Srbi ne odricite se svoga . Postujte tudje ali prije svega volite svoje . Cinjenica jeste da je i sa srpske strane bilo zlocina ali nista manje ih nije bilo ni sa muslimanske i hrvatske strane . Samo sto su svi srpski zlocini uvijek gledani kroz lupu svjetskih medija i maksimalno izoblicavani do monstruoznog , a sa druge strane muslimanski zlocini su prikrivani i minimizirani , cak i opravdavani . Protiv srba je prije svega vodjen planski medijski rat protiv kojeg nismo imali sredstva da se borimo . Zato je slika o srbima u svijetu zastrasujuca i iskrivljena . Krivo mi je sto muslimani sa toliko mrznje i neargumentovano pljuju kompletan srpski narod . Kao da mi nismo propatili u ovom ratu Kao da niko od nas nije izgubio svoga bliznjeg . Osjecam da je u njihovim srcima velika mrznja , vjerovatno proistekla iz kompleksa gubitnika u ovom ratu . Srbi su dobili svoju republiku , hrvati svoju a oni su ostali ninacemu konkretno . Imaju BiH za koju se grcevito bore da je ponovo sastave iz dijelova ali uzalud trose energiju i jacaju gnev i nezadovoljstvo . Bolje bi bilo da razmisljaju sta da rade sa ekonomijom , zdravstvom , obrazovanjem .Sta ce sa vehabijama i mudzahedinima koji su stalna prijetnja za sve nas u bosni . Pa treba li nam opet rat ? Ko god ga je Prezivio recice - NETREBA !!! Ali za sve to nismo im mi srbi krivi . Svatite . Prije svega , na posljednjoj sjednici prije rata vi ste trazili da se Bosna podijeli . Ali bilo je sta je bilo ,ne ponovilo se . Ne treba vise o tome " ko je poceo rat " .
  Jos jednom bih zamolio Srbe ili one koji se tako nazivaju , ne pljujte po svom bliznjem i ovako nam je tesko . Vidite li da se cijeli svijet okrenuo protiv nas . Ustvari nije se okrenuo protiv Srba nego protiv Pravoslavlja . Budimo slozni i okrenimo se Gospodu bogu i od njega trazimo spas . Ne klanjaj te se idolima , politicarima , novcu . Gledajte da u sebi gajite dobrotu i zivite Bogougodno . I nebojte se istinskih Vjernika muslimana koji se svome bogu mole po starom kuranu . Cuvajte se od ovih novih a pogotovo se cuvajte Pape koji je najvece zlo danasnjice . Neka nas Bog blagoslovi i da nam vjere i snage da do kraja ostanemo dobri ljudi . Bolje je casno umrijeti nego sramno zivjeti . Nasem Generalu neka sudi Gospod kada mu dodje na istinu a ovim zemaljskim sudovima ne vjerujem .
  (Milan, 06.05.2012. 17:52:33) [1802]

 113. Ma to je jedan.
  (kemin, 07.05.2012. 13:13:30) [1805]

 114. Paranoik, šizofreničar, kompleksaš i ubica
  (Iggi, 13.05.2012. 20:01:22) [1815]

 115. pozdrav svim ljudima dobre volje ali ovi neki forumaši što bulazne o ne kakvom srbstvu samo nek provjere kad su srbi prešli na praoslavlje to jest 1354 god dušanov zakonik.dalje dolazak hrvata u boku kotorsku u 12 tom vijeku . a dolazak srba u hrvatsku u15 i 16 vijeku pa svak normalan može sve sam sračunati .
  (logoraš, 14.05.2012. 15:11:57) [1821]

 116. ko ce citeti ove gadosti od gada i njemu slicnih komentatora koji se njime dice, kao da zive u srednjem vijeku
  (ismet, 17.05.2012. 15:21:06) [1834]

 117. Šta reći a ne zaplakati za Mladićem i za celim srpskim narodom što preživljava ovakve nepravde.Mi imamo izdajnika kao i svi narodi,doduše sad je izrod i zlo po srpski narod TADIĆ koji vara ljude ko majmune ali ničija do zore nije gorela pa ni njegova neće.Otići će i on sa smećem istorije srpskog naroda .
  (Slobodan Novi Sad, 20.05.2012. 12:38:09) [1841]

 118. kaze stari narod, SJEDNI SA SRBINOM ZA STO DA PIJES, A DRUGOG SVEZI I STAVI U VRECU ISPOD STOLA, DOK PIJETE OVOG ISPOD STOLA UDARAJ NOGAMA, STO TI MISLI ONAJ U VRECI TO TI ISTO MISLI I ONAJ STO PIJES SA NJIM!!! KAKO MLADIC KAZE NISU SRBI POVELI OVAJ RAT, SRBI SU SE BRANILI, A RATNO STANJE PROGLASILI TEK POCETKOM 1995. hahaha. po poslusajte interviju, to su rijeci neukog i nepismenoig covjeka, ako se on uposte moze nazvati covjek, to je zvijer. nisu ni u Srebrenici pobili goloruke ljude, nego ko je, sve ima dokumentovano
  (haris, 21.05.2012. 21:41:18) [1844]

 119. pozdrav svim ljudima dobre volje ali ovi neki forumaši što bulazne o ne kakvom srbstvu samo nek provjere kad su srbi prešli na praoslavlje to jest 1354 god dušanov zakonik.dalje dolazak hrvata u boku kotorsku u 12 tom vijeku . a dolazak srba u hrvatsku u15 i 16 vijeku pa svak normalan može sve sam sračunati .
  (logoraš,-citat
  pa sta dalje pisati
  (haris, 21.05.2012. 23:06:36) [1845]

 120. vi srbi ste majstori da lazete sto se vidi i iz ovog intervjua
  (albanac sa kosava, 22.05.2012. 17:42:48) [1846]

 121. Čitam komentare i čudim se još uvek tolikoj mržnji kod pojedinih.Omalovažavati jednog generala koji je uspeo koliko toliko sačuvati svog naroda(koga ste počeli ubijati u svatovima i tako započeli rat).Sačuvao deo teritorije koja je i danas činjenično stanje na terenu,to samo može idiot.Koliko je ispravno radio eto dokazuju i Amerikanci kada njegov intervju nisu smeli 15.g.da objave.A sve o generalu Mladiću (u pozitivnom smislu)dokazaće istorija.
  (Valjevac, 24.05.2012. 12:40:56) [1852]

 122. SRAM DA VAS BUDE ZA SVE VAS KOJI BACATE LJAGU I SIRITE AMERICKU PROPAGANDU PROTIV GENERALA MLADICA..MOZETE SAMO DA GA MRZITE I TO VAM VEROVATNO ISPUNJAVA VASU JADNU DUSU.JAKO MI VAS JE ZAO STO NEMATE NI PAMETI NI KARAKTERA. MISA
  (BELAC, 26.05.2012. 22:23:02) [1863]

 123. Stvarno si nebitan lik neznam odakle te u životu ikako aut!
  (Ivica, 02.06.2012. 02:38:25) [1882]

 124. Gledajući i slušajući ovaj intervju,čovjek se upita imali glupljeg i bezobraznijeg čovjeka na svijetu od Mladića,kao da nije pohađao nikakve škole osim pastirskih,pa se pitam kakvi ste vi ostali koji ga podržavate jer sa takom podrškom nije ni čudo,da gubite polako pokrajine-Kosovo,bratsku republiku Crnu Goru,uskoro možda Vojvodinu i još koji dio južne ili istočne Srbije.
  (meho, 03.06.2012. 22:35:41) [1887]

 125. Nato pakt zeli Balkan po svaku cenu.Uskoro ce i Crna Gora u Nato.Gde god su Srbi vecnski narod nema Nato pakta.Nakon proterivanja Srba kao plana 1,prelazi se na plan 2.
  Plan 2 favorizuje cetnike i feudokapitalizam naspram svih njihovih protivnika.Slicno kao i u II svetskom ratu.
  (zaokret, 06.06.2012. 11:28:56) [1900]

 126. Ko je Srbin i srpskoga roda mora biti ponosan na sve sto je Ratko Mladic uradio,rekao za svoj narod,na njegov odnos prema novinarima SNN-a.Proklet bio ko ga je uhapsio i predao tuzilastvu u Hagu.Izdajice ce BOG kazniti, a vec ih je kaznio narod i jos ce.

  (Ratka Kuzeljevic, 08.06.2012. 23:33:49) [1910]

 127. SVAKI RAT JE ZLO KOJE PRATI LJUDSKI ROD OD NJEGOVOG POSTANKA I PRATICE GA DO NJEGOVOG KRAJA.
  SVAKA PROSLOST BUDUCNOSTI DAJE SLIKU,A NJU CE IMATI I GENERAL MLADIC.KAKO CE ONA BITI OBOJENA,
  ZAVISI OD MOZGOVA BUDUCNOSTI,KULTURE I SVESTI, ALI NE MNOGO RAZLICITA OD HEROJA KOJI SE SPOMINJU U DANASNICI JER PRIPADA NARODU KOJI NEMA KOMPLEKS.
  (profa, 14.06.2012. 20:43:22) [1929]

 128. Sva sreca pa je Amerika najjaca sila na ovom svetu. Svako drugi bio bi mnogo gori na njenom mestu. Zamislite da nema velikih sila kako bi se Srbi, Hrvati, Muslimani i ostali tamanili po Balkanu. Ne bi se rat nikada zavrsio. Do poslednjeg Ma super je Mladic "Heroj " najveci. Samo ubijanje ratnih zarobljenika je ratni zlocin.. A i sto ubi ona dva decaka na strazi u topcideru ???
  (Dragan , 15.06.2012. 15:25:18) [1932]

 129. A zasto je pobio sve balije Nasera Orica tako da niko nije ostao da sedoci o zlocinima Naserove bande medju kojima je bilo decaka od 15 godina, koji nisu ostavljali zive zene i decu. Mladic je kao sto smo videli postedeo zene i decu Oric nije. Zasto nije uhvatio i osvetio se Oricu? Glup si ispao Djenerale
  (Dragan, 15.06.2012. 15:30:51) [1933]

 130. sta taj izraelac jede govna sigurno je i on i citav izralel zlocinci dao bog jos jednog ADOLFA HITLERA A mozda se u skorije vrijeme i pijavi da potamani tu gamad zidove i njima slicne
  (zaim, 18.06.2012. 11:53:06) [1942]

 131. Veliki se ne kriju kao MISEVI u rupama jer se ne boje istine ali izgleda da se istorija ponavlja sRBI vole da slave izgubljene bitke kao i u istoriji Kosovska Bitka,nositi glavu cara Lazara u vreci koju su Turci odrubili i slavti pobjedu je van svih razuma-pa tako i sam Mladic.Karadzic nisu nista drugo nego misevi koji se kriju iza SRBSKOG naroda kojemu su donijeli samo lose i zlo zlocinac nemoze biti heroj to mi svi znamo zato se probudite iz sna nema Velike Srbije Nema ni Srbske Republike nema srbskog blagostanja jer ste dovedeni na prosjacki stap Morate da shvatite da se od Srbstva ne zivi oslobodite se takozvanog straha kojim vas plase vase vodze i tako ostaju na vlasti sa vasim milionima dok vi kopate po kantama za smece jer nemate sta da jedete ako to mozete aceptirati pa onda i zasluzulete svoju vlast jedan komentar koji sam cuo na TV uzivo gledalac iz Prijedora kaze (kad nam je tako dobro Srbima u Srbskoj zasto Muslimanska krava uKozarcu ima bolje uslove od nas)narode probudise i upitaj se sta sam ja ucinio da tako lose zivim-i sta mogu da ucinim da bolje zivim pozdrav svim dobrim Ljudima
  (Suljo, 18.06.2012. 12:22:51) [1944]

 132. Pa ovo je budala koju treba svecom traziti...
  (Milorad Simic, 19.06.2012. 21:00:20) [1946]

 133. veći je idiot koji je objavio ove gluposti nego onaj koji ih je napravio
  (čovjek, 23.06.2012. 05:54:15) [1959]

 134. Optuzbe za Srebrenicu se olako daju, a malo ko je od procitao nesto o cinjenicama koje je Hag utvrdio a koje govore suprotno.

  1. Једини непосредни извршилац злочина у Сребреници у јулу 1995. који је
  осуђен од стране Међународног трибунала за ратне злочине за бившу Југославију
  (тзв. Хашког трибунала) је Дражен Ердемовић, ХРВАТ из околине Тузле. Склопио
  је договор са Тужилаштвом и осуђен је на минималну казну, на основу сопственог
  признања, чији је садржај неколико пута мењао. Кључна тачка договора са
  Тужилаштвом био је услов да мора сведочити против српских оптуженика.
  ЗАШТО СРПСКА ДРЖАВА ТРЕБА ДА ПРЕУЗМЕ ОДГОВОРНОСТ ЗА
  ЗЛОЧИНЕ У КОЈЕ ЈЕ БОСАНСКИ ХРВАТ ЕРДЕМОВИЋ БИО УМЕШАН, И ТО
  НА ОСНОВУ ЊЕГОВОГ КОНТРАДИКТОРНОГ И НЕПОУЗДАНОГ
  СВЕДОЧЕЊА?
  2. Ердемовић је наводно припадао тзв. Десетом диверзантском одреду
  Војске Републике Српске, мултинациналној јединици која је у својим редовима
  имала Србе, Хрвате, Словенце и муслимане. Он је пред Хашким трибуналом
  именовао још7 припадника те наводне јединице, који су наводно учествовали у
  стрељањима у околини Сребренице у јулу1995. – од којих су се неки такође
  борили у Африци као плаћеници западних војски. До дан-данас, ни Хашки
  трибунал, ни Република Србија, ни Босна и Херцеговина, ни било која друга
  држава нису подигли оптужнице против тих људи, и ако су им доступни. ШТА СЕ
  ЖЕЛИ САКРИТИ?
  3. На Меморијалу у Сребреници стоји број„8372...“ – али се признаје да тај
  број укључује и оне који се још воде као„нестали“, што значи да о њиховој
  судбини ништа тачно није утврђено, а три тачке после овог броја треба да значе да
  број није коначан. КАКО СЕ ЗА НЕСТАЛЕ МОЖЕ ТВРДИТИ ДА СУ„ЖРТВЕ
  ГЕНОЦИДА“ АКО НА ЊИМА НИЈЕ ИЗВРШЕНА ОБДУКЦИЈА?
  4. Последње форенсичке анализе, деценију и по после завршетка рата,
  показују да је укупан број тела ископаних из разних масовних гробница, од којих
  нису све у околини Сребренице– испод2000. Од тих тела, само за442 се може
  скоро непобитно тврдити да су жртве стрељања, јер су имала везане руке и повезе
  преко очију. ТО ЈЕ СКОРО8000 МАЊЕ ОД БРОЈА КОЈИ СЕ ЈАВНО ПОВЕЗУЈЕ
  СА„ГЕНОЦИДОМ“ У СРЕБРЕНИЦИ.
  5. Највиши цивилни представник УН на терену у јулу1995, Американац
  Филип Корвин, већ годинама тврди да је тада у Сребреници убијено„око700“
  босанских муслимана– да је разлика између тог броја и броја од8000 који се
  стално пропагира– политичка. СРЕБРЕНИЦА ЈЕ ОЧИГЛЕДНО
  ИСПОЛИТИЗОВАНА ДА БИ СЕ СРПСКИ НАРОД НЕОСНОВАНО ОПТУЖИО,
  И ТРАЈНО ЗАВАДИО СА СВОЈИМ СУСЕДИМА.
  6. Комисија Владе Републике Српске за испитивање догађаја у Сребреници
  никад није признала„геноцид“. Ту реч је Комисија употребила само у односу на
  пресуду генералу ВРС Радиславу Крстићу, не као своју оцену већ цитирајући
  пресуду. Исто тако, Комисија није усвојила цифру од„8000 стрељаних“, и ако је
  била подвргнута огромним западним притисцима. Комисија никада није изјавила
  да су сви на списку несталих убијени и мртви, већ да међу побројанима има и
  живих људи и оних који су страдали у операцијама које су се десиле и пре1995.
  године, као и оних који су касније умрли природном смрћу, док је за неке утврђено
  3
  да су променили идентитет и да живе на другим местима, а друге да су издржавали
  казну за кривична дела. ДАКЛЕ, НИЈЕ ИСТИНА ДА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА
  ПРИЗНАЛА„ГЕНОЦИД НАД8000 МУСЛИМАНА У СРЕБРЕНИЦИ“.
  7. Према пресуди Међународног суда правде у тужби Босне и Херцеговине
  против Савезне Републике Југославије за„геноцид“, Србија не сноси одговорност
  за такво дело, нити је учествовала у његовој припреми или извођењу. Самим тим,
  Србија нема никакву обавезу да усвоји било какву„декларацију о Сребреници“,
  зато што по пресуди највише међународне правосудне инстанце на свету Србија
  није повезана са догађајима у Сребреници.

  ----- http://www.srebrenica-project.com/ ----

  Forenzicka analiza koja potpuno pobija sve tvrdnje o navodnom genocidu nad 8000 civila

  http://www.srebrenica-project.com/DOWNLOAD/post%20mortem/Forensic%20analysis%20of%20post-mortem%20reports.doc


  (Milan, 23.06.2012. 23:07:38) [1963]

 135. . 7.Према пресуди Међународног суда правде у тужби Босне и Херцеговине
  против Савезне Републике Југославије за„геноцид“, Србија не сноси одговорност
  за такво дело, нити је учествовала у његовој припреми или извођењу. Самим тим,
  Србија нема никакву обавезу да усвоји било какву„декларацију о Сребреници“,
  зато што по пресуди највише међународне правосудне инстанце на свету Србија
  није повезана са догађајима у Сребреници.Sta mislite ,hitler za vreme drugog svetskog rata na prostorima Jugoslavije pobio oko 1000000 zrtava,a komunisti oko 230000.Zlocin je zlocin da je postojao haski tribunal tada odgovarali bi i komunisti.Od devedesetih na vamo slusam samo o zlocinima Srba pa Muslimana pa Hrvata,interesantno niko ne spominje komunjare gde li su to oni nestali.E pa gospodo draga reci cu vam ja,Iz sve ove tri republike politicari komunjarski takodje i generali komunjarski zavadili narode,narodi stradali profiteri profitirali.Nema svet nista protiv srba hrvata i muslimana casnih i postenih ljudi,al su im dolijali komunisti pakuju ih u Hag,al se oni uporno prave budale kako su oni ili srbi ili hrvati ili muslimani.Za ono pre su se provukli ali sada nece slatkorecivi su ,al su puni mrznje ,a mrznja ubija,dabogda se ne vadili od tamo.
  (Pedja, 24.06.2012. 02:56:18) [1967]

 136. SRAMOTA KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA PRAVDATE NJEGA I SRBIJU UOPSHTE PA TO SE NE PRASHTA NIKADA ON JE SAM PRED KAMERAMA IZJAVIO KAD JE USHO U SREBRENICU A SADA IDEMO DA SE ODMAZDIMO TURCIMA STO ZNACI DA JE TO ON SVE NAREDIO ZAJEDNO SA MILLOSHEVIQEM SRAMOTA SRAMOTA PA NA KOSOVU ISTO SE DESILO VAMA SRBIMA SU SVI DRUGI KRIVI SAMO STE VI U PRAVU PA NIJE TO MOGUCE
  (bashkim, 24.06.2012. 23:40:08) [1969]

 137. Da imamo danas ovako casne ljude i rodoljube Srbija bi bila bogata i ugledna drzava a ne Americki rob.
  (marinicak, 25.06.2012. 17:18:26) [1970]

Нема коментара:

Постави коментар