Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

петак, 22. јун 2012.

Алес Волински-ЗАШТО ЕВРОПИ ТРЕБА СОПСТВЕНИ КНЕСЕТ (Други део)- електронско издање - Фонд стратешке културе > ЗАШТО ЕВРОПИ ТРЕБА СОПСТВЕНИ КНЕСЕТ (Други део) > srb.fondsk.ru - Фонд Стратешке Културе | Strategic Culture Foundation

Алес Волински-ЗАШТО ЕВРОПИ ТРЕБА СОПСТВЕНИ КНЕСЕТ (Други део)- електронско издање - Фонд стратешке културе > ЗАШТО ЕВРОПИ ТРЕБА СОПСТВЕНИ КНЕСЕТ (Други део) > srb.fondsk.ru - Фонд Стратешке Културе | Strategic Culture Foundation

 
назад верзија за штампу
 
ПОЛИТИКА

ЗАШТО ЕВРОПИ ТРЕБА СОПСТВЕНИ КНЕСЕТ (Други део)

Алес Волински | 23.06.2012 | 00:01
 

Где год да допутујете, наићи ћете на две ствари: кока-колу и ХаБаД.
Чак и ако не буде кока-коле, ХаБаД ће свакако бити.“
Израелски рабин1
Коментатори формирања Европског Јеврејског парламента – ЕЈП – пре свега скрећу пажњу на чињеницу да су његови иницијатори јеврејски магнати из земаља Заједнице Независних Држава (ЗНД) – који намеравају да лобирају за интегрисање Украјине са ЕУ, боре се за право Израела на настављање окупације арапских територија и утичу на политику Европске уније у вези са Сиријом, Ираном и другим блискоисточним државама. Али мало ко при том сматра за потребно да констатује да иза Коломојског, Рабиновича и Машкевича стоји ХаБаД, хасидска секта, чији су погледи на свет слични нацистичкој идеологији. Ако су нацисти говорили о специјалној мисији „нордијске расе“, „хабадници“ такву улогу преносе на Јевреје, који су по њиховом схватању једини на свету „људи“ у потпуном значењу те речи. То је зато, што је душа Јеврејина, они кажу, делић Бога, а остало човечанство су „животиње које говоре“, које највише што могу је да схвате да су Јевреји у сваком погледу изнад њих, и да треба да иду за примером Јевреја.
У принципу – на то чак не мора ни да се обраћа пажња, ни да се вређа. Сви религиозни фанатици, укључујући и хришћане, имају своје бубице у глави. Само кад не би постојало једно „али“… У погледима на свет ХаБаДа постоји идеја која је идентична хиндуистичком појму „аватар“: Они сматрају да њихови учитељи (ребе) представљају „шлихим“ – божје посланике, који се периодично утеловљују у нашем свету како би „исправљали“ Јевреје, а затим се враћају у духовни свет, у коме чекају ново отеловљење. И када се сви Јевреји „исправе“, односно почну да испуњавају све заповести Торе, тек тада ће у наш свет доћи машиах (месија) који ће коначно да „ослободи“ Јевреје од власти других народа. По хасидском схватању то значи: ставити Јевреје изнад других народа као морално руководећу снагу. И тек када их месија поведе – Јевреји ће успети да обнове Израел „од Нила до Еуфрата“ и да саграде трећи храм на брду Морија у Јерусалиму. А садашњи Израел, како они сматрају, - то је привремена држава, и у религиозном смислу – незаконита.
За сада „шлихим“ и његови следбеници Јевреје наговарају речју. Али ХаБаД не искључује ни другу варијанту. Уколико се створе такви услови да се Јевреји као народ нађу пред претњом тоталног истребљења, они ће бити принуђени да се „исправљају“ врло убрзано, како би Бог чуо њихове молитве и послао им Спаситеља, тако рећи, експресно. По свему судећи, ХаБаД то и покушава. Најзад, седми љубавички ребе је пред смрт учио да садашња генерација Јевреја већ живи у „данима Машијаха“.
Природно, идеолози ХаБаДа неће милионима других Јевреја, који су далеко од религиозног фанатизма, да откривају да та секта не искључује ни варијанту њиховог „коначног ослобођења“ помоћу нове, вештачки испровоциране катастрофе светског Јеврејства, без обзира да ли ће прва фаза започети захваљујући напорима „хабадника“ у Европи или на Блиском Истоку. Али о могућности да ће се тако нешто стварно догодити сведоче извесни знаци.
Зашто, на пример, хабадници инсистирају да јеврејске земље наставе политику мултикултурализма? Са једне стране – да, политика мултикултурализма штити Јевреје од асимилације у хришћанском и атеистичком окружењу. Али, са друге – лидери ХаБаДа не могу, а да не разумеју да мултикултурализам води Европу у исламизацију, а да ће резултат тога бити да ће се Јевреји прво овде, а затим и у САД наћи очи у очи са њиховим, како ми, хришћани то видимо, непријатељем, односно – исламистима. Само, управо се о томе и ради, што јудејци мисле да им муслимани нису непријатељи, већ да су заблудели истоверци. Разлика је само у томе да јудејци сматрају да је Мојсије, а муслимани – Мухамед – последњи пророк њиховог заједничког Јединственог Бога. А Арапи – они су, наравно, браћа од стричева Јевреја, баш као и семити, потомци патријарха Авраама од његовог првенца Ишмаела (Исмила).
На исти начин и муслимани схватају јудејце. Чак и у смутним средњовековним временима јеврејске општине су цветале у земљама ислама, који је победио, и користили су се аутономијом. У муслиманским државама Јевреји су, за разлику од хришћана и верника других религија, имали статус „зимми“ („оних, који су заштићени“). Они су били ослобођени од плаћања „закјата“ – пореза на припадност другој вери. Многи међу њима су заузимали високе државне дужности. Уз муслимане Јевреји су се борили против хришћана – њихових заједничких непријатеља, што се у муслиманским армијама сматрало не само за обавезу, већ и за почаст.
Да, исламски свет је збуњен формирањем државе Израел, али само зато што сматра да ту земљу по праву првенства треба да наследе Арапи, потомци Ишмаела. Без обзира на то, муслимани немају ништа против јудејаца, „народа Светог писма“, као таквих, под условом да они оду из Палестине. Прави непријатељи фанатичних јудејаца и муслимана су хришћани, који су се одрекли монотеизма и, како они сматрају, пагани. Зато хришћанска цивилизација (али не и људи), према мишљењу фундаменталиста обе семитске религије, мора да буде уништена. Уништена, по мишљењу „хабадника“, муслиманским „рукама“, обзиром да су Јевреји лишени такве могућности. И за то уопште не мора да се користи пут „џихада“, муслиманског „светог рата“, или „ратови Господа“, како кажу јудејци. Демографија је немилосрднија од мача и атомске бомбе.
Природно, читалац ништа од реченог неће наћи у публикацијама ХаБаДа. Али у приватним разговорима хабадници су довољно отворени, мада своје мисли износе углавном у форми „теолошких размишљања“. Колико мишљење саговорника аутора овог текста одражава гледиште других чланова ХаБаДа – нека остане на њиховој савести. Али лидер Јеврејске општине Кијева и Светског форума јеврејства са руског говорног подручја Александар Левин је у једном интервјуу јасно показао да је „главно – довести месију“… Ако верујете у бога, постоје два пута... први је – ако су људи (подразумева се – Јевреји – прим.аутора) спремни и чине све како би месија дошао. А други – ако је ситуација толико лоша, да је Бог тај, који шаље месију. Ми радимо према правцу Но 1“2. Али то је тако – за сада.
Друго питање је зашто Коломојски и ХаБаД који је иза њега баш не желе да се Украјина нађе у савезу са Русијом?
Може да се размишља овако: а шта ће се десити са Јеврејима када ислам у Европи ојача и изазове повратни талас хришћанског фанатизма и „нордијског“ национализма. Јер осим оптужби Јеврејима да су они натурили нацијама земаља ЕУ политику мултикултурализма, међу европљанима се проширило убеђење да су Јевреји они, који по традицији доминирају у финансијској области, чак и ако то није тако. Јасна је ствар да ће следећи „одлазак“ Јевреја бити неизбежан. Али не у “земљу обећану“. Зато што ће до тада и постојање Израела као јеврејске државе бити под знаком питања због демографских промена3. Али, ХаБаД се због тога много не узбуђује. Садашњи Израел, како је већ речено, прављен је без учешћа месије, а то значи, он је „неправилан“. Јеврејима ће да затреба ново место где ће моћи да мирно седе, да се „исправе“ и да чекају долазак машиаха. И, очигледно, у праву је украјински публициста Едуард Ходос: бољег места од Украјине европски, амерички и израелски Јевреји неће наћи за тако нешто4.
„Резервна “историјска отаџбина“ или „ТрећаХазарија“, која је далековидо саграђена … по свим прописима „сионске мудрости“, - како пише тај истраживач ХаБаД-а5 , - је већ сасвим под јеврејском контролом. Не зато што се на челу украјинске државе налази или ће се наћи Јевреј. То није ни потребно. Довољно је да се практично сва економија земље налази у рукама крупног приватног капитала, чији су скоро сви представници – Јевреји. Њихове креатуре чине као минимум половину посланичког тела Украјине. Практично све велике банке и масмедијска средства су својина Јевреја. Све велике политичке партије финансира јеврејски капитал. При том народ Украјине красе толерантност и политичка пасивност. Идеални услови!
ХаБаД не плаше чак ни антисемитски испади украјинских националиста. Како је показао пример партија „Наша Украјина“, „Време је“ и „Слобода“ – и њих је лако купити. Лако је схватљиво зашто Игор Коломојски и остали јерејски магнати финансирају те партије. То спада у стратегију опстанка Јеврејских општина у свим земљама, која је током времена добро испробана: док ти год непријатељ једе из руке – водићеш га како ти договара. А како ћеш га водити – да обуздава антисемитизам или да га, напротив, јача тако што због тога неће бити кажњаван, уколико буде потребно да се стимулише „сређивање“ нерелигиозних Јевреја, - е-е, то се не зове стратегија, већ – тактика.
А такође је лако објашњива чињеница да су утицајни Израелци помогли баш Коломојском и Рабиновичу да дођу до лидерских позиција у европском јеврејском кругу. Украјински Јеврејски круг, који се око својих магната ујединио у ХаБаД, успео је оно, што није пошло за руком Јеврејима других европских земаља. Шимон Перес, председник Израела, који је 2010.године посетио општину „хабадника“ у Дњепропетровску, која је „у суштини постала Јеврејски главни град Украјине“6остао је запањен. Он је рекао да „оно, што су успели… у Дњепропетровску, требало би да се проучава како би се направила концепција глобалне јеврејске будућности“7. Ни то не треба да чуди, обзиром да „чланови старатељског савета локалне Јеврејске општине заузимају доминантне позиције у економици региона“8.
Тако Украјина, која је у годинама независности изгубила милионе својих држављана - словена, већ сада је спремна да прихвати милионе Јевреја уколико они буду приморани да беже из Европе, САД и Израела. Али - да би ХаБаД могао да оствари своје циљеве - Украјина мора да остане изван савеза са Русијом. Зато што је источни сусед Украјине преогроман, тако да се њиме тешко може управљати, а што се тиче његовог унутрашњег развоја - он је и непредвидив. Чак и уколико руски магнати – Јевреји играју непропорционално велику улогу у економици своје земље – будућност јеврејске општине у Русији ће остати неодређена због пораста националне самосвести руског народа и значаја исламског фактора, који стимулише пораст те самосвести.
ХаБаД се очигледно плаши да „дохрањује“ руски национални покрет. А концентрација јеврејских активиста у либералним партијама које раде како би Русију потчинили Западу, или како би је скршили, као и финансијска подршка тих партија коју пружају јеврејски магнати могу да, на крају крајева, за јеврејску општину буду губитнички. Зато се корпорација „Коломојски и партнери“ и труди да Украјину држи што даље од Русије. Очигледно је да и Европски јеврејски парламент има намеру да свој рад усмерава управо тако.
Узнемирује и захтев хабадника из земаља Заједнице Независних Држава да преузму на себе посредничку улогу у решавању односа Вашингтона и Москве, како би „утицали на владе (САД и Русије) да се заустави напредовање Ирана у вези са поседовањем атомског оружја“9. Како је изјавио онај исти господин Левин – „ми ћемо их натерати да нас слушају… Русима је својствено да се боре за свој живот. И уколико они поверују да Иран за њих представља претњу, они ће учинити све што могу како би ту претњу потпуно отклонили“10.
Шта још да се на то каже?! ХаБаД је у провокацијама ненадмашан. А шеф кијевских Јевреја је дао и препоруке непосредно Белој Кући: „Како би се Москва натерала да измени своју позицију према Ирану… Сједињене Државе треба у својим односима са Кремљом да заузму мекшу позицију. Уколико администрација САД… не буде хтела да прави компромис, може да се деси да влада Сједињених Држава буде свргнута“11 .
Нема шта да се дода. Оштро! А ко би то требало да свргне власт у САД? Читаоче, како год хоћеш схвати. Али да сам на месту Американаца, а и европљана, ја бих се замислио о циљевима ХаБаДа и Коломојског са његовим партнерима, који су обећали да ће да отворе „Јеврејски ТВ канал о новостима, на главним светским језицима, са опцијом пријема сигнала у Европи и Северној Америци“12 . Ми, словени, упопште не желимо да патариоте Америке и народи земаља ЕУ сматрају Русију за кривца у катаклизмама којима се прети, а које провоцирају ХаБаД чији је циљ да „исправе“ Јевреје како би дочекали машиах.
Искрено нам је жао Јеврејског народа. Зашто би он требало да страда због нечијих амбиција дасе поиграју месије? Браћо наша, Јевреји, пожурите са сопственим „исправљањем“. „Правцем бр. 1“ и без „Кнесет-on-line“. Ми стварно немамо ништа против.

 
1 http://sinagoga.kiev.ua/node/11
2 http://www.jta.org/news/article/2012/01/30/3091409/alexander-levins-got-a-name-and-cash-but-does-he-have-a-plan
3 http://www.fondsk.ru/news/2011/11/10/aktivnyj-seks-kak-oruzhie-vozmezdija-na-blizhnem-vostoke.html
4 См. http://antimatrix.org/Convert/Books/Eduard_Hodos/Eduard_Hodos-U_Kraya_Mogily/Eduard_Hodos-U_Kraya_Mogily.html
5 Ibid.
6 http://dp.vgorode.ua/news/32263/
7 http://izrus.co.il/oligarhi/article/2010-11-26/12589.html
8 Ibid.
9 http://www.jta.org/news/article/2012/01/30/3091409/alexander-levins-got-a-name-and-cash-but-does-he-have-a-plan
10 Ibid.
11 Ibid.
12 http://izrus.co.il/diasporaIL/article/2011-04-05/13906.html

 

 
 
 
Тагови: Европска унија
 

 
Рејтинг: 5.0 (1)      Ваша оцена: 1 2 3 4 5     
 
Пошаљи е-поштом

Наслов коментара
 
Да би додали коментар, Логујте се или Пријавите се

Нема коментара:

Постави коментар