Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 09. јул 2012.

Томислав Николић: Ја се не бих руковао са Тачијем | Хроника

Томислав Николић: Ја се не бих руковао са Тачијем | Хроника

Чланак је кристално јасан, председник Николић је рекао шта је рекао, изнео своје ДРЖАВНИЧКО мишљење и...ТАЧКА.

Нису ми јасни моји земљаци који својем коментарима очекују од Николића да буде, у најмању руку, чаробњак а не председник.

У политици постоји једна кључна реч која се зове ТАКТ а у блиској вези је са СТРПЉЕЊЕМ и ДУГОРОЧНИМ ПЛАНИРАЊЕМ. Све те три речи су слабо присутне како у нашој државној политици тако и у народској политици.

На ово треба додати још ФЛЕКСИБИЛАН А НЕПОКОЛЕБЊЉИВ СТАВ И КОНТУНИРАНИ РАД!!!

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ - ТЕШКА РЕАЛИЗАЦИЈА. Дубоко верујем (а видеће се до краја године) да нови Председник зна шта ради и да му већ од почетка добро иде (иако се то нама обичним грађанима можда и не чини)!

Сви ми грађани Србије можемо да причамо шта хоћемо а политичари оно што могу и оно што морају.

САДА и ОДМАХ не постоји нигде. Не верујете? Питајте грке, колико их сада боле заблуде!!!


Хроника

Томислав Николић: Ја се не бих руковао са Тачијем

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 09. јул 2012.
Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да је потребно постићи консензус парламентарних странака о решавању питања Косова и да је такав став пренео и патријарху Иринеју.
- Мислим да можемо да смиримо страсти у Србији. О питању Косова разговарао сам са Његовом светошћу и рекао му да нам треба нека врста консензуса а он је рекао да Црква никада неће избећи да и сама преузме одговорност - рекао је Николић новинарима после сусрета са патријархом. Он је додао да под консензусом подразумева пре свега договор парламентарних странака о решењу проблема Косова.

- То значи да седнемо ми који смо обезбедили улазак у парламент да изградимо заједничку стратегију и да је разрадимо до краја. Ко хоће - хоће, ко неће - неће. Ако постоји велика већина за то, онда бисмо смели да изађемо пред грађане Србије, ако не, ја не видим зашто бих ја свој мандат провео тако што бих забио главу у песак као ној - горе лав да ми черупа ноге и крила а ја да кажем: нисам видео, ништа се не дешава - казао је Николић.
Он је оценио да Србија сваким даном губи Косово и Метохију, али да и поред тога представници владе која је протеклих година управљала земљом настоје да убеде грађане да она то није признала. На питање да ли би разговарао са „косовском председницом“ Атифете Јахјагом он је рекао не види зашто се не би разговарало са предсдставницима Приштине али да он свакако не би то урадио на неформалним састанцима него на формалном сусрету.
- Ми морамо да решимо да ли ћемо да напуштамо састанке или ћемо на њима да се боримо за своје ставове, ја сам за то да присуствујемо свуда где треба да се чују наши ставови - рекао је Николић. Пре тога је, међутим, према његовим речима, потребно донети заједничко тумачње договора из Брисела како би се знало да ли су власти у Београду прихватиле да приштинске привремене иснтитуције буду присутне на међународним формумима док је ту и Србија.
- Ако нисмо, нема их ту, ако јесмо, треба да видимо под којим условима. Ако су организатори испунили услове онда не видим разлог да не будемо ту где су представници Приштине па макар се и не руковали са њима - навео је Николић.
Председник Србије је такође казао да му је лидер ДС Борис Тадић најавио одлазак на Кроација самит у Дубровнику али не и намеру да се рукује са косовским премијером Хашимом Тачијем и истакао да се он не би руковао са Тачијем. Николић је рекао да би он Тадићу препоручио да се не рукује са Тачијем будући да је реч о особи која се сумњичи за веома тешка кривична дела.
- То је неки његов (Тадићев) лични потез, о томе сам данас разговарао са представником Стејт департмента и рекао да не знам шта је господин Тадић тиме желео, изузев да можда покаже да је он позван а да ја тамо не могу. Међутим, оно што ја не могу изгледа да он може: ја не могу да се рукујем са оним за кога се говори да је чинио злочине над Србима док се не утврди да ли је или није - казао је Николић.
Председник Србије је истакао да је Тадић као грађанин имао право да иде где хоће, али је подсетио да је управо лидер демократа креатор политике да Србија не учествује на скуповима на којима учествују представници владе у Приштини.
Влада што пре због економских разлога
Председник Србије Томислав Николић апеловао је данас да се влада што пре формира како би држава почела да решава нагомилане економске проблеме.
"Ја се надам да ћемо владу да добијемо брзо и не знам како ће она да изгледа, али знам да гори и да је време да решавамо пре свега економске проблеме о којима изгледа нико више не брине", рекао је Николић новинарима после сусрета са патријархом српским Иринејом.
Он је истакао да је о формирању владе раније данас разговарао и са помоћником америчког државног секретара Филипом Гордоном са којим је, како је додао, такође разменио мишљења о ситуацији на Косову и Метохији, европском путу Србије и начину на који САД могу да помогну да грађани Србије боље живе. Према Николићевим речима, то је била искрена и отворена размена мишљења а том приликом је представник америчког Стејт департмента представио и своју политику, као и надлежности и обавезе које има у складу са Уставом.
Упитан како ће се будућа влада односити према председавању шефа српске дипломатије Вука Јеремића Генералној скупштини УН, Николић је рекао да не жели да се меша у унутрашње сукобе у ДС али да ће нова влада свакако морати да донесе некакво мишљење о том питању. "Нека нам неко поднесе извештај колико је трошкова предвиђено, да видимо имамо ли пара за то или не, да се извинимо ако нема пара, па нека изабере ГС УН неког другог да је води", рекао је председник Србије.
(Танјуг)
 
 
 

Томислав Николић: Ја се не бих руковао са Тачијем

понедељак, 09 јул 2012 15:11
Милош
''...док се не утврди да ли је или није...''
''next....''
Препоручи коментар:
27
1
понедељак, 09 јул 2012 15:19
Ма није ваљда
оно што ја не могу изгледа да он може: ја не могу да се рукујем са оним за кога се говори да је чинио злочине над Србима док се не утврди да ли је или није"


Николићу, и да се докаже да није трговао органима, зна се да био вођа ОВК. Зар то није довољно?
Препоручи коментар:
39
1
понедељак, 09 јул 2012 15:20
Гоја
Нисам баш сигуран, пре извесног времена се спомињала "нека" крађа на Ђурђевданским изборима кад оно ништа од обећања да ће се све сазнати кад управо он победи или да још мало сачекамо да се формира нова влада. После ће бити неодложних послова итд.. Тако се не држе обећања!
Препоручи коментар:
27
4
понедељак, 09 јул 2012 15:28
alkar
i za tomu se govori da je sudionik zločina u antinu 91.sta sad drzi prodike za tačija-kao-govori se da je tači sudjelovao u zločinu protiv srba.a sta ako se dokaze da je toma sudjelovao u zločinu u antinu?oće li se onda on i tači rukaovat kao jednaki?
Препоручи коментар:
3
51
понедељак, 09 јул 2012 15:39
case
Ova ekipa je bila ja prijemu kod odlazeće ambasadora gospodjice Vorlik.Ajde,da razumem zašto T.Nikolić mora da bude kod gazda,ali crkvenim licima tamo mesto nije već sa svojim narodom na KiM.A Toma je nastavio da hoda Tadićevim putem,čovek nema mišljenje,baca nake fraze za situaciju na KiM"Srpski narod zaslužuje mir...?! na ubistvo povratnika.
Препоручи коментар:
21
5
понедељак, 09 јул 2012 15:46
oprost
Dakle, bio je upoznat! Veoma je problematično to često posećivanje Irineja od strane Nikolića i Dačića, ranije Tadića. Sprema li se srbijanska vrhuška na veliki greh pa traže indulgencije unapred!
Препоручи коментар:
26
4
понедељак, 09 јул 2012 16:03
Kolo-naokolo
On se rukovao sa Tačijem, ti ćeš se rukovati sa Tadićem i tako reći možete u kolo da igrate!
Препоручи коментар:
19
3
понедељак, 09 јул 2012 16:10
Dragan
Mes čini da ovaj, kako sam i predvišao, ide u smeru gorem nego je išao Tadić.
Препоручи коментар:
7
7
понедељак, 09 јул 2012 16:15
Давид Новаковић
Ово је млаћење празне сламе. Чак и да Тачи није крив за трговање органима, он је био ратни командант ОВК, учествовао је у борбеним десјтвима против војске и полиције СРЈ, рушио је уставни поредак Србије, тако да ниједан српски политичар не би смео да се рукује са њим. То је оно што би морали да чујемо од Николића, да се никад и под никаквим околностима неће руковати са Тачијем!
Препоручи коментар:
35
1
понедељак, 09 јул 2012 16:20
Žiko
Sa takvim likom kao što je Tači mora se rukovati samo ako si član državne delegacije koja sa njim vodi neki zvaničan pregovor. Ali onako upasti kao sa kruške, niti si vlast niti predstavnik države i rukovati se pogotovo dan nakon ubistva sunarodnika, to je veliki blam. I još kako ga Tači otpusti, bezmalo odgurnu ga od sebe i ode za svojim poslom ...osta Boris ispružene zanemoćale ruke. Bruka i sramota.
Препоручи коментар:
24
0
понедељак, 09 јул 2012 16:26
Вера
Ништа од оног што је Николић обећавао.Могло би се рећи то је исто само мало другачије.Раније се говорило добићемо од ЕУ, овог или оног,када постанемо кандидати или чланови ЕУ, а сада господин председник тражи помоћ од Америке да би се у Србији боље живело. Има ли неког нормалног у овој ѕемљи, који ће омогућити грађанима да раде и живе од свога рада, а не да их не сврставају у вечите просјаке и дужнике.
Препоручи коментар:
16
3
понедељак, 09 јул 2012 16:40
Алкарски Војвода
Колега "алкар", управо је тај наводни Николићев злочин из Антина послужио томе да он данас представља европејца. Не брините, није он ни био тамо кад се десио тај немили догађај. Но без обзира на то, добро му је било познато да се из те приче не може извући, ако не буде кооперативан.
Колико је мени познато, убијена је нека жена.
Колико је таквих жена убијено по хрватској, али њих нико не спомиње, нити суди, нити пријети починиоцима.
Ево ја знам за једну, убио ју је муж, наводно је "чистио" пиштољ. Иза ње је тада остало сироче од годину дана.
Препоручи коментар:
16
2
понедељак, 09 јул 2012 16:44
Miloš Kikić
Kuvanje najveće žabe koja mora da se proguta počelo je u sadejstvu bivših, sadašnjih i budućih.
Препоручи коментар:
17
1
понедељак, 09 јул 2012 16:48
barakuda
nemoze biti veceg ponizenja za Tadica,meni je taj covek neshvatljiv.pa vidi se na njegovom licu da je zavrsio sa njegovim lazima.zao mi te srbijo ali bolj i nezasluzujes kad neznas da izaberes ko ipak nesto malo valja,,,
Препоручи коментар:
6
0
понедељак, 09 јул 2012 16:50
ljuba
Eto kako izgleda jevrejska kletva : Dabogda imao pa nemao. Covek se rukovao sa Zlocincem. I to onim koji je ubijao Srbe! Nas Bivsi Predsednik! Ne,ocito, mi Srbi ne valjamo.
Препоручи коментар:
5
1
понедељак, 09 јул 2012 17:02
zoran
mi ga birali, a on ide kod patrijarha za misljenje, pa nije ga patrijarh birao, bas me bruga sta misli irinej....nikolicev govor je bez ikakve ideje, on se nije ni osvrnuo na ubistva na kosovu, za tacija kaze "ako se dokaze"...kao nikolic eto radi po zakonu i nije se nista dokazalo ko je taci pa je on eto u nedoumici....nikolic nema ideju sta da radi oko kosova, nema ideju kako da vodi srbiju a jos manje sposobnosti da vodi srpski narod....i na kraju, sta bese sa izbornom kradjom....i da, da li se neko seca pokojnog ranka panica, i sta su tada javno obecali vucic i nikolic....sve u svemu, sa ovakvim predsednikom, vladom i patrijarhom, nama boljitka nema!
Препоручи коментар:
15
4
понедељак, 09 јул 2012 17:18
саша р.
Ако постоји велика већина за то, онда бисмо смели да изађемо пред грађане Србије, ако не, ја не видим зашто бих ја свој мандат провео тако што бих забио главу у песак као ној - горе лав да ми черупа ноге и крила а ја да кажем: нисам видео, ништа се не дешава - казао је Николић.

Г-дине председниче, нису то лавови, то су хијене. Они нападају мале и рањиве земље. Вама је Бог пружио прилику да постанете лав кроз борбу против хијена. На Вама је да одлучите и да нас поведете у славу.
Препоручи коментар:
4
0
понедељак, 09 јул 2012 17:24
revolucionar
Srpski zivot ne vredi ni prebijne pare. niti je koga u marionetskoj kolonaskoj kvazi drzavi briga za to. pocev od vlasti pa do stanovnika. Propadamo dalje, a vlast nam je kakvu zasluzujemo.
Препоручи коментар:
4
1
понедељак, 09 јул 2012 17:25
Miloš Kikić
@ zoran: To sa odlascima kod Patrijarha postaje već neukusno. Nemaju više CK SKJ pa im Patrijarh postao glavni ideolog. I ostali šefovi država i vlada u svetu sigurno se nalaze s vremena na vreme da se posavetuju sa svojim verskim poglavarima ali od toga ne prave javne predstave sem u teokratskim državama. A mi smo valjda sekularna država? U stvari, ko zna, republika smo a imamo krunu na grbu i zastavi.
Препоручи коментар:
3
1
понедељак, 09 јул 2012 17:32
ДЕМОНСКА ПРИНУДА
и рекао да не знам шта је господин Тадић тиме желео,


па мислим да он (у суштини) лично није ништа желео, већ је само теледиригован - по наређењу извесних центара моћи (понукан обећањима)?

али поменута околност (?) уопште не умањује његову одговорност.
Препоручи коментар:
3
0
понедељак, 09 јул 2012 17:38
Бранислав Г. Ромчевић
Да што пре направимо тај концензус, па да се већ једном трсимо тог Косова - да се посветимо будућности. Коначно смо добили праве људе за то.
Препоручи коментар:
0
4
понедељак, 09 јул 2012 18:07
skeptik
Kada ti onomad sin zaglavi u Americi, ne da bi se rukovao sa Tačijem nego bi i Rugovu otkopao i sa njim se rukovao samo da spasiš sina. Toliko ti je stalo do Srbije.
Препоручи коментар:
0
2
понедељак, 09 јул 2012 18:08
Авгеринос Мизијотис
Чланак је кристално јасан, председник Николић је рекао шта је рекао, изнео своје ДВНИЧКО мишљење и...ТАЧКА.

Нису ми јасни моји земљаци који својем коментарима очекују од Николића да буде, у најмању руку, чаробњак а не председник.

У политици постоји једна кључна реч која се зове ТАКТ а у блиској вези је са СТРПЉЕЊЕМ и ДУГОРОЧНИМ ПЛАНИРАЊЕМ. Све те три речи су слабо присутне како у нашој државној политици тако и у народској политици.

На ово треба додати још ФЛЕКСИБИЛАН А НЕПОКОЛЕБЊЉИВ СТАВ И КОНТУНИРАНИ РАД!!!

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ - ТЕШКА РЕАЛИЗАЦИЈА. Дубоко верујем (а видеће се до краја године) да нови Председник зна шта ради и да му већ од почетка добро иде (иако се то нама обичним грађанима можда и не чини)!

Сви ми грађани Србије можемо да причамо шта хоћемо а политичари оно што могу и оно што морају.

САДА и ОДМАХ не постоји нигде. Не верујете? Питајте грке, колико их сада боле заблуде!!!
Препоручи коментар:
1
0 
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар