Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 28. јул 2012.

Милорад Додик: Не желимо да губимо корак у европским интеграцијама због ФБиХ | Хроника

Милорад Додик: Не желимо да губимо корак у европским интеграцијама због ФБиХ | Хроника


Хроника

Милорад Додик: Не желимо да губимо корак у европским интеграцијама због ФБиХ

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 27. јул 2012.
БАЊА ЛУКА - Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је данас да РС не жели да губи корак у европским интеграцијама због Федерације БиХ која хронично показује своју неефикасност и неспособност, што се рефлектује и на целу БиХ.
Додик је рекао новинарима у Источном Сарајеву да је данас и годинама уназад РС једина самоодржива политичко-територијална целина у БиХ.
"Видљиво је да ФБиХ успева да, уз подршку одређених страних структура, своје проблеме наметне као главне проблеме у БиХ, што је основни проблем. Не желимо да решавамо проблеме ФБиХ, нити желимо да имамо штету од тога. Не желимо да губимо корак у европским интеграцијама због ФБиХ", рекао је Додик после сусрета с министарком иностраних послова Кипра Ерато Козаку-Маркулис.
Он сматра да је криза у Федерацији БиХ перманентна и да је несумњиво заробила целу БиХ, а самим тиме има утицаја и на РС када је реч о ефикасности многих пројеката који треба да буду спроведени.
"Та криза не утиче на институционални капацитет и не преноси се у смислу могуће институционалне кризе у РС", нагласио је Додик.
Према Додиковим речима, нема коалиције на нивоу БиХ. Он је рекао да може да бира политичке савезнике никад не би изабрао лидере СДП-а Златка Лагумџију или СДА Сулејмана Тихића, али да је БиХ државна заједнице и да су они легално изабрани представници из ФБиХ, пренела је Срна.
(Танјуг)
 
Пристигли коментари (0)

Милорад Додик: Не желимо да губимо корак у европским интеграцијама због ФБиХ

петак, 27 јул 2012 16:50
David Strbac
U Evropi se ljudi ne hrane iz kontejnera kao kod tebe. !
Препоручи коментар:
6
8
петак, 27 јул 2012 17:36
Ne klepeći nanulama@ David Štrbac
Kad bi budžet i fondovi bili u Sarajevu onda bi mi u RS bila Švajcarci...jedistvena, voljena, jedina, naša Alijina BiH ! Sve Bosanac i Hercegovac, mašala!
Препоручи коментар:
3
1
петак, 27 јул 2012 21:07
Svetislav Kostić
@ David Strbac, uvalio se ovdje da prosipa sarajevsko mahalsku bosnjačku propagandu. Sa moje terase u prizemlju jednog njemačkog velegrada u sred dana posmatram kako starije žene i muškarci od 30 godina pa nadalje čaprkaju po desetak metara od moje terase udaljenim kontejnerima u potrazi za hranom. Pa ipak niko ne govori kako se u Njemackoj gladuje.
Препоручи коментар:
6
0
субота, 28 јул 2012 01:22
Izgubio se Mile!
Ovaj Dodik nazalost vise ne zna ni sta govori! Juce upozorava Srbiju da se kane EU i da se okrene Rusiji, kao sto vec cini Republika Srpska - danas porucuje kako je Federacija kriva sto BiH gubi "korak u evropskim integracijama" - protiv kojih se izjasnio juce!? Juce grdi Srbiju sto jos pregovara sa antisrpskom EU, a svih osam godina grli se sa onim koji Srbiji vece zlo nanosi nego i sama EU!? Ako je on "najveci srpski drzavnik" - onda jao Srbima! Ostajem zato pri misljenju da je on samo jos jedna verzija Mila Djukanovica: sve ce uciniti, i sve ce reci, i uzajamno protivrecne stvari, samo da ostane na vrhu! Voli Mile vlast, i tu je cela njegova "mudrost"!
Препоручи коментар:
0
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]
 
 
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар