Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 08. јануар 2013.

Милорад Додик: БиХ није политички и историјски интерес српског народа | Хроника

Милорад Додик: БиХ није политички и историјски интерес српског народа | Хроника

Хроника

Милорад Додик: БиХ није политички и историјски интерес српског народа

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 08. јануар 2013.
БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик сматра да Босна и Херцеговина не представља политички и историјски интерес српског народа и да је могуће да за 10 или 15 година неће ни постојати, јер за то не постоји воља два од три конститутивна народа.

„Међународна заједница је све више уморна од очувања нечега што многи не желе. Ми смо изгубили и своју малу илузију о томе да је Босна могућа у смислу реализација дејтонских вредности јер су оне стално биле извргнуте променама и наметане овде. Ми немамо посебну жељу да Босна успе. Ми ћемо урадити оно што морамо, а не што хоћемо, међутим државе не успевају ако их нећете”, рекао је Додик у интервјуу Танјугу поводом обележавања Дана РС.
Према његовим речима, једини разлог што БиХ није доживела судбину бивше Југославије јесте то што међународни фактор и даље истрајава на ирационалној тези да је могуће очувати нешто што су раније звали Југославијом у малом, а да, при том, нису могли да очувају велику Југославију.
„Наравно да треба да буде помирење и да не треба да улазимо у сукобе. Треба да живимо на овом простору, не може нико никога да елиминише, ни Бошњаци Србе, нити ми њих, а за тим нема ни потребе. Они морају да имају своје, а ми имамо своје, и само је то начин да живимо нормално једни поред других”, казао је Додик.

Бошњаци, према његовим речима, праве грешку јер промовишући политику да су највеће жртве сматрају да имају право на све, па и право на глупост и, уместо да Хрватима и Србима понуде концесије и тако покушају да створе базични консензус за постојање БиХ, они спроводе политику мајоризације и доминације.
„Моја улога је да спречим да отпочну процеси који ће за 10, 20 или 50 година довести до тога да Срби овде буду маргинална мањина која је мајоризирана од стране друге националне групе”, рекао је Додик.
БиХ је, према његовом мишљењу, регион замрзнутог сукоба где се мир одржава под снажним притиском међународне заједнице, а једина ствар која Србе задржава у тој држави јесте Дејтонски споразум.

„Ја сматрам да је РС држава, она нема међународни капацитет, али она је држава по свему ономе што је дефиниција државе. Устав БиХ направљен је на бази устава САД, који третира Америку као државу састављену од држава. Оно што има било која америчка држава има и РС у оквиру савезне заједнице, само смо ми названи ентитет, а не држава да то другима не би парало уши”, казао је Додик.
Коментаришући критике које долазе из Федерације БиХ због чињенице да је за Дан РС изабран 9. јануар, датум када је она проглашена 1992. године, што се у Сарајеву доживљава као континуитет са политичким наслеђем Радована Караџића, Додик је рекао да је тај датум неприкосновен и да то уопште не може да буде тема за полемику.
Како је истакао, Караџић је стао на чело српског националног покрета у БиХ и припадају му заслуге за стварање РС, очување идентитета српског народа и спречавање злочина над њим, а о томе да ли је он вршећи дужност председника и врховног команданта учинио неке прекршаја закона и обичаја рата утврдиће суд.
„Треба да кажемо јасно и гласно да је Караџић са својим сарадницима одлучујуће утицао да се створи РС и то је чињеница коју не треба и не мора да побијамо и прећуткујемо”, поручио је Додик.

„Приговори из Федерације се догађају у континуитету и они су ове године отишли и даље тврдећи да они треба да тај дан славе као дан некаквог наводног геноцида. То је њихов проблем. Нека они тај дан прогласе. Што се тиче РС она је чиста, стабилна, поштена и цивилизована, добро место за живот свих, па и оних који нису Срби”, казао је Додик.
Према његовим речима, РС, иако је национални пројекат, није уперена ни против кога, а националне мањине и групе се у њој осећају веома слободно, јер нема ниједног законског и уставног ограничења за њихове слободе.
Додик је подсетио да су неки од оних који сада причају против РС сматрали својевремено да имају право да разбију Југославију и да су то чак сматрали врхунским чином свог патриотизма.
„Као сепаратисти сада покушавају да своје младалачке грехе у политичком смислу припишу неком другом и стално показују на РС као сепаратистичку творевину или нешто што ће једног дана, сигурни су, учинити корак ка независности. Ја им желим да им се жеље остваре, али ми нисмо авантуристи и људи који би учинили било шта што би било угрожавање мира”, рекао је Додик.
РС је, како је објаснио, у политичком смислу данас веома стабилна, њене институције беспрекорно функционишу, а јавни живот одликује плурализам идеја и слобода медија.

„Ми желимо да се крећемо ка евроинтеграцијама, али не мислимо да европске интеграције овде треба да буду спроведене ако оне значе укидање наше аутономије. Ми желимо да кроз евроинтеграције ојачамо нашу аутономију и статус и да РС доведемо до што већег степена самосталности”, рекао је Додик.
Додик је констатовао да у последњих шест година није било покушаја преноса надлежности са РС на БиХ, и да је највећи губитак била одлука владе Младена Иванића да омогући фискални суверенитет БиХ, иако он Дејтонским споразумом није предвиђен.
„То је један од најтежих удараца који смо преживели и сада покушавамо да се снађемо у том стању фискалне подређености РС који је обезбедила та власт, желевши да на брз начин придобије међународне симпатије дајући наша права”, сматра Додик.
Неки кругови у међународној заједници, према његовом мишљењу, не одустају од намере да Бањалуку приволе да се одрекне још неких надлежности, али чекају да на власт дође нека нова политичка елита.
„РС више није самопослуга у коју могу да дођу надобудни странци и узму нешто, а да то не плате. Не могу ни по коју цену да добију више ниједну надлежност РС”, рекао је Додик, подсетивши да високи представник међународне заједнице у БиХ у прошлости понашао као краљ или цар.
(Танјуг)
 
 

Милорад Додик: БиХ није политички и историјски интерес српског народа

уторак, 08 јануар 2013 13:00
јован
Наравно Миле. Волео бих да си ти председник Србије. Наравно уједињене са Републиком Српском
Препоручи коментар:
44
6
уторак, 08 јануар 2013 13:13
Волим Српску
Тачно је то што Додик изјављује, нарочито ово за Иванића, имали смо сепарирајуће буџете из којих су се финансирале државне институције, Иванић је то лагано предао високом представнику.
Ипак РС не може опстати са оваквом економијом, тајкуни су опустошили РС и даље девастирају буџете и остале јавне приходе, перспектива са 50% незапослених , 100 000 пензионера са примањем 160 КМ , партијска јавна управа, депопулација итд., не дају ни мало оптимизма у постојаност наше Републике, промене власти су неопходне.
Препоручи коментар:
30
3
уторак, 08 јануар 2013 13:25
Љуба
Ах! Милорад ми је драг, ал ово није добар историјски правац. Чија је БиХ? Турска сигурно није. Србима исламске вероисповести треба пружити шансу. г Додик, знам да се уморни од свега, но Ви сте најзначајнији и најутицајнији Председник Свеколиког Српског Живља диљем свих Српских постојбина.
Препоручи коментар:
5
20
уторак, 08 јануар 2013 13:27
ДЕКЛАРАЦИЈА НЕЗАВИСНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ЊЕНИХ ДРЖАВЉАНА
" „РС више није самопослуга у коју могу да дођу надобудни странци и узму нешто, а да то не плате. Не могу ни по коју цену да добију више ниједну надлежност РС”, рекао је Додик, подсетивши да високи представник међународне заједнице у БиХ у прошлости понашао као краљ или цар. "

Да ли је у питању политичко-демагошко-популистичка изјава намењена дневној политици, није толико битно.

ДЕКЛАРАЦИЈА НЕЗАВИСНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ЊЕНИХ ДРЖАВЉАНА


Народ се је врло јасно већ определио, а ви гледајте да не уђете у историју као ..., а и да се таквим питањима нипошто не крчми !!!

Када у историји за један народ постане неопходно да се политички одвоји од другог и да на себе преузме, осим других права, и право самосталног и равноправног односа са другим народима, дужно поштовање за светску јавност захтева да се наведу и објасне разлози који су га приморали да предузме такав крупан историјски корак.
Препоручи коментар:
14
0
уторак, 08 јануар 2013 13:28
gaj julije
Milorade, nisi los. Samo ne zaleci oko Kosova i Metohije. Vreme radi za Srbiju i srpski narod, iako mnogi to ne mogu da shvate. Zivela Srbija! Zivela Republika Srpska! Ziveo Radovan Karadzic!
Препоручи коментар:
34
2
уторак, 08 јануар 2013 13:29
ДЕКЛАРАЦИЈА--02
У историји српског народа никада није било веће светиње од слободе - како духовне тако и политичке. То је увек делом и жртвом потврђиван смисао нашег државног гесла:„3а крст часни и слободу златну". Слободи је, дакле, у српским историјским опредељењима припала част да буде обложена најскупоценијим металом. У целини гледано српска историја и није ништа друго него једна вековна битка за слободу у којој су се пораз и победа смењивали. Али ако ниједна победа није била дефинитивна, још мање је био дефинитиван пристанак на пораз - од косовске жртве до„мартовских ида" 1941. и дана данашњег.
Препоручи коментар:
15
1
уторак, 08 јануар 2013 13:32
ДЕКЛАРАЦИЈА-03
....Косовска мисао на којој се темељи историјски субјективитет српског народа у својој људској основи истиче пре свега такво непристајање на пораз као предачки завет битке за слободу, златнију и претежнију од живота самог. Следећи то опредељење и категорички императив своје историје српски народ у Републици Српској дао је свој глас на референдуму 15. и 16. маја 1993. за „самосталну Републику Српску која се слободно може удруживати са другим народима и државама". ….

Н.К.

СТАРАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

стр. 209 (ТОМ 1)
Препоручи коментар:
10
1
уторак, 08 јануар 2013 13:34
Драган Ђорђевић
@ Волим Србску

Нисам довољно упознат са ситуацијом у Србској али ми се чини да је опис стања у њој који дајете тачан. Додик задњих година добро ради када су национална права срба у Федерацији у питању. Међутим, изгледа да не може да се отргне веза са тајкунима тако мислим да је ваша тврдња о неопходности промене власти у Србској тачна.
Препоручи коментар:
12
4
уторак, 08 јануар 2013 13:42
s.bosna
Dobro !!! Dodik priča ISTINU, ali isto tako Dodik je OSLABIO ENTITETSKO ( nije to etničko ) glasovanje tj. PRAVO VETA RS-u sa visoko plaćenim ... koje oni zovu visoki predstavnik ( to znači da su svi ostali MALI ) tada je bio Lajčak tako što je s 1/3 poslanika iz RS-a za VETO na bilo koji zakon POVEĆAO na 2/3 poslanika. Mislim da će muslimani nešto slično uraditi i na razini RS-a kao što su uradili u Srebrenici i tako će iz RS-a doći u parlament BiH više od 1/3 zastupnika nesrba i time će LEGALNO UKINUTI RS. To je Dodik osigurao muslimanima, nisu Hrvati.
Препоручи коментар:
12
4
уторак, 08 јануар 2013 13:54
Bosanac
Treba da kažemo jasno i glasno da agresijom i genocidom stvoren entitet RS nije izraz volje cca 70% građana države Bosne i Hercegovine i da tu civilizacijsku sramotu pod hitno treba ukinuti.
Препоручи коментар:
4
44
уторак, 08 јануар 2013 14:04
zoka_BL
Nema RS nikakav kapacitet da bude država!!
Mi smo razbijeni na dva dijela, na istočnu i zapadnu RS a između ta dva dijela je BRČKO DISTRIKT koji pripada državi BiH.
Nemamo više koridora!!
A ova Dodikova priča je klasična mantra za nezaposleni i gladni narod. Samo, trebao bi znati da to više ne pali. Ima za primjer poslednje lokalne izbore!!
Препоручи коментар:
8
34
уторак, 08 јануар 2013 14:07
gandalf
Bosanac,Bosna je stvorena nagenocidu iz drugog sv.rata kada NDH je (a BIH je bila deo NDH) smanjila populaciju Srba za skoro 1 milion.Da nije toga bilo sigurno ne bi imali vecinu,a sto se tice Srebrenice tu pricu okaci macku o rep.Ne spominjes 3000 Srba koje ste ubili po okolnim selima sledeci vaseg neonacistu Aliju i njegovu Islamsku deklaraciju
Препоручи коментар:
28
2
уторак, 08 јануар 2013 14:20
Бели Орао
Драг ми је Милорад, али драже ми је КиМ.
Препоручи коментар:
17
4
уторак, 08 јануар 2013 14:29
Луди Ванко
Додик браво.То је то.И тако ће бити.Штета је што то тако код нас није-
Препоручи коментар:
12
1
уторак, 08 јануар 2013 14:29
ВИДОВИТИ
gandalf

a sto se tice Srebrenice tu pricu okaci macku o rep.Ne spominjes 3000 Srba koje ste ubili po okolnim selima sledeci vaseg neonacistu Aliju i njegovu Islamsku deklaraciju


мени је потпуно јасно да су Сребреницу "урадила" легија странаца. Имаш у кљизи Н.К.реч о томекако су Мориону проналазили фр. војнике, шверцоване у транспортима хуманитарне помоћи.

Сличан случај имаши у Сирији кад "побуњеници) (уз асистенцију/и ментори?) почине злочине, а птужују се владине трупе.

да се симетрија погрешно не протумачи....иначе, мишљења сам да је Алија нанео штете Муслиманима сличне као Х. Немцима. Чак су му окорели нацисти (нпр. ген. Модел)саветовали да напусти руски фронт...

ево "резултата" дотичног:

www.youtube.com/watch?v=j-K7b8sAH1w
Препоручи коментар:
11
1
уторак, 08 јануар 2013 14:30
Bosanac
Okači ti mačku o rep vaše mitove i laži. Genocid u Srebrenici i BiH je činjenica koju je utvrdio i potvrdio međunarodni sud u Hagu!
A BiH kao država će nadživjeti ine DODIKE (došljake)!
Препоручи коментар:
2
33
уторак, 08 јануар 2013 14:36
Bajica Bajo Nenadic iz sela Sokolovica
Bosanac....Bosna od 10 vjeka svoju drzavnost nema i u principu je bila uvjek geografski pojam. I jos nesto!! Nemoj nam ti o genocidu pricati jer Hrvata nema puno u Bosni a muslimani kao Hrvatsko cvijece su u drugom svjetskom ratu pobili, kako ti covjek rece u komentaru gore,milion Srba. A da ti ne pominjem period Otomanskog carstva. Koliko je tu Srba pobijeno od strane poturica. Ma jedno 1000 Srebrenica da se desi ne bi bilo dovoljno da se zrtve izjednace.
Препоручи коментар:
20
1
уторак, 08 јануар 2013 14:40
Босанац...----------------!
Не спомињи грађане , у БиХ не постоје грађани , први ти ниси грађанин , зашто сам себе дезавуишеш, Волим Српску , не мрзим никога.
Препоручи коментар:
13
0
уторак, 08 јануар 2013 14:46
Suvo Polje
Milorade,mi gladni dole,hocemo preispitivanje privatizacije.Da li vi znate da su tvornice prodavane za 1km? Hocemo da kontroverzni biznismen -zvani "Miskovic" polozi racune.
Препоручи коментар:
10
2
уторак, 08 јануар 2013 14:47
Slaviša_BiH
Ima puno Srba u BiH koji se ne slažu sa Dodikom.
Ima puno Srba koji su dali svoje živote za cjelovitu i nezavisnu BiH.
Pročitajte malo i drugačije vijesti:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/odata-pocast-herojima-bih-pravoslavne-vjere/130108077
Препоручи коментар:
1
26
уторак, 08 јануар 2013 14:50
ајдук Вилендер
Виде сад, Миле поштује Радована (види се по подршци које имају наши затвореници у Хашким казаматима и босанским гудурама).
Е то ти Миле невјерујем, као и у многе бајке што си испричао (референдум, путеви, посао, туризам, здравство, аеродруми,рудници, језера, поља) малој дјеци. Од тих овећања и бајки, само Ви и они који се закона не придржавају, користи имају, а не ситна боранија, која ти никада није вјеровала.

Нека ти је срећан рођендан драга наша Републико Српска.
Препоручи коментар:
11
2
уторак, 08 јануар 2013 14:52
Ivan Aleksić
@SLaviša_BIH
Ima i muslimana koji su ginuli za RS, i onih koji se ne slažu sa Izetbegovićem (i starijim i mlađim). Evo vam na NSPM-u Amira Čamdžića, na primer. A Kusturicu i Abdića da ne pominjem.
Препоручи коментар:
18
1
уторак, 08 јануар 2013 14:59
Donji Glibovac
Dodik nista ne cini da se kriminal smanji u RS. Postoji par ljudi koji bogastvo RS drze u sakama. Narod to vidi i nece. Ako nece Dodik,narod ce morati ono sto odavno trazi-pravdu.
Препоручи коментар:
8
5
уторак, 08 јануар 2013 15:10
Gavrilo Chetnikovic
Zhiv i zdrav nam bio, Milorade, Srbski Care!
Ti svakodnevno dajesh nadu Srbstvu za boljim sutra i OSLOBODJENJEM.
Препоручи коментар:
7
3
уторак, 08 јануар 2013 15:11
Србин
Господине Додик, морам да допуним, а то значи и поправим, Вашу реченицу (констатацију):
"а једина ствар која Србе задржава у тој држави јесте Дејтонски споразум."
"ЈЕДИНА СТВАР", која Србе задржава у бих, ЈЕСУ НАТО БОМБЕ КОЈИМ ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРОТИВПРАВНО УТЕРАНА У БИХ, А ПОД ИСТИМ БОМБАМА СРБИ СУ ПРИСИЉЕНИ НА ДЕЈТОМСКИ СПОРАЗУМ, ДАКЛЕ, СВЕ ЈЕ УРАЂЕНО ПОД НАТО БОМБАМА. НАТО БОМБЕ СУ УТЕРАЛЕ СРПСКУ У БИХ, НАТО БОМБЕ СУ ПОСТАВИЛЕ ГРАНИЦУ НА ДРИНИ, НАТО БОМБЕ ЗАДРЖАВАЈУ СРПСКУ У БИХ.
Препоручи коментар:
12
1
уторак, 08 јануар 2013 15:19
ајдук Вилендер
@Bosanac

Како је настало име "бошњак", послушајте пјесму старог Хурема из села Крмалуша код Горажда.
Препоручи коментар:
11
1
уторак, 08 јануар 2013 15:21
Sokloac
Dodik se okruzio gomilom koja uziva privilegije vlasti.Ostali trpe. Milorade, ovakvu situaciju niko ne tolerise,ni narod ni EU. Sto pre pocnes sa preispitivanjem sporne privatizacije to bolje po tebe.
Hocemo da preduzeca koja su prodata nekim problematicnim biznismenima vrate se narodu,po istoj ceni s kojom su kupili ta ista preduzeca.
Препоручи коментар:
8
2
уторак, 08 јануар 2013 15:30
Bajica Bajo Nenadic iz sela Sokolovica
Slavisa BiH@ Pa Slavisa sokole pa imas li ti oci i vidis li koliko je tih ljudi na to groblje doslo. Ima ih petoro a nije garantovano da nisu iz jedne familije. Bilo je naravno ljudi drugih konfesija koji su se borili na strani Armije BH ali Slavisa brate bili su u velikoj manjini. Necu biti nepravedan ako kazem da se ne moze ni u procentima mjeriti nego i u promilima.
Препоручи коментар:
9
1
уторак, 08 јануар 2013 15:31
Бијељина за Славишу
Знаш шта рођак... ја теби верујем то што си написао , знам да си ти ти учествовао у борбама против Срба али морам ти речи из Бијељине нпр. човек се звао Осман , био је на фронту код Орашја, док су млади српски борци спавали у земуницама он као најстарији је знао дежурати по целу ноћ на минус 20 , брат му је погинуо у борби са усташама, ето видиш и ти си као човек српског етничког порекла био на страни " хрватског цвећа" за тзв. јединствену БиХ а Осман и његов брат остали до краја са нама, ти си поносан, само на шта ??? Бог ти дао памети ! Не радујте се ако Миле изгуби изборе, друга партија је још тврђа.
Препоручи коментар:
9
1
уторак, 08 јануар 2013 15:37
Bajica Bajo Nenadic iz sela Sokolovica
I jos jedna ispravka kad kazem konfesija mislim na Srbe, Crnogorce, Jevrejepa cak i Hrvate. Hrvati su skoro svi redom bili ili u HVO ili u HOS-u mada je u HOS-u bilo puno i Muslimana. Zato je Blaz Kraljevic platio glavom.
Препоручи коментар:
6
0
уторак, 08 јануар 2013 15:40
Стефан Дечански
Слава Господу!
Ускоро ће Српска бити потпуно независна!
Поздрав из Косовске Митровице!
Препоручи коментар:
11
1
уторак, 08 јануар 2013 16:12
Бране, Италија
Непотребно офирање Додика. Он је најгласнији од свих политичара у БиХ који траже независност и то нам само штети. Потпуно сам убеђен да и Хрвати желе независност, али мудро ћуте и гледају шта ће бити са Додиком. Ако га напенали Запад, Хрвати ће се окроистити о српској несрећи, а ако му пак крене да добије независност исто ће урадити и они. Дакле опет се зид пробија српском главом.
Мени помало и није јасна та журба РС за евентуалним отцепљењем. Јер кад се узме у обзир да је Србија у тешкој ситуацији уколико би ескалирао проблем Србија би могла само да гледа. Србија је сада пуно слабија него 90тих, а оно што кажу да их је НАТО натерао у БиХ то је тачно, али их ипак нико није протерао.
Треба стрпљења и мудрости...
Препоручи коментар:
4
1
уторак, 08 јануар 2013 16:28
s.bosna
Ponavljam !!
Dodik je OSLABIO entitetski VETO RS-a na razini BiH tako što sada MORA imati 2/3 zastupnika iz RS-a da spriječi loš zakon po građane RS-a tj Srbe , a prije je trebao, po dejtonu, 1/3 zastupnika.

Time je omogućio muslimanima da s judama hrvatskim lako dođu do više od 1/3 zastupnika iz RS-a koji nisu Srbi i ONDA će LEGALNO da vam UKINU RS- Živi bili pa vidjeli.
Imajte na umu ovo zadnje glasovanje na lokalnim izborima u srebrenici , tako će vam muje nešto slično napraviti na općim izborima u RS za parlament BiH. A za to su već sredstva osigurana i metode razrađene kao i podrška amerike i engleske koju je osigurala turska.
Srbi ako ne žele izgubiti RS se MORAJU, ne hoće li, već moraju se otcjepiti ili će te brzo biti majorizirani i u kratkom vremenu UKINUTI kao narod. Nešto slično što se nama dogaša
Препоручи коментар:
3
1
уторак, 08 јануар 2013 16:45
Zaklina
Trazimo predsednice da se privatizacija preispita i kao Srbija, tajkuni nadju pred zakonom.
Препоручи коментар:
5
0
уторак, 08 јануар 2013 17:42
Slavomir Srpski
Znam da bi Dodik zeleo podelu Kosmeta zajedno sa poelom BIH. Ali to je nerealno, jer nama je tesko ostvariti i ona prava koja imamo (intergitet Srbije po rez1244) a ne tek ona koja nemamo (rabijanje BIH kao drzave).

Stoga je danas za Srbe i Srbiju najvaznija tema odbrana Kosova u sastavu Srbije, i podela te Autonomne Pokrajine na albanske i nealbanske kantone, kao sto predvidja Tomina platforma. Ostvarivanje te platforme je minimum srpskih interesa i ispod toga se ne moze. Ali to znaci da sve energija danas moramo da usmerimo u tom pravcu: borba do zadnje kapi krvi ako zatreba za Kosovo i Metohiju. A ako dodje do rata (sto nije iskljuceno), ocekujem da svi Srbi, i iz RS i iz Krajina i Crne Gore budu kao dobrovoljci novi oslobodioci Kosova od NATO okupacije. Ako do toga dodje, necu biti zadovoljan, niti se zaustaviti sve dok albanske secesioniste ne oteramo do Draca.
Препоручи коментар:
2
1
уторак, 08 јануар 2013 18:18
А.Ч.
Срби срећан Дан Републике Српске 9.јануар.
Препоручи коментар:
5
1
уторак, 08 јануар 2013 18:20
Soko sa Grmije
Pominjanjem Sv. Stevana kao datuma koji je neraskidivo vezan za predsednika Karadžića Milorad Dodik poručuje da se moraju poštovati istorijske činjenice. Da li se toga kasno setio, kao baštinik politike Biljane Plavšić, vreme će pokazati!
Препоручи коментар:
1
1
уторак, 08 јануар 2013 18:21
А.Ч.
За српску ствар много више муслимана ће дати свој политички допринос, само је ствар тренутка и прилике.
Препоручи коментар:
1
1
уторак, 08 јануар 2013 18:27
А.Ч.
Да Алија Изетбеговић није кренуо да прави међе, не би било ни подјела па ни Републике Српске, али шта је ту је.У сваком злу има и добра, а сваком добру има и зла, тако и са тим.Алија Изетбеговић мислио једно а за резултат добио нешто сасвим друго.Мислио Аљо ево га, враћа се господство ага и бегова, пашаи субаша али врага , осиктерисали га и Срби и Хрвати.Е сад Церић је ту да настави даље са свцјим политичким амбицијама.Само Церић је само хоџа а хоџа не зна водит политику.
Препоручи коментар:
2
1
уторак, 08 јануар 2013 18:54
Dragica Modran
@Slavomir Srpski
Kakvo je tvoje misljenje o tajkunima u RS? Treba li tu (spornu) privatizaciju istraziti i vratiti narodu oteto?
Препоручи коментар:
0
0
уторак, 08 јануар 2013 18:56
А.Ч.
с.босна (pogrešna ti teorija).

О каквоm укидању Републике Срспке пишеш? Република Српска је створена на начин како је створена.Значи нема тога што ти пишеш.То је немогућа теза.Зна се шта је ефективна моћ а шта моћ на папиру.Значи Република Српска има своју полицију као оружану силу, има своју војну компоненту у Оружаним снагама БиХ, има своју законодавну и извршну власт.Теорија коју си поставио је немогућа.Теорија је погрешна из више разлога јер би по твојој теорији и сам настанка РС требао бити такав а што није случај.Све се одиграло на потпуно другачији начин.Ондје гдје је успостављена ефективна власт , такву власт може поништити само нешто много јаче од папира и т.з.в "демократских процедура".Власт не трпи другу власт поред себе и кад се "погурају" зна се резултат, једна мора бити горња а друга доња, погажена и нема средине....
Препоручи коментар:
0
0
уторак, 08 јануар 2013 19:21
КИНА
уторак, 08 јануар 2013 18:27
А.Ч.
Да Алија Изетбеговић није кренуо да прави међе, не би било ни подјела па ни Републике Српске, али шта је ту је.


без навијања и острашћености кажем да је тај салафиста нанео свима штету, а највећу својима. Чак су жртве његове фанатичности и Бабини;

нешто се мислим, колико има Кинеза...па шта ће ова шака јада у будућности?

оних милијарду, или више; а тај фанатик је још поделио ону сићу; сам Никола Кољевић сведочи у књизи да су Алијини први основали (ваљда СДА), а много затим Срби СДА, као реакцију.

ја мислим да сам можда у то време више слушао Халида Муслимовића од већине Муслимана, док данас то није више случај-мада га понекад сушам. итд...

ваљда ће можда кроз 100 година време донети своје; али треба водити рачуна о салафистима...
Препоручи коментар:
0
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст] 
 

Нема коментара:

Постави коментар