Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 20. фебруар 2013.

Генерални штрајк паралисао Грчку, сукоби на улицама Атине | Хроника

Генерални штрајк паралисао Грчку, сукоби на улицама Атине | Хроника

Хроника

Генерални штрајк паралисао Грчку, сукоби на улицама Атине

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 20. фебруар 2013.
У Грчкој је данас организован први генерални 24-часовни штрајк ове године, који је паралисао земљу, а у Атини је дошло до сукоба полиције и демонстраната.
Припадници полиције за разбијање демонстрација испалили су сузавац на групе демонстраната у Атини који су их гађали "молотовљевим коктелима" и каменицама, а засад нема извештаја о хапшењима и повређенима.
Према проценама полиције, у центру Атине се, у оквиру генералног штрајка због мера штедње, окупило око 40.000 људи, који су у две протестне колоне кренули ка згради парламента, јавио је АП.
Ројтерс јавља да је полиција испалила сузавац током мањих сукоба са групама младића, који су на полицајце бацали каменице и флаше.
У Солуну је на улице изашло око 17.000 демонстраната, а протести у овом граду засад су мирни.
Штрајк су сазвали највећи грчки синдикати радника, незадовољни због смањења потрошње и повећања пореза, отпуштања запослених и смањења плата, као и високе стопе незапослености која тренутно износи 27 одсто.
Први генерални 24-часовни штрајк ове године обуставио је домаће летове, фериботи су остали у лукама, возови не саобраћају, јавне службе не раде, као ни државне школе и пореске службе.
У болницама дежурају само хитне службе, судови не раде пошто штрајкују и адвокати, затворени су чак и локални маркети, а штрајку су се придружили и лекари и доктори у приватним ординацијама.
Строге мере штедње главни су услов међународних кредитора за позајмице које су Грчкој, која се налази у шестој години рецесије, преко потребне како би избегла банкрот.
(Танјуг)
 
 
 

Генерални штрајк паралисао Грчку, сукоби на улицама Атине

среда, 20 фебруар 2013 15:28
Brane, Italija
Pa da, eto ko strajkuje, drzavni uposlenici i njihovi sindikati realno najzasticeniji sloj stanovnistva. Ne znam sta onda treba drugi da kazu ? Jer privatna firma kad propadne svi kazu zalim slucaj niste dobro poslovali, jer to je tako u kapitalizmu. Ali zato kad drzava nema para oni strajkuju, drzava se zaduzi U IME SVIH NAS i idemo dalje. Samo dokle ?
Препоручи коментар:
9
0
среда, 20 фебруар 2013 16:09
Ovako ili onako
Kada strajkuje onaj deo stanovnistva koji je privilegovan, onda je stvarno lose. Ne valja!
Препоручи коментар:
10
0
среда, 20 фебруар 2013 16:27
Урош
Мене увек изнова фасцинира колико су Грци политизован народ. Више политичке самосвести нема од ове која је у Грка. Тај осећај заједнице, и уопште правдољубља, који они имају, то се ретко среће. Свака част браћи Грцима!
Препоручи коментар:
5
0
среда, 20 фебруар 2013 16:28
гаврило
никога не дотичу мирне демонстарције најмање оне који немају савјест.револуција може само да пробуди успаване моћнике у лоју и новцу
Препоручи коментар:
5
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]

Нема коментара:

Постави коментар